Sana bisey diyimmi?
Su iyimserliginden actigin konuda bile saldirmak isteyenler olucak sana.
Belkide kagida dokmuycek.
Herkes " hakli hakli" dedigi icin dogruluk ekseni olustugu icin.
Ama gercekten haklisin.
Ben cogu zaman bu kisilerlede laf dalasina giriyorum usenmeden. Ama bi bitmiyorlar.
Kk da aglik taslayan ama kendi hayatina bi mudahelede bulunamayan cok kisi var. Aslinda tam budur olay. Kendi hayatinda gerceklestiremedigi seyleri burda yaziyor ve kenara cekiliyor " bosan/ ayril".
Bide "bekara kari bosamak kolay" deyiminin icerisine dahil olanlar vardir.
Hemen " onursuz gurursuzsun eger bosanmazsan bu adamdan" diyorlar.
Konu sahibi bu laflara uyup bosansa hic bi guvencesi olmadan, sokaklarda kalicak.
Ve kim bilir. Herkes birbirinden habersiz, bosan diyen x bayan ertesi gun sokakta dilenen bi kadin gorur. Sessizce icinden " hayatta yanlis secimler yapmis simdi dileniyor, calissin didinsin iyyy dilenmekte neymis" diyor. Nerden bilsin o dilenci kardesimizin sebebinin kendisi oldugunu.
Dogru be kardesim; yanlis secimin en buyugude sana uymasiydi, hayatini kararttin be.
Bu yazdiklarim ucuk felan degl. Olamazmi tum bunlar? En basidi ama en agirida birisinin intihar etmesi. Yada yanlis bi hamle yapip kocasindan ölum fermani gormesi. Bunlari kanitlayamam cunku o ksrdeslerimiz öldu, belkide birimizin yuzunden. Helal olsun o onlara. Bunlar gercekmidir bilemeyiz, ama elbette o kadar öldurulen kadinlarin bazilari gelmistir bu kkya. Ve bi yanlis yorum ve degerlendirme su anki durumuna sebep olmustur.
Yada baska bi konu; bosan. 3 cocukluyum diyor annem babm arkamda degil diyor konu sahibi. " eger gururlu bi kadinsan bosanirsin, ben 1 sn bile durmam o evde yerinde olsaydim". Ya bi sus yaa.
O konu sahibi dedigini yapsa, 3 cocuk acliktan ölse hic donukurmu sana? Yooookk.
Burdaki yorum yapan kadinlar bi bilse nelere sebebiyet vrdiklerini.
Konu acanlara tavsiyem; nolur herkesin dedigine kulak acmayin. Size emir buyuranlar hepsi gercek hayatta ikilemde yasayan kendine guvensiz, klavye kabadayiligi yapan kadinlardir.