Klasik Aile Mevzusu

mutlubirkedi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
420
619
23
merhaba hanımlar,
burada yeni sayılırım, konuları okuyup gerektiği zaman yorumlayıp ders çıkarmak için neredeyse her gün girdiğim forum oldu. Benim de bir derdim oldu içimi dökmek için açmaya karar verdim daha çok. Biz üç kardeşiz ablam ve ben evliyiz. ablam evleneli 20 yıl oldu neredeyse. ve ailemle yakın oturuyorlar annem iki çocuğuna baktı. maddi yardımlarda bulundu babam ve annem. ev ve araba sahibi oldular ailem sayesinde. bütün yemekler ısınma gibi temel ihtiyaçlar şimdiye kadar ailemin evinde gerçekleşti. evdeki kalabalık beni bunalttığı için başka şehirde iş bulup deyim yerindeyse kaçmaya karar verdim ki öyle de oldu 9 sene önce de ben başka şehire taşınıp işimi buldum bir süre sonra bu şehirde evlendim ve çok cüz i çok mütevazı düğünle evlendim. ev eşyası iki aileden de talep etmedik ikimizde çalışıyoruz neticede. gel gelelim annem hasta oldu hastaneye yattı. sonra bu ablamın kocasında bir haller bir tutumlar müthiş cimridir asla 1 tl si bizim aileye geçmemiştir. ekmek almak için bozuk para bekler ki o ekmekten hem kendi hem çocukları da yer. neyse annem hastanede yatarken benim çocuğum küçük emdiği için yatılı kalamadım ablamın çocukları büyüdü onun için çok sorun olamayacakken kalmak istemediğini küçük kız kardeşimiz kalsın sen kal gibi ıvır zıvır şeyler söylemeye başladı. zaten kardeşim ben kalırım diyor ama ben de sonuçta sen de bir git sevinsin havası değişsin diye gitmesini istedim. neyse bir şekilde hallettik kalma durumunu ama ben çok sinirlendim vefasızlığı görünce. yıllarca sırtında taşıdılar şimdi ihtiyaç durumunda yan çizmeleri çok çok kızdırdı beni. eşime o gün hem ablam hem enişte kişisi bir şeyler demiş yıllarca annem gile onlar bakmış ev temizliğini o yapmış cart curt dert yanmış ama iki küçük çocuğu evi kirletmese zaten iki kişinin ev pisliğinden ne olacak bunu bir türlü düşünmüyorlar akıl edemiyorlar. ama annem babam bu durumdan çok memnun onlar olmasa yalnız kalırız Allah razı olsun onlardan diyorlar ama kullanıldıklarını asla görmüyorlar. sonra yıllarca hakkının yendiğinden bahsetmiş mutlubirkedi dershaneye gitmiş o gitmemiş beni okutmuşlar onu okutmamışlar ki büyük nankör babam elinden geleni yaptı okuması için ama ablam okuyamadı kazanamadı falan. sonra enişte kişisi eşime ayrı bir yerde "yaaa yıllar önce hanım bana annem hasta olunca tek çocuk sen misin demişti. şimdi intikam soğuk yenen yemek aynısını ben ona dedim" diyerek gülmüş. ulan eşşoğlueşşek çocuklarına bakan kadın hasta oldu yine sinirlendim kusura bakmayın. anlaşıldı bunların tuhaf durumu tabi kendi sorunları o intikam meselesi ama ben müthiş soğudum iğrendim abarttım mı bilmiyorum ama tiksindim insanlıklarından. bir tane daha ev alıp annem gili terk etmeyi düşündüklerini de söylemiş enişte kişisi neden çünkü çocuklar büyüdü ihtiyaçları kalmadı.. anneme babama sorsan hala onların ağzının içine bakıyor ben bir şey ima etsem suçlu ben oluyorum sussam olmuyor konuşsam ağır gidiyor. ablamı çok seviyorum iyi biri ama eşi gerçekten kötü ve etkisi altında kalıyor. bilmiyorum abartıyor muyum ama böyle gördükçe ben de artık eskiden yenen haklarımdan ötürü kıskançlık etmeye başladım ve en sevmediğim duygudur...
neyse çok teşekkür ederim içimi döktüm sadece herkese sağlıklı günler.

