merhaba patuli senden öğreneceğimiz çok sey var.tabi konuyu bileninden öğrenmek en sağlıklısı.hanicenin merak ettiği ni bende ediyorum.ayın 13 nde iğne vuruldum.test yapmak için erkenmi sence.
Arkadaşlar klomen ile folliküller büyürler ve ultrasonografi ölçümlerinde çapları 18 mm- 20 mm olduğunda çatlatma iğnesi uygulanır. Yapılan iğnenin ardından 36-38 saat sonra aşılama yapılır veya eş ile cinsel beraberlik önerilir.
Bu tedavi sonucu çatlamayan yumurtalar kistleşirler...Bunlar basit kisttir. Kendi kendine erirler veya doğum kontrol hapları ile küçülmeleri sağlanır.
ASLINDA BİZ KADINLAR HER AY ULTRASONOGRAFİYE GİRMİYORUZ. BELKİ DE BİRÇOK AY BASİT KİSTİMİZ OLUŞUYOR VE KENDİ KENDİNE ERİYOR..
Korkmayın basit kistler zaten ultrasonografi de kendilerini belli ederler..Sınırları düzenlidir..vs..
sevda c arkadaşım adetinin üzerinden 4-5 gün geçtikten sonra kanda B-HCG testi uygulatmanız daha doğru olacaktır..
Biz hastalarımıza bu şekilde öneriyoruz.(doktorunuza danışırsanız iyi olur)
b-hcg testi sonucunuz 1000 ve üstü ise gebelik kesesi ultrasonografide görülüyor demektir..
Hanice arkadaşım gebe kalındığı zaman belirtiler zaten vermeyebilir. Bazen biz de hastalarımızı görüyoruz..Çok kanama geçirmelerine rağmen gebelikleri devam edebiliyor..Akıntı olmasını kötüye yormamak lazım..
Bu arada arkadaşlar Bursa Jinemed Tüp Bebek merkezinde çalışıyorum.(www.jinemed.com.tr) Biz İstanbul jinemed park ın bursa da ki şubesiyiz. BAHAR HASTANESİ B2 KATINDA hizmet veriyoruz. Bugün iki tüp bebek hastamızın gebelik haberini yine aldık :)
Allah hepinizin yüzüne gülsün inşallahhhhhhhhhhhhh......
İdrarda bakılan gebelik testleri zaman zaman yanılmalara neden olmakta..Ben kanda B-HCG tahlili yaptırmanızı öneririm..Aşılama işleminden 13-15 gün sonra B-HCG baktırırsanız sonucu öğrenebiirsiniz :1yes2:
Bazen tedavi esnasında folliküllerin olgunken çatlatma iğnesi öncesi çatladıklarını görürüz (ultrasonografi de) bu durumda çatlatma iğnesi kullanmayabiliriz...
merhaba patulii bana 16 martta aşılama yapıldı ve 30 martta kan testi yaptırmam söylendi ama adetim nisanın 6sı gibi olacak bu kadar erken kan testi doğru sonuç verirmi
Aşılama yapıldıktan sonra yumurtayı sperm döllerse hemen rahme düşüyor ve oraya embriyo tutunuyor.O yüzden doğru bir tarih ve hemen kanda b-hcg yükseliyor ve idrarda da görülüyor...
çok teşekkür ederim patulii bide aşılama sonrası gün aşırı ilişkiye girilmesinin şansı arttıracağını söylemişsin ama bize bu konuda bişey söylemediler bende bursada tedavi görüyorum
Biz Jinemed te hastalarımıza bu şekilde öneriyoruz..Girmenizin bir sakıncası yok..Aksine şansınızı arttırabilir..Siz yine de doktorunuz ne diyorsa onu yapın....
arkadaşım görüşemedik sonucun nasıl çıktı...Biz progesteron baktırmıyoruz..Baktırılabilir de luteal destek takibi açısından önemli olabilir. Ama her merkez hastadan istemez. veya E2, PRG beraber bakılabilir.
patuli birşey soracağım,hani bu kan tahlilleri varya,değer kaç çıkarsa hamilesin demektir,açıklarsan sevinirim.birde şu evde yapılan gebelik testlerini aç karnına yapmak dahamı iyi ve netice öğrenilmesi için ne kadar beklenilmeli.
Hanice canım bende 15 gün önce rahim filmi çektirdim.Senin gibi banada herkes binbir çeşit sey söyledi.Doktora dedim bak benim canım tatlıdır anastezi ile yapın dedim.Doktor bana tek tek anlattı önce nasıl yapıldığını ve acının sebebini.
Eğer tüplerde yapışıklık varsa içeri verdikleri sıvı ile bu yapışıklıklar kopma yapıyormuş ve acı bundan dolayı oluyormuş ki tüplerde herhengi bir tıkanıkık yoksa sinek ısırması gibi bi acı duyarsın o kadar dedi bana.
Bende anesteziden vazgeçtim.İyikide geçmişim.Rahim agzını bi aletle tutuyorlar ve o anda sinek ısırması gibi bi acı hissediyosun.Eğer kanallarda bi tıkanıklık yoksa duyacağın bütün acı o kadar işte.
Umarım güzel haberlerini yakında alırız.