Klasik gebelik şekeri muhabbeti,şekerim gene yüksek malesef

Çok ilginç canım ya. Ekmek yemediğin için çıkmış olmasını gerçekten aklım almadı.
AVM'de, tavuğun dışındaki pane harcından ve roka salatası sosundan kötü olmuş olabilirsin ama o bile şaşırtıcı.
Ben, şekerim olduğunu öğrenmeden önce 1 ara öğünde karpuz yemiştim yaklaşık 1 saat sonra soğuk terle birlikte gözüm kararmaya başlamıştı. Tabi o zamanlar tansiyon herhalde diye düşünmüştüm, meğer gebelik şekeriymiş. Gerçekten kötü oluyor şeker yükselince.
Öğünlerinin yanında en azından yarım dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği yesen belki daha iyi hissedersin. Neyseki çoğu gitti azı kaldı gebeliklerimizin.
Benimki de dönmezse bende o zaman çekeceğim kulaklarını. Başaşağı durmak istemiyormuş beyefendi

Dumamm,senin 1.saat kaç çıkmıştı?
Benim aç kaldığımda gözüm kararıp,midem bulanır.(eskiden beri)
Gebelikte bile hiç yedikten sonra gözüm falan kararmıyor.
Acaba çok yüksek değil mi benim yahu?

Bana sadece 50'lik yapılmıştı. Yanlış olmasın ama 176 civarı diye hatırlıyorum tokluğu canım. Karpuz yediğimde kötü oluyordum ama dondurma yiyorum mesela o zaman birşey olmuyor. Acaba karpuz sulu olduğu için hemen mi şekeri yükseltiyor?

Her karpuz yediğinde mi oluyor bu sorun?
Yoksa bir kereye mi mahsus?Bence bir kez olduysa o günün sıkıntısından dolayı falandır.
O güne denk gelmiştir,belki başka birşeye üzülmüşsündür,karpuz bahane olmuştur falan..
50 den sonra 100 lüğü neden istemediler ki senden?

Bilmiyorum ki canım ya, ben isterler diye düşünmüştüm ama istemediler. Doktor sadece hamurişi, tatlı, kızartma yeme, meyveyi de ölçülü ye dedi. Başka hiçbir değerimde anormallik yoktu. O günden beri de dikkat ediyorum zaten.
Karpuz hamilelikten önce de oluyordu. Yedikten sonra içim bayılır, ellerim titrerdi. Ama sadece karpuzda olurdu. Açlığa da dayanırım zaten. Belki alerjim falan vardır karpuza. :26:

Bebekleriniz şekerden etkilendi mı? Ben diyete dikkat ediyorum fazladan tatlı hamur ısı yemiyorum 10 gün önceki Dr randevumda doktorum bebeğimin kilosunu birazcık fazla buldu.. 27 haftada 1100 gr...kafam karıştı biraz fazla pimpirikli davranıyorum sanırım

Bu arada herkese mutlu bayramlar

Slm kizlar bende sekerle bogusanlardanim..
50 mg yukleme sonucum 240..
Gebelik diyetine basladim 1 ay oldu evde olctum dr normal dedi olcumlerime..
Sizlere kendi diyetimi yazayim...

Sabah kalkinca 1 bardak sut
2dilim kepek ekmegi
Kahvaltida 2 dilim peynir veya 2 yumurta
5 zeytin
Domates salatalik
Sekersiz acik cay

Ara... 10 adet findik 1 adet orta boy meyve

Ogle.. 1 dilim ekmek yada 2 kasik pilav makarna
4 adet kofte kadar et balik tavuk
Ayran veya yogurt bol salata..

Ara bir meyve 2 dilim ekmek arasi beyaz peynirli tost.

Aksam.. 2 dilim ekmek 8 kasik sebze
Yogurt ve salata..

Yatmadan.. sut meyve

100 lüğü ikinci kez gene yaptırdık.
1.sa:gene 240 çıktı.
Diğerleri normal çok şükür.
'Gebelik şekerin yok ama dikkat et' dendi gene arkadaşlar.

