demekki her doktorun izlediği yol farklı canım ama benim mantığımada önce film çekilmeli sonra klomene başlanmalı diye uyuyor.
çünkü tüpleri tıkalı bi insanın istediği kadar yumurtalarını geliştir bi işe yaramaz.ayrıca klomende ucuz bi tedavi değilki boşa gitsin.yani iğneler falan baya pahalı.
zaten yapacağı tedaviyi yapmış daha ne tedavi edecekki bundan gerisi artık yöntemlere gidiyor aşılama tüp bebek gibi.bizi deneme tahtası yapıyorlar işte kobay gibi kullanılıyoruz bazen
böylece acemilikleri gidiyor.acaba bizmi çok abartıyoruz ayrıntıya giriyoruz yoksa doktorlar biizim bebek isteğimizi önemsemiyorlar mı.
tabi doktoruna göre değişir ama hepsinin izleyecekleri yol aynı olmalı.ve bizi boşyere acabalarda bırakmamalılar.
aslında doktora bile gitmekten bıktım haa çok gittinmi diye sor çok gitmedim 2 senede en fazla 6 7 kez falandır ama yapılan işlemler çok yıpratıcı.
Doktorum çok iyi bir doktor hakikaten bizde o sebebten her dediğine harfien uyduk. Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum ilk önce rahim rontgeni çekilmeli ona göre tedaviye devam edilmeli. Aynen ya o kadar çok para harcadık ki hepsi boşa gitti. Bide özele gidiyorum ben iyiki sigorta var muayne kabul etmiyor doktor her gittiğimizde 12tl ödüyoruz atıyorum 2 gün sonra çağırıyor ya git yine 12 tl öde. Sigortasız 65tl muayne. Hadi tamam bizim az çok paramız var bir şekilde iğneler falan yetmeye çalışıyorz hiç olmayanlar napsın.. 4 ay boşa gitti herşey maddi manevi o kadar çok yıprandım ki...
malesef öyle zor süreçlerden geçiyoruz allahım daha fazla yıpratmadan hayırlısıyla tüm isteyenlere yakın zamanda versin.
sen yine az ödüyormuşsun doktora bende ssklı 50 lira veriyorum özelde tahlil sonucuna bakmak için bile giriş istiyor.
Hakikaten öyle ne çetin imtihanmış. Aminn inş. Muayne 12 tl ama 1 ayda en az 2-3 kez çağırıyor. Aynı şekilde tahliller için bi ton para. Gebelik testine bile 20tl alıyorlar.. İlaçlar bi ton para. İğne aynı şekilde 75 tl. Hadi parayı geçtim manevi yorgunlukta çabası bide boş yere giden 4ay. Allah yardımcımız olsun. Benim anneminde 7 sene bebeği olmamış. Gitmediği şehir, gitmediği doktor kalmamış. Neler görmüş geçirmiş bu 7sene süresince. Bende diyorum acaba genetik mi bende mi annem gibi geç hamile kalıcam.. 7 sene 10 sene 15 sene az bir zaman dilimi değil ki. O zamandan sonra olmasını istemem. Herşey yerinde zamanında güzel.
evet para önemli değil ama ne zaman önemli değil amaca ulaşınca bence.
eğer amaca ulaşılamıyorsa para çok önemli çünkü bi sonraki aşama için hep para lazım.
ve ne yazıkki tedavi şekli değiştikçe işin maddi boyutuda değişiyor.
şimdi klomen iğne tamam okadar pahalı değil ama bundan sonraki süreç yumurtlama iğneleri onlar baya pahalı
eğer onlarlada olmazsa aşılama oda bi dünya para ve en son şans tüpbebek oda zaten malum 8 10bin gidiyor.
bu işler genetik olabiliyor canım yani teyzede annede olanlar bizdede olabiliyor ama sen öyle düşünüp strese girme
o annenin kaderiymiş umarım senin kaderinde okadar uzak değildir bebişin.
