- Konu Sahibi aabbcc1122
-
ya tabi biz burda şimdi ne konu sahibini ne de kaynanasını tanıyoruzAma bi denesin, eşiyle anlaşma yapsın baktı olmuyor taşınsın. Denemeden ön yargıya gerek yok.
Annelere uzak olalım diyenler çocuk olup emanet edecek kimseyi bulamayınca da trim trim annelerein yakınına taşınmaya çalışıyor.
Ben gelinine çok iyi davranan kv'lerde gördüm, kötülerde. Ama torunlarına hepsi şevkat gösterir.
bunu cok dusundum yasanırsa mı konussam yoksa yasamadan mı konussam diye zira erkekler bunları yasansada farketmez onceden solersem dikkatini ceker belki diye dusunuyorumya basta şimdi konussanız itici olursunuz
düşünün gitmişsiniz daha size bişe yapmadan '' bakın işte benım kurallarım bunlar bunlar şöle yapmalıyım , böle olsun '' falan derseniz hiç olmaz
yaşayıp görmek lazım işte o da riskli
yani size bişe yaparlarsa sölemelisiniz
ama öncesinde bu korkularınızı eşinizle konuşsanız bence iyi olur
o da bilsin
ama ya başka seçenek yok mu ?
aynı binada oturmak gercekten aynı evden farksız
hep yeni ev konusuna giriyorum oda alıcaz ama bir on sene burda yasalım orayı kiraya verelim diyor offya tabi biz burda şimdi ne konu sahibini ne de kaynanasını tanıyoruz
belkide kaynanası cok iyi ama konu sahibi çok kötü bi insan ( örnek veriyorum)
ama genel olarak mesefeyı seven bı ınsansa anlasamayabılır dıyorum
yada burda herkes kendı yasadıklarından yola cıkarak tavsıye verıyor bakın bırı yazmıs kaynana kayınpeder yuzunden bosanmıs asla gıtme dıyor ben de kaynanamı sevmıyorum ve ben de asla dıorum
sız ıyısınız demekkı sızde bı deneyın dıyorsunz
ama ben suna katılmıyorum olmazsa cıkarsın dıye bırsey yok bı kere gırıldı mı cıkılmıyor hıc bır adam kolay kolay anasının babasının evınde oturup kıra vermemek varken baska eve cıkmayı kabul etmıyor hem öle olsa bile de bu iyilikle olmuyor
allah yardımcısı olsun
ama genel olarak bakınca malesef bu böyle kaynana kayınpeder uzaktan sevmek daha güzel
uzak olup tadında olmak en iyisi
valla ben de kaynanamı cok severdım öle ön yargılı değildim hiçSon cumlenize kesinlikle katilmiyorum. Sifir alakasi var bununla. Sikinti yasayan herkes sikintiya endekslimi yasiyor, boyle birseyi ilk kez duyuyorum. Aklimdan bir gun bile 'sorun olacak dibdibe komsu olmamiz' diyerek girmedim olaya, ama elimde kaldi. neresinden tutmaya calismis olsamda elimde kaldi resmen.
Ya cok olgun kv ile kp iniz varmis, ya esiniz cok dengeli yurutmus herseyi, yada siz gercekten cok olgun davranip olani biteni karisilani dolasilanida gormezden geldiniz. Yada ucu ayni andaymis. Sizi tebrik ediyorum, ne guzel, farkli deneyimleri olanlarda var (bu arada annem 10 sene idare etmis, evet sonuc olarak maddi anlamda guzel seylere sahip olabilmisler, ama o 10 sene hicte disardan gorundugu gibi kolay olmamis, emin olun)
merhaba kızlar benim burda okuduğum kadarıyla bir çok kişinin yaşadığı bir problemim var...
