• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klasık Kaynana....

solkolum

08-07-2012 ß ♥ ß
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
464
0
46
İstanbul
Hanımlar konuyu acmayı dusunuyorum 1 haftadır neyse kı bugun yazabılıyorum...Bırazz uzun olacakk :52:
Ben nısanlıyım nısanlım memleketı bırakıp tek basına burada duzenını kurmus yanı ıst.da 30 yasında bır erkek...Bız 15.06.2011 de nısanlndık neysee...Kayınvalıdeme karsı basından bu yana hıc bırsey hıssetmedım cunku hıssettırmıyor...Ayrıca Kayınvalıdem memlektte yasıyor...1 aydır telefon acıyor aglıyor sızlıyor sızı merak edıyorum kavga edersınız dıye korkuyorum falan dıyor bende gayrı ıhtıyarı anne o zaman bıletını alalım gel dedım nısanlımla gıttık bıletı aldık 1 ay onceden bavulunu hazrlamaya basladı bellı kı havalara ucmus sabırsız...Nısanlım evde yalnız oldugu ıcın orada kalamazdı tek basına ne yapacak kadın ? Bıze gel kal dedık geldı 3 gun once...Nısanlmla sakalasıyoruz guluyruz eglenıyoruz ben ve annem ablam abım ama o hıc bıze katılmıyor surat asıyor ters bakıslarını yakalıyorum ama bellı etmıyorum...Dun gece muhabbet edıyoruz benım 2 dugunum olacak bırısı burada dıgerı de onların memleketınde memlekette olacak yerı tutmuslar konu buraya geldı dedım kı ''Anne oradakı tuttugunuz yer nasıl?'' ''Normal dugun salonu'' dedı...''Neyse oradakı dugun onemlı degıl sız begendıysenız sorun yok'' dedım (oradakı dugunden sız mesulsunuz bgendysenız bende begenırım) Demek ıstedım..''Buradakı dugun de benı ılgılendırmez'' dedı sonra basladı ''Ben orada bır suru dugunlere gıttım taktıklrımı toplaamaam lazım (Bu da ne dmekse sanane benım takılarımdan) sok oldum acaba pot mu kırdım hatalı ben mıyım o mu dıye gecırdım ıcımden...Sustum annemler de sasırdı neyse araya baska muhabbet acıldı gulduk konustuk gayet ıyı sorun yoktu saat gec oldugu ıcın herkes yatmak ıstedı ama benım ıcım rahat degıldı annemı cagırdım ''Anne ben hatalı mıym?'' dedım Annem de ''Kayınvalıden senı tanımadıgı ıcın yanlıs anladı'' dedı...Neyse bu sabah kalktım kahvaltı yaptık snra temızlık yaptım dusa gırdım dustan cıkınca konusacaktm kayınvalıdemle cıktım odaya gırdım kayınvalıdem anneme dıyor kı ''Senın kızın cok terbıyesız cok saygısız'' Bana ters ters baktıı ne oldu anne ne oluyor dedım ses yok...''Dun gece dedıgım sey ıcın bana kzdıysan ozur dılerm dedım elını optum amaa yoookk affetmedıı bunu da acık acık soyledı benı nısanlıma sıkayet edecegını de soyledıı...
Saka degıl tam 5 saat ıkna etmeye calıstım affetmem dıyor annemler konustu hala nuh dıyor peygmber demıyor...Ahhh oglum ah sen ne yaptın dıyorr fatosa kurban olayım ona gelen bna gelsn dıyor (Memlekette bırlkte oturdugu gelını) Ay nasıl zoruma gıttıı...
Bende nısanlımı aradım anlattım acık acık ''Bosver o yaslı anlamaz dıyor (60 yasında cın gıbı vallaa) ama keske o dugun onemlı degıl dmeseydın o senın kalbının temız oldugunu bılmıyor'' dedı ve ben gelıyorum dedı...Ben suslendım kaynvalıdm yne ters baktı sankı dusmanıyım...nısanlım geldı sohbt falan guldu derken yemege oturduk sofrada kayınvalıdem durduk yere gozune peceteyı koyduu nısanlım da ne oldu anne dedı bızde telaslandık ustune gıttıkce daha cok naz yapmaya basladı yuzunu yıka anne gecer dedım yok dedı nısanlımda aynı seyı soyleynce gıttı yıkadı gectıı neyse sofradan kalktık cay ıcıyoruz nısanımla guluyoruz falan kayınvalıdem yınee durduk yeree ve bırden ayyy boynum dedı telaslandık yıne nısanlım gıttıı boynun ovdu kayınvalıdem de bana manalıı bakıyorduu bende umursmamaya devam ettm annemlerle konusup esprı yapıyoruz guuyoruzz neysee nısanlım geldı yanıma oturdu yıne cıldırdı kayınvalıdemm ters bakmalrrr ayy nasıl rahatsz oluyorum anlatamam...Nısanlımla benı Kıskanıyor mu acabaaa ?
Ne olur kusura bakmayın uzun oldu bılyorum yorum ve fıkırlernıze ıhtıyacım var... :50:

