Kocam ailemin yaptıkları yüzüme vuruyor

Gulmira0

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
210
106
23
21
Kocamla benim aramda hiçbir sıkıntı yok çok mutlu bir ilişkimiz var eşim evi toplar evde olduğu günler kahvaltıyi hazırlar evin eksiklerini o alır ne istesem almaya çalışır ama son zamanlarda hep tatsızlık çıkıyor eşim babama borç verdi babamında maddi durumu çok kötü oldu işleri rast gitmedi borcunu ödeyemiyor eşimde sürekli yüzüme vuruyor ben artık bıktım eşime şunu yapalım mı evimize diyorum babana söyle borcunu versin yap diyor eşimle ben mutlu bir şekilde sohbet ederken birden babamın konusu açılınca yine yüzüme vuruyor dünde aynısı oldu biz sohbet ederken eve şunu yaptiralim mi dedim babana söyle para versin yapalım dedi bende yeter artık yüzüme vurma dedim tartıştık geçenlerde benim ayakkabım yırtılmisti eşimin telefonla ne yaptığını goruyordum internetten bana ayakkabı bakıyordu bende yine her zamanki gibi ikilem de kaldım eşime kizimmi yoksa alttan mi alım bu durumu diye sizce ne yapmaliyim böyle bir kısır döngüdeyim borc konusu açılınca ağzına geleni söylüyor ama normalde benle onun ilişkisinde hiçbir sıkıntı yok

Ne kadar bir borç ? Ne zamandır veremiyor babanız ? İşlerim düzelince ödeyeceğim diyor mu babanız ? Borç alma sebebi nedir ? Soruların cevabına göre yanıtım değişir.

Zor bir durum babanıza verilen borç ne kadar ?

Üzüldüğünüzü belli edin oturup sakince konuşun .

Yapılan iyiliğin sürekli yüze vurulması çok basit bir hareket. Babanızdan almış borcu gitsin onunla konuşsun. Siz de tavrınızı koyun bu şekilde laf sokmaya devam etmemesini belirtin. Babanıza da durumu söyleyin

Vermeseymis keske. Cok mu yüksek verdigi para. Degilse bileziklerimi agzina tikar sustururdum baska param yoksa. Bak bir daha lafini yapabiliyor mu. Terbiyesizlik. Babaniz zamaninda ödeyebilse iyi olurdu ama bunun hincini sizden almasi mantiksiz. Ve o kadar süper bir iliski görmedim ben

Verdiğiniz meblağ ne kadardı acaba?
Babanız taksit taksit veremiyor mu?
Borç vereli ne kadar oldu?

10 bin Tl eşim kredi çekti babam bir kaç taksitini ödedi ama çoğunu ödeyemedi biz eşimle evlenirken eşimin arkasında ailesi felan yoktu elindeki parayla ev ve eşya aldık eşimde şu an çalışıyor 1bucuk yıllık evliyiz şu an elimizde fazla para yok o yüzden eşim taksitleri maaşından ödüyor biraz zoruna gidiyor ben eşime diyorum ki haklısın borcunu vermesi lazım ama şu an elinde yok ne yapabilirim benim elimden hiçbirsey gelmiyor yüzüme vurmasan o vuruyor ama böyle bir durum

10 bin Tl eşim kredi çekti babam bir kaç taksitini ödedi ama çoğunu ödeyemedi biz eşimle evlenirken eşimin arkasında ailesi felan yoktu elindeki parayla ev ve eşya aldık eşimde şu an çalışıyor 1bucuk yıllık evliyiz şu an elimizde fazla para yok o yüzden eşim taksitleri maaşından ödüyor biraz zoruna gidiyor ben eşime diyorum ki haklısın borcunu vermesi lazım ama şu an elinde yok ne yapabilirim benim elimden hiçbirsey gelmiyor yüzüme vurmasan o vuruyor ama böyle bir durum eşimde gerçekten abartmıyorum bana karşı muazzam.komsularim felan hep size imreniyorum diyor eşim yemek yapmasam kızmaz akşam işten gelir kendine biseyler hazırlar felan ama beni anlayın çok zoruma gidiyor yüzüme vurması sürekli sürekli vuruyor ailemi de çok seviyorum öyle yüzüme vurunca çok zoruma gidiyor sizce ne yapmalıyım sabretmelimiyim

10 bin Tl eşim kredi çekti babam bir kaç taksitini ödedi ama çoğunu ödeyemedi biz eşimle evlenirken eşimin arkasında ailesi felan yoktu elindeki parayla ev ve eşya aldık eşimde şu an çalışıyor 1bucuk yıllık evliyiz şu an elimizde fazla para yok o yüzden eşim taksitleri maaşından ödüyor biraz zoruna gidiyor ben eşime diyorum ki haklısın borcunu vermesi lazım ama şu an elinde yok ne yapabilirim benim elimden hiçbirsey gelmiyor yüzüme vurmasan o vuruyor ama böyle bir durum

Zor bir durum babanıza verilen borç ne kadar ?

Üzüldüğünüzü belli edin oturup sakince konuşun .

Her cevaba aynı şeyi yazmayın.

Size hicbirsey takilmadi mi? Calisiyormusunuz? Sabir da bir yere kadar. Esiniz bastan hata yapmis. Kredi cekerek baskasina borc verilmez. O kisinin maddi imkanlari iyi olsa kendi kredi cekebilirdi. Biri icin kredi cekiyorsan o yüzden üstünde kalma ihtimali kim olsa olsun cok yüksek. Babanizla bu durumu konustunuz mu?
Ek not: Saydiklariniz evliliklerde zaten olmasi gerekenler.

Calisiyor musunuz bilmiyorum ama ben olsam sirf bu yuzden ise girip o 10 bin lirayi suratina carparim ustune bir 5 daha carparim al bu da benden derim. Zora düşmüş aileme merhamet etmeyenin bana merhametine de inanmam ben.
Aynen bende aynisini yaparim.
Benim esimin babasi rahatsizlandi onca para yolladik hic birsey demedim. Bir kac yil sonra benim babam rahatsizlandi bu sefer onun icin para gonderdik , esim bir kez birsey demedi. Aksine , aksamlari ek is olarak yemek dagitma isine cikti ki kendi borclarimizi odeyebilelim diye.

Babanıza para verirken size sordu mu acaba?
Ya da siz mi önayak oldunuz?
Borç ne kadar?
Babanızın vermeye niyeti var mı?

Güncelleme: 10bin tl den dolayı bu kadar papara yapıyorsa onu paralarım. Bu ne ya? Atla deve sanki.

Ne kadar bir para?
Gelmemesi eşinizi zor duruma mı soktu acaba?

Aynen haklısınız bütün evlilikte olması lazım anlatmak istediğim evliliğim kötü değil yoksa eşim kusursuz demiyorum şu an hamileyim o yüzden çalışmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…