Kesinlikle. Evt, aynen.. Doğrudur, ne zormuş bu işler., Anksiyete bozukluğu var bide bende kendi kendime kurup kurup durdum aylarca. Tedaviye ara vermeyi düşünüyorum bir süre. Çok yıprandım çünkü. Günlerce uyuyamadım rüyamda test yapıyorum defalarca pozitif çıkıyor o kadar gerçek ki sabah kalkıyorm adet olmuşum. Bide ailemden uzaktayım destek olabilecek kimsem yok. Umarım öyle değildir. Anneme diyorum senin tanı neydi PKOSmuydu hatırlamıyorum diyo. :s
geçmiş olsun canım evet malesef çok yıpranıyoruz artık bu bebek olayı istemekten öte gitti tutkuya saplantıya dönüştü ve tehlikeli bi hal aldı bizim için.
çünkü rüyalarımız bebek sabah kalkınca ilk düşündüğümüz şey ve gün sonuna kadar düşündüğümüz şey bebek.
tedaviye ara vermekte haklısın ben sadece 2 kez klomen kullandım ama ikisinin arasında bir ay bekledim.peki senin tam olarak sorunun ne
Saolasın canım. Evt, kesinlikle artk tutku,saplantıya dönüştü. Evt, kendimi alıkoyamıyorum bu şekilde nasıl gidicek maf oldum gerçekten. İyi yapmışsınız gerçekten.
Ilk doktora gittiğimde tanı kısmında Infertilite yazdığını görünce neye uğradığımı şaşırdım.Bende PKOS var.
Her kese selam arkadaslar.benidme bir sorum olacak , artik arasdira arasdira mashallah doktorlar kadar bilgili olduk .. Ben 10 aydir evliyim, doktorum 6ay once bende cok hafif pko oldugunu soyledi, neyse son 6ayda 4defa klomen tedavisi gordum, vede sonucunu da, yumsolar buyuyordu, ama olmadi iste .bu ayda verdi klomen, bu ay 5ci klomenim olacak, sizce bu kadar klomen kullanilmasi zararli olurmu benim icin ? bi bilginiz varmi ?Tesekkurler simdiden,herkese bebisler )))
canım klomen 6 aya kadar kullanılıyor bi zararı olmaz soğan suyu iç tavsiye ederim pko için çok iibende de hafif var bugün 8.gün bitti
2ay once 3aylik sogan suyumu da icdim bitirdim, ultrasona gitdim yine ayni sozu soyledi doktor hafif pko.. acaba yine tekrar yapa bilirmiyim sogan suyunu ? ben 3ay yapiliyor diye okumusdumda.bu arada tanisalim, kac zamandir evlisin ? klomenle kac zamandir ugrasiyorsun ? insallah kurtuluruz bu meretden de bebeklerimize kavusuruz hepimiz.
tabi tekrar yapabilirsin belki faydası olur diye içioruz
3sene olcak evleneli canım bebek isteyelide 2 seneye yaklaştı.klomeni 2 kez kullandım ilkinde güzeldi ama işe yaramadı bir ay ara verdim tekrar kullandım bu sefer kist yaptı bende
başkada hiç tedavi olmadım temmuz yada haziranda aşılama yaptırmayı düşünüyorum.hadi sıra sende
ismimde bahar
günaydın kızlar bugün dr günü bakalım kist erimişmi
günaydın kızlar bugün dr günü bakalım kist erimişmi
günaydın kızlar merhaba..
biliyorsunuz daha öncede söylemiştim bu ay benim ilk klomen kullanışım..dün akşam 36 saat doldu ve ilişki oldu..
ama 36. saate yaklaşırken yumurtalıklarımda çok fena ağrı oldu..dün akşam öyle ağrıyla geçti sabah kalktım ama ağrı gitmemiş yumurtalıklarım çok ağrıyo kızlar nasıl desem hani böyle gaz sıkışırmış gibi ağrıyo...hareket edince ağrıyo bunun nedeni ne olabilir bi fikriniz varmı
klomen yumurtaları geliştirmek büyütmek için verilen bir hormon olduğu için ağrıyordur canım merak etme...benim 2. ayım klomenle alıştım artık ağrıya...inşallah ilk deneme de gebe kalırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?