Belli ki kayınvalideniz biraz nazlı ve huysuz...Biraz da sizi kıskanmış belli..

Tavsiyem karşısında nişanlınızla sürekli gülüp,şakalaşmayın..Zaten bir kaç gün kalacak sizde,daha çok onunla ilgilenin,ona eskileri anlattırın,yaşlılar sever başlarından geçenleri anlatmayı..Biraz ilgilenin onunla,emin olun böylelikle siz de daha mutlu olacaksınız..

Belli ki kayınvalideniz biraz nazlı ve huysuz...Biraz da sizi kıskanmış belli..

Tavsiyem karşısında nişanlınızla sürekli gülüp,şakalaşmayın..Zaten bir kaç gün kalacak sizde,daha çok onunla ilgilenin,ona eskileri anlattırın,yaşlılar sever başlarından geçenleri anlatmayı..Biraz ilgilenin onunla,emin olun böylelikle siz de daha mutlu olacaksınız..

Kayınvalıdem yanımızda dyee nısanlımla neden gulup sakalasmayayım ?Oldu kı oyle yaptım zaten nısanlım duramazz ılla yanımda oturupp benımle konusmak sakalasmak ısterr ve bu onu cok mutlu eder...
Ama dıger konuya gelınce cok konusmak ıstedım benıımle konusmak ıstemıyor sankı bunu sezıyorum yuzume bakmıyor cogu zaman ama karsısında falan oturunca sureklı ters bakıslarını yakalıyorum ve bu ınanılmaz sınırımı bozuyor...
Ben ona tavız verme taraftarı degıılım ne yapsam da onu yola getırsem?...

bence nişanlınızın evi varken sizde kalmasına gerek yoktu.. şimdiden yanlıs anlamalara triplere baslamış hiç üstüne gitmeyin dogal olun .. siz yanlıs bişey söylememişsiniz ki

bence nişanlınızın evi varken sizde kalmasına gerek yoktu.. şimdiden yanlıs anlamalara triplere baslamış hiç üstüne gitmeyin dogal olun .. siz yanlıs bişey söylememişsiniz ki

bencede sizde kalmasının bir anlamı yok.oğluyla kalsınlar siz onlara onlar size gidip gelin:34:

Tabıı kı de bızde kalması normal degıll bunu bende ıstemezdım rahat hareket edemıyoruz evın ıcınde ama nısanlımın evınde sadece elektrıklı soba var 6 ay sonra ınsallah evlendıgımızde baska evde oturacagımız ıcın dogalgaz kullanmıyor kayınvalıdem usur bır de yalnızlıktan sıkılır dıyee bız ıstedıkk ama bızım kadar nıyetı ıyı degıl sanırım...neyse kı bugun amcasının kızları geldı bırkac gun orada kalacakk suan rahatız...Yanlıs bırsey soylemedım evett ama anlamamakta ısrar edıyor...Cay vereyım mı anne dıyorum yok dıyor sadece boynun agrımıstı dıyorum gectı mı dıyorum ses yok bır trıplerde kıı sormayın...Allah'tan nısanlım arayı buluyorr benımle arasını bozmuyorr bana ıyı davranıyor aıleme karsı da cok ıyı msallahh hatta benım anneme sıcak baktıgı kadar kendı annesıne oyle bakmıyorr...

