klasik bir problem

ya tabi biz burda şimdi ne konu sahibini ne de kaynanasını tanıyoruz
belkide kaynanası cok iyi ama konu sahibi çok kötü bi insan ( örnek veriyorum)
ama genel olarak mesefeyı seven bı ınsansa anlasamayabılır dıyorum
yada burda herkes kendı yasadıklarından yola cıkarak tavsıye verıyor bakın bırı yazmıs kaynana kayınpeder yuzunden bosanmıs asla gıtme dıyor ben de kaynanamı sevmıyorum ve ben de asla dıorum
sız ıyısınız demekkı sızde bı deneyın dıyorsunz
ama ben suna katılmıyorum olmazsa cıkarsın dıye bırsey yok bı kere gırıldı mı cıkılmıyor hıc bır adam kolay kolay anasının babasının evınde oturup kıra vermemek varken baska eve cıkmayı kabul etmıyor hem öle olsa bile de bu iyilikle olmuyor
allah yardımcısı olsun
ama genel olarak bakınca malesef bu böyle kaynana kayınpeder uzaktan sevmek daha güzel
uzak olup tadında olmak en iyisi

bunu cok dusundum yasanırsa mı konussam yoksa yasamadan mı konussam diye zira erkekler bunları yasansada farketmez onceden solersem dikkatini ceker belki diye dusunuyorum

hep yeni ev konusuna giriyorum oda alıcaz ama bir on sene burda yasalım orayı kiraya verelim diyor off

valla ben de kaynanamı cok severdım öle ön yargılı değildim hiç
ama hiç beklediğim gibi olmadı
böyle olmasını kendi istedi malesef
bende kötü olurum dıye gıtmemıstım aklımın ucundan gecmemsıtı
hatta bekarken ben bu sıteyı okumus gormus olsaydım burda yazılanlara gulerdım mılletten duyardım bılmemkım kaynanası ıle sorun yasıyor dıye '' yahu bu mılletın derdı ne '' derdım
malesef ısın ıcıne gırınce ole olmuyormus
iyilik tek taraflı olmuyor sadece sizin iyi olmanızla iş bitmiyor

Canım bende ilk evlendeğimde eşimin amcasının evinde kiracıydık. üst katta kayınvalidem oturuyordu. Biz her akşam ordaydık ve ben bişey diyemiyordum çünkü yeni evliydim ve eşim benden önce eve geliyordu oraya çıkıyordu yemek yemeye bende ordaydım haliyle. işin bu kısmı yemek konusunda güzel eyvallah ama insan haliyle ara sıra tartışır. ses yukarı çıkıyor. insan tedirgin oluyo e evden çıkcaksın haber veriyosun evde yokuz vs. neyse bu durum çok uzun sürmedi ve biz ev aldık kızlığımda oturdğum yerden ordan kurtuldum. kurtuldum diyorum çünkü ev uzun bir yokuşun üzerindeydi işime iki vesaitti ben çok zorlanıyordum çok şükür ki gönlüme göre bir yerdeyim uzun lafın kısası zor bir durum. Ve kayınvalidem kendi annem kadar iyi davranıyor bana sağolsun ama nolursa olsun ev evin üstüne olmuyo burda durum altlı üstlü olsada

keske isteme sansımız olsaydı
Şu an bile eşimle eve ekmek peynir falan gönderiyor deli oluyorum! Ben de çıkıyorum pazara her hafta herşeyi de alıyorum ayyy bak gene dellendim!
Bence bi muhabbetin arasında şakayla karışık vurgulayın herkesin evi düzeni ayrı olmalı falan diye. Eğer çok karışma gb bir durum olursa tepkinizi sert bir şekilde gösterin ki cesaret edemesinler bir dahaki sefere.
Valla kimse gelinin yaptığı iyiliği fedakarlığı görmüyor ama ilk yanlışında tavrını alıveriyor. Yok ya?!
Baştan mesafeli davran arkdaşım yoksa çok sıkıntı öekersin bak

Bence öyle, birşey hakkında aşırı olumsuz düşününce onu çekiyorsunuz. Haa ama bu demek değil olumlu düşününce de olumlu olur. Şu secret saçmalığına inanmıyorum ama olumsuz düşüncenin aa korktuğum başıma geldi şeklinde sonuçlandığına fazlasıyla şahidim.