eşimin ailesi ile altlı üstlü oturmak. eşim tek erkek çocuk birde ablası var evli. oda yürüme mesafesinde oturuyor on dakika falan. benim ailem farklı bir sehirde. bizde suan farklı bir sehirdeyiz tayinimiz cıkarsa altlı üstlü oturcaz. aslında bu durumun problem olup olmayacagından emin degilim ama bazı konularda soru isaretlerim var. bastan nasıl bu sınır konulacak nasıl olcak bilmiyorum eşime nasıl sölicem bilmiyorum her gün aglıyorum istemsizce kendimi tutamıyorum. her aksam beraber oturmak istemiyorum bu benim ailemde olsa istemezdim eşimi düşünürdüm. rahat oturup kalkamaz hep diken üstünde olunur düşünsenize. insan kendi ailesi ile cok iyi anlasamazken onlar kv ve kp... evet iyi insanlar benide seviyorlar suana kadar olumsuz bisey yasamadım.
(sadece bir keresinde esim ben amcası ve babası otururken ailelerin evliliklere karısmasından konu açılmıstı. ve kpim ben karısırım demisti o zamanlar nisanlıdık ve bu benim hep aklımda yani bunun sakasıda olmaz o zaman esime söledigimde saka yapıyor öle bsey olmaz falan demisti ama bunu unutamıyorum)
neyse sonuc olarak ben esimi ve ailesini kırmadan aradaki saygı cercevesinde her gun gorusmek istemedigimi tabiki birbimizie gidip gelicegimizi ama bunun haftanın her gunu olmayacagını bizim evimizdede ayrı yemek pismesi gerektigini nasıl anlatıcam sonucta bende calısıyorum eve gec gelip yemek hazırlama sıkıntı olucak bunu sölicek yiyelim orda nolcak dicek ama o zaman hersey tepetaklak olur bizim millet yemekle bitmiyor ki cayı kuruyemisi meyvası derken saat 11 oluyor. sadece uyumaya evime cıkmak istemiyorum ve bu durum beni cok rahatsız ediyor.
birde onlara misafir geldiginde sürekli orda olmak istemiyorum üst katta oldugumuz icin gelsinler olucak bana misafir geldiginde sürekli bende olsunlar istemiyorum. tabiki gelinip gidilcek ama bunu uzaktaymıs gibi ayarlamak imkansız mı neyi nasıl yapmam gerekiyor. ben esimle konusmayada cekiniyorum bu konuları. ailesinin oldugu sheirde kimseyi tanımıyorum ve büyük sehir olmasına ragmen mırın kırın ediyorum bunun sebebinide ailemin farklı sehirde olmasını ve cok gezemicemi dusunmesinden kaynaklıgını dusunuyor ama benim asıl sorunum bunlar ve icim daralıyor dusundukce hayattan zevk alamıyorum resmen... lutfen onerilerinizi paylasın benimle. ne yapmam daha dogru olur
Şu an bile eşimle eve ekmek peynir falan gönderiyor deli oluyorum! Ben de çıkıyorum pazara her hafta herşeyi de alıyorum ayyy bak gene dellendim!keske isteme sansımız olsaydı
eşinizle konusun zatenbunu cok dusundum yasanırsa mı konussam yoksa yasamadan mı konussam diye zira erkekler bunları yasansada farketmez onceden solersem dikkatini ceker belki diye dusunuyorum
Son cumlenize kesinlikle katilmiyorum. Sifir alakasi var bununla. Sikinti yasayan herkes sikintiya endekslimi yasiyor, boyle birseyi ilk kez duyuyorum. Aklimdan bir gun bile 'sorun olacak dibdibe komsu olmamiz' diyerek girmedim olaya, ama elimde kaldi. neresinden tutmaya calismis olsamda elimde kaldi resmen.
Ya cok olgun kv ile kp iniz varmis, ya esiniz cok dengeli yurutmus herseyi, yada siz gercekten cok olgun davranip olani biteni karisilani dolasilanida gormezden geldiniz. Yada ucu ayni andaymis. Sizi tebrik ediyorum, ne guzel, farkli deneyimleri olanlarda var (bu arada annem 10 sene idare etmis, evet sonuc olarak maddi anlamda guzel seylere sahip olabilmisler, ama o 10 sene hicte disardan gorundugu gibi kolay olmamis, emin olun)
Şu an bile eşimle eve ekmek peynir falan gönderiyor deli oluyorum! Ben de çıkıyorum pazara her hafta herşeyi de alıyorum ayyy bak gene dellendim!
