• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca koca yalanlar ...

Magazincilik falan ne alaka? Amaaann laf sokma derdiyle yorum yazmayin lutfen. Siz alakasiz iki seyi kiyasladiniz. Burda acilan aldatilma konulariyla bu dizi kiyaslamak pek iyi olmadi dogrusu. Burda aldatilan kadin kocasini affediyor diye neden bunu okuyan kadinlar bundan etkilensin ki??? Napcaz yani " bak herkes affediyor aldatilmayi, demekki o kadar da kotu birsey degil aldatilmak" diye mi dusunecegiz? Bu sonuca varmak imkansiz. Burda aldatilan ve affedilen kadinlarin cogu ekonomik ozgurlugu olmadigi icin affediyor. Ama bu dizide aldatmak aldatilmak, bir komedi unsuru opmus durumda. Kadinin aldatildigi bir diziyi komedi ve guzellemeyle birlikte kabul edemem bir kadin olarak.
Sen veya ben istediğimiz kadar aldatılmayı kabul etmeyelim bunu kabul eden çoktan normalleştirmiş ciddi bir kitle var zaten. Ekonomik özgürlüğü olmayan yüzde kaçıdır acaba bu kocasını affeden kadınların? Ve bu normalleşme zaten vardı. Bizden önce de vardı şimdi de var. Sonradan olan birşey değil. şimdi yapılan sadece duyurmak. Önceden gizli kapaklı olurdu üstü örtülürdü şimdi aleni. MALESEF.
 
Arkadas bu sekilde yazmis mi yazmis:) sanmiyorumki burdaki kadinlar bundan korksun.. bencede bu dusuncede olan KADINLARI asla anlayamam
Kesinlikle o +5 yıl düşüncesinde değilim ben. Konuyla ilgili genel yorumlardan farklı bir yorum yapmıştım. Onunla ilgili dedim ben onu :)
Dizi normalleştirir normalleştirmez o ayrı ama ama diziyi kocam izlemesin yoksa beni aldatır veya diziyi izledim. aldatmak normalmiş gideyim karımı aldatayım düşünce saçma. Bunların zaten aldatası vardır da bahane arıyordur :)
 
Ben sevdim. Erkek cocuklara sozde delikanliligi ya da her kabarip silah tasimayi ogreten cukur yada kurtlar vadisinden, karisini doveni yada kocasi olsada baskasina kacmayi normal gosteren karadenizden, tecavuzcusune asik olan fatmagulun sucu ne , pezevenk gibi kizlarini zengine satan faziletin kizlari filminden daha medeni. Ihanetde oldurmek yerine affetmek yada bosanmak gerekdigini gosteriyor, ihanetin yalnis oldugunu ve kadin erkegin eşit haklari oldugunu gosteriyor. Luxs yalilara ozenip evini terk eden kadinlara daha normal gunluk hayati aşiliyor. Siz yalniş tarafdan bakiyorsunuz başka tarafindan bakin. Erkeklere boyle yapmanin cocuklara etkisini gosterip ornek oluyor. Yani oyle yapmaya çagirmiyor oyle yapmanin sonuclariyla uyariyor bu dizi
 
Son iki üç aydır tv açmıyorum bile. Çok da bir şey kaybettiğimi sanmıyorum.
Ama bu anlatılanlara bakılırsa, aldatmak normalleştirilmiş hatta boşanmak/metres tutmak gayet sıradan hadiselermiş gibi yansıtılmış.
Aldatan erkekler çoğaldı bunu biliyoruz kadınlar da artık çekmiyor boşuyor ama erkeklere aldatmak normaldiri dizilerle desteklemek nedir gerçekten aklım almıyor!
 
günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.

en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.

bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.

erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.

eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti

o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.

metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.

bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu

ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.

benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
Sanırım hangi dizi olduğunu anladım.Kızım yaşıtı bir kız ilgisini çekince izlemeye başlamış,ben de mutfağa gidip gelirken kulak kabarttım, ve sizin düşündüklerinzi düşündüm aynen.Öncesini bilmiyorum,fakat kızın arkadaşı kızı,o adam evli diye uyarıyor,kız da,delimisin kızım, adamniyeti bozmuş,ben olmasam başkası olacak,banane karısından,ben onu 3 ayda nikah masasına oturturum diyordu.
Dün gece de tekrarı varmış,izletmedim artık,onu bunu geçtim,çocukların beyinlerine de kazınacak bu mesajlar Allah korusun
 
O diziyi izlemedim ama instagramda ekşide sizin gibi eleştirenler çok fazlaydı.Yayından kaldırabilirler belki de.
Tam kaldırılmalık dizi,kimin eli kimin cebinde bell değil.Hatta Kazen Kazen önayak olsa da elbirliğiyle kaldırtsak...
 
Acidan komedi olur mu bir insanin kalbini onurunu kiran seyin komedisinin olmasi sasirtici ve ilk gordugumde bu ne dedim sinirlendim.

Aldatilmanin normallestigi gercek ve elinde meslegi olan kadinlar da normal goruyor.

Taciz ve tecavuze karsiyizdir ama rakamlara bakinca arttigini goruyoruz aldatilmak da oyle oldu ve bunu normal gormek de oyle oldu..

Normal gormemeye baslasaydik konu buralara gelmezdi..
 
