• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaların aile olduğumuzu anlaması için illa çocukmu lazım..

Görüyor da isine gelmiyor.
Gormeyen gercekten yoktur. Evlenınce duzelır kafası bu nerde olsa tanırım, bende de vardı cunku.
Hep gorduk, isimize gelmedi.
Böylede soğutuyorlar l
Çocuğumuz yok yurt dışında yaşıyoruz buna rağmen Türkiye’ye gittiğimizde ailelerin yanında fazla kalıp memnun etme çabamız yok.Tabi her zaman benim ailemin yanında daha uzun kalınıyor ama hiç sorun olmuyor ☺️Demem o ki çocukla alakası yok
Ne güzel sevindim adiniza.

Bırakın çocuğu önce siz kendinizi düşünün. Değişeceği varsa da değişmez çünkü hala onun için çabalıyorsunuz. Kendinize bağlamak için ama olmuyo öyle. Restinizi çekin . Zaten tek başınıza tüm hayatın üstesinden gelmişsiniz daha ne . Dünyada da bi o kalmadı erkek olarak. Ne insanlar var kendini yetiştirmiş geliştirmiş. Kendinize önce bunu söyleyin bence. Kimseye ihtiyacınız olduğundan söylemiyorum bunu da ama daha iyi bi yaşam sürmek varken neden bu kadar çile... ortalama bi 30 40 yil daha yaşarız insanca zehir etmeyin kendinize

Bu adam aslinda hep boyleymis degismemis ama siz yeni farkina variyorsunuz bu durum hep boyledir insan aslinda esini evlendikten sonra tanimaya baslar evlenmeden oncesi hep sahte gelir bana gecici gelir..sizdede asıl film baslayinca sasirmissiniz ama onceden fragmanı vermis hafiften:/ neyse bence aile konusunda bi catismaya girmeyin dahada uzulursunuz siz bisey derseniz o inadinuza gider ve su anda dusundugu gibi sizin ailesinden onu koparmak istediginizi dusunur. Yani baski kurdukca oraya yonelecektir bi sure gormezden gelin bu durumu bide bu şekilde deneyin.en.azindan evde huzurunuz olur belki .... son olarakta cocuk olunca aile olunur.diye birsey asla yok. Arada sevgi bagi varsa 2 kisilikte aile olunur lakin erkek kafasi farkli çalışır ve cocuk demek erkege sorumluluk demektir ustune binen yük ve sorumluluk ondaki aile anlayisini dahada kuvvetlendiriyor aslinda. Durum bundan ibaret.yalniz cocukta yapsanız esiniz yine ailesine duskun olmaya devam edecrktir bu durum cozulmez sadece huzurunuU daha az nasil kacirir onun caresine bakarsiniz

Merhaba hanımlar
3 yıllık evliyim.. eşimle 1 yıl flört edip evlendim ki. evliliğe beni zor ikna etti. Artı flört bile sayılmaz; ailemden uzak bi şehirde olduğum için yalnız yaşıyordum. Çok taraftar değildim evime gelip kalmasına ama sürekli git de denmiyor
Herneyse kalma süresi sıklaştı.. aile ve akraba ziyaretlerini tamamen bitirdi(sülalece çok sık görüşürler 100-150 kişilik bir grup düşünün her hafta Bi organizasyonları olur. Düğün derneklere şöyle Bi uğrayıp erkenden geliyordu. Kaba tabirle dibimden ayrılmıyordu. bende gitmesi için ısrar ediyordum çünkü çalıştığım için kendime vakit ayıramıyordum temizlik ütü çamaşır vs. Birde içime sinmiyordu. Nişanlandık ve eşyalarını alıp bana taşındı zaten🎃 ve başladı film..
Annesine gidip ordan gel bu gece burda kalalım diye aramalar.ev arıycaz arıyo emlakçı dayım gel diyo Bi gidiyorum k. Valide görümce de orda. Eşyalarım vardı zaten. sadece misafir masam yoktu. Çıkıp bakıcaz diye hbr bekliyorum beni arıyo görümcemle masa bakmış gelebiliyosan biz şurdayız fln😠
Başka Bi zmn ev bakıyoruz tek Bi eve bakıp annesine gidiyoruz.düğün alışverişi eksiği için çarşıya çıkıyoruz acıktık annesini arıyo ne yemek yaptın fln derken bende düğün öncesi film koptu bitti dedim.inanın ağlayarak yalvardı ki hiç istemediğim sözler çıktı ağzından istersen görüşmem benim ailem sensin gb.
Neyse öyle böyle derken evlendik her hafta çağrılıyoruz yok kahvaltı yok d. Günü yok şu geldi gelin yok bu geldi. Tatilede gidildi beraber derken bana fazla geldi tartışıyoruz tabi.benim ailem sensin diyen adam gitti yerine sen beni ailemden mi koparmak istiyosun diyen Bi adam geldi.ve bir organizasyona bile hasta olup katılmasam burnumdan getirdi. her tartışmada benim ailem şöyle benim ailem böyle diye konuşuyor.defalarca anlattım zoruma gidiyo bunu yapma diye. Acaba çocuğumuz yok diyemi böyle.. Yoksa hep böylemi kalıcak..🤐
Yaaaa bence her erkekk istisnasız evlenince bir aile tutkunu oluyor bu kesinnnn. Ama yaptığı sana saygısızlık bence ne demek başka birinin senin adına bir şeyler seçmesi... bence sakın çocuk falan düşünme şu an.

