klozete düşen cep telefonu:(:(

kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var.biraz komik ama k. bakmayın:(yarım saat önce telefonumu klozete düşürdüm üsteli,k abimindi bi kaç günlüğüne bendeydi.o kadar kuruttum uğraştım başta açıldı ama şimdi açılmıo aranızda telefonu suya falan düşen var mı telefonun açılma ihtimalı var mı onu öğrenemk istiyorum yoksa yarın gidip ona çaktırmadan aynısından almam lazım duyarsa gebertir beni:(

fön tutsaydın gercı ne yaparsan yap fayda etmıyo tecrubeyle sabıttır,ılkten calısmaya baslasa bıle sonradan mefta oluyor

Benim telefonum klozete düşse ülkede yas ilan ederdim herhalde :1: Gözümden sakınıyorum ben onuuuuu :D

iphonedan bahsediyorsanız ben onun üzerine de dökmeyi başardım :D İlk etapta ses gelmemişti karşı taraftan çok korkmuştum. ses gelen yere ve diğer delikli kısımlarına peçete soktum nemi çekti. Sonra da yine yüzüstü yatırıp beklettim 1 saat sonra çalıştı. Gerçi şarj yerine falan fazla gelmemişti ama üst kısma baya gelmişti su. Aklınızda bulunsun yani kalp krizinden falan gitmeden önce deneyin şansınızı :D

Bu konuda en tecrubelilerden biriyim, yaklasik sekiz dokuz sene once takoz gbi bir samsung telefonum vardi onu gazoza dusurmustum :)) aslinda ben dusurmedim tv nin ustundeydi calmaya basladi ve titreyince tv nin yanindaki gazoz bardagina dustu istesseniz yapamazsiniz hee :))) neyse efendim calismadi acilmadi direk bozuldu, tamirci suya dusseydi calisirdi kurutsaydin keske vs dedi bende malesef yenisini aldim , sonra evlendim esimle prag a gittik, orda bi alisveris merKezinde tuvalete girmistim esim disardan "acele et tur otobusumuz gidiyor " diye bagirinca panikle telefonumu arka cebimden ceklerin boklu tuvaletine dusurdum aceleyle aldim tabii. suya tuttum yikadim disari cikip otobuse atladim ama telefon calismadi allahtan ben hep dandik bir yedek telefon tasirim sehir veya yurtdisina gidersem huy oldu artik, ilk basta calismadi acilmadi sonra bir gun sonra kendi kendine baktim duZelmis. Sonra uc bes sene sonra cok pahaliya aldigim baska bir samsung telefonumu isyerindeki tuvalete dusurdum yine arka cebimden kayip tuvalete dustu sifonu da cekmistim kanalizasyona yuvarlandi onu alamadim cok uzulmustum, ben kendimi telefonsuz ciplak hissediyorum ve hep telefon dusurdugum icin yedek olmazsa kendime cok sinir oluyorum sanki telefonla dogmusuz. En son uyduruk bir telefonum vardi wentto f5 onu da evde tuvalete dususrdum bu sefer tecrubeliyim paniklemedim posetle yavasca aldim ama sanirim uyduruk markalar dha dayanikli kuruttum yani kaloriferin ustune koydum hemen kurudu ve acildi hicbirsey olmadi... Su andaki telefonum hic suya dusmedi ama yakindir herhalde :))))
Sizin telefonu telefoncuya goturun bataryasini degistirsin acilir biraz masraf cikmis size galiba bataryasi yanmis.
Gecmis olsun...

benimde 2 ay önce borcu yeni bitmiş olan telefonuma kaybolmasın die ipine emzik bağlamıştım evet evet emzik:DDD ev taşıması vardı şimdilik bağlayıvermiştim şaka gibi tekrar alacaktım kızım görmüş ağzına alacaktı emzigi dur dedim emzik pis falan dedim oda gitmiş emzigi çeşmenin altına tut telefonda çesme altında görür görmez nasıl aldım hemen bataryayı çıkardık çıkarmasaydık daha fana olacaktı,kuruttuk saç kurutmayla falan ilk etap açıldı aman iyi falan dedik sonrası kendiliğinden kapandı açmaya çalıştıkça içinden cızır cızır sesler geliyordu tabi pirinçin içine koymayı akıl ettik fakat hepsi kartonda oan elimizin altında değildi ve malesef pirinç içine atmadık sonra telefoncuya götürdük ışınla içindeki nemi kuruttu telefon açıldı sim kartı götürmemiştim telefoncuya eee sim kartı takınca bu sefer sim kartı görmüyo telefon hadi bu seferde ordan sorun çıktı yine gittik telefoncuya şükür ki içine kadar gitmemiş su telefon kabı vardı ondan sanırım ,yani ucuna azcık mevla sıkışmış,diyecegim o telefona su kaçınca ilk etap bataryası çıkarmak ve pirincin içine atmak sonra ALLAH a kalmış) bu arada konu açan arkadaşında emanet telefonmuş extra bi stress:(

Bende su dolu kovaya düşürmüştüm. :1: Hemen aldım elime önce kapattm sonra bataryasını falan çıkardım ve güneşin geldiği bi yere koydum. 1-2 saat sonra açtım, önce çok güzel çalışıyordu ama sonra tuşları çalışmamaya başladı. Ben yine kapattım ve 1 gün boyunca hiç açmadım. Sonra yavaş yavaş kendine geldi telefon. :9: Bu arada telefonum: Samsung C3053 :34:

bende bir ay önce teli cebimde unutup denize girdim.
telefonumuda yeni almışdım samsung galaxy s II .
hemen çıkarıp kuruttum 2 3 gün prinçli suya koydum fakat kurtulamadı mefta oldu.
hemen tuzlu suyun ardından temiz suya atıp kurutsa idim belki kurtulabilirmiş.
tuzlu su iyice toksitlenme yapmış.
düşen Telefon bataryası hemen çıkarılcak kurutma makinesi asla kullanılmayacak
bezle kurulayıp prinçli kavanozda 2 3 gün bekletilecek.
tuzlu suya denize düşerse' de normal suya atılıp baypas işlemi yapılıp, kurutulup, prinçli kovanoza agzı kapalı bir iki gün bekletilecek.
belki bir umut kurtulabilir.

3 Telefonuda su badiresi geçiren biri olarak cevap veriyorum malesef düzelmiyor :) düzelse bile belli bir zaman sonra delirmeye baslıyor :) En iyisi isi anlayan birine göstermek sanırım.

Back
X