Kocam ailesine hayır diyemiyor

Bugün tartıştık zaten bu konu için... Annesi bizi otobüs terminaline bırakın dedı. Eşim de götürürken biz oralarda eziyet çekmeyelim arabayla gidelim demiş eşimde hemen vermiş.

peki sizin planınız ne idi

eşimin ailesi araba istemez arabayı kullanamaz ama bizi buraya şuraya götür de demez genelde

bir ara doktora vs götürülecekti o zaman demişlerdi

damattan istenmez oğuldan istenir klasik türk ailesi işte

eşiniz de terminale götürecekti öyle dediler diye ama muhtemelen gittikleri yerde ulaşım sıkıntısından dem vurmuşlardır eşin de yaşlılar diye olur demiştir

kv ler gezmeye mi gitti nereye niçin gittiler

yani emir vaki yapıldığı için sinirleniyorum. Ve suratım istem dışı düşüyor. Eşimde sinirleniyor. Çok konuştuğumu söylüyor bu konu da her istediklerinde veririm onlar annem babam diyor ama görümcem hiç hesaba katılmıyor.
Madem esin geri adim atmiyor her defasinda moralim bozulacagina hepberaberken artik araba sizin olsun bence, devamli istemenize gerek kalmaz derdim. senin yerinde olsam.

Bu konuda anne babasina tabiki hayir diyemez

Gorumcenden nasil alsin onun kocasi demeyecekmi ogullari varken bizden neden aliyorlar..

Magdur olmadiginiz surece bu konuyla esini üzme yaziktir adama yahu

Merhaba Kızlar bana yardımcı olun ne olur. yeni araba aldık ama ikinci el. sorunum şu aslında kocamın anne ve babası sürekli bizden arabayı istemeye başladı. Yok şuraya gideceğiz yok buraya gideceğiz. eşimde hayır diyemiyor. Ama sonuçta benimde planım oluyor. ve arabayı sadece günlük kullansalar neyse en son uzun yola gitmek için aldılar. Ve işimiz var mı sormadan. Çok sinirlendim. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Sürekli araba konusunda tartışma yaşıyoruz....

sen haklısın ama yapacak bisey yok ışte onların dusuncesizligi sonuçta sizin sormaları lazım eşinin üstüne fazla gitmemeye çalış sonuçta arabayı almadan önce nasıl yapiyor san öyle yap hiç de sevmem su ailesinin ağzının içine bakan tam kıvamı tutturabilmeli ne karısının her dediğini yapsın ne de ailesinin bir orta yolları yok

Böyle sınır olmayan ilişkiler hep böyle sinir bozucu oluyor işte.. Demek istediğim şu size yardım dahi etmiş olsalar edindiğiniz mal size ait sonuçta ha bir iki lazım olur elbette verirsiniz sakınacağınızı zannetmiyorum ama ikide bir ne hakla sizin arabanızı alıp uzun yola falan gidiyorlar benim kendi ailem bile arabamı isteyeceği zaman rica ediyolar kızım işin varmı diyorlar seve seve veriyorum ama araba benim arabam yani keza araba sizi arabanız yanlış anlamayın da kuzenimin de eşi böyleydi zamanla görümcesi benim kuzenin evinden hediye vs dinlemeden evdeki dekorasyondan götürür oldu çok beğenmişte ondan mı sakınıyomuşta.... Hiç gerek yok mesafe koyun derim ben..

Niye esin kör mü? Hayir desin. Herseyin bir siniri var! Herkesin bir siniri var!
Bi parmagini uzattin diye neden tüm kolu istiyorlar? Ay millette bi alem ya ... Ne kadar cikarcilar...

Bir daha ki sefere araba gittikten sonra sende kendine hemen plan yap gorumcenden arabayi iste.

