Popüler Konu Klomen ve Gonaphene İle Hamişliğe Uğraşanlar veya Hamişler

Kizlar purugen diye igne badlAdimm..aranuzda kullanan varmila

slm cnm naber o neymiş cnm klomenle aynı işlevi mi görüo acaba?ben kullanmadım.bende bugün ankarada anatolia tüp bebek merkezini araştırdım ameliyat olmak için sen ankaradaydın demi cnm yaa nasılki orası doktoru hakan bey varmış prof ve çoookk başarılı hiç kötü yorum okumadım arasam mı acaba diorum eşimde dioki tüp bebek merkezi tüpleri açmadan hemen tüp bebek yapalım derlerse olmaz sansımızı aza düşürmeyelim dio ne diosun cnm karar veremedim

selam kızlar
benim kist 9 cm olmuş günde 3 cm büyüyor. yarın yada cuma kan belli olacak. o zamana kadar patlamaz değil mi??? 9 cm anormal değilmi?? böyle bir şey yaşayan yada duyan varmı??

9 cm mi cnm 9 mm mi benim arkadasımda 13mmlik vardı kii biliosun bu küçüçük rahmimizde büyük bişe doktor çok dikkat et demişti ani hareket düşmede falan patlar demişti ama ilaçla erittiler doğm kntrl hapıyla,inşallah seninkide erir gider cnm

kızllaaarr bide bişe aklıma takılıo tüp bebekte illa tüpler alınıo mu ki,bide tüpler alındı dielim tüp bebek tutmadı nolcak normal yoldan tüpsüz hamile kalınıomu,bizim tanıdık vardı tüp bebek yaptırdı 4tane oğluşu oldu arkasına 1 yıl sonra kendiliğinden 1 oğluşu daha oldu etti 5:)ama acaba onun tüpler alınmışmıydı?çok aklıma takılıo:44::44::44::44::93:

peki bizim yumurtalarımızı ameliyatlamı alıyorlar içerden arkadasım:26:

yok tatlım yaaa o nerden çıktıkiiii tüplerini neden alsınlar senin.sadeece sana yumurtlama ilacı verilecek yumurtaların uyarılacak sonra çatlatılıp senden alınacak ve eşinin spermiyle labaratuar ortamında döllendirilecek.sağlıklı olan iki yada üç bilmiyorum senin rahmine yerleştirilecek.tüplerle hiç işleri olmayacak yani.

bildiğimi aktarıyım sana tüp bebekte yumurta ve sperm lab ortamında döllendirilip rahime konuluyor eger rahimde devam ederse yaşamaya gebelik oluyor...tüple falan alakası yok..mesela tek tüplü olanlarda normal yoldan gebe kalabiliyor en azından tüpü var spermin ilerleyebileceği bir yolu olmuş oluyor... tanıdığının tüpü varmış ki 5. gebe kalmış..:))) allahım bize de nasip et

peki bizim yumurtalarımızı ameliyatlamı alıyorlar içerden arkadasım

peki bizim yumurtalarımızı ameliyatlamı alıyorlar içerden arkadasım

kızlar ben bilmiş bilmiş konuşuyorum ama daha önce hiç yaptırmadım daha aşılama aşamasınada gelmedim sizin gibi klomen aşamasındayım aama yaptıran yakınlarımız var
o yüzden süreci çok iyi biliyorum.yumurtalar anestezi ile alınıyormuş öyle kesme biçme olayları yok yani.transfer ederkende anestezi verilirmiş.yani öyle aman aman bi işlem değilmiş.
öyle olsa ikinciyi kimse denemez.neyse nettende buldum okuyun daha çok aydınlatıcı

Tüp bebek uygulaması dört basamaktan oluşur;
- Yumurtaların geliştirilmesi; yumurtalıkların uyarılması için hormon ilaçları kullanılır ve fazla sayıda yumurtanın olgunlaşması sağlanır.
- Yumurtaların toplanması; ultrasonografi eşliğinde ve lokal anestezi ile yumurtalar toplanır.
- Yumurtaların laboratuvarda döllenmesi; elde edilen yumurtalar ile erkek eşten elde edilen sperm laboratuvar koşullarında özel besiyerleri içinde bir araya getirilir.
- Embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi; oluşan embriyolar ince bir kateter aracılığı ile anne adayının rahmine transfer edilir.

hadi ya 3 ay bekledinmi ne hapı kullandın 3 ayda çok zaman ya of of küçük yerde kaldık başlayamadık tedaviye şimdide habire birşey allahım san çok şükür genede dr buldurdun bize yarın yazarım gitmişmi gitmemişmi

selam kızlar
benim kist 9 cm olmuş günde 3 cm büyüyor. yarın yada cuma kan belli olacak. o zamana kadar patlamaz değil mi??? 9 cm anormal değilmi?? böyle bir şey yaşayan yada duyan varmı??