sakın üstüne gitmeyin sonra hiç basedemezsiniz.. bu karda kısta memleketten gelmek isteyen o, ben olsam hayatta kalmazdım oglumun evi varken.. keske annenizin üstüne atıp olmaz deseydiniz.. şimdilik olan olmus siz bi kararda devam edin dogal olun ama o halini görmezden gelin.. işe yaramadıgını görürse vazgeçer belkii

canım benden sana tavsiye bence sizde kalmasın öyle samimiyete gerek yok boş ver geldiyse yalnız kalmayıda göze almış demek ki sende dediğin gibi tipik bir kaynana çok takmaya değmez bende kendimden örnek vereyim geçen gittik bir surat bir surat bende farkettim ama hiç sormadım dedim birlikte oturduğu eltimle sorun var heralde meğersem banaymış suçumda geçenlerde arabada giderken eşimin başını etini yedi neden burdan gitmiyon nerden burdan gidiyon eşimde sinirlidir sinirlenmesin diye bende aaa dedim şöföre karışmayalım lütfen buymuş suçum ağlasam mı gülsem mi bilemedim ama işte tipik kaynana ne edicen illa onların dedikleri olucak sonuçta senin orda bir saygısızlığın yok bende 2 düğün yaptım aynı senin gibi onların ordaki düğün solonuna hiç karışmadım nasılsa sizin taraf kendi şeref şanınız dedim ama yok biz gelinler çok terbiyesiz çok saygısız canım lütfen denirmi kaynanaya öle ayıppp ama bize denen her kelimeyi ve imalı bakışları canım yaşlıdır o sen abartmışındır olur

sakın üstüne gitmeyin sonra hiç basedemezsiniz.. bu karda kısta memleketten gelmek isteyen o, ben olsam hayatta kalmazdım oglumun evi varken.. keske annenizin üstüne atıp olmaz deseydiniz.. şimdilik olan olmus siz bi kararda devam edin dogal olun ama o halini görmezden gelin.. işe yaramadıgını görürse vazgeçer belkii

Canımm zaten oldugum gıbıyım...Ayrıca evet haklısın kendısı bızde kalmayı ne kadar uygun goruyor ne dusunuyor bılmıyorum nısanlımın evınde kalabılır tabıı ama o bavulunu hazırlayıpp dırektt bıze geldı...Kayınvalıdemın o hallerını umursamıyormus gıbı yapıyorum daha cok sınırlenıyor sankı ne yapacagımı sasırdım bende...Sımdı amcasının kızındaa emını onlara anlatacaktırr abarta abartaa cunku o kapasıte var kendısındee...Benımle konusmuyor resmen ben bırsey sorunca da ters bakıp cevap net ve kısa oluyor ben ne yapabılırım ? Konuyu tekrar acmak da ıstemıyorum...

canım benden sana tavsiye bence sizde kalmasın öyle samimiyete gerek yok boş ver geldiyse yalnız kalmayıda göze almış demek ki sende dediğin gibi tipik bir kaynana çok takmaya değmez bende kendimden örnek vereyim geçen gittik bir surat bir surat bende farkettim ama hiç sormadım dedim birlikte oturduğu eltimle sorun var heralde meğersem banaymış suçumda geçenlerde arabada giderken eşimin başını etini yedi neden burdan gitmiyon nerden burdan gidiyon eşimde sinirlidir sinirlenmesin diye bende aaa dedim şöföre karışmayalım lütfen buymuş suçum ağlasam mı gülsem mi bilemedim ama işte tipik kaynana ne edicen illa onların dedikleri olucak sonuçta senin orda bir saygısızlığın yok bende 2 düğün yaptım aynı senin gibi onların ordaki düğün solonuna hiç karışmadım nasılsa sizin taraf kendi şeref şanınız dedim ama yok biz gelinler çok terbiyesiz çok saygısız canım lütfen denirmi kaynanaya öle ayıppp ama bize denen her kelimeyi ve imalı bakışları canım yaşlıdır o sen abartmışındır olur

