Klomen kullananlar

Tebrik ederim karşıyakalı :) Seninle konuşmuştuk değil mi? Ben de hamileyim :)
TSH nedir bilmiyorum ama hemen git ne olur ne olmaz. Benim doktorum şimdilik omega 3 takviyesi vermedi. Haftada iki gün metal az tutan, omegaca zengin balık yemeğe çalışıyorum. Sanırım gerekirse 4. aydan sonra verecekmiş.

ben henüz hamile degilim ama doktora il k gittigimde tedavi için banada omega 3 vermişti hala da kullanıyorum neden erken verdi acaba kızlar?

ben henüz hamile degilim ama doktora il k gittigimde tedavi için banada omega 3 vermişti hala da kullanıyorum neden erken verdi acaba kızlar?
Çok balık yemiyorsan bir zararı olduğunu zannetmiyorum. Belki şişmanlatabilir. Ama tedavi edici bir etkisi yok bana kalırsa.

Çok balık yemiyorsan bir zararı olduğunu zannetmiyorum. Belki şişmanlatabilir. Ama tedavi edici bir etkisi yok bana kalırsa.
ayy zaten çok kiloluyum doktor biraz kilo verirsen sağlıgın için iyi olur dedi birde o hap kilo yapıyorsa yandım ben

ayy zaten çok kiloluyum doktor biraz kilo verirsen sağlıgın için iyi olur dedi birde o hap kilo yapıyorsa yandım ben
Aslında iyi besleniyorsan vermesi için pek bir sebebi yok ama... Bence kilolar giderse hamile kalman kolaylaşır, hamilelik sürecinde de tehlike yaşamazsın.

Aslında iyi besleniyorsan vermesi için pek bir sebebi yok ama... Bence kilolar giderse hamile kalman kolaylaşır, hamilelik sürecinde de tehlike yaşamazsın.

evlendim evleneli 10 kilo almışım canım bir yılda 70 kilo olmuşum dikkat ediyorum bakalım inşallah veririm

Teşekkür ederim, çok sevindim senin adınada. Benim geçmişte kalbi atmayan bir gebeliğim mevcut ondan vermiştir belki balık yağını. TSH yüksekliği troid hastalığı demekmiş 15 ocağa randevu bulabildim endokrinde çok korkuyorum umarım düşer değerlerim. Balık yerken küçük balıkları tercih et canım çünkü büyük balıklarda civa oranı yüksek oluyormuş ton balığı falan yeme hamsi falan ye.

Teşekkür ederim canım, darısı hepinizin başına. İnşallah sağlıkla kucağımıza alır büyütürüz.

Sana bazı alıntıları veriyorum hangi balıklar olması konusunda. Ton balığı açık deniz balığı olduğu için iyi bir balık. Hamsi de iyi yüzey balığı olduğu için ama bir yandan da temiz bir denizden gelmesi gerekiyor. Ben daha Boğaz ve Karadeniz'den gelen balıkları yiyemedim kirli sular diye ama bu sadece benim hissiyatım. Zamanla geçer belki. Milliyetten hangi balıkları yiyebileceğimizi buldum:

"Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, somon, ton balığı, sardalya, beyaz balık, alabalık ve uskumrunun gebelik döneminde tüketilebilecek balıklar olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Deniz ürünleri hamile kadınların beslenmesinde önemlidir ancak civa içeren balıklar tercih edilmemelidir.....Derin sularda en riskli olan deniz ürünü midyedir. Ağır metalleri tutma kapasitesi oldukça yüksektir. Bunun dışında mezgit, levrek, lüfer, barbunya, kefal ve kalkan gibi derin su balıklarının besleyici değerleri çok yüksektir ancak hangi denizden avlandıkları çok önemlidir. Temiz denizlerdeki bu balıklar rahatlıkla tüketilebilir. Hamsi, istavrit, palamut ve uskumru gibi balıklar bu kategoriye girer. Tazeliğine dikkat edildiği müddetçe çok rahat tüketilebilir. Her balıkta bir miktar civa maddesi bulunabilir. Ancak hepsi insanlarda zararlı etki yaratmaz. Uzun yaşayan, diğer balıkları yiyerek beslenen büyük balıklarda, metil civa seviyesi en yüksek seviyededir ve bu balıkları sürekli yiyen kişiler büyük risk altındadır. Balık seçiminize dikkat etmeniz sizi bu riskten korur. Bunların dışında somon balığı, ton balığı, sardalya, beyaz balık, alabalık ve uskumru gebelik döneminde tüketilebilecek balıklardır ve besleyici özelliklerinin yanında folik asit yönünden de zengindirler. Bunlar hem yüksek omega 3 yağ asitlerine sahiptir hem de civa oranları oldukça düşüktür. Hamile anneler için önemlidir. Ancak yine bu balıkların da hangi denizlerden geldiği sorulmadan alınmamalıdır. Balık tüketmeyen anne adayları ise, omega 3 içeren balık yağı desteklerinden alabilirler. Fakat bu tür vitamin ve mineral desteklerini mutlaka hekim tavsiyesiyle almaları gerekmektedir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…