Bu evli olduğunu idrak edememek değil yalnız. Bildiğiniz evlenmeden önce gerçek yüzünü, ana kuzusu olduğunu sizden gizlemiş, nisanlanmissiniz sizi alıştırmaya çalışır gibi herşeye ailesini sokmuş, evlisiniz maskesini tamamen düşürmüş sizi suçlamaya başlamış. Bence bu adam düzelmez ama, yine de nisanliliginizdaki gibi sağlam bı şekilde bitirmeye yeltenseniz iyi olur bence

Ayrıca çocuk olunca bu sefer yine aynı şeyler devam edecek bence, çocuğunu nasıl yetiştireceğine de onlar karar verir. Belki kayınvaliden, görümcen çok iyidir eminim ama işte bu erkekler yüzünden oluyor ger şey, eşlerinin arkasında durmaları çok önemli.

Evlenmeden çözmüşsünüz aslında ama şans verip evlenmişsiniz. Fakat madem mutsuzsunuz sakın çocuk yapmayın çünkü çocuktan sonra da değişmeyecek. Bu sefer alınacak kararlarda çocuğu da düşünmeye başlayacaksınız.

Merhaba hanımlar
3 yıllık evliyim.. eşimle 1 yıl flört edip evlendim ki. evliliğe beni zor ikna etti. Artı flört bile sayılmaz; ailemden uzak bi şehirde olduğum için yalnız yaşıyordum. Çok taraftar değildim evime gelip kalmasına ama sürekli git de denmiyor
Herneyse kalma süresi sıklaştı.. aile ve akraba ziyaretlerini tamamen bitirdi(sülalece çok sık görüşürler 100-150 kişilik bir grup düşünün her hafta Bi organizasyonları olur. Düğün derneklere şöyle Bi uğrayıp erkenden geliyordu. Kaba tabirle dibimden ayrılmıyordu. bende gitmesi için ısrar ediyordum çünkü çalıştığım için kendime vakit ayıramıyordum temizlik ütü çamaşır vs. Birde içime sinmiyordu. Nişanlandık ve eşyalarını alıp bana taşındı zaten🎃 ve başladı film..
Annesine gidip ordan gel bu gece burda kalalım diye aramalar.ev arıycaz arıyo emlakçı dayım gel diyo Bi gidiyorum k. Valide görümce de orda. Eşyalarım vardı zaten. sadece misafir masam yoktu. Çıkıp bakıcaz diye hbr bekliyorum beni arıyo görümcemle masa bakmış gelebiliyosan biz şurdayız fln😠
Başka Bi zmn ev bakıyoruz tek Bi eve bakıp annesine gidiyoruz.düğün alışverişi eksiği için çarşıya çıkıyoruz acıktık annesini arıyo ne yemek yaptın fln derken bende düğün öncesi film koptu bitti dedim.inanın ağlayarak yalvardı ki hiç istemediğim sözler çıktı ağzından istersen görüşmem benim ailem sensin gb.
Neyse öyle böyle derken evlendik her hafta çağrılıyoruz yok kahvaltı yok d. Günü yok şu geldi gelin yok bu geldi. Tatilede gidildi beraber derken bana fazla geldi tartışıyoruz tabi.benim ailem sensin diyen adam gitti yerine sen beni ailemden mi koparmak istiyosun diyen Bi adam geldi.ve bir organizasyona bile hasta olup katılmasam burnumdan getirdi. her tartışmada benim ailem şöyle benim ailem böyle diye konuşuyor.defalarca anlattım zoruma gidiyo bunu yapma diye. Acaba çocuğumuz yok diyemi böyle.. Yoksa hep böylemi kalıcak..🤐

Bu modeller böyle bende de var aynisindan , kismetse bosamayi düşünüyorum şu haziran 15 bir gelsin de

Evliliğe sizi zor ikna ettiğini söylüyorsunuz başından beri içinize sinmeyen şeyler varmış yani aslında. Nişanlılık döneminde ise anlattığınız olaylar bazı şeylerin normal olmadığını göstermiş aslında(emlakçı dayı, masa bakan görümce paragrafı özelikle) tepki gösterdikçe çok sık görüşmemeye başlamışsınız ama bu defa da siz suçlu ilan edilmişsiniz. Çocuk yok diye mi ayrı bir aile olduğumuzun bilincinde değil diye bir fikre kapılmışsınız ama siz de derinde bir yerlerde biliyorsunuz ki bunun çocukla bir ilgisi yok. Hatta çocuk olduğunda olaylar sizin kontrolünüzden iyice çıkacaktır gibi geldi bana. Farklı bir şehire taşınma durumunuz var mı bu arada?

