Klomenle Hamile Kalanlar Kaçıncı Ayınızda Hamile Kaldınız ve Bebişler İkiz mi?

sorularima kimse cevap vermeyecek mi?

selamlar.. sorularına ynt vermeye çalışıyorum.. çatlama klomen ilacın bittikten bir hafta sonra doktoruna kontrole gidyorsun ya o da yumurtalarını görüyor eğer gerek görürse çatlatma iğnesi veriyor eğer iğneyle çatlıyorsa 36 içinde çatlıyor yok iğne vermiyorsa o zaman klomenden sonra her an çatlayabiliyor ama o haftayı iyi değerlendirmek gerek.. ayrıca klomeni bende kullandım bende baş dönmesi falan yapmadı kişiden kişiye değişir.. ayrıca yan etkilerinede bakabilirsin.

tesekkur ederim canim cevaplarin icin. klomeni ilk kullandigim ay yumurta takibi yapti doktorum, catlama oluyormu diye bakmak icin ve catlama olmustu. bu yuzden bana 6 aylik klomen yazdi. yani 6 ay boyunca her adetimin 3. gunu klomene baslayacagim. bu yuzden bende yumurtam ne zaman catlar biraz olsun onu kestirmeye calisiyorum. umarim 6 aya gerek kalmadan hayirlisiyla hamile kalirim.

buarada bas donmesi varmis yan etkilerinde. cok fazla kadinda gorulmesede olabiliyormus.

çoğu kişiden duydum ama bende baş dönmesi olmamıştı

ayrıca normalde klomenle yapılan tedavide mutlaka takip yapılmalıdır,bu doktorlar nasıl size bırakıorlar anlamıorum,ya kiste çevirirse?

çatlama her ay aynı günde olmayabilir istersen ateş ölçerek bunu öğrenebilirsin,orda kesin belli oluyor

ben hem kontroldeydim hem ateş ölçmüştüm ,çatlamayı her ikisinde de görmüştük

selam arkadaslar yine ben 2inci klomen ayimdayim.yumurtlama zamanim gecti.10 12 14 17 21.günler arasinda iliskiye girdik ama bilmiyorum bana sanki kacirdik gibi geliyor.17 ile 21 günler arasinda yumurtalarimin catladigini düsünüyorum öyle hissettim sanki ama olmadi allah istemedi diyelim...neyse ben pozitif düsünmeye calisarak adetime 1 hafta var,1 hafta önccesinde klomen kullanipta hamile kalan arkadaslarim neler yasadiniz aynen adet olacakmis gibimiydiniz.gecen ay böylemiydi hatirlamiyorum.gögüslerim her ay sisiyor aciyor zaten onlari hic sallamiyorum zatende ama adet agrim normalde bu sekilde adetimden 1 2 gün önce olur..yazarsaniz sevinirim...simdiden tesekkürler

şekercim selamlar ya bak senin bu msjın altında julia da bahsetmiş bu klomen 6 ay içme konusu net mi? doktoru yanlış anlama olasılığın yok değil mi? çünkü ilk aydan itibaren bakıyor doktor eğer ki yumurtan çatlamak üzereyse iğne veriyor kis yapmasın diye kaldı ki klomeni benm doktorum en fazla iki ay peşpeşe kullanacağız demşti bence sen reçetenle başka bir doktora da bi görün doktoruna uzun zamandır mı gdyorsun güveniyor musun yani.. çok riskli bence bu yaptığınız sen bence bi başka doktor olayını düşün..

julia ve bdroner,

kist olusursa sanirim adet olmuyorsun ve boylelikle doktora gitmek zorunda kaliyorsun.
yoksa hem kist olusup hemde adet olunur mu? ayrica catlama ignesi yumurtasi buyuyupte catlamayanlar icin, yumurtasi catlayan birine neden catlama ignesi versinki doktor?

ilk ayda takip yapti catlama gordu, simdi ise evet 6 ay boyunca kendim kullanacakmisim klomeni. prospektuse gorede 6 ay kullanilabilirmis. daha sonrasinda illaki ara vermek gerekirmis.

ins. kist olusmaz, bu sozlerinizden sonra korkmaya basladim aslinda, esimdede sperm hareketsizligi var. nasil olacak bilmiyorum hic.

slm kızlar.klomen ve yumurta takıbıyle ılk ayda hamıle kaldım cok mutluyum.sımdı 5 hafta 4 gunluk hamileyim.allahım bebek ısteyen herkese versın.
cok ıstıyordum klomenle ılk ayımda hamıle kalmayı allahıma sükürler olsun.