Bazı aileler bir çocuklarına karşı çok verici olurlar çocukluktan büyümesine kadar. Onlar almaya, yaslanmaya o kadar alışmış olurlar ki vermeyi, vefayı, fedakarlığı o süreçte unutmuş olurlar. İyileri kendilerinden kötüleri kendilerine iyilik yapandan zannedip nankörlük ederler. Aileler bunu ilk etapta kazık gibi görmezler, kendi ayakları üzerinde duran(aslında fedakarlık yapmaz dediği) çocuğu yapar. Eksikliğini hissetmezler ihtiyaçlarının.
Bir kazık yerler, iki kazık yerler, evlat olduğu ve onlara güven duyduğu için 3-5 daha nankörlük görürler. Akılları çok geç başlarına gelir. Olan diğer ötelenen çocuklara olur.

Eniştenin söylediklerini ablana anlat. Moralin bozulmuşta dertleşiyormuş gibi konuş, geçmişte çocuklarla ilgili anne ve babanın desteğini hatırlat. Sonra bırak seni yiyeceğine onların içini yesin.
Gevrek gevrek gülerek söyleyen enişteye de "çocuklarını senin annen değil benim annem büyüttü, o sayede ablam çalıştı. Bu kadar ince hesap yaparken bunları da yaz deftere" diye söyle konuşma arasında.

Ablam çok iyidir demissiniz ama kocasına yüz veren o.
Terbiyesiz pintiye bak ekmek parasından bile çıkar sagliyorken ablanız nasıl utanmıyor bu insana eşlikten?

Içten içe düşünmeyi bırakın da zehrinizi sacin bence. Akla gelmeyenler akla düşsün. Ak koyun kara koyun çıksın meydana.

Çok doğru özetlemişsiniz inşallah nankörlük etmezler Başka tek diLeğim bu

Annem iyileşince inşallah yatıracağım masaya şimdi hasta kadını üzmemek için susuyorum

Annem iyileşince inşallah yatıracağım masaya şimdi hasta kadını üzmemek için susuyorum ama ablam gerçekten iyi biridir

Ben o enistenin canina okurum,ablaninda
Ablan koca budalasi ,kimse kimsenin etkisinde kalmaz egriyi dogruyu tartar ,alismis ablan nemalanmaya ,zor gelmis anneye bakmasi

Ben o enistenin canina okurum,ablaninda
Ablan koca budalasi ,kimse kimsenin etkisinde kalmaz egriyi dogruyu tartar ,alismis ablan nemalanmaya ,zor gelmis anneye bakmasi
yok şu an için bakıyor ablam sadece böyle söylenmiş ki sanmıyorum ablam tamamen bırakmaz ilerde de sadece tatsızlık çıkaran enişte kişisi o da boş konuşuyor

anne babalar saf degildirler,
onlar cocuklarinin icini bilirler de bir sey demezler.

burada kime neyi soyleyeceksiniz de faydasi olacak bilemiyorum.
Birakin aileniz kendi istedikleri gibi yapsinlar, mudahil olmayin.
Kullanildiklarinin onlar da farkindalar ama torun sevdasina veya evlat sevdasina sineye cekiyorlar iste, yara desmeye gerek yok.

tabi ki bunlar kendi kisisel dusuncem, ayni durumda olsam anne babama karismazdim.

Cunku tamamen bu tarz olmasa da baska bir durum var bizim ailedede de, ve ailem bilmemezlikten gelip sineye cekmeyi tercih ediyorlar. Bu karardan sonra daha da desmek dogru gelmiyor bana. Neticede herkes kendi dogrusu ile yasar.

Çoğu evlilikler aileler yüzünden yıkılıyor herşeye dahil olmak zorunda değil
Mesafe koyma zamanı gelmiş hatta geçiyor anneniz dahi olsa

Az çok aile dinamiklerinden bir şey anlıyorsam anne babanızın yanında bile söylese enişteniz onlara normal gelecektir.

Onlarda büyütuyormuş iki tane eniştenizin dedigi gibi intikam soguk yenen yemekse oda yiyecek tekrar ve tekrar

bunu çözemezsiniz... siz ayakları üzerinde duran, kendi işini kendi gören biri olduğunuz için anlamıyorsunuz ama..
anne babanız ve ablanız arasında mutualizm gibi bir şey olmuş..
alan razı veren razı..
çoktur bunun örnekleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…