- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
- Konu Sahibi holdencaufield
-
Evlendigimizde çalışıyordum.Ama is yerim devredince hamile beni istemezler diye işten ayrildim.Kendi birikimimden harcadım uzunn zaman sonra alismadigimdan harçlık,para isteyemiyordum.Esimde sagolsun pek sormazdi eve her seyi aliyor yaaa.Baktim olmayacak haftalık harçlığa cevirdim işi eve bir seyler lazim oluyor diye.Sonra alıştı her hafta cmts verir.Zaten cocuklari kreşe verebilirsem işe tekrar dönecem icim rahat ama acikcasi keyfi çalışmayıp esimin eline bakmaz da istemezdimKızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Bence en güzeli bu durumda konuş belli bir miktar senin hesabına belli bir miktar yatırsın ufak tefek ihtiyaçlarını ordan giderKızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Kesinlikle anlatmak istedigim herseyi anlatmışsın.Bende calisiyordum 1 aydir evdeyim sadece. Guya mayis haziranda baslicaktim ama sanirim erken gidicem ise. Evdeyken sanki isler hic bitmiyor gibi. Zaten saat en erken 10 da 11 de kalkiyoruz. Kahvalti yap 12 1 hadi tv ac sunada bakayim bunuda izliyim insan evdeyken daha bir rahat mi oluyor benmi ole oldum. Calisirken cumadan isten cikar tum evi sil supur yapar haftasonu dinlenirdim. Calismak bana gorede daha iyi
yoo doktor veya ogretmen olup senelerce sıddet gormesıne ve ıhanete ugramasına gore bosanmayanların konusuyla da dolu burasıBu bahsettiğimiz kadınlar ekonomik özgürlükleri olduğu takdirde herhangi bir olası boşanma durumunda daha rahat hareket edebilirler
oyle demek ıstese oyle derdı dıye dusunuyorum :)Esi calisip ev butcesine dolayli yoldan esine destek oldugu icin hanimefendi dahada saygi duyar demek istedi bence. Orda daha da kelimesini kullanmis farkettiyseniz. Evde olan ev hanimi arkadaslarada tabiki esleri saygi duyuyordur. Onemli olan bence kisinin kendine saygisi nasil hissettigi. Evde oturan calismayana vay efendim sen evde oturuyosun calismiyorsun denilmez zaten o kisi o hayattan memnundur olmasa calisir. Herkes mutlu oldugu hayati yasasin.
o kadar haklısınız kıKimse kimseye saygı duymuyor ya.
Hiç işe süslenerek gitmedim, hemşireyim işe geldikten 6 saat sonra saçım başım birbirine giriyorAilemin de eşimin de maddi durumu iyi, çalışmak benim için tercih zorunluluk değil. Yine de kimseye ıyyyy çalışmıyor musun ezik diye bakmam ya da ay beni kıskanıyor demem cünkü niye yani
Ben üstte yazan hanıma katılıyorum herkes kendi hayatından sorumlu ,isteyen çalışsın isteyen çalışmasın çalışmak emek vermek kendi paranı kazanmak harcamak muhtaç olmamak el açmamak güzel birşey ben bunu savunuyorum ,ben çalışmayınca depresif oluyorum bir işe yaramadığımı düşünüyorum .benim eşimde bana kart veren nakit para veren bir adam değildir ,ayrıca kendi paranı kendin kazan kafasındadıroyle demek ıstese oyle derdı dıye dusunuyorum :)
sıze katılıyorum ınsanlar nasıl mutluysa oyle yasamalılar
Gerçekten ne diyeceğimi şaşırdım ya gören silah zoruyla gönderiyorlar işe der sankiEvet kiskananlar var. "Ben sabahin köründe işe gidiyorum ama evde oturanin cocuguyla benim cocugum ayni imkanlara sahip, ben aksama kadar calisiyorum ama evde oturanla maddi durumumuz neden ayni diye çildiran kadinlar da var. Hatta bir tanesi burada konu bile acmisti ki bunu kolay kolay itiraf etmezler. Siz seviyor olabilirsiniz ama herkes ayila bayila çalişmiyor.
