kocam anneler gününde gelmiyor

Daha düğün olmadan senin annen benim annem'e gelmiş olay. Ayrıca annenin yaptığı şeyler öyle çok uc şeyler değil eşinin gıcık alası varmış. Senin kayınvalidenle aranı bo,mani gerektircek birşey yok. Evlilik bol miktarda olgunluk istiyor. Müstakbel eşinde olgun davranıp sadece sana olan saygı ve sevgisinden bile annenle konuşması lazim diye düşünüyorum. Sonuçta kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı şart.

ne söylediğinizi anlamadım
bahsettiğinizi anlamadım

annesi Tekirdağ da olan bir gelin adayı kızımız vardı da ben sizi o sandım

benzer sıkıntılar vardı karıştırmış olabilirim kusura bakmayın

o değilseniz bile

misafir olan annenizi İstanbul da düşünmek yemek çay vs organizasyonu eşiniz ve size düşer

erkek tarafından beklenti olağan değil

nişanlınız ile anneniz arasındaki köprü de siz olmalıydınız aradım o bana dönmedi vs gibi konularda onları birbirleri ile muhatap etmemelisiniz

ilişki sizin üzerinizden yürürse saygı sürer

bu aşamada da yarın için eşiniz adına bahane bulun

kv ye de gidin ya da işte pazar da annenizde kalıp mesela pazartesi gidin kv ye

annenizi de hayatınıza müdahale ettirmeyin

tatile gidecekseniz bunu annenize sormayın vs vs

Merhabalar,
Burdan başka konuyla alakalı bana fikir verecek kimse yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi evet benim annem çorlu'da yaşıyor ve yarın doğum günü. Beni nişanlı biliyorsunuz ama nikahım oldu düğünüm de yakın zamanda. O yüzden kocam olarak bahsedeceğim. Aslında planımız cumartesi günü benim annemin yanına gidip anneler günü ve doğum gününü aynı gün kutlayıp pazar günü kvye gitmekti. (şuan kocamla aynı evde yaşamıyoruz henüz düğünümüz olmadı) ama eşim annemle anlaşamıyor malesef ve gelmek istemiyor. Gelmese çok ayıp olacak aralarındaki bağ tamamen kopacak.
Bende sen benim anneme gelmezsen bende senin annene gelmem dedim evet ama benim kv çok emeği var gitmezsem gerçekten ayıp olur. Şimdi eşimin gelmeme sebeplerinden bahsetmek istiyorum açıkçası haklı mı haksız mı karar veremedim.
1. Annemi aradığında annemin telefonu açmaması, ve aramışsın diye dönüş yapmaması (birkaç kez oldu)
2. Annemin kandillerde onun annesini aramaması (annesi annemden büyük) ama annemde ben kız annesiyim onun beni araması gerekiyor diyor.
3.Kocam olduğu halde bizi beraber tatile göndermemeleri (daha düğün olmamışmış)
4. En son gittiğimizde annemin nişanlıyken eşime düğün tarihi bile alamadınız böyle giderse küçük kızım sizden önce evlenir diye laf söylemesi.
5. Nikah günü annemin kv me nikah çabuk oldu düğünde çabuk olsun demesi (ona bakarsanız kv nikah günü bizi evine çaya davet edebilirdi bende bunu beklerdim, nikah oldu herkes kendi yoluna oldu resmen. Annem il dışından geldi sonuçta)
6. Annemin düğün uzarsa bikahveyi yanıma alırım diye baskı kurması
7. Kv düştü ayağnı inciltti annem geçmiş olsun diye aramamışmış
aklıma gelen şimdilik bunlar.
Ama annemde istanbula geldiğinde davet etmediklerinden dolayı onlara kırgın, nikah günü nikah sonrasında erkek tarafı evine çaya davet edebilirdi diye kırgın. ve başka şeylerde var.
Şimdi eşim gelmek istemiyor burdan sende kv gitme diyen olacak ama benim kv ile annem kötü bile olsa birbirlerine, benim kv kendi eviymiş gibi her gördüğü tabağı çanağı bana alıyor. Gerçekten baya şey alıyor maddi olarak bişeyler yapmasada, böyle ufak şeyler bile bana yetiyor. Ben anneler gününü kutlamasam çok ayıp olur.
Tabi kızdığım şeylerde oluyor ama, önceki konum mesela ama yaptığı iyilikleri de göz ardı edemem. Destek oluyor.
Ne yapmalıyım işin içinden çıkamıyorum
Oğlan bazı kısımlarda haklı ama annenin yanına gelmesi gerekiyor ,annen böyle devam ederse eşin seni düğünden sonra annenin yanına yollamaz bak söyleyeyim çok kavga edersiniz.Aralarını yap en iyisi

