kızlar günaydın birşey soracağım şimdi ben gebelik düşünüyorum ayın 14. ünde çatlatma iğnesi oldum ne zaman çatladı bilmiyorum bi kaç gündür nefes darlığı var doktora gittim bazı tahliller istei yani diyeceğim döllenme olmuşmudur olduysaa kan aldırmak etkilermi acaba
şimdi tekrar dr gidicem herşey sil baştan. normalde adetin 2-3.günleri gidiliyo ya ben 5. günü gitsem aynı gün ilaca başlasam olurmu ? ne dersiniz.
birde guatr olup olmadığı hangi tahlillerde anlaşılıyo yaptıran varmı?
bugün yine doktordaydım. yumurtam çatlamış. bu gece ve pazartesi ilişki dedi.. sonrası Allahın işi.. çatlama iğnesinden şu kadar gün sonra adet oluyorsun diye birşey var mı dedim yokmuş..normal adet tarihnde olması gerekiyormuş..
bir de bugün çok üzüldüm. doktordayken ultrason bölmesinde bir bayan vardı. acil geldi kanamayla..genç ve çok bilgisi olmayan bir bayan.. bir kere gitmiş doktora 8 haftalık dedi diyo(başka bir dr)ama kalp atışı veya bebek resim falan göstermedi bana diyor. doktor da baktı. bebek yok ki dedi. boş gebelik dedi.. kürtaj olması gerektiğini söyledi. kadın nasıl ağlamaya başladı.. zaten orada sızladı içim. sonra o giyinmeye başlarken ben geçtim ultrason tarafına.. kadın hıçkırıklara boğulmuş. hemşire de teselli veriyor.kadın başta 5. hamileliği olduğunu ve düşüğü olmadığını söylemişti.ben de tam kadına olsun üzülme allah diğer dördünü bağışlasın diyeceketm ki iyi ki dememişim. hemşire söyledi. 4 çocuğunu birden trafik kazasında kaybetmiş. çok fena oldum... Allahım binlerce şükür sen hayırlısını ver dedim.. gerçekten yeter ki bebeğim olsun başka birşey istemiyorum,veya tez zamanda bebek ver gibi dualarımızda daha dikkatli olmalıyız..
yok canım tahlil iiçindeğil. gidince bakıcak kist oluşmuş mu diye ona göre tekrar ilaç yazacak ya hep adetin 2 yada 3. günü gidiyodum onun için sordum 5.gün gitsem diye olurmu? tahlil yapılacağından değil. ama prolaktinime baktırırım belki tekrar çıkmışmı diye.bende hashimato tiroid var. tsh t3 t4 anti tpo antikorlarına bakarak çıkıyor..adetn 2. 3. günü hormon tahlilleri(prolaktin,tsh fsh gibi hamile olmak için gereken) için gidilyor.. mutlaka o günlerde gitmen gerek..ilaca başlamak için diyorsan da mutlaka 5. gün..başka yolu yok..ben 3. gün gidip tahlllermi verdim. ilaç verdi aldım 5. gün başladım bu ay. geçen ay ise tahlil yapmadık 5. gün gittim ilaç almaya..
ibugün yine doktordaydım. yumurtam çatlamış. bu gece ve pazartesi ilişki dedi.. sonrası Allahın işi.. çatlama iğnesinden şu kadar gün sonra adet oluyorsun diye birşey var mı dedim yokmuş..normal adet tarihnde olması gerekiyormuş..
bir de bugün çok üzüldüm. doktordayken ultrason bölmesinde bir bayan vardı. acil geldi kanamayla..genç ve çok bilgisi olmayan bir bayan.. bir kere gitmiş doktora 8 haftalık dedi diyo(başka bir dr)ama kalp atışı veya bebek resim falan göstermedi bana diyor. doktor da baktı. bebek yok ki dedi. boş gebelik dedi.. kürtaj olması gerektiğini söyledi. kadın nasıl ağlamaya başladı.. zaten orada sızladı içim. sonra o giyinmeye başlarken ben geçtim ultrason tarafına.. kadın hıçkırıklara boğulmuş. hemşire de teselli veriyor.kadın başta 5. hamileliği olduğunu ve düşüğü olmadığını söylemişti.ben de tam kadına olsun üzülme allah diğer dördünü bağışlasın diyeceketm ki iyi ki dememişim. hemşire söyledi. 4 çocuğunu birden trafik kazasında kaybetmiş. çok fena oldum... Allahım binlerce şükür sen hayırlısını ver dedim.. gerçekten yeter ki bebeğim olsun başka birşey istemiyorum,veya tez zamanda bebek ver gibi dualarımızda daha dikkatli olmalıyız..
kızlar bugün adetimin 12.günü
bir yumrutamın çapı 14 mm olarak ölçüldü
sizce bu değer nasıl ayrıyeten dr 5 6 yumurtamın daha oldugunu söledi
en büyüğünün çapı ise 14 mm
bir dahaki kontrolün ne zaman canım??bir günde 1 2 mm büyüse en geç 3 5 gün sonra çatlatma iğneni olursun.. bence boyutları iyi.. hayırlısı olsun...
