bakın yine söylüyorum ben bu erken yapılan testlerin çok acısını çektim hamile oldugumda bile çıkmadı geç döllenme olabiliyor canılarım benim ki ben çok çalışma bile yapmamıştım oldummu oluyor işte
kusura bakma arkadaşım şimdi gördüm mesajını,benim sorunumu bende anlayamadım :) kimse teşhis koyamadı,sol overde endometrium dedi profösör sordum pko mu yoksa çikolata kistimi diye ikiside değil dedi.Neyse artık bakıyorum nete bişey bulamadım bu ikisinden başka.En son gittiğimde karında sıvı var dedi sıvıdan örnek aldı bakalım ne çıkacak bekliyoruz.
kızlar acayip derecede sancım var,sizce neden olabilir..adet olmuşum gibi kasıklarıma iğneler batıyo...çok kötüyüm(
aynısı bendede var hatta bugün hamilemiyim diye test aldım negatif,oturup ağladım o zaman neden bu kadar ağrıyor diye adet tarihim 11 Ocak
canım senin soruna ben ceva vereyim PKO(polikistik ower sendromu)yani ;
Çok kısa bir şekilde özetlenecek olursa PKO, yumurtalıklarda çeşitli nedenlerle oluşan bir hormonal ortam dengesizliği sonucu yumurtlamanın bozulması ve yumurtalıklardan aşırı miktarlarda androjen (erkeklik hormonu) salgılanması durumudur. Olayda genel olarak kan şekerinin normal sınırlar içerisinde kalmasını sağlayan insülin hormonu metabolizmasında bozukluk da söz konusu olabildiğinden dışarıdan görünen yüzü çoğu durumda yalnızca bir adet düzensizliği ve tüylenme olan PKO, olaya insülin hormonunun da katılmasıyla aslında tüm vücudu etkileyebilen bir metabolizma hastalığıdır.
Arzucum hoşgeldin öncelikle.. Bende senin gibi PKO luyum ve bende de kilo problemi var maalesef..aslında kilo probleminden ziyade kilo verememe problemi..benim bir kızım var 6 yaşında ama onda da tedavi gördüm ben. yani pko direncini baskılayabilmek için şeker hastalarına verilen ilaçlardan kullandım ve hamile kalmıştım yıllar önce..bunu dr una hatırlatabilirsin tabi hala kullanmıyorsa..glukofen di adı kullandığım ilacın.
benim de klomenle 2. ayımdı..beklemedeyim bakalım..pko ların bebeği mutlaka oluyor canım sakın moralini bozma..sadece tedaviyi başlatmak ve aksatmamak gerekiyor. Biliyorsundur bunları eminim ama yine de hatırlatma yapayım dedim.
sevgiler canım..
canım çatlama ve olgunlaşma süreci genel olarak adet gördüğün ilk günden itibaren 10-16. günler arasıdır. ama genel olarak ve adeti düzenli kişilerde. Fakat birçok istisna var. Mesela regl tarihinden itibaren 6. 7. günde yumurtası çatlayanlar olduğu gibi benim gibi regl tarihinden itibaren 17. 18. günlerde bile yumurtaları geç çatlayanlar mevcut. Yani çok kesin bir kuralı yok.
Gebelik ise şöyle oluşuyor. Senin yumurtaların olgunlaşıp çatlıyor ve tüplere bırakılıyor. Tüplere bırakılan yumurta 12 ile 24 saat arası yaşıyor. Hamile kalman için tam bu sırada tüplerde çatlamış yumurtanın ve spermin birleşmesi lazım. Birleştiklerinde bölünerek büyüyorlar ve yuvarlanarak rahim içine düşüyorlar. Rahim içinde en uygun yere yerleşiyorlar. İşte gebelik böyle başlıyor. Döllenmeden itibaren rahime yerleşme süreci 9-12 gün arası sürüyor.
çok mu uzattımmm...inşallah açıklayıcı olmuştur
aramıza hoşgeldin arzu. Buradaki herkesin dileği aynı. Umarım sende dileğine kavuşursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?