Merhaba hanımlar
Etkenlerin geneli böyle nikâhlandigin zaman anı değişim gosterirler çocukla alakalı değil bence kendi yapısından kaynaklı aileye daha düşkün birisi benimde aynisi başımda çocuk var bende ama ikinciyi nasip etmedi tedaviler görmeme rağmen su anda diyorum ki iyi kide ikinci olmamış bir adam benim bildiğim evini bilmeli ailesini bir köşeye koymalı ama geneli böyle bugün bende tartıştım ayrılmak istiyorum ama işte çocuk bağlıyor çocuk olmasa keserdim biterdi sevgi kaldı mi yaptıklarından sonra sevgiye dair bir şey de kalmadı bende yol yakinken çocuk olmadan vazgeç çocuk olunca daha çok karışacaklar benden tavsiye

Evliliğe sizi zor ikna ettiğini söylüyorsunuz başından beri içinize sinmeyen şeyler varmış yani aslında. Nişanlılık döneminde ise anlattığınız olaylar bazı şeylerin normal olmadığını göstermiş aslında(emlakçı dayı, masa bakan görümce paragrafı özelikle) tepki gösterdikçe çok sık görüşmemeye başlamışsınız ama bu defa da siz suçlu ilan edilmişsiniz. Çocuk yok diye mi ayrı bir aile olduğumuzun bilincinde değil diye bir fikre kapılmışsınız ama siz de derinde bir yerlerde biliyorsunuz ki bunun çocukla bir ilgisi yok. Hatta çocuk olduğunda olaylar sizin kontrolünüzden iyice çıkacaktır gibi geldi bana. Farklı bir şehire taşınma durumunuz var mı bu arada?
Yakın zamanda ev aldık burdan.. malesef şehir değişikliği olmuyor
Ayrıca ev alırken bile o annesinin olduğu semtten ev bakıyodu ben işyerine yakın olsun kafasındaydım.sözde o semti sevdiği için Ordan bakıyodu ama ben biliyordum. O süreçteki sinsi savaşı ben kazandım😁
Evet nişanlılık dönemini şimdi düşünüyorumda aptallıkta çığır açmışım, ☹️

Etkenlerin geneli böyle nikâhlandigin zaman anı değişim gosterirler çocukla alakalı değil bence kendi yapısından kaynaklı aileye daha düşkün birisi benimde aynisi başımda çocuk var bende ama ikinciyi nasip etmedi tedaviler görmeme rağmen su anda diyorum ki iyi kide ikinci olmamış bir adam benim bildiğim evini bilmeli ailesini bir köşeye koymalı ama geneli böyle bugün bende tartıştım ayrılmak istiyorum ama işte çocuk bağlıyor çocuk olmasa keserdim biterdi sevgi kaldı mi yaptıklarından sonra sevgiye dair bir şey de kalmadı bende yol yakinken çocuk olmadan vazgeç çocuk olunca daha çok karışacaklar benden tavsiye
Yok sevgi de kalmadı saygıda en kötüsüde değersizlik hissi yarattı bende.. Onlar ve ben gibi hisseditorum

Çocuk olsa da değişmez. Ama baştan “benim ailem sensin başkası yalan” gibi saçma iddialı lafları da erkeklerin hep yalan. Bunlara kanmayın bekarlar 😊 ne demek senden başkası yalan bir anda anne babasını 2. Plana attı. Çünkü anne babası hali hazırda elinin altında. Evlenince de sizi garantiledi güya. O yüzden anne babasına düştü bu kez de. Bu erkeklerin karakteri ile ilgili. Adam olan gerçekten ne eşini mağdur eder ne de anne babasını. Dengeyi kurar yani. Sizle olan çekirdek ailesi, anne babası kardeşleri de atası sonuçta. İkisini de dengelemek durumunda. Çocukla ilgisi yok kısacası

Çocuk olsa da değişmez. Ama baştan “benim ailem sensin başkası yalan” gibi saçma iddialı lafları da erkeklerin hep yalan. Bunlara kanmayın bekarlar 😊 ne demek senden başkası yalan bir anda anne babasını 2. Plana attı. Çünkü anne babası hali hazırda elinin altında. Evlenince de sizi garantiledi güya. O yüzden anne babasına düştü bu kez de. Bu erkeklerin karakteri ile ilgili. Adam olan gerçekten ne eşini mağdur eder ne de anne babasını. Dengeyi kurar yani. Sizle olan çekirdek ailesi, anne babası kardeşleri de atası sonuçta. İkisini de dengelemek durumunda. Çocukla ilgisi yok kısacası
Çok doğru tespit..Bekarlar burayı okumadan evlenmeyin😏

Başlığa cevabım hayır.
Öncelikle erkek kişisinin kendinin de eşinin de bir birey olduğunu anlaması, empati yapabilmesi, vicdanlı olabilmesi aile olduğunu anlamaktaki ilk adımları.

Cocukla daha cok baglanacaksiniz,
Stin disaro ,siz cok alttan almissiniz ,
Yuz vermissiniz ...

Merhaba hanımlar
Çocukla ne ılgısı var.Eşin çift karakterlı.Her şey senı elde edene kadarmış.Bu erkeklerın kemdı hayatları oldunu ıdrak etmesı nıye bu kadar zor anlamıyorum.

Back
X