klomen tedavisi

papatya24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
62
8
39
hocam merhaba

ben daha önce bir boş gebelik geçirdim sonlandırıldı.bu süreçte bir dermoit birde over kistimin olduğu ortaya çıktı sağ ve solda olmak üzere ...5 ay doğum kontrol hapıyla bir tanesinin küçülmesine uğraştık.fakat yeterli küçülme göstermedi.
daha sonra laproskopik kist ameliyatı oldum 1 yıl önce ...tüplerimin açık olduğu söylendi ameliyat sonrası çocuk için denemelerimizde bir sonuç alamadık...hormon testlerim normal fakat amh değerim 0,75 çıktı.
Şuan ikinci ayım klomen kullandım.Yumurtam gelişiyor.dr.um 22 mm olunca çatlatama iğnesi vuruyor.Sizce diğer tedavi yöntemleri için ne kadar beklemeliyim.

hocam merhaba

ben daha önce bir boş gebelik geçirdim sonlandırıldı.bu süreçte bir dermoit birde over kistimin olduğu ortaya çıktı sağ ve solda olmak üzere ...5 ay doğum kontrol hapıyla bir tanesinin küçülmesine uğraştık.fakat yeterli küçülme göstermedi.
daha sonra laproskopik kist ameliyatı oldum 1 yıl önce ...tüplerimin açık olduğu söylendi ameliyat sonrası çocuk için denemelerimizde bir sonuç alamadık...hormon testlerim normal fakat amh değerim 0,75 çıktı.
Şuan ikinci ayım klomen kullandım.Yumurtam gelişiyor.dr.um 22 mm olunca çatlatama iğnesi vuruyor.Sizce diğer tedavi yöntemleri için ne kadar beklemeliyim.
merhabalar :Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır.
fsh hormon düzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. Bu baglamda amh düzeyinizin 0.75 olması nedenı ıle zaman sızın ıcın oldukça onem kazanmaktadır. Zaman kaybetmeden tüp bebek tedavısı uygulanmalıdır. Gebelık için saglıklı embrıolar ve saglıklı rahım ıcı ortama ıhtıyac vardır. Gebelık elde etmemız sızden yumurta almamıza ve embrıo olusumuna baglıdır..
Yumurtalık rezerv düşüklüğü nedenı ıle yeterlı sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden tüp denemelerinde embrıo dondurululup saklanarak yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı uygulamak dogru olur.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.