- Konu Sahibi sadesadece
-
Merhaba,
Bir süredir burada epey yazı okudum, sosyolojik olarak incelemek lazım ama buradaki kadar “boşan” diyen bir ekip görmedim, neden bu kadar rahat bir şekilde herkes boşanma tavsiyesi veriyor?
Dışarıda bir arkadaşınız derdini anlatınca boşan demek bu kadar kolay mı?
* malum sözlükte bile burası yazılan söyle entryler var;
en çok kullanılan cümleler
1-boşan
2-neden çocuk yaptın?
Örnek 2;
bunun "bir derdim var" adında bir sekmesi var.
okuyunca ulan bunlar gerçek mi tepkisi verebileceğiniz olaylar barındıran ve hiçbir erkeğin haklı çıkabilme olasılığı olmayan, daha derdinizi yazarken ilk cümlenizin ilk kelimesinin ilk hecesini bile yazsanız, boşanmanızı öğütleyen yorum yazılan, okumadım ama boşan diye yorum yapılan hatta hala boşanmadığınız için yorumlarda kızılan bir site.
bazıları sevgilisi ya da nişanlısı ile derdini anlatıyor, bazısı ana babasıyla olan derdini yazıyor, onlara bile önce bi evlen sonra boşanırsın diye nasihat veriliyor.
bekarsan da evlen gör sonra boşanırsın diye yorum yazıyorlar.
ben bekarım, okurken benim bile evlenip boşanasım geldi.
Burada yazılanı hemen yapacak biriyse konuyu açan, bırakın evli kalmayı yaşamasın benceHayır ama bazen oldukça basit konularda dahi boşan yazıyorlar, burada yazanın yaş ortalaması, eğitimi, psikolojisi belli mi? Belki bundan etkilenecek kadar küçük ve yeni bir süreçte. Bazen okurken şok oluyorum mutsuz insan sayısı mı çok bilmiyorum.
Tavsiye verenin kim olduğu,eğitim seviyesi,psikolijik durumu nedir bilmeden soru soruyorsa her türlü cevapla karşılaşır zaten,yani konu açarken gözümüzün önüne gözlüğünü takmış,masabaşı bilgisayarına oturmuş solunda kahve çerez,sağında geniş bir salon iki üniversite bitirmiş bir kadın hayal ediyorlarsa çok yanılıyorlar,17 yaşında 50 kilo bir ergende olabilir,kahvede arkadaşlarıyla sohbet eden bir erkekte olabilir,hayatında bir tane kitap okumamış,dizi karakterlerini gerçek zanneden,ülkenin başkentini bilmeyen bir insanda yorum yapıyor olabilir,siz aralarından size mantıklı gelen yorumları seçecek zekaya sahip olmalısınız zira her yorum ciddiye alınmaz ne bu sitede nede etrafımızda olan insanların her tavsiyesini ciddiye alamayız,boşanma konusunda genel olarak,aldatılan,şiddet gören,manipüle edilerek ezilen,konuyu açan tarafın fark etmediği ama konuyu genişlettikçe insanların gördüğü bazı aykırı durumlarda farketmesini sağlayıp bu tavsiyeyi veriyoruz.Merhaba,
Bir süredir burada epey yazı okudum, sosyolojik olarak incelemek lazım ama buradaki kadar “boşan” diyen bir ekip görmedim, neden bu kadar rahat bir şekilde herkes boşanma tavsiyesi veriyor?
1-boşan
2-neden çocuk yaptın?
Örnek 2;
okuyunca ulan bunlar gerçek mi tepkisi verebileceğiniz olaylar barındıran ve hiçbir erkeğin haklı çıkabilme olasılığı olmayan, daha derdinizi yazarken ilk cümlenizin ilk kelimesinin ilk hecesini bile yazsanız, boşanmanızı öğütleyen yorum yazılan, okumadım ama boşan diye yorum yapılan hatta hala boşanmadığınız için yorumlarda kızılan bir site.
bazıları sevgilisi ya da nişanlısı ile derdini anlatıyor, bazısı ana babasıyla olan derdini yazıyor, onlara bile önce bi evlen sonra boşanırsın diye nasihat veriliyor.
Vay be genius olmalısın sen. Kimsenin aklına gelmez bu fikir gerçekten aydınlanıverdim birden.Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.
