HaklisinBir de parasina acimamak var, o onun parasi degil ki bizim paramiz, ac acikta kalsak yine ben cekecegim. Adama bobregini sattirip luis vitton canta aacak degilim ya.
Calismayan bir kadın olduğunu bile bile adam evlenmis bakımını üstlenmek zorunda. Yazılı olmayan bir anlaşma gibi birşey bu çalışmayan kadın ev işlerini tek basina üstlenir adam da işe gider şartlar eşitlenir. Tabi hem ise gidip hem de ev işlerini de paylaşabilir böyleleri de varYetişkin bir insana kimse harçlık vermek zorunda değil. Çalışmalıydınız, çalışmalısınız.
Not: Eşinizin sizi aldatması asla meşrulaştırılamaz, harçlık kısmına takıldım sadece.
+1000Sizin bu yaptıklarınız aslında fedakarlıktan daha farklı bir şey. Sizi kırmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum.. Nasıl desem kendini ve duygularını hiç önemsememek var bunun içinde. Öğrenilmişlik var bunun içinde. Kadın böyle olmalıdır duygusu var. Siz kendinizden, kimliğinizden, her şeyden vazgeçmişsiniz. Bu kadar da değil yani cidden. Kadınlar biraz fazla dramatize ediyorlar bu fedakarlık işini ve çok arabesk yaklaşıyorlar bence. En azından bundan sonrası için artık vakit kaybetmeyin kendi hayatınıza dair. Maalesef bazen acı tecrübelerle öğreniyoruz..
Önce ben= Gayet sağlıklı bir tavır
Hep ben = Bencillik
Siz ne yaşadınız ki ağladınız. Geçmiş olsun deyim öncelikle.Bu yorumu gercekten beğendim çünkü söylediklerini az önce yaşadım ağlarken bu konuya denk geldim.. Gerçekten sonuna kadar sömürüp parasina kiyan değerli oluyormus insanlık yapip fedakarlıkta bulunani aptal yerine koyuyorlar erkeklerden iyice soğudum..
Çok doğru insan kendisine değer vermezse başkaları asla vermezSizin yaptığınızı yapan kadınların sonu sizinkiyle aynı oluyor benim gözlemlerime göre. İstisna görmedim. Kadın bütün zor sıkıntılı zamanları çekiyor, tam düzlüğe çıkınca bir bakıyor adam fersah fersah uzakta. Neden? Çünkü bu sıkıntılı dönemde siz "onun için" birşeyler yaparken kendinizi çok ihmal ettiniz. Hep ona kattınız, kendinizi eksik bıraktınız, kendinize değer vermediniz. Bir kahve içmeyi bile kendinize çok görürseniz adam sizi tatile niye götürsün? Önce kendimize değer vermeliyiz. İnsan psikolojisi bu, siz kendinize değer vermeyerek eşinizin de size değer vemesini gerektirecek bir durum ortaya koymamışsınız. Onun karakteri beş para etmez orası ayrı. İnsan evladı olsa o da sizi geliştirirdi, bu yolları beraber yürürdünüz. Baktınız karşılık görmediniz, bir yerde kendinizden vermeyi kesmeniz gerekiyordu. Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın.
Yıllar geçer, bu sefa biter, paralar suyunu çekince yanında kötü gün dostu bulamaz, köpekler gibi pişman olup yalnız başına ölür gider. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, hiç merak etmeyin. Siz bu yaşadıklarınızdan ders alıp önünüze bakın ve kendinizi sevin.
