Kızlar hani geçenlerde durumu kötü olan ama buna rağmen hamile olan arkadaşımdan bahsetmiştim. Kızcağızın hep kasık ağrısı vardı dünde artmış doktora götürdük. Doktor karından bakmış keseyi görmemiş zaten küçükmüş görünmezmiş. Ama kız odadan çıktı biranda kırmızı kan geldi anllatığına göre çamaşırından sızmış. Dr progestron vermiş ama tekrar hcg istemedi zaten bir kere yapıldı o kadar çarşamba günü. 15 ağustosta en son adet görmüştü. Şimdi hafif haif kanaması varmış. Hiç fikriniz varmı?
mrb.arkadaşlar..bu ay klomen-duphaston kullandım,yumurta takibine gittim adetin 12. gününde yumurtam 1.8 di. o gün çatlatma iğnesi oldum.15.gün doktor kontrolünde yumurtanın çatlamış oldunu söyledi dr.um.bekledim bir ümitle ama adet günümde adet oldum.herşey yolunda görünürken neden hamile kalamamış olabilirim?
canım hadi bakalım inşallah....bunlar güzel belirtiler......
ya arkadaslar adetıme daha 10 gun varken neden goguslerım sısmeye basladı hemde nasıl bır anda dun basladı kocaman oldu sol tarafımdan yumurtlamıstım ordada kasılma ve sancı var ara ara?????????????????????????????????????????????????????????
cnm cok gecmiş olsun bildigim kadarıyla sölıyım dusuk tehlıkesı sureklı yatsın fazla iş hareket falan etmesın bende ilk bebegımde 1.aydan sonra kanama oldu yattım ama olmadı inşLLh bişiy olmaz sag salım dunyaya gelır ama bılmıyorum yengemınde paylaşmıştım sizinle kanama vardı 4.5 aylık bebegını kaybettı.hayırlısı olsun :Saruboceq:Kızlar hani geçenlerde durumu kötü olan ama buna rağmen hamile olan arkadaşımdan bahsetmiştim. Kızcağızın hep kasık ağrısı vardı dünde artmış doktora götürdük. Doktor karından bakmış keseyi görmemiş zaten küçükmüş görünmezmiş. Ama kız odadan çıktı biranda kırmızı kan geldi anllatığına göre çamaşırından sızmış. Dr progestron vermiş ama tekrar hcg istemedi zaten bir kere yapıldı o kadar çarşamba günü. 15 ağustosta en son adet görmüştü. Şimdi hafif haif kanaması varmış. Hiç fikriniz varmı?
kıslarrrr gunaydınnn nasılsınız bakalımmmm
offfffffffff offffffffffffffffff bende kırmızıları gördüm maalesef kızlar uyku bile uyuyamıyorum
günaydın alminascığım erkencisin sende. Ben 8,5 ta kalktım oysaki nasıl hayal kuruyordum öğleye kadar uyuyabilmek için. Bir pazarım vardı oda gitti.
herkese günaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın
bugün prgesteron testi verdim
2 de çıkcak
bakalım yumurtladım mıı?
ıns yumurtlamıssındır canımm :) sana bırsey soracaktım doktorcum progesteron kacıncı gun verılıyor bırde yumurtanın ıcının bos olup olmadıgı dollenmeye uygun olup olmadıgı hangı testlerle kacıncı gunde yapılacak tetkıklerle bellı olur ben 2 gun once adetımın 8.gunu dr a gıttım yumurtam 12 mm olmus boyutu normal ama ıcı dolumu bosmu ultrasonda bellı olmaz dedı test yapmak lazım dedı ama soylemedı testlerın hangılerı oldugunu benımde aklıma takıldı bılıyorsan yardımcı olurmusun zemuszemus
ıns yumurtlamıssındır canımm :) sana bırsey soracaktım doktorcum progesteron kacıncı gun verılıyor bırde yumurtanın ıcının bos olup olmadıgı dollenmeye uygun olup olmadıgı hangı testlerle kacıncı gunde yapılacak tetkıklerle bellı olur ben 2 gun once adetımın 8.gunu dr a gıttım yumurtam 12 mm olmus boyutu normal ama ıcı dolumu bosmu ultrasonda bellı olmaz dedı test yapmak lazım dedı ama soylemedı testlerın hangılerı oldugunu benımde aklıma takıldı bılıyorsan yardımcı olurmusun zemuszemus[/QUOTE
canım bence progesteron testini kasdetmiş.
aslında 12 mm olan yumurta değil
yumurtanın içinde bulunduğu folikül
yoksa yumurta çok çok çok daha minik
eğer folikülün içindeki döllenmeye hazır yumurta atılmışsa yani ovulasyon olmuşsa ovulasyondan sonraki 8. günde progesteron pik yapıyor
ovulasyon olmamışsa proseteron yükselmiyor
yani progesteron yükselmişse yumurtlama olmuş demek
ha yumurtanın kalitesi ne buna testlerle cevap vermek güç
öyle olsaydı belki de down sendromlu vb. bebeklerin bir kısmının olması daha yumurta iken spermle döllenmeyerek engellenebilirdi
ama spermden kaynaklananlar bilinemezdi
mesela down sendromu 21. kromozomun 2 tane olması gerekiyorken 3 tane olmasından kaynaklanıyor. her insanda 1i anneden biri babadan gelen 2 tane 21. kromozom var. eğer anneden ya da babadan 2 tane gelirse 3 oluyor ve down sendromu gerçekleşiyor. bu kromozom fazlalığından olan başka hastalıklarda var. bu bebekler genellikle ilk trimestirde yani ilk üç ayda düşükle sonuçlanıyor
cevabım soruyu biraz aştı herhalde kusura bakmayın
Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin
amin
herkese günaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın
bugün prgesteron testi verdim
2 de çıkcak
bakalım yumurtladım mıı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?