Klasik gebelik şekeri muhabbeti,şekerim gene yüksek malesef

bu diyet listesi 25 haftalık gebeliğe göre yapıldı.

SABAH 8:00
1 kibrit kutusu peynir
1 haşlanmış yumurta
2 ince dilim ekmek
5 adet zeytin
1 su bardağı şekersiz süt
domates-salatalık-yeşillk

KUŞLUK 10:00
2 porsiyon meyve
1 su bardağı ayran

ÖĞLE 12:30
2köfte kadar balık/et/tavuk
yağsız salata
6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği
6 yemek kaşığı bulgur pilavı
2 ince dilim ekmek
1 su bardağı ayran

İKİNDİ 15:30
1 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu peynir+2 ince dilim ekmek+domates,salatalık

AKŞAM 18:30
2 köfte kadar tavuk balık
6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği
yağsız salata
1 su bardağı ayran
2 kase çorba
2 ince dilim ekmek

GECE 21:00
1 su bardağı süt/yoğurt (şekersiz)
2 porsiyon meyve
4 adet şekersiz biskküvi
1 adet ceviz içi

hergün aynı şeyler sanırım cnm çorba ve yemek değişik olur.diğerleri standart aslında doyurucu gibi görünüyor.saatleri uyması zor olan kısmı.

Selamlar ben yemekten hemen önce tokluk ölçüp yemeğin ilk lokmasondan1 saat sonra da tokluk bakıyorum...gebelikte aclik 90 tokluk130 olmalıymış benim aclik değerlerim 73 civarında tokluk da maksimum100 çıktı...son iki gündür hiç tatlı yemedim ama verilen diyet listesine de çok uyduğum söylenemez 6 yk sebze yerine dün 10 kasek yedim mesela yanında ekmek yerine 10 kasık bulgurlar beraber buna rağmen değerlerim değişmedi ve moralim çok yüksek şimdi bni depresyona sokan Acıbadem'in endikorinologu ile Perşembe günkü randevumuz bekliyorum çünkü soracağım çok soru var...kendi sonuclarım bu durumun Acıbadem'in para kazanmak icin neler yapabileceğinin bir göstergesi gibi geliyor bana ...

teşekkür ederim. ben de 1. saat ve 2. saat sonunda ölçmeye başladım. dokturun bana söylediği de açlık 95 tokluk 145.(gebelik için değerler) senin değerlerin her iki durumda da risksiz görünüyor. bence moralini bozmayıp sevinmelisin. benimkiler daha yüksek. diyet listen vardı sanırım senin de. benim diyet listem biraz fazla kalorili mi seninkine göre

İki porsiyon meyve gebelik şekerini yükseltmez mi?

ayran onu dengeler dedi. bu diyet listesi aslında sadece şekeri yasaklıyor. çaya atılan şekeri. bal ve pekmezi yasaklıyor. meyveyi öğünlerde değil de ara öğün olarak ye dedi. bi de egzersiz çok önemli. egzersiz şekeri düşürmeye çok yardımcı oluyor. yemek yiyip hareketsiz kalmamalıyız şeker riskimiz varsa

kızlar merhaba,

benim diyet listem diyetisyenin dediğiğine göre 1700 -1800 kalorilik bir liste,

sabah evden çıkıç saatim ve akşam dönüşlerim göz önünde bulundurulup ara öğünlerim de çalışma koşullarıma göre düzenlendi;

06:30 kahvaltı =4 yk sade yulaf ezmezi ve 200 ml süt

09:00 ara = 1 dilim beyaz peynir veya kaşar
5 adet zeytin, domates + salatalık
1 dilim kepekli ekmek

12:30 öğlen = 1 kase çorba(mercimek yada domates)
3 köfte kadar et -
yarım kase yoğurt / 1 bardak ayran
1 dilim kepekli ekmek + salata

15:00 ara = 2 adet grissini

17:00 ara= 200 ml süt

19:30 akşam = 6 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım kase yoğurt
2 dilim kepekli ekmek yada 6 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 porsiyon meyve
salata