Gözün aydinn çok sevindim senin icin bu diyet ve olcum süreci çok sıkıcı

Sağol arkadaşım vallahi büyük bi stresten arındık yaptırdıktan sonra.
MAlum çok zorlanıyordum ama sandığımız gibi olmadı bu sefer.Rabbim yardım etti.
Sonuç hepten yüz güldürdü tabi.Ben gebelik ilerleyince kesin bi sorun çıkmıştır dedim hep ama çok şükür..Darısı diğer arkadaşlara.

100 lüğü ikinci kez gene yaptırdık.
1.sa:gene 240 çıktı.
Diğerleri normal çok şükür.
'Gebelik şekerin yok ama dikkat et' dendi gene arkadaşlar.

Canım, gözün aydın iyi haberler almışsın ne güzel. Uzun zamandır görüşemedik, nasılsın?
Benimde bebişim dönmüş, dün öğrendim bende.

Canım, gözün aydın iyi haberler almışsın ne güzel. Uzun zamandır görüşemedik, nasılsın?
Benimde bebişim dönmüş, dün öğrendim bende.

Ayyy çok sevindimm,demek annesini zorda bırakmak istemedi küçük yaramaz.MaşAllah ona ya.
Peki Allah korusun döndükten sonra tekrar eski pozisyonuna döner mi dumam?Anne karnında sürekli dönüyorlar ya.

Bu arada ben iyiyim,gözlerim seni arıyor ama yoktun ne zamandır.İyisindir inşAllah.
Şeker tebriği içinde teşekkürler,çok şükür bu günlere canım.

................................................

Son düzenleme:

Canım dönmüyor diye biliyorum inşallah istisnai bir durum yaşamayız Ay allah korusun.
Konuları okudum sadece, birşeyler yazamadım.
Ayrıca, ilk kez NST'ye girdim, odada yanımdaki yatakta doğumu başlamış biri vardı, sancılarını çekiyordu. Bir ay sonraki kendimi görmüş oldum yani :111: Ama ne güzel dimi, o arkadaş bebişine kavuştu dün. Darısı bizim başımıza artık.

klasik gebelık şekerini yaşayanlardan biride benim 75lik yükleme yapıldı açlık 101 ,yüklemeden 1 saat sonraki 262, 2 saat sonraki 153 çıktı 2 haftadır diyetteyiz ilk zamanlar çok koydu hamıle olupta herşeyde gözünün kalması hele bayram işkence gibiydi ş,imdi alıştım ama biz çok katı diyet uyguladık sıfır karbonhidrat ve sıfır şeker ben zayıfladım bakalım bebiş nasıl

valla bu şeker olayı çok sıkıcı gerçekten hele de canım deli gibi çikolatalı pastalar tatlılar çekerken bana 100lük yapıldı ve sadece1.saat yüksek çıktı dikkat et dedi açlık tokluk testi yapılacak haftaya önlem amacıyla bu arada d,yet uygula dikat et dendi ama ben çok dikkat etmiyorum sadece pirinç pilavı ve beyaz ekmeği reçeli kestim özellikle söylediği için onun dışında çikolata arada yiyorum :) ne yapalım hamileyiz yaaa bebişimin bir taraflarında çikolata lekessi mi olsun yanii :) zaten bu şeker takibinin yapılması konusunda kesin bir karar yokmuş doktorlar arasında sadece önlem amaçlı yapılıyormuş doktorum öyle söyledi hayırlısı olsun sağlıklı olsunlrda biz herşeye katlanırız bu arada kasım anneleri geri sayıma başlamış çok heyecanlandım bende yavaş yavaş hastane çantamızı hazırlayalım demiii

