Koca diye mi aldim cocuk mu belli degil

Ya kızlar hepimiz klavye delikanlısı olduk çıktık . boşan diyen var o kadar kolay mı bu işler hayat şartları aile şartları ne durumda bilmeden ? 25 yaşında erkekle evlenilir mi diyorsunuz da 23 yaşında bir kadın napsın gitsin 30-35 yaşında adamla mı evlensin kendini olgun hissediyor diye. bu seferde denilecek şey belli daha genci yokmuydu yaş farkı çok değil mi falan filan. valla 18 ine giresiye evlenip de fıstık gibi ev geçindiren de var . kadında beklesin o zaman 30 yaşına kadar o zamanda erkekler 30 unu geçmiş kadına mı bakıyor 20 li yaşlardakiler varken. karşısına bu çıkmış 5 yıl olmuş evlenmişler bazı şeyler evlenince meydana çıkıyor sevgili gibi olmuyor . biraz daha bekleyelim erken diyince erkeklere bi tahammülsüzlük geliyor beklemiyor .hoş onları da anneleri sıkıştırıyor sonra gelip kızların başını yakıyorlar. evlensin belki düzelir diye . senin doğurduğunu sen zapdedimiyorsun elin kızı nasıl baksın diyen yok
Bu ne erkeğin kölesi olmuş ataerkil bir konuşma ya ? Beklemiyormus da erkek
Beklemiyor diye kendimizi feda mi edecegiz
18 yaşında evlenmek mi ? Çocuğunu da 18 yaşında evlendirirsin sen hiç sakınca görmezsin belli

Eşiniz çocuk gibi de değil bence ağır sorunları var. Anasının babasının eğitemediğini siz eğitecek değilsiniz. Ben insanın değişeceğine de inanmıyorum. Can çıkar huy çıkmaz diye boşuna dememişler. Yani böyle ağır bir şey yaşar tecrübe edinir anca öyle. Siz de ya bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz. Başka çareniz yok gibi. Benim babamda anlattığınız gibi. Şimdi yaşlandı daha da çekilmez oldu. Ben bile tahammül edemiyorum annemi düşünemiyorum

Bu ne erkeğin kölesi olmuş ataerkil bir konuşma ya ? Beklemiyormus da erkek
Beklemiyor diye kendimizi feda mi edecegiz
18 yaşında evlenmek mi ? Çocuğunu da 18 yaşında evlendirirsin sen hiç sakınca görmezsin belli
Hiçde erkeğin kölesi olun yada olmayınız demiyorum. Aksine her Maan kadınların çalışıp koca, eline baköaöası taraftarıyım. Bu yazıdan bunu nasıl çıkarırsınız? Sevgilim şöyşr böyle diye gelip yazsa herkes asla evlenme der ama evlenmiş yani. Şimdiden sonra ne yapıcağını soruyor ve öncelik olur terapist. Şak boşan hemen de olmaz yani baktı herşeyi yaptı hala olmuyor o zaman boşanır

Sevgili kadinlar kulubu ailesi bu aralar kocama o kadar sinir oluyorum ki sacma sapan cocukca davranislari var hep vardi aslinda ama artik hic ugrasasim gelmiyor erkekler gec olgunlasiyor diyorlar ama kocamin olgunlasmasini bekleye bekleye yaslanicam heralde.. ikimizde 25 yasindayiz bende olgun sayilmam fakat psikologa gidiyorum kisisel gelisim kitaplari okuyorum elimden geleni yaptigimi dusunuyorum kendim icin evliligim icin.. esimle en ufak alakasiz tartismamizda surekli gecmiste bana sunu yapmistin sunu demistin diyip duruyor bir sey soyluyorum suratima dalga gecer gibi cevap veriyor yuzume bakmiyor abuk subuk hareketler alttan aldikca tepeme cikiyor. Surekli arkadaslariyla bir yerlere gitme gezme tozma pesinde izin vermeyincede gorursun gununu diye tehtitler benim uzulmemden aglamamdan zevk alan birisi 2 yildir evliyim esimle zaman gecirdikce nefret eder oldum ya inanin sinirim bozuluyor bu cumarteside esimin okul mudurunu cagirdim eve yemege aramiz da iyi degil ne yapicam bilmiyorum. En sonki olayda dun yorgun argin pazardan geldik eve girer girmez bu ne boyle isigi acik unutmussun senden cevap bekliyorum diye domildi karsimda iki saat dedim dalga mi geciyorsun unutmusum ne var bunda diyor ki senin beyninde sorun var sacma sapan laflar soyluyor sinirim bozuldu gene anlattiica
Henüz evlenecek olgunta değilmiş belli. Kendisi hem gıcık hem ergen tripli umarım zamanla üstesinden gelirsiniz ikiniz de çok gençsiniz.