Son düzenleme:
Bence kalkar yayından.Zaten komik de değil diyor herkes.Valla izlemedim bu arada.
:KK53::KK53: Yorumları gördüm sadece.
Ben 2 kere rastgeldim işte,komik ne kelime,geriliyorsun,çünki kadının arkdaşları da aynı durumda,sadakatsiz koca mağduru.Ben dizi takip.edemiyorum zaten,sabredemiyorum o kadar zaman izlemeye.Son dizim seksenlerdi,dönemi merak ettiğim için izledim.
Belgesel de izlemiyorum ama,hani derler ya:DOnlar daha da sıkıcı,masai mara filan ooy:KK51:
 
Sanırım hangi dizi olduğunu anladım.Kızım yaşıtı bir kız ilgisini çekince izlemeye başlamış,ben de mutfağa gidip gelirken kulak kabarttım, ve sizin düşündüklerinzi düşündüm aynen.Öncesini bilmiyorum,fakat kızın arkadaşı kızı,o adam evli diye uyarıyor,kız da,delimisin kızım, adamniyeti bozmuş,ben olmasam başkası olacak,banane karısından,ben onu 3 ayda nikah masasına oturturum diyordu.
Dün gece de tekrarı varmış,izletmedim artık,onu bunu geçtim,çocukların beyinlerine de kazınacak bu mesajlar Allah korusun
Evet aynı fikirdeyim
Endişem bu zAten
Toplumca acayip günlere gidiyoruz
 
Ben 2 kere rastgeldim işte,komik ne kelime,geriliyorsun,çünki kadının arkdaşları da aynı durumda,sadakatsiz koca mağduru.Ben dizi takip.edemiyorum zaten,sabredemiyorum o kadar zaman izlemeye.Son dizim seksenlerdi,dönemi merak ettiğim için izledim.
Belgesel de izlemiyorum ama,hani derler ya:KK70:Onlar daha da sıkıcı,masai mara filan ooy:KK51:
Ben de senin gibiyim , televizyonda d max ve bloomberg te sıkıcı olmayan kısa programlar var , denk gelirsen izleyebilirsin , güzel şeyler var.Onun dışında tv izlenmiyor pek.Diziler çok kötü upuzun , on saat reklam izlenmez yani.Haklısın.
 
Ben de senin gibiyim , televizyonda d max ve bloomberg te sıkıcı olmayan kısa programlar var , denk gelirsen izleyebilirsin , güzel şeyler var.Onun dışında tv izlenmiyor pek.Diziler çok kötü upuzun , on saat reklam izlenmez yani.Haklısın.
Reklam da olmasa bana çok yapay geliyor.Yeditepe İstanbulu izlemişmiydin,güzel bir diziydi,tekrarını izliyorum arada,mutfakta iş yaparken filan,bakıyorum ki gülümsüyorum kendi kendime:))
 
Reklam da olmasa bana çok yapay geliyor.Yeditepe İstanbulu izlemişmiydin,güzel bir diziydi,tekrarını izliyorum arada,mutfakta iş yaparken filan,bakıyorum ki gülümsüyorum kendi kendime:))
O diziler daha derin anlamlar taşıyordu , gerçek gibiydi.Bizi anlatıyorlardı , samimilerdi.Bizim hayatlarımız gibiydi.Süper Baba , İkinci Bahar , Yabancı Damat , Avrupa Yakası bu 4 dizi mesela.İçinde her şey vardı aşk , sevgi , saygı , mizah hatta cinsellik bile vardı ama güzeldi ölçülüydü.Şimdiki diziler sahip olamadıkları hayatları sunuyor insanlara.Hep bir kadın düşmanlığı , kadını aşağı görme , kadına şiddet...Çok kötü gerçekten de.
 
evet bence de
resmen normalleştiriliyor bazı durumlar
baya canım sıkıldı benim de
kimse de kalkıp bu yayınları denetlemiyor mu çok merak ediyorum.

Rezalet ötesi :kusmuk:
Aaaa aşk olsun sevgili rtük’ümüz var ya denetliyorlar!!!
Canım Şaban’ın “eşşeoğlu eşek” demesini, “ it oğlu it demesini” otu, boku denetliyorlar ya!! Bardakları buzluyorlar, akıllı işaretleri koydular bütün +13 filmlerdeki kanları yaraları vs buzluyolar.
Bunlar çok önemli şeyler, çocuklara çooookkkk kötü örnek.
Aman sizde dizilerde kimin eli kimin cebindeymiş, abi kardeşler aynı kadınlara aşıkmış, kim kimi buluyosa aldatıyomuş, ahlaksızlık, seviyesizlik sınır tanımıyomuş ne önemi var canım.
Öpüşme, sevişme, alkol, küfür olmasın yeter....Geri kalan herşey serbest:halay:
Bak bütün sinirim zıpladı yine yeaa:duduk:
 
Dizideki esas kadını çok severim. Şu Nebahat Çehre'nin gençliğini oynayan hatunu. O sebeple dizinin ilk bölümünü tamamen izledim. Fiyasko. Aldatmayı bu kadar kakara kikiriyle yansıtmak çok kötü. Kadının tepkileri; kocamı ona göndermeyeceğim demeleri adam diğer kadına gitmesin diye çamaşır alışverişleri dans gösterileri yok efendim kadın olsaydın da elinde tutsan lafları tamamen boylu boyunca iğrenç. Olumlu tek bir yer göremedim ve bir dahada izlemedim. Ve bu dizinin genel kuşak mı nedir adı haberlerden sonra çocukların ayakta olduğu zaman oynaması daha kötü. Finalde de adamı kadın affeder, iyice tüy dikilir.
 
O erkek olarak izlemeyi hazmetmediği için mi değiştirdi kanalı sanıyorsun :KK70: bütün tüyolar söyleniyor gösteriliylr filmde de ondan :KK70: yapmayın bayanlar ya açın gözünüzü biraz
O karakterde biri olsa arkama bile bakmam. İşte tam olarak Tüm erkekler böyledir zihniyeti yanlış zaten dizide. Normali bu değildir. Tüm erkekler de bu şekilde fırsatını bulsam da aldatsam modunda değildir.
 
Back
X