arwenisko tokluk şekerini yemekten ne kadar sonra ölçüyorsun. bana da doktorum şeker ölçme cihazı verdi. takip yapıyrm her yemekten önce ve sonra. ben yemeğe başladıktan 2 saat sonra ölçüyrm ama gebelikte 1 saat sonra mı ölçmek gerekiyor. senin ne yaptığını merak ettim. tşk
Selamlar ben yemekten hemen önce tokluk ölçüp yemeğin ilk lokmasondan1 saat sonra da tokluk bakıyorum...gebelikte aclik 90 tokluk130 olmalıymış benim aclik değerlerim 73 civarında tokluk da maksimum100 çıktı...son iki gündür hiç tatlı yemedim ama verilen diyet listesine de çok uyduğum söylenemez 6 yk sebze yerine dün 10 kasek yedim mesela yanında ekmek yerine 10 kasık bulgurlar beraber buna rağmen değerlerim değişmedi ve moralim çok yüksek şimdi bni depresyona sokan Acıbadem'in endikorinologu ile Perşembe günkü randevumuz bekliyorum çünkü soracağım çok soru var...kendi sonuclarım bu durumun Acıbadem'in para kazanmak icin neler yapabileceğinin bir göstergesi gibi geliyor bana ...
İki porsiyon meyve gebelik şekerini yükseltmez mi?
hergün aynı şeyler sanırım cnm çorba ve yemek değişik olur.diğerleri standart aslında doyurucu gibi görünüyor.saatleri uyması zor olan kısmı.[/QUOTE
evet canım bu örnek diyet listesi.köfte,tavuk, balık kısmında da değişiklik yapabiliriz. günlük 2000 kalori ihtiyaca göre ayarlanmış
kızlar merhaba,
benim diyet listem diyetisyenin dediğiğine göre 1700 -1800 kalorilik bir liste,
sabah evden çıkıç saatim ve akşam dönüşlerim göz önünde bulundurulup ara öğünlerim de çalışma koşullarıma göre düzenlendi;
06:30 kahvaltı =4 yk sade yulaf ezmezi ve 200 ml süt
09:00 ara = 1 dilim beyaz peynir veya kaşar
5 adet zeytin, domates + salatalık
1 dilim kepekli ekmek
12:30 öğlen = 1 kase çorba(mercimek yada domates)
3 köfte kadar et -
yarım kase yoğurt / 1 bardak ayran
1 dilim kepekli ekmek + salata
15:00 ara = 2 adet grissini
17:00 ara= 200 ml süt
19:30 akşam = 6 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım kase yoğurt
2 dilim kepekli ekmek yada 6 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 porsiyon meyve
salata
21:30 ara = 2 porsiyon meyve + 4 tane ceviz
meyve sadece şeftali ve armut yiyorum, çok şekerli olan, karpuz kavun, üzüm, muz inci gibi meyveleri tüketmek yok :)
listeye sürekli uyduğum söylenemez her gün mutkala kaçırdığım şeyler oluyor :S ama şeker sonuçları çok yüksek çıkmadığı için çok da takmıyorum işin açığı... 10 gün sonra dr kontrolum var kontrolde eger bebek haftasındakı kıloda ıse bu sacmalıga tamamen son verebılır hatta bu dakıkada dr dgıstırmeyı bıle dusunebılırım...
benim diyet listem seninkine göre çok yüklü. bana neden böyle vermiş. ben de yeni bir diyetisyene daha gitmeliyim sanırım. bana hiç meyve sınırlaması falan getirmedi. balı bile az ye dedi. ya insülin kullanımına başlıcam yada yeni bir diyetle devam edicem
Merhaba kızlar, listelerinize baktım . Hani nette genelde gebelikte örnek beslenme listeleri var, Milupa'nın sitesinde de var mesela, onlara benzettim. Meyvenin ve ekmeğin bu kadar fazla olması şaşırttı beni de açıkçası.
Hiç anlamadım ben bu gebelik şekeri işini. :26:
Tek kaçınmamız gereken hamur işi ve rafine şeker gibi görünüyor.
Bence o kdr açlık hissetmen kotu olman zaten şekerinin yüksek oldugundan kaynaklidir. Bı sekilde yaptırman gerek ama.
Bu onemli, çünkü sonrasında da sana seker hastalığı olarak kalabilir.
Gecen gün ben de yaptırdım 3 saatlik. Dr um bana 4 degerden ikisi yüksekse seker var demektir, hemen diyetisyene yönlendircem dedi. Çok şükür cikmadi.
Bana dr 1.saatin yüksek diye (240) gebelik şekeri var diyemeyiz ama dikkat edeceksin demişti 13. haftada falandım.
Dr öyle deyince herşeyden birer iki şer ısırık alıp bıraktım.
Muzu yarım yiyordum,bir taneyi geçmemek şartıyla haftada iki üç kez yediğim oldu.
Tatlıyı şekeri kestim mantığı ile muzda biraz şımarmıştım.
Bal'ı,kaymağı birer sürümlük yediğim oldu,ama asla abartmadan..
Lakin canım poğaça çok çekti temmuz başlarında..(normalde hiç bir şeye aş falan ermedim,bir tek poğaça olunca yemiş bulundum)
Sabahları çayla iki tane yediğim olmuştu.
İçinde şeker yok ya,psikoolojik olarak yedim işte.
Sanki şekere dönüşmüyor.
Dr 'gebelik şekeri var denmez' diyince kaçamaklarım oldu..
Fakat yüklemeden sonra bir aya yakın dr'a gösterememiştik bir sebepten dolayı.
O sürede (13.haftadaki yüklemede)ciddi anlamda ne muz,ne hamur işi yemedim..
Bunlara rağmen şimdi 50 lik yüklemem 196 çıkmış
13.haftada 50 lik 176 idi.Kaldı ki,hep tatlı meyve,dondurma yiyordum bilmeden
Kısacası bazı şeyleri azalttığım halde 196 çıktı
En kısa zamanda 100 lük yaptıracağız,bugün dr' soracağım
Bugün doktora gidiyormuşsun. İyi haberlerle dönersin inşallah.
Gelişmeleri yaz canım, bekliyoruz.
Geçen günkü 944 gram doğrulandı.
Minik yavrum şimdide 960 gram çıktı maşAllah.
Üç aşağı beş yukarı herkesin değişir tabi gram olayı.
Ben sordum şekerle ilgisi var mı acaba,çok mu önde diye..
Haftasına göre normal dedi hamd olsun.
Şeker yüklemesinide bi iki güne yaptıracağım..
Allah ım sabır versin ilk ve ikinci saat bana.
Merhaba kızlar, listelerinize baktım . Hani nette genelde gebelikte örnek beslenme listeleri var, Milupa'nın sitesinde de var mesela, onlara benzettim. Meyvenin ve ekmeğin bu kadar fazla olması şaşırttı beni de açıkçası.
Hiç anlamadım ben bu gebelik şekeri işini. :26:
Tek kaçınmamız gereken hamur işi ve rafine şeker gibi görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?