yok canım tahlil iiçindeğil. gidince bakıcak kist oluşmuş mu diye ona göre tekrar ilaç yazacak ya hep adetin 2 yada 3. günü gidiyodum onun için sordum 5.gün gitsem diye olurmu? tahlil yapılacağından değil. ama prolaktinime baktırırım belki tekrar çıkmışmı diye.
troidle guatr aynı mı ki? yani sende ne gibi bi rahatsızlık oluştu ki drlar bu tahlilleri yaptırdılar.
birde senin drun gerçekten güzel ilgileniyo demekki bizimkiler ilaç bitince gel sonra 2 kere ne kadar büyüdüğüne bakılıyo 19mm olunca iğneyi yazıyo hadi eyvallah adet olsanda olmasanda gel bu kadar. ama bu istanbulda hastaneler o kadar kalabalıkki daha biri çıkmadan ötekini alıp hazırlıyolar düşün yani. özele gidiyorum bide. onun için doğru dürüst konuşamıyorum hep alelacele işler.
kızlar merhaba ben yeni katıldım aranıza .bende yarın klomen kullanmaya başlayacağım.hormon tahlilleri güzel çıkmış.eşimdede sorun çıkmadı.bu ay çocuk denemelerimizin 5.günü.acaba kullansammı yoksa biraz daha kendi halinemi bıraksam .erkenmi sizce.bide herşey düzenli gidiyorken kist falan oluşurmu diye korkuyorum.siz nersiniz.bide klomenle hamile kalanlarda çok fazla düşük okudum.daha önce doktora gidenler bilebilir diye soruyorum doktorunuz bunun klomenle alaklı bir durum olup olmadığı hakkında bişey söyledimi acaba.gerçekten fikrim olmadığı için soruyorum.bilgisi olan cavap yazarsa çok sevinirim sorularıma .şimdiden cevabınız için teşekkürler.
ben yanlış yazmışım denememizin 5. ayındayız yazacaktım.klomeni doktorum verdi.ama hakkında pek bilgi vermedi.adetin 5.günü başla dedi.yarın başlayacağım.ama tek kafamdaki soru hiç bi sorun yok dedi ama ilaç verdi. beni biraz şüphede bıraktı.acele etmeden kendi halinemi bıraksam yoksa bu ay klomen kullanmaya başlasammı diye sormuştum.fikir almak açısından.canım teşekkür ederim bilgin için.benim hapla 2. ayım.. hiç sanmıyorum klomenle düşüğün bir alakası olsun.. çünkü o yumurtayı büyütmeye yardımcı oluyor ve etkisi hemen bitiyor büyüyünce yumurtalar.. döllenme daha sonra gerçekleştiğine göre.. çok saçma.. etkisii yoktur..düşükler bazen sebebsiz bazen rahim duvarı yetersiz kaldığı için bazen de gebelik baştan sağlıksızsa oluyor..daha da vardır birsürü sebep..klomeni doktorun vermedi mi sana??klomen adetinin 3. 4 veya 5. günlerde başlanıyor bu kesin birşey.. başka yolu yok.. çoğumuz da 3 veya 5 te başladık.. çocuk denemelerinin 5. günüyse senin adetin çoktan geçmiş olmalı.. doktorun vermediyse alma ilaç falan..sakınnn!!!
ben yanlış yazmışım denememizin 5. ayındayız yazacaktım.klomeni doktorum verdi.ama hakkında pek bilgi vermedi.adetin 5.günü başla dedi.yarın başlayacağım.ama tek kafamdaki soru hiç bi sorun yok dedi ama ilaç verdi. beni biraz şüphede bıraktı.acele etmeden kendi halinemi bıraksam yoksa bu ay klomen kullanmaya başlasammı diye sormuştum.fikir almak açısından.canım teşekkür ederim bilgin için.
sen blirsin başlayıp başlamama konusunda ama bence başla.. vakit kaybı olmaz.. yumurta büyümesine destek sonuçta..zaten genelde doktorlar 4 5 ay çocuk olmadı mı geçyorlar tedaviye.. ben pcos olduğum için alıyorum..hayırlı olsun. bittikten sonra adetin 12. 14. günü falan gel dedi mi??
cimeka balkopuknurs bihter07 nedense bu ay sizden çok umutluyum bence 3nüz birden yada içinizden biri bu ay hamiş kalcakbilmiyom içime öyle doğuyor kendimden umudum yok çünkü bu ay tedaviye gitmedim ama sanki sizde bişeyler var gibi hadi inşallah
evet 13.gün gideceğim.ilaç perşembe bitiyor.doktor pazartesi gel dedi.geç kalmış olmuyorum değilmi.ilaç bittikten 3 gün sonra yani.
cimeka balkopuknurs bihter07 nedense bu ay sizden çok umutluyum bence 3nüz birden yada içinizden biri bu ay hamiş kalcakbilmiyom içime öyle doğuyor kendimden umudum yok çünkü bu ay tedaviye gitmedim ama sanki sizde bişeyler var gibi hadi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?