slm arkadaşlar.bu siteye yeni üye oldum.yorumlarınızı okudum.dileğim rabbim herkesin gönlüne göre versin.ben 1 yıllık evliyim.5 aydır korunmuyorum.dr. gittim polikistik over var dedi.ilaç olarak klomen verdi adetim 2.günü başlayacağım. adetim 16.günüde duphaston başlayacam 10 gün günde iki defa kullanacağım.3 ay kullan dedi.şuan ilaçlara başlamadım adetim olmasını bekliyorum.burda yazılanları okuyorum klomen kullanan arkadaşlar ilaçdan sonra yumurta çatlatma iğnesi vuruluyor.doktorum bana böyle birşey söylemedi.klomen kullanınca yumurta çatlatma iğnesi vurulmak gerek mi?bu konuda cevap yazarsanız sevinirim.tşk

slm arkadaşlar bende ve eşımde sorun yok ıkı kez kürtaj olmak zorunda kaldım ve doktorum bana klomen vermıstı ve bıtınce gel demıstı bende yapmadım salaklık ıste sımdı adetlıyım kendım gıdıp alsam sorun olur mu kafam karısık baya

adetinin 5.gününde içmeye başla canım klomeni bitince 5 gün daha bekleyip gidiyorsun doktora yumurtalarını görüyor.. İnşAllah..ama kaç mg klomendi onu hatırlayamadımda 5 günlük klomen dersen o tek tip sanırım..

canımcım selamlar.. kist hakkında yanlış bliyorsun benim adet dışı iki ay ara kanamam oldu doktor direk kistden şüphelendi, neyseki değildi.. kist kişide bazen uzun süreli adet kanaması yapıyor, bazen ara kanama yapıyor ama adet görememe durumu yapıyor mu bilmiyorum.. yumurtladığını görünce her doktor olmasada geneli iğne veriyor ki kiste dönüşmesin yumurtan diye.. yumurta belirli bir büyümeye ulaşırsa çatlayamama olasılığı doğuyor.. klomeni bende kullandım sadece bir ay.. sonrasında vakit verdim kendime.. düşünsene herşeye müdahale ediyorsun ilaç içerek en azından kontrol altında olmalısın diye düşünüyorum.. ben olsam en azından 6 ay boyunca içeceksem doktoruda o aralarda görmek isterim terslik olmaması adına.. senin için de bunu dilerm.. Allah hayırlısını versin inşAllah. gönlüne siniyorsa doktoruna da güveniyorsan iç, ama içnde şüphe varsa başka bir doktorada durumunu danışabilirsin bence.. Müjdeli haberlerini beklerim..

kistler adetten fazla kanmaya yol açabileceği gibi hiç kanama da yapmayabilir,gereğinden büyük bir kist oluştuğunda onu kaybetmenin de ayrı bir tedavi olacağını unutmayın,bebek olayını yarıda kesip ameliyata kadar varan bir olayla niye uğraşasanız.
bu anlattıkalrımız tabiki risktir ve bunu hiç bir doktorun riske atmaması lazımdır,klomen gibi bir ilaç öyle al bunu kullan kendin denilenecek bir ilaç değil bence,takibi mutlaka olmalı.

bazen siz farketmeseniz de yumurtanızın çatlamadığı oluşmadığı aylar olur,bu sağlıklı bir bireyde de gelişebilir,yani içerde ne olduğunu görmeden tedavi yaptım diyecek bir doktor olmamalı bence

tatlım ben de bu ay ilk kez kullandım klomen ve doktorum iğne dedi ama kontrole gittiğimde büyümemişti daha yumurtalar.benım de doktorum iğne verecek sanırım şansa bırakmak istmıyor.sen doktoruna sor istersen ve mutlaka yumurtatakıbıne git.çünkü çatlamzsa kist olur dıyorlar.tedavın hayırlı olsun inşallah

tşk ederim canım cevap verdiğin için.doktorum bna adetlerin düzenlemi diye sordu adetim düzenli. bana çatlama iğnesi hakkında birşey söylemedi.klomeni kullan adet olursan tekrar adetin 2.günü klomene başla dedi.hamile kalmazsan 3ay sonra gel dedi. doktorun sanada mı çatlama iğnesi önerdi?

Slm arkadaşlar bende klomenle hamiş kalanlardanım öncesinde 2 düşük yaşamıştım şimdi ise çok tedirginim klomen tedavisinde 2. ayımda gebe kaldım şu an 9 haftalık üçüz bebişlere hamileyim daha yolun çok başındayım üçüz gebe arkadaşlar bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim

canım allah kucagına bebegini almayı nasip etsin bende 2 kez kürtaj oldum olumsuz düşünme olumlu düşün rahat ol bol bol dınlen benım kuzende ikiz dogurmustu doktor ona anı hareket yapma haraketlerını bıraz daha agırdan al hatta dolaptan tencereyı bıle almak için uzanma demişti

hatce0332 amin canım teşekkür ederim ewet bende kötü düşünceleri aklıma getirmemeye calışıyorum
banada çok dikkat etmemi söyledi bende dikkat etmeye çalışıyorum ama iş yapmayıda özlemiyor değilim arada annem görmeden kaçamak yaptıklarımda oluyor sen neden 2 kez kürtaj oldun bebiş istemiyor musun yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…