eşiniz annenize kırılmakta haklı olabilir belki ama gelinlerden kayınvalidelerinin ve kayınpederlerinin laf çarpmalarına ,türlü türlü kaprislerine alttan almaları beklenirken damatlar kendilerini ne sanıyorlar,sonuçta ne olursa olsun eşisiniz,ortada anneler günü ve doğum günü kutlamasına gidilmemesini gerektirecek kadar büyük sorun da yok.

olabilir.. yine de kocamın annemden nefret edip gelip gitmemesi, aramaması için bunları bahane olarak kulanmasına asla izin vermezdim. o gelmezse ben de gitmem yani net..

Annenizde en ufak bir kusur yok, ayak incitmeye aramam ben de,kırılma olsa ameliyat olsa neyse. Hele nikahtan sonra çağırmak çok büyük terbiyesizlik affedilir gibi değil. Nişanlınıza haddini bildirmezseniz önünü alamazsınız

Ben eşinize hak verdim. Arıyorum kayınvalidem açmıyor, geri de dönmüyor. Annem düştü ayağını kırdı, arayıp geçmiş olsun demiyor. Benim annem büyük, bir kandil olsun aramıyor. Eşiniz haklı.

Ayrıca bu nikâhın aylar önceden kıyılıp düğün beklenmesi mevzusunu da anlamıyorum cidden. Ya o arada Allah korusun eşlerden biri ölse? Bunun hesabını kim verecek, vebalini kim alacak? Nikâhlı karı kocayı kim hangi hakla böyle ayrı tutuyor gerçekten anlamıyorum.

Kağıt üstündeki kocanız çok tripli kaprisli annen haklı kusura bakmasinlar da nikahı hemen kiyalim dugunu erteleyelim mantık li değil , ayrıca annen seni tatile yollamiyorsa çok iyi yapıyor seni düşünüyor iş işten geçtikten sonra sen o gelinliği rüyanda görürsün düğünü de yapmazlar annene guven o seni dusunuyor eşin olacaga testi çek daha şimdiden böyle olmaz

1. Annemi aradığında annemin telefonu açmaması, ve aramışsın diye dönüş yapmaması (birkaç kez oldu)

Annen sevmiyorsa dönmeyebilir.

2. Annemin kandillerde onun annesini aramaması (annesi annemden büyük) ama annemde ben kız annesiyim onun beni araması gerekiyor diyor.

Kandil kutlanması sevmiyor olabilir annen, bu yuzzden boyle davranıyor olabilir

Annen kocanı sevmiyor .

4. En son gittiğimizde annemin nişanlıyken eşime düğün tarihi bile alamadınız böyle giderse küçük kızım sizden önce evlenir diye laf söylemesi.

Her anne böyle laf edebilir sevmedigine laf sokabilir , evlenirken 2 aile evleniyor unutmayalım

5. Nikah günü annemin kv me nikah çabuk oldu düğünde çabuk olsun demesi (ona bakarsanız kv nikah günü bizi evine çaya davet edebilirdi bende bunu beklerdim, nikah oldu herkes kendi yoluna oldu resmen. Annem il dışından geldi sonuçta)

Bence iki aile birbirine ısınamamış.