canım yarın kanı bekle sakin ol inşallah iyi huylu bir kisttir sonucunda temizdir , benim annemde çıkmıştı böyle birden bire kist ??????, hemen müdahele edilmesinde fayda var

Son düzenleme:
Kizlar purugen diye igne badlAdimm..aranuzda kullanan varmila

ben kullandım göbekten 100 ml kendim yapıyordum zorlanıyordum yaparken canım çok tatlı ,bende çok fazla yumurta oluştu değerlerim 3000 küsürlere çıktı hatta ,dr panik oldu vucüdüm ilaç çabuk tepki verirde o ay çöpe gitmişti tabi ilaç parasıda klomenle aynı görevi görüyor ama onu devlet birazını ne karşılıyor biz 200 üstünde vermiştik

Son düzenleme:
soğan kürü bana yamuk yaptı ya keşke dr verdiği doğum kontrol hapını alsaydım ama ilaç kullanmak istemiyorum dayanamıyorum çok yan etkis yapıyor yarın yine gidiyorum bakalım gitmişmi

cnm okuduğuma göre tüpler açılmayacak gibi ise eğer tüp bebeğide engelleyip dış gebelik yapıomuş yada bebek kapalı tüplerde döllenip sıkışıp kalıomuş almak zorunda kalıolarmış bilmiorum kafam karışıo aldılar nasıl olcak almasalar nasıl olcak en iisi cumartesi kendi doktoruma gidip iice sorayım valla aklım karıştı:44::44:

kzlar mrb benim kafam allak bullak dr gelme dedi pekki ben yurmurtann gelişip çatladğni nasil anlicam

canım benim kist klomen yüzünden oldu 55mm boyutlarında bişeydi yani öle cm falan değildi 1ay doğum kontrol hapı kullan dedi doktor bana sonra gel dedi tabi ben doktorldan bıktığım için gitmedim.2ay kendi haline bıraktım 1 ayda hap derken 3 ay sonra doktora gittim baktı klomenmi verceksiniz dedim hayır kistin küçülmüş ama gitmemiş dedi.9mm kadar inmiş bu adetle gider devam çalışmalara dedi gönderdi.zaten kist çok büyük değilse gebeliğe engel değilmiş.

canım senin gerçekten kafan karışmış.sen tüp bebek konusunu yanlış anlıyorsun tüp bebekte kadının tüpleriyle işi yok doktorların.
laboratuar ortamında döllenecek yumurta direkt senin rahmine yerleştirecekler.tüpten geçişi vs. yok
normalde biz yumurtluyoruz o yumurtayı fimbria saçakları var onlar yakalayıp tüplere gönderiyor spermlerde tüplere kadar geliyor ve orda buluşuyorlar ve dölleniyorlar
sonra tüplerden geçip rahme gidiyorlar
ama tüp bebekte öyle değil doktorlar bütün aşamaları kısaltıp direkt senin rahmine koyacaklar embriyoyu.
tutunursa tutunacak bebiş olacakkk

Hayır, 4 defa kullandım klomen 2 ay normal 2 ay ovitrelle iğne vuruldum. Bencede ilk önce rahim rontgeni yapılmalıydı. Boşu boşuna yıpratıyorlar insanı. Bana dio rahim rontgeni çekin ona göre net bir tablo çıkarıcaz ve tedaviye öyle devam edicez. Elbette istiyorum ama hakikaten hiç iyi şeyler duymadım :) Umarım öyle olur canım.

demekki her doktorun izlediği yol farklı canım ama benim mantığımada önce film çekilmeli sonra klomene başlanmalı diye uyuyor.
çünkü tüpleri tıkalı bi insanın istediği kadar yumurtalarını geliştir bi işe yaramaz.ayrıca klomende ucuz bi tedavi değilki boşa gitsin.yani iğneler falan baya pahalı.
zaten yapacağı tedaviyi yapmış daha ne tedavi edecekki bundan gerisi artık yöntemlere gidiyor aşılama tüp bebek gibi.bizi deneme tahtası yapıyorlar işte kobay gibi kullanılıyoruz bazen
böylece acemilikleri gidiyor.acaba bizmi çok abartıyoruz ayrıntıya giriyoruz yoksa doktorlar biizim bebek isteğimizi önemsemiyorlar mı.
tabi doktoruna göre değişir ama hepsinin izleyecekleri yol aynı olmalı.ve bizi boşyere acabalarda bırakmamalılar.
aslında doktora bile gitmekten bıktım haa çok gittinmi diye sor çok gitmedim 2 senede en fazla 6 7 kez falandır ama yapılan işlemler çok yıpratıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…