Kocam ailesine hayır diyemiyor

Eşinizle konuşun. Hayır demeyi öğrenmeli... Bizde ikinci el bir araba aldık ama alırken şartlı aldık. Eşimin babasının ehliyeti yok ama ikide bir araba kiralayıp bizi şuraya götür buraya götür derdi. O yüzden alırken şartlı aldık. Şartım şuydu annen baban ikide bir bizi şuraya götür buraya götür derse zırt pırt onların istediği yere gitmek zorunda değiliz yada biz bayramımızı sensiz geçirmek zorunda değiliz, yada kardeşleri denize menize tutturduğunda bizde gidip para harcamank zorunda değiliz yada sen onlarla denizlerde eğlenirken biz evde pineklemek zorunda değiliz. elbette bunlarda olur ama zırt pırt olursa beni tanıyorsun o arabayı sattırırım. Nasıl deli olduğumu biliyorsun Arabanın tekerini patlatırım çizerim felan demiştim:KK70: öyle aldık. Eşimde böylece hayır demeyi öğrendi...

Benim huyum işte arabayı eşim ve benden başkası kullansın istemiyorum. Kullanacaksa da çok acil durumlarda... Yeni evliyiz biraz tadını çıkaralım diye aldık. Hastalık durumu olsa hastane için felan veririm zaten. Ama uzun süre alım olunca canım sıkıldı. Biraz tavır koyacağım çok yakın olunca suyu çıkıyormuş onu anladım

Eşinle kötü olmamak için , güzelce dile getir. Zor olsada yüzünü asma, hep beraber biryerlere gitmeyi teklif et eşin seni kötü bilmesin. Sonra sonra planlarını uygulamaya başlar hani anne bugün şuraya gidicez der. Görümcenden almaz tabi el kapısında mantığı ...

Esine arababayi annenlere satalim, bize lazim olunca onlardan aliriz, nasilsa onlar bizden fazla kullaniyor de.

Lazim oldugu durumlarda zaten verilmemesi ayip olur ama onlar gezmek istiyor diyede ben planimi degistiremem ki

Aynı problem bizzde de var eşim ailesi ne derse desin ağzını açıpta hayır diyemiyor banada dedirtmiyor bizde araba problemini çok yaşadık en sonunda sattık arabayı ve kayınbabamın başı göğe erdi.. Adam kendi arabası ola ola bizimkini alıp sizinki az yakıyo diye uzun yola gidiyordu ve bize kendi arabasını da bırakmıyordu o derece yani.. Ama artık bu durumları yaşamamak için eşim yokken onlara söylenmesi gereken herşeyi söylüyorum yavaş yavaş düzelmeye başladılar.. Araya mesafe koy ben hemen can ciğer oldum suyu çıktı EŞİNİN AİLESİ İLE FAZLA SAMİMİYET İLERDE SORUN OLUYOR..

ne diyeyim ki hayatında araba yüzü görmemiş demek ki. Oğlan alınca atlayıvermişler.
Ben de rahatsız olurdum sürekli olmasından.
Satarım daha iyi.

Araba odunc alinmaz ve verilmez bence
Tencere tava mi bu? Bugun alayim sonra veririm cok yanlis,ev gibi bir mulk araba sonucta insanlar evlerini odunc vermediklerine gore arabalarini da vermemeliler
Esin de bir tuhafmis arabayi onlar icin de aldim ne demek?senin ailen alsa arabayi yine boyle rahat davranabilecek mi acaba? Bir dene istersen

insanlardaki rahatlığa bak ya....

eşimin kuzeni de bizim arabayla araba öğrenmek için istemişti. sanki arabamız deneme tahtası. kesinlikle olmaz demiştim.

satın o arabayı gitsin... hatta babasına satın.

Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için valla anlamıyorum evlilik gerçekten zormuş iki tarafı idare etmek felan. zaten eşime araba gelince bu araba satılacak dedim. Alırkende bu durumlardan bahsettim böyle olacak diye. Ve istemiyordum almakta huzurumun bozulacağını biliyordum... buraya da sıkıntımı atmak için yazıyorum artık sinir hastası oldum. Arabamz olmadığı zaman hep otobusle gidilirdi kızından istemezdı uzun süre kalacagım dıye. o zaman rezıllık olmuyorda sımdı mı oluyor anlamadım.

Valla aynı dert bnde de var eşim ailesi ne derse evet diyor hep senin işin biraz daha kolay şöyle mesela sen bu konuda çok konuşmuş tartışmışsındır artık bu konu hakkında eşine bişey söyleme çnkü bazen bişeyleri ne kadar çok söylersen o kadar etkisini kaybeder mesela arabayı sizden istediler eşin de verdi diyelim hemen arabayla gidebileceğiniz yani arabanın şazım olacağı bi durum yarat bu bi arkadaşınızın daveti olabilir bi yere çağırılabirsiniz yad rahatsızlan gerçi şimdi covid dolayısıyla hastaneşer de çok güvenli değil ama yani söylediklerini artık söylemem yerine bunu durumlarla anlatmaya çalış erkekler laftan anlaöıyolar onlara böle somut şeylerlazım

İşin içine benim altınlarım girdiyse araba benimdir :)
1 kere böyle şeylerden taviz verince maalesef hep istiyorlar.