Gorumcen arabayi vermezse git hemen bir araba kirala

Sonrada KP ve kV ye biz ihtiyacınız olunca arabayi veriyoruz, ama görümcem bana arabayi vermedi. Araba kiralamak zorunda kaldım vs diye sitem et. Onların çok ihtiyacı oluyorsa ya araba alsınlar ya da kiralasinlar.

Gerçi bunlara da gerek yok aslında, bi daha aldıklarında ara kV yi de arabayi almissiniz. Bugün benim planım vardı ne zaman getiriyorsunuz bana sormadan vermiş falan desen anlamıyorlardir mi

Sizin nasıl ihtiyacınız oluyor?

Araba vermeye karşı olmam genelde, ama çok da gerekli olmadığı halde alınıyorsa ve ben bu yüzden sıkıntı çekiyorsam eşimin birdaha arabayı birine vermeden önce bana sormasını sağladım.

Merhaba Kızlar bana yardımcı olun ne olur. yeni araba aldık ama ikinci el. sorunum şu aslında kocamın anne ve babası sürekli bizden arabayı istemeye başladı. Yok şuraya gideceğiz yok buraya gideceğiz. eşimde hayır diyemiyor. Ama sonuçta benimde planım oluyor. ve arabayı sadece günlük kullansalar neyse en son uzun yola gitmek için aldılar. Ve işimiz var mı sormadan. Çok sinirlendim. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Sürekli araba konusunda tartışma yaşıyoruz....
Sat kurtul! Yorgan gitti kavga bitti dersiniz soranlara

Eşinizle konuşun. Hayır demeyi öğrenmeli... Bizde ikinci el bir araba aldık ama alırken şartlı aldık. Eşimin babasının ehliyeti yok ama ikide bir araba kiralayıp bizi şuraya götür buraya götür derdi. O yüzden alırken şartlı aldık. Şartım şuydu annen baban ikide bir bizi şuraya götür buraya götür derse zırt pırt onların istediği yere gitmek zorunda değiliz yada biz bayramımızı sensiz geçirmek zorunda değiliz, yada kardeşleri denize menize tutturduğunda bizde gidip para harcamank zorunda değiliz yada sen onlarla denizlerde eğlenirken biz evde pineklemek zorunda değiliz. elbette bunlarda olur ama zırt pırt olursa beni tanıyorsun o arabayı sattırırım. Nasıl deli olduğumu biliyorsun Arabanın tekerini patlatırım çizerim felan demiştim:D öyle aldık. Eşimde böylece hayır demeyi öğrendi...

Sen haklısın,
Ne kadar düşüncesiz davranışlar bunlar.

Eşin diyemiyorsa sen söylemelisin güzel ve iğneleyici bir dille. "Araba bizden çok sizin işinize yaradı haha" gibi :cool:

planınız var mı yok mu diye sormamak evet ayıp ama anneye babaya arabayı vermekte bir sakınca görmüyorum ben.aileye de araba vermeyecekseniz aile olmanın ne önemi var.ilerde çocuklarınız da sizin için böyle düşünürse üzülmeyin.

Çalışıyor musunuz ? Eğer çalışıyorsanız kendinize özel araç alacağınızı söyleyip, eşinizin gözünü korkutabilirsiniz.

canim esinin anne babasi yasli insanlar, nolacakki isteyip kullansalar. senin ailen istese yok diyebilirmisin? kendini uzme esinlede arani bozma araba icin, anlayisli ol, sen kazanirsin.

Kesinlikle bende sinirlenirdim
Sırf bu yüzden araba sevdamdan soğuyorum
aynen araba almak istemedim zaten bu sorunlar olacak diye. KV gezmeyi seven birisi akraba akraba gezmek ister. zaten sabahtan akşama kadar çalışıyorum yorucu bir işim var gezmek istiyorum kimi zaman hafta da bir iki kere kendi gideceğimiz yerler oluyor ama eşim onlar istediği an hemen veriyor. bizimkini önemsemiyor. kızdığım nokta bu

Back
X