İlişkiler birbirine kök söktürme yada güç savaşı değil. Böyle bir ilişkide huzur, mutluluk, sevgi, saygı olmaz. Yeri gelir zor günler de geçirilir, hayat laylaylom değil maalesef. Kötü gün dostu olmadan bir ilişki yürümez. Aynı zamanda kendini biri için paralayarak da ilişki yürümez. Aradaki ayrımı yapmak şart. Erkeğin iki kaşığı varsa birini kırmayın, ikisini ona da bırakmayın, birini ona diğerini kendinize ayırın ki sizin de kaşığa değer olduğunuzu bilsin.
sizde bazı şeylerin farkına vardıysanız değişin, değişim şart doğumdan ölüme kadarBu yorumu gercekten beğendim çünkü söylediklerini az önce yaşadım ağlarken bu konuya denk geldim.. Gerçekten sonuna kadar sömürüp parasina kiyan değerli oluyormus insanlık yapip fedakarlıkta bulunani aptal yerine koyuyorlar erkeklerden iyice soğudum..
Çok haklısınız Allah kolaylık versin.Ben cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.
Not.....bosuyorum onu.
Ben de yemeğin kötü tarafını yiyordum eşim böyle yapıyorsun ya ben de sana o gözle değersiz gözüyle bakıyorum algımı şaşırtma dedi.
İşte böyleyim buraları okuyorum eski sevgililerim rüyama giriyor .Bu mesaj içime dokundu.Gerçekten çok değer vermek suç. Annesi gibi görüyorlar bu sefer. Keşke sevgimize sınır koyabilsek
Cok uzuldum: ( gerektigi yere harciycaksin.. vefa bilen biride cikabilirdi ama.. iki kasigi varsa birini kir demis atalar.Ben cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.
Not.....bosuyorum onu.
İşte böyleyim buraları okuyorum eski sevgililerim rüyama giriyor .
Hepsinde aynı sonuç Kişiler değişmiş sonuç aynı
Buradaki Kişiler de farklı
Tamam ilişkiler alışveriş olmalı olmazsa olmaz
Güzeliz de safız azıcık
Mali müşavir oluruz diye ÖSS de üniversite tercihimi o yapmıştı
Şimdi ben işsiz o Amerika da keyf çatıyor
Ben cesaret edemedim ayrılınca kız başıma
Bankaya girdim üç kuruş maaş
Halime bin şükür evliyim mutluyum ama böylesi kan emiciler olmasa çok bambaşka olurdu geriye
18 yaşındaydım parası yok diye karpuz taşırdım sırtımda .
Ayakkabı almıştım Doğum gününde gitmiş o ayakkabıyla beni aldatmıştı evlenmemize yakın
Sebep 60 kilo olmammış
Bakirelik çok önemli derdi
O kız ilk ben kendimi öpüştü demişti günlerce üzüldüm bir şeref yoksunu için
Şimdi buraları okuyorum niye yaptı diyorum çünkü sırtandım onu şimardı
Şimdi Amerikalı haylı kilolu biriyle evli evlenmeden çocuk yapmış
Yani sonuç şu ki
Biz katlayabiliyorsak oda katlanır demiyoruz önce ben demiyoruz onlarda
Şımarıyor bulunmaz hint kumaşı oluyorlar
Kalender olmak ayrı saftırıklık ayrı
Saygı bambaşka şımartmak ayrı birşey
Buralara fazla girmemem lazım geçmişin tozlu raflarından hortluyor
İçimi acıtan anılar
Aynen aynen sonuçta kimseye birşey diyemem ama güzellik diye canım yendiğinden bakmak istedim güzellikle alakası olmayan birileriyle evleniyorlar bize zulmü niyeBiz farklıyız onlar farklı ama değişmiyor bazı şeyler. Benleyken de beni kilolu bulan birisi şuan benden daha kısa ve kilolu biriyle evli. Bilmem.. Belki de sevmek artık "cool" değildir, modası geçmiştir. Ya da bu şikayetler sevgisizliğe uydurulmuş kılıflardır. Biz de onların kötü yönlerini görmeyerek sevgimizle kılıf olmuşuzdur. Sonuç? Sevgisiz yaşayamayacağımız bir gerçek ama kadınlar olarak bu tek taraflı fedakarlığı bırakmamız lazım bu daha büyük bir gerçek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?