• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca koca yalanlar ...

Ay tatlım çok sivri zekasın gerçekten . Kurtlar vadisi gerçek hayattan mı allah aşkına baya ütopik bi diziydi ben bu gerçek hayatı yansıttığı için herkes tedirgin herkes rahatsız diyorum ooff

Kurtlar Vadisi gayet gerçek olayları anlatıyordu. Ve herkesi acayip kabadayılığa özendiriyordu zaten genlerimizde var seviyoruz bıçkınlık, kabadayılık, reislik.

Kurtlar Vadisi gayet gerçek olayları anlatıyordu. Ve herkesi acayip kabadayılığa özendiriyordu zaten genlerimizde var seviyoruz bıçkınlık, kabadayılık, reislik.
kurtlar vadisinde dizide ölen karakterler oldugunda
ruhuna mevlüt okutan insanlar olmustu

düşünelim artık basit bir dizi dediğimiz programın toplum üzerindeki etkisi nasıl oluyor.

Alenen hakaret ettiginin farkindasin degil mi? Seni kibledim. Uzatirsan ben de bir sonraki asamaya gecerim hic usenmem emin ol. Sana onca cumle yazdim kadinlik onuruyla ilgili ama bunu anlayacak duzeyde degilsin sanirim belli oldu. Kotu seyler yasamissin, istiyorsun ki herkes yasasin. Gelmissin burda utanmadan bilmem kac yillik evliler aldatilacak diye korkuyor diyorsun kahkaha emojileri esliginde. Bari gocundugunu bu kadar belli etme.
Halbuki aldatilmis biri olarak boyle seylerin onunde en once senin durman lazimdi. Ya anlamakta sorun yasiyorsun, ya da yasadiklarin yuzunden gerceklere kendini kapatmissin tamamen. Herkes hayatin gerceklerinin farkinda. Toz pembe bakan senmissin bizler degiliz. Hayatta aldatmalarin gırla oldugunun herkes farkinda. Kaldi ki bunun farkina varmak icin aldatilmis olmak da gerekmiyor. Cevrende onca ornek varken, toz pembe bakmaya devam ettigin icin bu senin yanlışın. Gelip burda kendi yanlisinin acisini millete saldirarak cikaramazsin.
Kimseye saldırdığım yok gocunduğumda yok kimlerin saldırdığı ortada .

Gerçekleri mi anlatıyordu pesss .evet herkesin belinde silah çattışmalar vs tabi tabi bizim mahallede de hep böyle memati gibi adamlar herkes önüne gelene sıkıyor falan :)))

kurtlar vadisinde dizide ölen karakterler oldugunda
ruhuna mevlüt okutan insanlar olmustu

düşünelim artık basit bir dizi dediğimiz programın toplum üzerindeki etkisi nasıl oluyor.

Bilinçaltı diye bir şey var ve her an kayıtta. Tartıştığımız dizideki karakterler ve konuşmalar da insanların bilinçaltına işleniyor. Benim annem babam bile izliyordu ve etkileniyordu 50+ yaşındaki insanlar. Etkilenmeyen kesim izlemeyen kesimdir.

Gerçekleri mi anlatıyordu pesss .evet herkesin belinde silah çattışmalar vs tabi tabi bizim mahallede de hep böyle memati gibi adamlar herkes önüne gelene sıkıyor falan :)))

Ana tema olarak yaşanmış bir çok gerçek olay, siyasi olaylardan bahsediyorum karakterler tabi ki kurgu olarak normal hayatla birebir olmaz adı üstünde dizi. Ama bu tarz mafyalar sizin mahallede olmasa bile gayet de yaygın.

Ben cinayet masası, narkotik vs bir çok insan tanıyorum ve gayet fazlalar emin olabilirsiniz.