Bence eşiniz evliliğin sorumluluğunu ve olgunluğunu kaldıramamış. Bekar erkek gibi arkadaşlarla dışarı çıkmak istemesinden ve konuşmalarından belli. Ne yapılır bilmiyorum Allah yardımcınız olsun

Ben insanların yaş geçtikçe değişeceğini sanmıyorum çünkü bazı şeyler karakter meselesidir karakterde kolay kolay değişmez bakınız Mehmet Ali Erbil bakınız İbrahim Tatlıses adamlar neler yaşadı ölümden döndüler hala çocukları yaşındaki kızların peşindeler. Evet bizde genç olduk gençlikde elbette ki kafalar biraz farklı oluyorda bu demek değil ki öyle ağzımızı eğip bükerek insanlarla alay ediyorduk benim 7 yaşındaki oğlum bile karşısındaki insana nasıl davranması gerektiğini biliyor çünkü uyarıyorum yaptığı yanlış olduğunda sizin eşinizi ailesi eğitememiş kusura bakmayın bu saatten sonra ya siz eğiteceksiniz ki dediğim gibi eğitilmez yada başka bir çözüm bulacaksınız o çözümede siz karar verin Allah yardımcınız olsun...

Evlendiğimizde ben 23 , eşim 25 yaşındaydı. İkimizde genç olduğumuz için onun çocukça hareketleri gözüme batmıyordu, bende aynıydım çünkü. Ama çocuk olduktan sonra bana bir olgunluk geldi. Lakin eşim hala olgunlaşamamıştı. O zamanlar eşime hep evde iki bebek var derdim. Baktım bu işe yaramıyor ben böyle dedikçe daha çok çocuklaşıyor en son ben olgun erkeklerden hoşlanıyorum ya çok çekici geliyorlar falan demeye başlamıştım😂 Sonra düzeltti🤣 Ama ben bu adamın düzeleceğine inanmıyorum çünkü en ufak bir sorumluluk duygusu dahi göremedim. Bekar gibi sürekli arkadaşlarıyla buluşmak istemesinden belli. Allah yardımcınız olsun gerçekten.

5 yildir sevgililik donemimiz oldu az daha beklesem ayrilicaktik zaten🤦🏻‍♀️

Geç olgunlaşma ile alakasi yok. O sadece bir kilif. Yanliş karar ile alakali. 17 yaşinda bu adam ile taniştin. Daha dünyadan, kendinden, ne istediklerinden haberin yok. Elbette o yaştaki isteklerin ve beklentilerin, şimdiki ile çok daha farkli.
Yurt dişinda olmuş olsaydin çoktandir ayrilirdin. Ama malum bizim külürde aman herkes biliyor diye, evlilik sanki en üst makam harika biseymiş gibi gösterildiği için, birçok kiz bu hataya düşüyor.

Aslinda ne sen, ne o evlilik için hazir değildiniz. Yapabilceğin en fazla beraber psikologa gitmek olur. Ona yanaşmiyorsa boşanmayi düşün ve ona ciddi olduğunu his ettir.

Mutsuzlukta boşanma nedenidir. Insan hayata sadece 1 defa geliyor.

erkeklerin kadınlardan biraz büyük olmalı o konuda problem yok . fakat gidipte 23 yaşındaki bi kadına da o yaşta erkekle evlenilmez erkekler 35 inde olgulaşıyor demek doğru değil ne yapsınlar 35 inde biri ile mi evlensinler. yaşı küçük olup çok olgun olanları da gördük . oda aile yapısına bağlı. olgun olmayan çocuksu erkekle evlenilmez evet ama belliki konu sahibi sevgili iken bunları farketmemiş . sevgili iken ki durum evlilikten çok bam başka. boşanmalı ama neye göre kime gçre şuan maddi durumu aile durumu nasıl biliyor muyuz bilmiyoruz . varsa imkanı olanağı boşansın ama öncelik terapi görmek ..