Bırkac gun amcasınn kızındaa sonra bıze tekrar gelecektırr bılıyorum bırsey dıyemeyız kı ne denebılır ? Gıt oglunda mı kal dıyecegız ? Bunun bır yolu yok mecbur gelecek... :50: Senın durumunda cok tuhaff neden boyle kayınvalıdeler ben anlamıyorum ne yapmaya calısıyorlar...
Yaaslı dıyorsunuz hepınızz valla resmını koymamak ıcın zorluyorum kendımı :9: Cınn gıbıı cınn o benı bıle oldurur ayy sınırım burnumdaaa :50:

birincisi kadın kendi terbiyesiz nasıl annenize sizin için terbiyesiz diyebiliyor ve anneniz neden tepki koymuyor. sonuçta sizi o yetiştirmiş. sizin kadar annenizede hakaret etmiş aslında.
ikincisi neden hiç de abartılmayacak bişey yüzünden özür dilediniz saatlerce hiç anlam veremedim. bundan sonra sürekli özür bekleyecek ve sizi yalvartmaya çalışacak. hiç gerek yok. olduğu yerde kalsaydı.
bence aranıza mesafe koyun yaptıklarından dolayı tavır takındığınızı anlasın. daha evli bile değilsiniz sizde kalması saçma. ayrıca daha şimdiden anne anne diye peşinde gezmenizde saçma tabi benim fikrim.
siz ondan özür dileyip anne dedikçe zavallı anneciğiniz üzülmüyor mu acaba oda tavır yapsın ayılıp bayılsın o zaman bak bakalım damat sizin gibi yalvarıyor mu yoksa evlenir evlenmez annenlere tavır mı alıyor.

Neyse ordaki düğün önemli değil...O düğünden siz mesulsünüz :) böyle birşey karşısında ne bekliyordunuz ki kayınvalidenizden......Acıdım Allah yardımcısı olsun kadının....

demesen iyi olurmuş ama kötü niyetle söylemedğin belli..
kayınvaliden de açık arıyormuş yani..
bu kayınvalideler iki düğün konusunda hassas oluyor. benim de iki düğünüm oldu.8 aylık evliyim ben. istiyorlar ki onların düğünü övülsün,üstün olsun,gelin aman siz olmasanz,şu düğün olmasa ölürdüm biterdim desin.benimki de kıskançlık,kapris,naz ne varsa yapmıştı. aileme yok surat yaptınız,yok kendi düğününüz de daha çok dans ettiniz bilmemne diye çıkştı üstelik.. çeteresini tuttu ya..
velhasıl iki düğün sakat iş..
gelin onun düğününe muhtaç olmuyor ya gıcık kapıyorlar hatunlar...

bu arada yerinde olsam bu kadar özür dilemezdim. terbiyesiz,saygısız laflarını da yutmazdım.uygun bir dille bu ifadelerin kendisine yakışmadığını belirtrdim.alt tarafı bir gaf yapmışsın.bu kadar lafı kaprisi haketmemişsin.

birincisi kadın kendi terbiyesiz nasıl annenize sizin için terbiyesiz diyebiliyor ve anneniz neden tepki koymuyor. sonuçta sizi o yetiştirmiş. sizin kadar annenizede hakaret etmiş aslında.
ikincisi neden hiç de abartılmayacak bişey yüzünden özür dilediniz saatlerce hiç anlam veremedim. bundan sonra sürekli özür bekleyecek ve sizi yalvartmaya çalışacak. hiç gerek yok. olduğu yerde kalsaydı.
bence aranıza mesafe koyun yaptıklarından dolayı tavır takındığınızı anlasın. daha evli bile değilsiniz sizde kalması saçma. ayrıca daha şimdiden anne anne diye peşinde gezmenizde saçma tabi benim fikrim.
siz ondan özür dileyip anne dedikçe zavallı anneciğiniz üzülmüyor mu acaba oda tavır yapsın ayılıp bayılsın o zaman bak bakalım damat sizin gibi yalvarıyor mu yoksa evlenir evlenmez annenlere tavır mı alıyor.

Yok canım anne anne dıye pesınde dolanmıyorumm umursmıyor gıbı davranmam daha cok sınır edıyorr onuu bende ne yapacagımı sasırdım :50:

demesen iyi olurmuş ama kötü niyetle söylemedğin belli..
kayınvaliden de açık arıyormuş yani..
bu kayınvalideler iki düğün konusunda hassas oluyor. benim de iki düğünüm oldu.8 aylık evliyim ben. istiyorlar ki onların düğünü övülsün,üstün olsun,gelin aman siz olmasanz,şu düğün olmasa ölürdüm biterdim desin.benimki de kıskançlık,kapris,naz ne varsa yapmıştı. aileme yok surat yaptınız,yok kendi düğününüz de daha çok dans ettiniz bilmemne diye çıkştı üstelik.. çeteresini tuttu ya..
velhasıl iki düğün sakat iş..
gelin onun düğününe muhtaç olmuyor ya gıcık kapıyorlar hatunlar...

bu arada yerinde olsam bu kadar özür dilemezdim. terbiyesiz,saygısız laflarını da yutmazdım.uygun bir dille bu ifadelerin kendisine yakışmadığını belirtrdim.alt tarafı bir gaf yapmışsın.bu kadar lafı kaprisi haketmemişsin.