Bu iş böyle gider.habetiniz olsun geçmiş olsun

Valla aynı dert bnde de var eşim ailesi ne derse evet diyor hep senin işin biraz daha kolay şöyle mesela sen bu konuda çok konuşmuş tartışmışsındır artık bu konu hakkında eşine bişey söyleme çnkü bazen bişeyleri ne kadar çok söylersen o kadar etkisini kaybeder mesela arabayı sizden istediler eşin de verdi diyelim hemen arabayla gidebileceğiniz yani arabanın şazım olacağı bi durum yarat bu bi arkadaşınızın daveti olabilir bi yere çağırılabirsiniz yad rahatsızlan gerçi şimdi covid dolayısıyla hastaneşer de çok güvenli değil ama yani söylediklerini artık söylemem yerine bunu durumlarla anlatmaya çalış erkekler laftan anlaöıyolar onlara böle somut şeylerlazım
Bir de konunun tarihine baksan iyiydi

Onu da eşim yapmaz ben onlar içinde aldım arabayı diyor. Ama benim ne düşündüğümü önemsemiyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum.

siz çok kafaya takmışsınız bu konuyu bence.. bir süre düşünmemeye çalışın, uzak durun.. bir de onlar çat kapı gelip mi alıyorlar biz de çıkıyorduk programımız var vs.. vermeyin. Siz kendiniz alın arabayı çıkın mesela sık sık..

Merhaba Kızlar bana yardımcı olun ne olur. yeni araba aldık ama ikinci el. sorunum şu aslında kocamın anne ve babası sürekli bizden arabayı istemeye başladı. Yok şuraya gideceğiz yok buraya gideceğiz. eşimde hayır diyemiyor. Ama sonuçta benimde planım oluyor. ve arabayı sadece günlük kullansalar neyse en son uzun yola gitmek için aldılar. Ve işimiz var mı sormadan. Çok sinirlendim. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Sürekli araba konusunda tartışma yaşıyoruz....
Bence bu konuda tartışmayın eşinizle. Aileyle yakin oturunca böyle oluyor. Biz benim ailemle yakin oturuyoruz. Arabamiz yokken hep babamin arabasini kullandik. Araba kime lazimsa o aliyodu. Sadece acil durumlrda degil gezmeye gitmek icinde aliyoduk. Sonra araba aldik düştük babamin yakasindan :KK15:

Merhaba Kızlar bana yardımcı olun ne olur. yeni araba aldık ama ikinci el. sorunum şu aslında kocamın anne ve babası sürekli bizden arabayı istemeye başladı. Yok şuraya gideceğiz yok buraya gideceğiz. eşimde hayır diyemiyor. Ama sonuçta benimde planım oluyor. ve arabayı sadece günlük kullansalar neyse en son uzun yola gitmek için aldılar. Ve işimiz var mı sormadan. Çok sinirlendim. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Sürekli araba konusunda tartışma yaşıyoruz....
İnsanlar çok degısıkler gercekten nasıl bir mantık bu ya ??Nasıl kendılerınde böyle haklar goruyorlar

Sinirlenmekte haklısınız ama aynısını sizin ailenizin de talep ettiğinizi düşünün. Sonuçta o da senin ailen, eşin snein ailen istediğinde uzun yola vs verecekse birşey demezsin, ama senin ailene vermeyi istemezse eğer tepkini göster, senin ailenin de bu arabada katkısı yok benim aileminde, kendi ailen içinde aldıysan ee benim ailem ne olacak, ben çöpten mi çıktım diyeceksin. Bizde araba aldık pandemi sürecinde ama arabanın bir sefasını süremedim, gezemedim, tozamadım, bizden çok eltimler kaynımlar sefasını sürdü diyebilirim yani. Eltimin bebeği oldu o süreçte vs onlarda kaldı onlar gezdiler vs eşim de bir nevi kardeşi ve yengesinin doğumu için almış gibi oldu ve kardeşinden arabayı aldıktan kısa bir süre sonra arabayı sattı,herkese araba içime sinmiyordu, bir kere alamazsam hiö alamam diye düşündüm ondan böylw bie araba aldım, hiç sevemedim, sevemediğim içinde bir yere gidesim gelmedi, annem bile eşimden daha çok bindi arabaya, eşime üzülüyorum filan diyordu satarken. Mesela eşimin yeğeni daha küçük amcamın arabası bizim arabamız mı oldu artık filan diyormuş, babanneside sizin de sayılır o araba diyor sanki parasını kaynım vermiş gibi, birde eşim kaynanama " eşime üzülüyorum o binemedi gezdiremedim deyince" kaynanamda eşime "binseymiş o zaman o da ne yapalım yani" diyor, sinir oluyorum. Kaynımla daha yakın olsaydık eminim her gün arabayı eşim verirdi gezsinler diye. Birde ortak araba alma niyetindeydi bende bir kere böyle ortak araba vsnin doğru olmadığını vs söyledim, bir arkadaşı abisiyle ortak araba almışto yaşadıkları anlaşmazlıkları sıkıntıları kendi gördüğü halde ona eşinin gözünden nasıl göründüğünü anlatarak söyledim ortak almadı. Ama seni çok iui anlıyorum.

Back
X