Boleyn kızı ne anlatiyor, siz neredesiniz?
İlk yazdiginiz yorumu tekrarlayip duruyorsunuz. Kadinin ne yazdigini bile okuyup anlamiyorsunuz. Hayir madem okuyup anlamaya üşeniyorsunuz ayni şeyleri uzun uzun yazmaya üşenmiyor musunuz? 😁

Bu anlattıklarinızda çocukca haraketler hic görmedim . Eşiniz yontulmamiş odunun teki. Allah yardim etsin

Sevgili kadinlar kulubu ailesi bu aralar kocama o kadar sinir oluyorum ki sacma sapan cocukca davranislari var hep vardi aslinda ama artik hic ugrasasim gelmiyor erkekler gec olgunlasiyor diyorlar ama kocamin olgunlasmasini bekleye bekleye yaslanicam heralde.. ikimizde 25 yasindayiz bende olgun sayilmam fakat psikologa gidiyorum kisisel gelisim kitaplari okuyorum elimden geleni yaptigimi dusunuyorum kendim icin evliligim icin.. esimle en ufak alakasiz tartismamizda surekli gecmiste bana sunu yapmistin sunu demistin diyip duruyor bir sey soyluyorum suratima dalga gecer gibi cevap veriyor yuzume bakmiyor abuk subuk hareketler alttan aldikca tepeme cikiyor. Surekli arkadaslariyla bir yerlere gitme gezme tozma pesinde izin vermeyincede gorursun gununu diye tehtitler benim uzulmemden aglamamdan zevk alan birisi 2 yildir evliyim esimle zaman gecirdikce nefret eder oldum ya inanin sinirim bozuluyor bu cumarteside esimin okul mudurunu cagirdim eve yemege aramiz da iyi degil ne yapicam bilmiyorum. En sonki olayda dun yorgun argin pazardan geldik eve girer girmez bu ne boyle isigi acik unutmussun senden cevap bekliyorum diye domildi karsimda iki saat dedim dalga mi geciyorsun unutmusum ne var bunda diyor ki senin beyninde sorun var sacma sapan laflar soyluyor sinirim bozuldu gene anlattiica
değil evlilik ev arkadaşlığı olarak bile çok yorucu.

Hiçde erkeğin kölesi olun yada olmayınız demiyorum. Aksine her Maan kadınların çalışıp koca, eline baköaöası taraftarıyım. Bu yazıdan bunu nasıl çıkarırsınız? Sevgilim şöyşr böyle diye gelip yazsa herkes asla evlenme der ama evlenmiş yani. Şimdiden sonra ne yapıcağını soruyor ve öncelik olur terapist. Şak boşan hemen de olmaz yani baktı herşeyi yaptı hala olmuyor o zaman boşanır
Ablacım ne terapisti ya. Yaşının gerekeni bu gezecek tabi çocuk. İyi öğrendiniz bi terapi terapi. Aynı yaşta kardeşim var daha bu haftanın planı bitmeden bi sonraki haftaya plan yapıyolar. Kanları kaynıyor çünkü gezecekler görecekler. TV başında mandalina mı yesinler bu yaşta anlamadım. Konu sahibi de ya salacak ya boşancak. Ortada anormal bi şey yok çünkü.

Ablacım ne terapisti ya. Yaşının gerekeni bu gezecek tabi çocuk. İyi öğrendiniz bi terapi terapi. Aynı yaşta kardeşim var daha bu haftanın planı bitmeden bi sonraki haftaya plan yapıyolar. Kanları kaynıyor çünkü gezecekler görecekler. TV başında mandalina mı yesinler bu yaşta anlamadım. Konu sahibi de ya salacak ya boşancak. Ortada anormal bi şey yok çünkü.
Çok haklısınız lakin madem bir karar verip evlenmiş bu kararın getirdiği sorumluluğu da üstlenecek. Bu yaşın gereği bu gezerim tozarım diyemez çünkü evliliğin de bir sorumluluğu var. Kıza da yazık, o da bilirdi gezmeyi, tozmayı, maaşını havaya saçmayı ama evliyim diyor üstüne düşeni yapıyorsa, eşim dediği kişiden de aynı şeyi beklemek pek tabi hakkı.

Çok haklısınız lakin madem bir karar verip evlenmiş bu kararın getirdiği sorumluluğu da üstlenecek. Bu yaşın gereği bu gezerim tozarım diyemez çünkü evliliğin de bir sorumluluğu var. Kıza da yazık, o da bilirdi gezmeyi, tozmayı, maaşını havaya saçmayı ama evliyim diyor üstüne düşeni yapıyorsa, eşim dediği kişiden de aynı şeyi beklemek pek tabi hakkı.
Bekleyebilir tabiki doğru dedikleriniz. Ama bunu anlayacak olgunlukta biri yok karşısında. Benimde genç yaşta evlenen bi çift arkadaşım var ama sanki beraber yaşayan sevgili gibi takıldılar yıllarca. Gezme oraya gitme evlilik sorumluluğu tarzı baskılar olmadan yani. Otuzlarımıza geliyoruz artık yeni yeni evlilikleri o standart evliliğe evrildi. O yüzden konu sahibinin salması bana daha makul geliyor aksi pek mümkün değil malesef.

Back
X