Annen pek istekli degil bu adamla evlenmene

Annen istekli degil bu aileyle evlenmene

Sorularına yanıt verdim, gerisini okumadım

Annen sevmiyorsa dönmeyebilir.

Kandil kutlanması sevmiyor olabilir annen, bu yuzzden boyle davranıyor olabilir

Annen kocanı sevmiyor .

Her anne böyle laf edebilir sevmedigine laf sokabilir , evlenirken 2 aile evleniyor unutmayalım

Bence iki aile birbirine ısınamamış.

Annen pek istekli degil bu adamla evlenmene

Annen istekli degil bu aileyle evlenme

Sorularına yanıt verdim, gerisini okumadım
Hahaha sebebini bilmiyorum ama cevabınız beni gülümsetti teşekkür ederimm

annen haklı olduğu çok konu var . nikahın oldu diye nişanlınla (daha kocan degil ) tatile gideceksin diye bişe yok gönderseler anormal olan bişe olur . bu gidişle küçük kızım sizden önce gider lafında abartacak bişe yok . kandildede annen arasa daha iyi olurmuş. o gelmiyorsa sende gitmezsin kısa ve net onun annesi senin annenden daha kıymetli degil .

Bana kalirsa gitme annenin haksiz taraflari olabilir ama karsi tarafinda nikah gunu bir yemek yedirmemesi onu gectim bi bardak cay icirmemesi dupe duz görgüsüzlük.
Annen sadece telefona acmama konusunda haksiz gibi geldi bana

Merhabalar,
Burdan başka konuyla alakalı bana fikir verecek kimse yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi evet benim annem çorlu'da yaşıyor ve yarın doğum günü. Beni nişanlı biliyorsunuz ama nikahım oldu düğünüm de yakın zamanda. O yüzden kocam olarak bahsedeceğim. Aslında planımız cumartesi günü benim annemin yanına gidip anneler günü ve doğum gününü aynı gün kutlayıp pazar günü kvye gitmekti. (şuan kocamla aynı evde yaşamıyoruz henüz düğünümüz olmadı) ama eşim annemle anlaşamıyor malesef ve gelmek istemiyor. Gelmese çok ayıp olacak aralarındaki bağ tamamen kopacak.
Bende sen benim anneme gelmezsen bende senin annene gelmem dedim evet ama benim kv çok emeği var gitmezsem gerçekten ayıp olur. Şimdi eşimin gelmeme sebeplerinden bahsetmek istiyorum açıkçası haklı mı haksız mı karar veremedim.
Ama annemde istanbula geldiğinde davet etmediklerinden dolayı onlara kırgın, nikah günü nikah sonrasında erkek tarafı evine çaya davet edebilirdi diye kırgın. ve başka şeylerde var.
Şimdi eşim gelmek istemiyor burdan sende kv gitme diyen olacak ama benim kv ile annem kötü bile olsa birbirlerine, benim kv kendi eviymiş gibi her gördüğü tabağı çanağı bana alıyor. Gerçekten baya şey alıyor maddi olarak bişeyler yapmasada, böyle ufak şeyler bile bana yetiyor. Ben anneler gününü kutlamasam çok ayıp olur.
Tabi kızdığım şeylerde oluyor ama, önceki konum mesela ama yaptığı iyilikleri de göz ardı edemem. Destek oluyor.
Ne yapmalıyım işin içinden çıkamıyorum
Valla eşin nikahi yaptik diye annenin her yaptigini görüsmemek için bir guzel siralamis. Simdi taviz verdikce anneni ne sayacak ne evinde isteyecek. Damat olan o biraz unutsun alttan alsin hosgorsun ne bu annemi aramadi ben aradim donmedi kankasi mi senin annen bu adamin.