20-30 sene mi:) şuanda bu cok normal zaten .
şuanda çalıştıgım sektörde
erkek satıscı koca koca adamlar
geldıklerınde ilk 5 dakıka iş muhabbeti, sonrasında hep kadın kız muhabbeti dönüyor.

kadından bahsederken kendı aralarında ' bal ' kelimesini kullanıyorlar.

hepsi her erkeğin yapacagını, bunun cok abartılacak bir durum olmadıgını savunuyor
hatta bir tanesi; e ne yapayım ben yanlız yatamıyorum geceleri deyip, iş seyehatlerinde yatakta arkadaslık etmesi için kadın ayarladıgını bile söylüyor

evli yani bu adam:)
hiç utanmıyor meslektaşlarından , bzilerden

Yuh , gerçi şaşırmadım....Hangi sektördesiniz?

günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.

en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.

bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.

erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.

eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti

o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.

metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.

bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu

ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.

benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
Hiç izlemedim izletmedim izlemeyide izletmeyide düşünmüyorum adında bile meymenet yok KOCA KOCA YALANLAR yalanla dolanla aldatma ile dönen bir berbatlik...

fabrikalarla iletişim halindeyiz satış sektörü diyelim:)

Anladım. Aslında gayet yaygın olduğunu biliyorum, daha önce de yazmıştım bana temizliğe gelen abla anlatıyor, onun anlatmasına göre tüm mahalledeki evli kadınların bir "dostu" var...Neler neler anlatıyor aklım açık kalıyor. Karakterli insan sayısı çok azaldı. Ama prime time da yayınlanan bir adı komedi olan dizide de ayan beyan alttan kadınlara mesaj göndermeli dizinin olayı normalleştirmesi hiç doğru değil. Herkes kendi ahlakından, günahından mesul ama bari çocuklarımıza doğru normları aşılayalım.

Anladım. Aslında gayet yaygın olduğunu biliyorum, daha önce de yazmıştım bana temizliğe gelen abla anlatıyor, onun anlatmasına göre tüm mahalledeki evli kadınların bir "dostu" var...Neler neler anlatıyor aklım açık kalıyor. Karakterli insan sayısı çok azaldı. Ama prime time da yayınlanan bir adı komedi olan dizide de ayan beyan alttan kadınlara mesaj göndermeli dizinin olayı normalleştirmesi hiç doğru değil. Herkes kendi ahlakından, günahından mesul ama bari çocuklarımıza doğru normları aşılayalım.
:KK50:

Ay tatlım çok sivri zekasın gerçekten . Kurtlar vadisi gerçek hayattan mı allah aşkına baya ütopik bi diziydi ben bu gerçek hayatı yansıttığı için herkes tedirgin herkes rahatsız diyorum ooff
Bu ne biçim bir üsluptur böyle yahu neyseki bani yemissin,))
Hâlâ yok gerçek hayat yok ütopik filan diye zırvalaman da ayrı konu..

Romantik komedi tadında bir dizi yani aşkı memnuyu şikayet etmezsiniz gelir şu diziye kafayı takarısnız alkışlıyorum sizleri

Aşk-ı Memnu'nun nesini sikayet edelim ki ?
Halit Ziya'yı mı ahlaksizlikla suclayalim,yazıldığı dönemin durumunu analiz eden realist bir roman. Tvye uygulanırken fayton degil de son model araba kullanmis olmalari dizinin ahlaki kismina ekstra bir katki ya da etki yapmadı.

Osmanli'da olan durum neyse onu yansıttı eserlerine.

Cok igrenc bir dizi ya kilibik bir erkekle bile izle aldatir ozel aldatma dersi veriliyor resmen

Bu nasıl iğrençliktir kadının dedigine bak kadin olaymisda kocasını elinde tutaymış diyor

Bir kaç dizim var eskiden kalma döndürüp döndürüp onları izliyorum. Yeni dönem dizilerine denk geldikçe Allah'ım bunu yazana kimse sen ne yazdın demiyor mu diye de düşünüyorum.
Mesela Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz... Bir sahneye denk geldim kadın ve kadının kocasının hamile sevgilisi kaza yapıyorlar. Adam duyup hastaneye geliyor ve bu ikisine kızıyor.
Yasak Elma adam eski/yeni karılarını bir evde yaşatıyor.
Koca Koca Yalanlar kadının kardeşi eniştesini başka bir kızla yakalıyor. Söylememek için para istiyor.
Daha çok örnek var. Ben TV pek izlemiyorum izlersem de belli başlı programlara bakıyorum. Şu aralar radyo tiyatrosuna sardım mutfakta iş yaparken onu dinliyorum ve en önemlisi bol bol kitap okuyorum. Birileri izlemekten vazgeçmediği müddetçe böyle salak saçma diziler yayınlanmaya devam edecek yapacak bir şey yok.

Back
X