Kk kadınları ve boşan ben arkandayım felsefesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet derim sorunuzun cevabı
Kimseye kolayına boşan yazmam, hatta forumda boşanmanın öyle düşünüldüğü kadar basit bir şey olmadığını, son seçenek olduğunu defalarca detaylıca yazmışımdır.
Lakin şiddet gören, aldatılan, yok sayılan, ekonomik yoksunluğa maruz bırakılan, kişisel hakları çiğnenen, yasaklı madde, alkol, kumar sorunlarıyla boğuşan her kadına boşan derim ha ilaveten çocuk yapma da derim...

Burda boşan demesinin bir sebebi artık hikayenin çok uç olması şiddet var eve para vermeme aldatma bar fiziksel değil psikolojik şiddet. Yoksa bizim memlekette boşanmak çok zor herkes koca olur başına .

Konu sahibi evliyseniz boşanın, KK üyesi olarak ben arkanızdayım.

Burada yazılanı hemen yapacak biriyse konuyu açan, bırakın evli kalmayı yaşamasın bence burada sadece fikir verebiliriz, herkes bu fikirleri kendi hayatına entegre etmekten kendisi sorumludur. Yoksa ne konu açan ne yorum yapan görmediği hayatlara hakim olabilir….

Tavsiye verenin kim olduğu,eğitim seviyesi,psikolijik durumu nedir bilmeden soru soruyorsa her türlü cevapla karşılaşır zaten,yani konu açarken gözümüzün önüne gözlüğünü takmış,masabaşı bilgisayarına oturmuş solunda kahve çerez,sağında geniş bir salon iki üniversite bitirmiş bir kadın hayal ediyorlarsa çok yanılıyorlar,17 yaşında 50 kilo bir ergende olabilir,kahvede arkadaşlarıyla sohbet eden bir erkekte olabilir,hayatında bir tane kitap okumamış,dizi karakterlerini gerçek zanneden,ülkenin başkentini bilmeyen bir insanda yorum yapıyor olabilir,siz aralarından size mantıklı gelen yorumları seçecek zekaya sahip olmalısınız zira her yorum ciddiye alınmaz ne bu sitede nede etrafımızda olan insanların her tavsiyesini ciddiye alamayız,boşanma konusunda genel olarak,aldatılan,şiddet gören,manipüle edilerek ezilen,konuyu açan tarafın fark etmediği ama konuyu genişlettikçe insanların gördüğü bazı aykırı durumlarda farketmesini sağlayıp bu tavsiyeyi veriyoruz.

Boşanma tavsiyesi verdiğimiz kadınların büyük çoğunluğunun kocası madde bağımlılığısı diğer yarısı pisikolojik, fiziksel yada aldatan evlilikler oluyor. Bu kadınların hemen hepsi genç kadınlar şimdi olmasa bile ileride boşanacak kadınlar. Bu kadınlara eski nesil kadınlar gibi 'kocandır döver de severde' tavsiyesi mi verelim. Zaten çoğu kadın boşanmasa adamın boşanacağı evlilikler oluyor.

Yüz yüze kimse kimseye bu kadar özelini açmıyor ki.
Hiçbir arkadaşım bana aldatıldığını anlatmadı. Boşandıktan sonra anlatan oldu. Sevgiliyken. Anlatan oldu. Ama evli hiçbir arkadaşımdan böyle özel bir konu dinlemedim.
Boşan derim. Boşanmıyorsa da bir daha onun toksik ilişkisini dinlemem.

E adama seneler içinde yaptığınız bütün psikolojik şiddetleri kalem kalem yazmışsınız ne diyeceklerdi aferin bacım helal olsun ez kafasını mı?
O konuda kadına söylenecek bir şey yok aslında. Ortada gerçekten anlatılan donanımda bir adam varsa(!) ; adamın 10 yıl önce boşanmış olması gerekiyor zaten.

Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.
Çok fazla Türk dizisi izleyince artık ilk bölümden finali tahmin edebiliyorsun ya o hesap, artık o kadar tecrübelendik ki bu kkda sonunu görebiliyoruz. Evi ayırsa da olmayacak mesela biz biliyoruz, tazeler bilmiyor tatlı tatlı düzeleceğine inanıyorlar

O konuda kadına söylenecek bir şey yok aslında. Ortada gerçekten anlatılan donanımda bir adam varsa(!) ; adamın 10 yıl önce boşanmış olması gerekiyor zaten.
Sanılanın aksine çocuk için boşanmayan adamlar da var. Her gün çocuğunu görmek isteyip annesinden de ayrılmasına gönlü razı gelmediğinden duruyor. Bu hikayeden beterini yaşayan erkek arkadaşlarım var, tamamen bu motivasyonla dişlerini sıkıyorlar.

Mesela hangi basit konuya boşan diyorlar

Bana da bosan dediler, bosanda adam senden kurtulsun diye. :)
Sizin konunuzu şimdi okudum, psikopat gibi yazmışsınız. Zerre duygu yok, dondum kaldım okurken. Sizin duygularınız yok, hiçbir şeye ne üzülüyor ne sinirleniyorsunuz. Sizin hırslarınız, takıntılarınız var sadece. Adamı da sırf benden uzaklaşır, mutlu olur, hayatını yaşamaya başlar da elalem sorun demek ki kadınmış der diye bütün gücünüzle yanınızda tutuyorsunuz. Ama onun için de hava hoş artık, sizi ekarte etmiş, artık karar mekanizması değilsiniz, evde ha siz varsınız ha zigon sehpa. İyi olmuş size, düzeltemeyeceksiniz, herşeyi tüketmenin, kırmanın, yok etmenin acısını daha yeni çekmeye başladınız, bunlar bile iyi günleriniz.

ben senin ne demek istediğini anladım. bazıları aldatılıyor,şiddet görüyor vs vs bunlar tamamen çözümü sadece boşanmak olan şeyler ama en ufak atıyorum bir tartışma da vs de yine boşan deniliyor. mesela ben buraya benim aklıma gelmeyip başkalarının aklına gelen fikirler almaya geldiğimde de boşan deniliyor. zaten aklımda boşanmak olsa yüzlerce entry girmem galiba. ve illa ki çözüm sadece boşanmak değil. ilişki terapistine, psikologa bile gidildiğinde farklı öneriler sunuyor hatta bazen bizde bile sorun olabiliyor görmediğimiz. ama seaslar pahalı tabi bizde derdimizi buraya anlatıyoruz ne yapalım.

Bana da bosan dediler, bosanda adam senden kurtulsun diye. :)
Sizin mesela kesinlikle boşanmanız lazım.
Seks yok, ilginiz yok, sıkışınca seni sevmiyorum var, ailecisiniz de. Mesela neden biri böyle bir evliliği devam ettirsin.
Umarım en kısa zamanda da boşar kocanız

Mesela hangi basit konuya boşan diyorlar
basit konuya boşan diyen pek görmedim
ben kimseye de boşan dememişimdir, benim dediğim ancak avukat tutacak param yok demiştir adli yardım nasıl alınır gibi şeylerdir. burada bazı kişiler de "boşan" demek yerine zaten boşanacak ama ne yapacağını bilmiyor daha çok o konularda yazıyor, ben de öyleyim mesela.

hatta bence (ki ben de bu gruptayım)
boşanacak ama işi yok
boşanacak ama nafakası bırakın kirayı faturaları ödese anca
durumu böyle olana
hele bi dur kendini biraz sağlama al, birikim yap meslek ne yapabilirsin hiç çalıştın mı diye yazıp duruyoruz

bu nasıl boşan demek bilmiyorum

insanlara baba evine de sığmak zor yazıyoruz, sığınma evinde koşulları yazıyor bilenler...

ha yoksa boşanmak işi gücü yerinde, imkanı olan toplumun gadrine uğramacak kişi için zaten zor olmasın artık ya lütfen...

Eğitim seviyesi ve yaşa göre mi boşanma tavsiyesi verebiliyoruz?
Hemen bi Excel yapalım. Üyelerin yaş ve eğitim durumunu gösteren. Sıralamada alta düşmesine rağmen tavsiye vereni yönetime raporlayalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…