Bence bi muhabbetin arasında şakayla karışık vurgulayın herkesin evi düzeni ayrı olmalı falan diye. Eğer çok karışma gb bir durum olursa tepkinizi sert bir şekilde gösterin ki cesaret edemesinler bir dahaki sefere.
Valla kimse gelinin yaptığı iyiliği fedakarlığı görmüyor ama ilk yanlışında tavrını alıveriyor. Yok ya?!
Baştan mesafeli davran arkdaşım yoksa çok sıkıntı öekersin bak
konuşamam belki ama düşüncelerimi yazmayı eline vermeyi düşünüyorumeşinizle konusun zaten
güzel güzel benim böle böle korkularım var
falan gibi
bu iyi fikir bencekonuşamam belki ama düşüncelerimi yazmayı eline vermeyi düşünüyorum
evet belkide kv olduğu için bu fobi. ama sölede bir durum var kendi anneniz ile tartışsanız başka onla tartışsanız saygısız gelin olursunuz. sizin anneniz gibi affetmez sefkat gostermez el kızı sonucta.Bence öyle, birşey hakkında aşırı olumsuz düşününce onu çekiyorsunuz. Haa ama bu demek değil olumlu düşününce de olumlu olur. Şu secret saçmalığına inanmıyorum ama olumsuz düşüncenin aa korktuğum başıma geldi şeklinde sonuçlandığına fazlasıyla şahidim.
Arkadaş daha dereyi görmeden paçaları sıvamış ve her gün ağlıyormuş. Kendini bu kadar üzmesi, hele ki daha net bilmediği, görmediği şeyler için üzmesi gereksiz. Bu kv fobisini anlayamıyorum gerçekten, sadece ben değilim kv si ile anne kız olan. Çok var. Ama bence gelinlerin anlayamadığı annesi ile yaşadığı sıkıntıları kv ile yaşayınca kat kat büyütmesi. Bence herşey karşılıklı. Elbette kv'si tek taraflı sıkıntılı olan tiplerde var ama ben şu BDV'de okuduğum konulara bakıyorum da, kimisi kadın ağzını açsa alınıp, sinirlenip konu açıyor.
sansımı deneyeceğimbu iyi fikir bence
yazma işini bir kere ben de denedım ve işe yaradı
ama bir kere sadece
sürekli yazıp adamın eline verirseniz sıkılabılır :)
ayrı ev oldugunu idrak edilse sorun yok bunu konusmadanda anlayamam sanırımŞu an bile eşimle eve ekmek peynir falan gönderiyor deli oluyorum! Ben de çıkıyorum pazara her hafta herşeyi de alıyorum ayyy bak gene dellendim!
Bence bi muhabbetin arasında şakayla karışık vurgulayın herkesin evi düzeni ayrı olmalı falan diye. Eğer çok karışma gb bir durum olursa tepkinizi sert bir şekilde gösterin ki cesaret edemesinler bir dahaki sefere.
Valla kimse gelinin yaptığı iyiliği fedakarlığı görmüyor ama ilk yanlışında tavrını alıveriyor. Yok ya?!
Baştan mesafeli davran arkdaşım yoksa çok sıkıntı öekersin bak
Ekmeği peyniri biz de alıyoruz zaten özel birşey değil pazar malı. Her hafta bir şekilde bizim evde var olma mücadelesi veriyor.Ekmek peynir göndermesinde ne sıkıntı var, bundan ne gibi bi olumsuzluk çıkardınız? Yani siz alamazsınız ben size tedarik edeyim diyip sizi küçümsüyor mu?
Benim kv'de onlara gidince sucuk salam ne varsa doldurup bize vermeye çalışır, çoğu zaman yapma biz alırız desekte kırmamak adına alırım ve bunda hiç art niyet görmem. Bize gelince de market yapar, hani biz alabilsekte. Cidden hiç bunu sıkıntı yapmadım bilakis iyi niyetinden olduğuna eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?