Ben simdi degerlerimde uyusmayanlari yazayim buraya:Pcos tanısı AMH sonucuyla konmazki adetin iki yada üçüncü günü t3,t4,LH,FSH, E2 bakılır ultrason da yumurtalık ta kist izlenir çok sayıda vede hasta klinik özellikler taşır kıllanma ve düzensiz adet gibi
Bu değerler çok komplike görünmüyor ama aklınızda olsun kadın Doğum hormon testleri adetin iki yada üçüncü günü bakılır. Yumurtalıklar da çok sayıda kist var mı yada kıllanma ve adet düzensizliğiBen simdi degerlerimde uyusmayanlari yazayim buraya:
5.ci gun LH; 15.3 (normalde max 12.5)
AHM 9.60 (normalde max 8.0)
SHGB 23.1 (28 ve 146 arasi olmasi lazim)
12.ci gun
E2 OESTRADIOL; 57 (64-357)
18. gun E2 ve Progesteron duzgun sonuc.
Şimdi klomen in yumurta büyüyüp gelişmez çatlamazsa kist yapma gibi bir yan etkiside var o yüzden en azından beşinci klomen kullandığın gün bi ultrason iyi olur. Haa kist olursa be olur o ay hamile kalmazsın adetle birlikte kistler atılır ama yinede takipsiz risk alma derimFolik asit ve glukofen kullanıyorum bu ay başladım. İşte klomenle ovitrelle yi de kendi kendime kullanayim diyorum doktora gitmeden. Çünkü klomen icmezsem benim yumurtalar buyumuyor
Ben gittiğim her yerde ultrasonla bakılır bakılmaz aaa sen polikistiksin denen bi insanım adetlerim düzensiz iki yumurtalığım yoğun kistlerle dolu çenemde kıllanma var insulin direncim var ama AMH bende 2.7 çıktı yani demem o ki evet değerin yüksek ama tek başına o değerin yüksekliği kesin tanı kriteri değilBen simdi degerlerimde uyusmayanlari yazayim buraya:
5.ci gun LH; 15.3 (normalde max 12.5)
AHM 9.60 (normalde max 8.0)
SHGB 23.1 (28 ve 146 arasi olmasi lazim)
12.ci gun
E2 OESTRADIOL; 57 (64-357)
18. gun E2 ve Progesteron duzgun sonuc.
Ben gittiğim her yerde ultrasonla bakılır bakılmaz aaa sen polikistiksin denen bi insanım adetlerim düzensiz iki yumurtalığım yoğun kistlerle dolu çenemde kıllanma var insulin direncim var ama AMH bende 2.7 çıktı yani demem o ki evet değerin yüksek ama tek başına o değerin yüksekliği kesin tanı kriteri değil
Bana direk tüp bebek dedi geçen ay ben ısrarla hsg istedim çünkü iki tüpüm de tıkalıydı ve hsg de sağ tüpüm açıldı ve ilk ay klomen le hamile kaldımAnladim. Burda Almanyada biraz daha farkli sanirim. yani belki doktorum bende de ilk bakista anlamistir ya da ne bileyim fakat bana bugun bile umut vererek konustu. PCO'sun diyemem dedi. birde ben bekarligimdan beri kendimi bildim bileli tuylenme'de asirilik veya adet duzensizligini biliyordum ve dogum kontrol hapi kullanip vucudumdaki hormon duzeyini bozmamak icin sadece 1 ay kullandim sonra devam etmedim. Bekarken zaten ciddiye alinmadi karin agrilarim olsun adet duzensizligim olsun. Bakalim bu ay Klomen ile yeni bir umit dogdu ama 2.7 ile 8.60 arasinda da daglar kadar fark var. korkmadim degil bi anda.
Mevlam sag salim kucagina almayi nasib etsin. Sevindim buna. Esim de uzulme bu ay hamile kalirsin insallah diyor. ovulasyon testlerim de var ve dingumun 11 gunu kan vermeye gidecegim. insallah hersey cok iyi olur.Bana direk tüp bebek dedi geçen ay ben ısrarla hsg istedim çünkü iki tüpüm de tıkalıydı ve hsg de sağ tüpüm açıldı ve ilk ay klomen le hamile kaldım
İnşallah gönlünce olur altı yıl bekledim ben yıpratıcı bir süreçMevlam sag salim kucagina almayi nasib etsin. Sevindim buna. Esim de uzulme bu ay hamile kalirsin insallah diyor. ovulasyon testlerim de var ve dingumun 11 gunu kan vermeye gidecegim. insallah hersey cok iyi olur.
Anladım canım. Ben iğneden sonra protestan 100lük kullanmaya başladım. kesin gelmesi lazım adetimin. bişey yoksa. O yüzden yarın gelmezse yapayım mi acaba test dedim de. çıkmayabilir de dediğin gibi di mi[/QUO
Sonuç var miAnladım canım. Ben iğneden sonra protestan 100lük kullanmaya başladım. kesin gelmesi lazım adetimin. bişey yoksa. O yüzden yarın gelmezse yapayım mi acaba test dedim de. çıkmayabilir de dediğin gibi di mi
Sonuç var miAnladım canım. Ben iğneden sonra protestan 100lük kullanmaya başladım. kesin gelmesi lazım adetimin. bişey yoksa. O yüzden yarın gelmezse yapayım mi acaba test dedim de. çıkmayabilir de dediğin gibi di mi
Daha yapmadım canım. Bugün itibariyle bir gün geçti adetim. Negatif çıkmasından korkuyorumSonuç var mi
Daha yapmadım canım. Bugün itibariyle bir gün geçti adetim. Negatif çıkmasından korkuyorum
Benim hafif kasik ağrım var hareket edince artiyor. Bir de ilk defa göğüs uclarim açıyor ve dolgun. Göguslerden suphelendim zaten. Ama korkuyorum yine negatif çıkacak diye.Mrb benim de bugun adet günum hic sancim yok adet olmadim. ama hassas test negatif cikti
Benim de bugün bekliyorumMrb benim de bugun adet günum hic sancim yok adet olmadim. ama hassas test negatif cikti
Kaç ay kullandınız. kaç yumurta oluştu?İyi akşamlar kızlar. Bende pkoluyum ve klomenle hamile kaldim ikizlere. İnşallah Rabbım burda isteyen herkese nasip etsin. Diğer aylardan tek farkı aklımda hiç bebek düşüncesi yoktu sanırım bunun etkisi çok fazla .
İlk klomen denemem di ve hiç takip istemedi doktorum. İyi ki de istememiş yoksa büyümüş mu diye tedirgin olacaktım. İlacı kullandım ilişki takvimi verdi tam uymadikta ama çok sukur Rabbim nasip etti. Sanırım 3 tane oluştu bir tane yumurtam sonradan catlamis doktorum hem hamilesin hemde yumurtan catlamis demiştiKaç ay kullandınız. kaç yumurta oluştu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?