Merhaba arkadaşlar,
Sizinle, başıma gelen ve internetten araştırmalarımda çok az bilgi bulabildiğim gebelik şekeri ile ilgili yaşadıklarımı paylaşmak ve bu konudan muzdarip olanlara bir nebze ışık tutmak istiyorum,ne kadar ihtiyacım olmuştu o zamanlar birazcıkda olsa bilgi kırıntısına..
Hamilelikten önce şeker sıkıntım yoktu ve hamileliğimde gayet yolunda gidiyordu,hatta herkeste olan mide bulantısı bile bende çok rahatsız edici olmamıştı..derken,şeker yüklemesi zamanı geldi ilk 50 gr lık yüklemede 165 çıkmıştı şekerim,doktorum 100 gr lık yüklemede normal çıkabilir dedi umutlandım..100 gr lık ta da değerlerim 160-180 aralığında çıkınca resmen gebelik şekeri tanısı kondu.çok moralim bozuldu tabi, ne ile karşı karşıya olduğumu bilmiyordum..doktorumunda eminim benim gibi çok hastası olmuştur ama o da beni yeterince rahatlatamadı ve doktor değiştirdim..sonra dahiliye doktoruna gittim,diyet ve sporla çok gebe kadının bunu hallettiğini öğrendim..sevindim çünkü insülin, benim gibi kan aldırırken bile bakamayan bir insan için oldukça zor kabullenebileceğim bir fikirdi..vee diyetisyene gittim güzel bir liste hazırladık(tabi hamilelere özel bir liste,bu arada sakın başkalarından duyma listeleri uygulamaya kalkmayın,çünkü sizin kilo ve boyunuza göre özel bir liste hazırlanıyor,herkesinki farklı yani)hiç eksiksiz birgün bile sapmadan yada kaçamak şeyler atıştırmadan listeme uydum artı hergün olmasada yarım saat yürümeye gayret ettim ama olmadı olmadı..benim şeker inatçı çıktı..hergün aç karınla,kahvaltı,öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat sonra şekerimi ölçtüm hep yüksekti..baktım olmayacak,endokrin doktoruna gittim o da diyet listemde düzenleme yapılmasını ve bunu birkaç gün deneyip olmazsa insüline başlamamız gerektiğini söyledi..listemide düzenlettim ve yine olmadı..derken malum olay insüline başladım,o iğneye bakamayan ben nasıl batıracaktım kendime dünyam yıkıldı..sonra tüm her şeyi aldık,önce iğne boyu beni rahatlattı,o kadar küçük ki..eşim beni yüreklendirmek için önce kendine batırdı iğneyi(tabi insülinsiz)aa buna mı taktın kafayı hiç hissedilmiyor deyince yüreklendim..sonra vurdum kendime insülini hakikaten korkulacak bir şey yokmuş,bozuna uzatmışım süreci..bebeğimden başka kimse bunu bana yaptıramazdı sanırım..anneliği ve bebeğime bir şey olmasın korkusunu o zamanlar çok daha yoğun yaşadım..derken,günde 3 kere vuruldum,küçük dozlarla başladık ve hergün arttıra arttıra şekerim uygun seviyelere gelene kadar yükselttim..öğle ve akşamı düzenledim ama sabah şekerimi hiçbir zaman düzenleyemedim..sabahları düzenlemek daha zormuş birde artan gebelik hormonlarını düşünürsek yetişemedim sabahların hızına..fakat ne kadar düşüremesemde belli bir seviyede tutmayı başardım..tabii bu arada şekeri düzenleyemeyenlerin kötü seneryolarını falan okuyup iyice keyfim kaçıyordu..ama Allahıma çok şükürler olsunkii korktuğum gibi olmadı,diyetime uymanın ve vurulduğum insülinlerin karşılığını aldım ve sağlıklı,hiçbir sorun yaşamadan tatlı kızımı kucağıma aldım ve şimdi bebeğim 4 aylık ikimizde iyiyiz çok şükür..hala ara sıra şekerimi kontrol ediyorum ve normale döndüm..tabii hamileliğimin son 2,5 ayında yiyemediğim birçok şeyin acısısını çıkarıyorum ama biliyorum ki hayatımın geri kalanını dikkatli geçirmeliyim,çünkü hamilelikte çıkan bu şeker bir uyarı,vücudun yatkınlığı var demekki şeker hastalığına..her ne kadar korkulacak bir şey olmasada inşallah ömrümün sonuna kadar insülin kullanmak zorunda kalmam..umarım aydınlatabilmişimdir sizleri arkadaşlar..siz diyetinize uyun,insülin kullanıyorsanız bile diyetinize harfiyen uyun Allah size yardım ediyor..hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza almanızı diliyorum..

Hazırla tabiki benim 32. haftamda hazırdı çantam. En azından için rahat olur canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…