E adama seneler içinde yaptığınız bütün psikolojik şiddetleri kalem kalem yazmışsınız ne diyeceklerdi aferin bacım helal olsun ez kafasını mı?Bana da bosan dediler, bosanda adam senden kurtulsun diye. :)
O konuda kadına söylenecek bir şey yok aslında. Ortada gerçekten anlatılan donanımda bir adam varsa(!) ; adamın 10 yıl önce boşanmış olması gerekiyor zaten.E adama seneler içinde yaptığınız bütün psikolojik şiddetleri kalem kalem yazmışsınız ne diyeceklerdi aferin bacım helal olsun ez kafasını mı?
Çok fazla Türk dizisi izleyince artık ilk bölümden finali tahmin edebiliyorsun ya o hesap, artık o kadar tecrübelendik ki bu kkda sonunu görebiliyoruz. Evi ayırsa da olmayacak mesela biz biliyoruz, tazeler bilmiyor tatlı tatlı düzeleceğine inanıyorlarKadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.
Sanılanın aksine çocuk için boşanmayan adamlar da var. Her gün çocuğunu görmek isteyip annesinden de ayrılmasına gönlü razı gelmediğinden duruyor. Bu hikayeden beterini yaşayan erkek arkadaşlarım var, tamamen bu motivasyonla dişlerini sıkıyorlar.O konuda kadına söylenecek bir şey yok aslında. Ortada gerçekten anlatılan donanımda bir adam varsa(!) ; adamın 10 yıl önce boşanmış olması gerekiyor zaten.
Mesela hangi basit konuya boşan diyorlarHayır ama bazen oldukça basit konularda dahi boşan yazıyorlar, burada yazanın yaş ortalaması, eğitimi, psikolojisi belli mi? Belki bundan etkilenecek kadar küçük ve yeni bir süreçte. Bazen okurken şok oluyorum mutsuz insan sayısı mı çok bilmiyorum.
Sizin konunuzu şimdi okudum, psikopat gibi yazmışsınız. Zerre duygu yok, dondum kaldım okurken. Sizin duygularınız yok, hiçbir şeye ne üzülüyor ne sinirleniyorsunuz. Sizin hırslarınız, takıntılarınız var sadece. Adamı da sırf benden uzaklaşır, mutlu olur, hayatını yaşamaya başlar da elalem sorun demek ki kadınmış der diye bütün gücünüzle yanınızda tutuyorsunuz. Ama onun için de hava hoş artık, sizi ekarte etmiş, artık karar mekanizması değilsiniz, evde ha siz varsınız ha zigon sehpa. İyi olmuş size, düzeltemeyeceksiniz, herşeyi tüketmenin, kırmanın, yok etmenin acısını daha yeni çekmeye başladınız, bunlar bile iyi günleriniz.Bana da bosan dediler, bosanda adam senden kurtulsun diye. :)
Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.
ben senin ne demek istediğini anladım. bazıları aldatılıyor,şiddet görüyor vs vs bunlar tamamen çözümü sadece boşanmak olan şeyler ama en ufak atıyorum bir tartışma da vs de yine boşan deniliyor. mesela ben buraya benim aklıma gelmeyip başkalarının aklına gelen fikirler almaya geldiğimde de boşan deniliyor. zaten aklımda boşanmak olsa yüzlerce entry girmem galiba. ve illa ki çözüm sadece boşanmak değil. ilişki terapistine, psikologa bile gidildiğinde farklı öneriler sunuyor hatta bazen bizde bile sorun olabiliyor görmediğimiz. ama seaslar pahalı tabiMerhaba,
1-boşan
2-neden çocuk yaptın?
Örnek 2;
Sizin mesela kesinlikle boşanmanız lazım.Bana da bosan dediler, bosanda adam senden kurtulsun diye. :)
basit konuya boşan diyen pek görmedimMesela hangi basit konuya boşan diyorlar
Evet dedim. Cayir cayir aldatiliyordu. Bosan bak ailen arkanda, cocugun anaokulu yasina geldi, senin meslegin var dedim. O gitti ikinci cocugu yapti. E bile bile lades bundan sonra aldatildiginda hic aglanma kabul etmis oldun dedim.
34 yasindayim. Yuksek lisans mezunuyum. Psikolojim yurt geneli ortalamasinda. Baska soru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?