21:30 ara = 2 porsiyon meyve + 4 tane ceviz

meyve sadece şeftali ve armut yiyorum, çok şekerli olan, karpuz kavun, üzüm, muz inci gibi meyveleri tüketmek yok :)

listeye sürekli uyduğum söylenemez her gün mutkala kaçırdığım şeyler oluyor :S ama şeker sonuçları çok yüksek çıkmadığı için çok da takmıyorum işin açığı... 10 gün sonra dr kontrolum var kontrolde eger bebek haftasındakı kıloda ıse bu sacmalıga tamamen son verebılır hatta bu dakıkada dr dgıstırmeyı bıle dusunebılırım...

benim diyet listem seninkine göre çok yüklü. bana neden böyle vermiş. ben de yeni bir diyetisyene daha gitmeliyim sanırım. bana hiç meyve sınırlaması falan getirmedi. balı bile az ye dedi. ya insülin kullanımına başlıcam yada yeni bir diyetle devam edicem

canım kendı lıstemı yazıktan sonra senınkını de okudum gercekten senın dıyet listen benımkıne kıyasla son derece kalorılı ve dolu dolu ogunlerı olan bır lıste, ben mevcut lısteyı genel olarak uyguluyorum ama 2 dilim ekmek varken 1 dilim bazen hiç ekmek yemıyorum oğunlerde,

arada dun 2 tane tatlı kurupasta yedım ofıste mesela :) yalnız dıkkatımı ceken bır sey oldu olcumlerden sonra; dun aksam kırmızı ızgara et yedım, salata ve 1 bardak ayran ıle beraber, sonra 30 dk yuruyus yaptım, tokluk kan sekerım aclık sekerıme gore daha dusuk cıktı !?

aksam yemeklerı ıle beraber verdıgı meyveyı de cogunlukl yemıyorum zaten o kadar seyı ustu uste yemek ıtemıyor canım...

bana referans degerlerden de bahsetmedıler ...yanı sonuclar kac cıkarsa yuksek kac cıkarsa az bılemıyorum :S dogum drumdan memnunum ama bu sekılde gıderse sanırım komple dr degısıklıgıne gıdecegım zaten dunyanın parasını verıyoruz acıbademe daha fazla kandırılmak yada aptal yerıne konulmak ıstemıyorum...

sen de moralını bozma canım benım; ogunlerını kendı ınsıyatıfınle bıraz kısabılırsıni karnın ac degılse sırf yemıs olmak ıcın butun ogunu yemeye zorlama, gunde 3 porsıyon meyveyı de gecmenı onermem,okudugum arastırdıgım kadarı ıle elma, armut, seftalı glısemık ındeksı en dusuk meyveler...

Merhaba kızlar, listelerinize baktım . Hani nette genelde gebelikte örnek beslenme listeleri var, Milupa'nın sitesinde de var mesela, onlara benzettim. Meyvenin ve ekmeğin bu kadar fazla olması şaşırttı beni de açıkçası.
Hiç anlamadım ben bu gebelik şekeri işini. :26:
Tek kaçınmamız gereken hamur işi ve rafine şeker gibi görünüyor.

benim doktorum da şerbetli tatlılar ve fazla karbonhidratı yasakladı bazı meyvelerden de azar azar yemem gerektiğini söyledi mesela muz üzüm kavun gibi bunlarda şeker oranı biraz yüksekmiş beyaz ekmek pirinç patates bunlarda vücudumuzda yedikten sonra şekere dönüşen şeylermiş yani anladığım kepekli,yulaflı ürünleri tercih etmek meyvelerden az az çeşitli yemek birde şerbetli ağır hamuri işi tatlılardan uzak durmak bol bol süt yoğurt ve yeşil sebze öyle diyet listesine gerek yok bence tabi riskli olmayan durumlarda ben kendimce dikkat ediyorum ama arada çikolatalı pasta filan yiyorum canım istiyor ne yapayım bence abartmadığımız sürece birşey olmaz inş. Rabbim bize ve bebişlerimize sağlık versin...