Arkadaş daha dereyi görmeden paçaları sıvamış ve her gün ağlıyormuş. Kendini bu kadar üzmesi, hele ki daha net bilmediği, görmediği şeyler için üzmesi gereksiz. Bu kv fobisini anlayamıyorum gerçekten, sadece ben değilim kv si ile anne kız olan. Çok var. Ama bence gelinlerin anlayamadığı annesi ile yaşadığı sıkıntıları kv ile yaşayınca kat kat büyütmesi. Bence herşey karşılıklı. Elbette kv'si tek taraflı sıkıntılı olan tiplerde var ama ben şu BDV'de okuduğum konulara bakıyorum da, kimisi kadın ağzını açsa alınıp, sinirlenip konu açıyor.

Ekmek peynir göndermesinde ne sıkıntı var, bundan ne gibi bi olumsuzluk çıkardınız? Yani siz alamazsınız ben size tedarik edeyim diyip sizi küçümsüyor mu?

Benim kv'de onlara gidince sucuk salam ne varsa doldurup bize vermeye çalışır, çoğu zaman yapma biz alırız desekte kırmamak adına alırım ve bunda hiç art niyet görmem. Bize gelince de market yapar, hani biz alabilsekte. Cidden hiç bunu sıkıntı yapmadım bilakis iyi niyetinden olduğuna eminim.

Allah YARDIMCINIZ olsun çok iyi anlıyorum sizi sırf bu yuzden bende memleketimize gelmek istemiyorum. Ne desem bilmiyorum çok zor zaten bazı KV KB ler hiç anlayışlı olmuyorlar

evet belkide kv olduğu için bu fobi. ama sölede bir durum var kendi anneniz ile tartışsanız başka onla tartışsanız saygısız gelin olursunuz. sizin anneniz gibi affetmez sefkat gostermez el kızı sonucta.

Evet eşinize şöyle diyebilirsiniz,
Hayatım ben oraya gideceğim için çok mutluyum ama aynı zamanda bazı endişelerim var, mesela ben yemeklerimi temizliğimi misafirimi kendim hazırlamak ağırlamak isterim, işten gelince de en mutlu olduğum yer kendi evim, rahatça giyinip kanepede yayılalım isterim ama etraftan gördüğüm kadarıyla akrabalara bu kadar yakın yaşayanlar sınırları çizme konusunda sıkıntı yaşıyor ve ben de aramızda bununla ilgili bir sorun olsun istemiyorum, sen ne düşünüyorsun diye.
Tabi olayın sadece kv kp e yakın olma kobu olmadığını kendi annengil de olsa aynı fikirde olacağını mutlaka belirtmelisin

ayrı ev oldugunu idrak edilse sorun yok bunu konusmadanda anlayamam sanırım

Ev ev üstüne olmuyor, burada binlerce konu var.
Eşinizle güzel dilde konuşmalısınız.
Kesinlikle senin annen baban böyle yapar bilmem ne değil. Ne bilim seninle baş başa yemek yeme hayali kuruyorum evde rahatça dolaşma ama bu durum beni çok kısıtlar gibi..

Kendi ailemizin müdahaleleri bile bazen batıyor . Siz oraya taşınınca başka bir ailenin baskısı altına gireceksiniz. Bence çok çok zor bir durum . Ne yap et taşınma . Taşınınca çözüm bulamazsın çünkü .

benim ablam aile apartmanında oturuyor 4 yıldır falan.
çok memnun, bir sürü avantajı var diyor.
ama öyle her akşam birlikte değiller, elbette çok sık görüşüyorlar ama zaten ablam kalabalığı seven birisi.
kendi arkadaşlarıyla takılması da bugüne kadar hiç problem olmadı.

Ekmeği peyniri biz de alıyoruz zaten özel birşey değil pazar malı. Her hafta bir şekilde bizim evde var olma mücadelesi veriyor.
Herkesin kendi evinin hanımefendisidir.
Ben rahatsız oluyorum eve hariçten karışma çabasına.
Sen beceremiyorsun ben göndereyim der gb.
Sizin kv kp ilişkilerinizin bizimkinden farklı olduğunu bu yüzden de bu durumu yeterince iyi anlatamayacağımı düşünüyorum size.
Yaşanan olayların geneline baktığınızda herşeyin çok farklı olduğunu anlıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…