Yokk canım 5 saat konustuk derken ozur 1 kere dıledımm sonradan tabıı kı de bu lafları kendısıne nasıl yakıstırdıgını soyledım halaa ınatlaa yokk sen boyle dedın ben sonrasını duymam bılmem ben bu lafını unutmam dıyee tutturduu.....Bende bıraktım umursamıyorum...

böyle saygısızca davranp çok büyük terbiyesizlik etmiş kayınwalideniz...ne demek öyle ayılıp bayılmalar falan..siz onu ewinize kabul edin o size;sizin ewinizde terbiyesiz desin kıyaslamalara başlasın hemde daha nişanlıyken...mesafeli olmak her zman iyidir...böyle kayınwalideleri okudukça allahıma şükrediyorum.kendi kayınwalidemin ayağını yıkayıp suyunu içesim geliyo wallahi :( sizede allah sabır wersin...zor zor kötüyle başa çıkmak çok zor

böyle saygısızca davranp çok büyük terbiyesizlik etmiş kayınwalideniz...ne demek öyle ayılıp bayılmalar falan..siz onu ewinize kabul edin o size;sizin ewinizde terbiyesiz desin kıyaslamalara başlasın hemde daha nişanlıyken...mesafeli olmak her zman iyidir...böyle kayınwalideleri okudukça allahıma şükrediyorum.kendi kayınwalidemin ayağını yıkayıp suyunu içesim geliyo wallahi :( sizede allah sabır wersin...zor zor kötüyle başa çıkmak çok zor

Yaa sormayın daha nısanlıyızz yaptıklarına bakın :50: Ben aslında mesafelı davranırım ama nıyee konuyu bu kadar uzatıpp buralara getırdı bılmıyorum...
Bırılerı ne yapmam konusunda yardım etsınn cunku ılerde evlendıgımde aklıma bınbır turlu seyler gelıyor...
He bunu nısanlıma soyledım dedım kı oldu kı evlendık annen bıze geldı kalmaya ve bız evde yalnızız sen ıs yerındesın aramızda bırsey gectı aksam olunca sana bunları anlattı abarta abartaa senınle aramı bozarsa ben ne yaparım ? nısanlım da dedı kı oylee bırsey olmaz ben kımın ne oldugunu bılıyorum dedı...Sanırım o da annesının huyunu az cok bılıyor ama acıkca soyleyemıyor sonucta annesı bana o kozu vermek ıstemez....

oradaki düğün önemli değil demek hoş olmamış evet de... kayınvalidenizde dikkat çekmek için baya baya abartmış durumu.
oğlunu, gelinini ve dünürünü bir arada mutlu mesut görünce dışlanmış hissetmiş olabilir mi?? yani başlık gibi klasik kaynana tripleri, oğlum elden gidiyor muhabbetleri falan..?

oradaki düğün önemli değil demek hoş olmamış evet de... kayınvalidenizde dikkat çekmek için baya baya abartmış durumu.
oğlunu, gelinini ve dünürünü bir arada mutlu mesut görünce dışlanmış hissetmiş olabilir mi?? yani başlık gibi klasik kaynana tripleri, oğlum elden gidiyor muhabbetleri falan..?

Bende oyle dusunuyorum canım ama onu dıslayacak bırsey yapmadık bız karsısında konusuyoruz guluyoruz falan arada onun da muhabbete eslık etmenızı soyluyoruz ama o oyle ıtıcı bakıyor kıı anlatamam...Tv ızlıyormus gıbı yapıyor karsısında da ayna varr ve o aynadan baktıgında bızı komple goruyorr ve genelde aynadan ızlıyor suratı asık asıkk...

Back
X