Butun calişanlar bizi kıskaniyoooo demiyorum simdi oraya cekmesin kimse ama yukaridaki gibi dusunen bir kesim de mevcut. İstiyorlar ki calismayan kadinlar ezilsin, sefil olsun, yoklukta olsun. Oyle olmayinca daha saldirgan bir ruh haline giriyorlar. Yoksa hayatindan memnun olan kimse elin tanimadigi kadini calişmiyor diye bu kadar hirslanmaz.
Calişan kadinlara kirici olan kadinlar icin de gecerli bu kiskanma durumu.
ben eskiden çalışmayan kadınlara neden çalışmıyorsunuz, herhangi bir engeliniz yoksa çalışmalısınız falan derdim.
erkekleri tanıdıkça yani bu düşüncemin üzerinden zaman geçtikçe artık evli olup da çalışmayan kadınlara eskisi kadar keskin bakmıyorum, törpüledim. sadece şu açıdan üzülüyorum, olası bir boşanma durumunda kendi ayakları üzerinde duramayacak durumda ise. erkek eline bakmak kötü bence. ama acımamak lazım ya müstehak bunlara. vurun kırbacı. yok yani bunlar fedakar, çaba gösteren kadınları sevmiyorlar. kim bunlara afedersiniz köpek gibi davranıyorsa o kadınları seviyorlar. o yüzden çalışsan da kendin için çalışacaksın. evlen, çalış ama maaşın sadece kendi giyim ve makyajına gitsin veya birikim yap en iyisi diyorum. çalışmıyorsan da zaten evinle ilgileniyorsundur, o adamın her daim kıyafeti temiz, yemeği hazır, hayatı düzenlidir. bu bile çok yani onlara aslında. o yüzden afedersiniz ama eşek gibi verecek o parayı. vermiyorsa güle güle. ay sinirlendim.
not: bekarım, çalışıyorum, işimi seviyorum. ufukta evlilik yok ama evlendim diye işi bırakmam. belki daha serbest bir tarza evrilebilir bir ihtimal ama bende bir şeylere başlayıp bitirme takıntısı var biraz, ondan. bir de kendi paramı kazanmayınca rahat edemiyorum.
Evet kiskananlar var. "Ben sabahin köründe işe gidiyorum ama evde oturanin cocuguyla benim cocugum ayni imkanlara sahip, ben aksama kadar calisiyorum ama evde oturanla maddi durumumuz neden ayni diye çildiran kadinlar da var. Hatta bir tanesi burada konu bile acmisti ki bunu kolay kolay itiraf etmezler. Siz seviyor olabilirsiniz ama herkes ayila bayila çalişmiyor.
Butun calişanlar bizi kıskaniyoooo demiyorum simdi oraya cekmesin kimse ama yukaridaki gibi dusunen bir kesim de mevcut. İstiyorlar ki calismayan kadinlar ezilsin, sefil olsun, yoklukta olsun. Oyle olmayinca daha saldirgan bir ruh haline giriyorlar. Yoksa hayatindan memnun olan kimse elin tanimadigi kadini calişmiyor diye bu kadar hirslanmaz.
Calişan kadinlara kirici olan kadinlar icin de gecerli bu kiskanma durumu.
Madem itiraf etmiyorlar bu kadar detaylı şekilde duygularını nasıl.biliyorsunuz? Çıldırıyorlar vs yazıyorsunuz? Burda konu bir ev hanımı arkadaşın eşinin kendisine hiç veya çok az para veriyor olması ama böyle mesajlar konuyu klasik ev hanımı - çalışan kadın tartışmasına getirir sadece Bence bu çıldırıyorlar vs gibi ifadeleri kullanan kişi kendisi de bir şeylere çıldırıyor
Nasıl bir evlilik yapmışsınız öyle??Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz.
bncede öyle canm. afedersiniz eşşek gibi bakıcak. ev işleri çok çalışamam ben.Nasıl bir evlilik yapmışsınız öyle??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?