Bana dr 1.saatin yüksek diye (240) gebelik şekeri var diyemeyiz ama dikkat edeceksin demişti 13. haftada falandım.
Dr öyle deyince herşeyden birer iki şer ısırık alıp bıraktım.
Muzu yarım yiyordum,bir taneyi geçmemek şartıyla haftada iki üç kez yediğim oldu.
Tatlıyı şekeri kestim mantığı ile muzda biraz şımarmıştım.
Bal'ı,kaymağı birer sürümlük yediğim oldu,ama asla abartmadan..
Lakin canım poğaça çok çekti temmuz başlarında..(normalde hiç bir şeye aş falan ermedim,bir tek poğaça olunca yemiş bulundum)
Sabahları çayla iki tane yediğim olmuştu.
İçinde şeker yok ya,psikoolojik olarak yedim işte.
Sanki şekere dönüşmüyor.
Dr 'gebelik şekeri var denmez' diyince kaçamaklarım oldu..
Fakat yüklemeden sonra bir aya yakın dr'a gösterememiştik bir sebepten dolayı.
O sürede (13.haftadaki yüklemede)ciddi anlamda ne muz,ne hamur işi yemedim..
Bunlara rağmen şimdi 50 lik yüklemem 196 çıkmış
13.haftada 50 lik 176 idi.Kaldı ki,hep tatlı meyve,dondurma yiyordum bilmeden
Kısacası bazı şeyleri azalttığım halde 196 çıktı
En kısa zamanda 100 lük yaptıracağız,bugün dr' soracağım

Son düzenleme:
Ya kızlar,ben demiştim öncesinde.
Ben 3 saat çok zor dayanıyorum diye..
Gözlerim kapalı çok kötü bir halde dayanmaya çalışacağım..
Acaba diyorum açlık hissetmemek için akşamından tahıllı tok tutan şeyler mi yesemde açlık hissetmesem?

Bence o kdr açlık hissetmen kotu olman zaten şekerinin yüksek oldugundan kaynaklidir. Bı sekilde yaptırman gerek ama.
Bu onemli, çünkü sonrasında da sana seker hastalığı olarak kalabilir.
Gecen gün ben de yaptırdım 3 saatlik. Dr um bana 4 degerden ikisi yüksekse seker var demektir, hemen diyetisyene yönlendircem dedi. Çok şükür cikmadi.

Evettt,bende böyle düşündüm.
İlk 1.saat çok kötü oldum ve giderek kendimi daha iyi hissettim yatarken ve beklerken.
Zaten sonuçlardada 2. ve 3. saat çok normaldi.
Gerçekten bünye hissediyor.
Zaten normaldede açlığa dayanamıyorum
1 saat birşey yemesem sabahları bütün midem dengem bozuluyor.
Oruç tutamaz oldum bu yüzden.

Bugün doktora gidiyormuşsun. İyi haberlerle dönersin inşallah.
Gelişmeleri yaz canım, bekliyoruz.

Bugün doktora gidiyormuşsun. İyi haberlerle dönersin inşallah.
Gelişmeleri yaz canım, bekliyoruz.

Geçen günkü 944 gram doğrulandı.
Minik yavrum şimdide 960 gram çıktı maşAllah.
Üç aşağı beş yukarı herkesin değişir tabi gram olayı.
Ben sordum şekerle ilgisi var mı acaba,çok mu önde diye..
Haftasına göre normal dedi hamd olsun.
Şeker yüklemesinide bi iki güne yaptıracağım..
Allah ım sabır versin ilk ve ikinci saat bana.

Maşallah cimcimeye.
İnşallah rahat atlatırsın canım yüklemeni.

Bu seker işine benim de aklım ermiyor, tokluk sekerim aclik şekerinden düşük çıkınca bugün diyabet hemşiresini aradım neden bu sekilde olduğunu sordum...olcum oncesi yediklerimi sordu...kırmızı et, salata ve ayranı beğenmekle beraber yanında hiç ekmek yemediğim icin bu şeklide sonuçlandığını mutlaka öğünlerde ekmek yememi söyledi..e hani karbonhidrattan uzak durmam geliyordu benim ....anlamadım gitti !!!
Bugün öğlen yemekte başka bir şey bulamadığım icin schinitzel yedim roka salatasiyla sekerim 170 e fırladı avmde oluyorum sandim dünya ayaklarımın altından kaydı kulaklarım tıkandı
Daha önce böyle dertlerim yoktu bu saçma sapan süreç yüzünden sekerim inip çıkıyor sürekli inince de halsiz oluyorum gözlerim kararıyor ne yapacağımı bilemedim
Ama öğünlerde o kadar çok şey yemek istemiyorum doyuyorum genellikle çünkü açılmadan da yemek yenmez ki (
Oğlum bir doğsun çekincem minicik kulaklarını :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…