Nişanlın tamamen hatalı. Haklı falan değil. Annen yüz vermeyerek de gayet iyi yapmış şu fikirdeki insanlara, benden sana tavsiye annenin yolundan git yoksa çok başın ağrır. Evlendiğinde annenle görüştürmez bile adam seni. Saygısız resmen başka bir şey değil, kendini ne sanıyor acaba eşin?

Ama annemde istanbula geldiğinde davet etmediklerinden dolayı onlara kırgın,

Annenizin de çene maşallah.

1.si anneniz telefonlara neden geri dönüş yapmadı? Bu çok ayıp birşey. Bir kere olmamış, birkaç kere olmuş. Ben olsam ben de alınırdım.

2.si Büyükler aranır. Annenizin 'ben kız annesiyim' sebebine sığınması çok saçma. Aramak istemiyorum demesi daha makul. Belli ki karşı tarafı sevmiyor.

3. Madem düğüne daha var nikahı neden bu kadar erken yaptınız? Ailenizin sorun edeceğini bilmiyor muydunuz? Keşke bekleseydiniz biraz.

4. Nikah gününün annenin 'nikahta erken oldu' demesiyle, nikah sonraki organizayonlarla ne ilgisi var? Siz eşinizle artık bi çiftsiniz. Biz kız tarafı siz erkek tarafı yok. Nikah sonrası organizasyonları artık karı-koca olarak ikiniz organizasyon edersiniz. Erkek tarafı değil.

5. 'Annem aramamışmış' derken? Siz nikah sonrası çay içmeye çağırılmayaya darılıyorsunuz kadın ayağını kırmış bir telefon açmamışsınız, bir de buna mı alındın gibi tavır takınmışsınız. Çok normal değil mi alınmaları? Çok zor değil aranan telefonu açmak veya sağlık problemi olduğunda telefon etmek.

6. Ben ayağımı incittiğimde beni aramıyor, her fırsatta kendince laf sokuyor. Ama evime davet etmediğimde kırılıyor.

Bu ne naz? Bu ne bu kadar kendini ağırdan almak? Bence siz zorla kendinizi irite ettirmişsiniz. Yazdıklarınız normal şeyler değil. Eşinizin de annenizi sevmemesi bana normal geliyor. Senin annenin ayağı kırıldığında annesi aramasa? Sonra da 'ay ben sizin ayağınıza kadar geldim beni evinize davet etmediniz' diye üste çıksa? Bence bu kadar sıkıntı yaratmaya gerek yok. Annenizin aklıyla da hareket etmeyin derim. Normal düşünmüyor çünkü.

Bunlar ipleri koparmaya yetecek sebepler değil. İnsanız sonuçta annen her zaman mükemmel davranamaz. Anneni sayması gerektiğini ona öğretmezsen tepene çıkar. Kadın bi şeyde yapmamış ayrıca bu kadar tepki verilecek. Ona kalırsa senin kvnin altınları istemesi direkt soğuma sebebi sen hala şöyle iyi böyle diyosun. Eşin gibi yapsan soğusan nasıl hisseder acaba çok mantıksız eşin?

Çok problem yaşarsın şimdiden gitmek istemeyen yarın evime gelmesin der onun evinede asla gitmez.

Kvnin anneni araması gerekir kandilde bayramda eğer geleneksellikse bu böyledir kız ailesi aranır büyük küçük fark etmez.

Nikaha gelince neden önceden oldu ? Fi tarihinde yaşamıyoruz ki atama falan için mi ? Nikahtan sonra eşinin nişanlının herbeyse sizi yemeğe götürmesi gerekirdi kvnin de evine davet etmesi

Nikahta tüm sülale varsa herkes biliyosa evlendiğinizi gönderirdi annen tatile aynı evde de yaşardınız ama düğün olucaksa sizi daha evli saymıyolar sadece kanunen evlisiniz okadar.

Düğün konusunda da annen haklı acele edin demiş kısaca bunda anormallik yok.

Kocan olacak nişanlını tut kolundan götür. annene gelmiyosa evlendiğinde ilk bayramda başını taşlara vurursun asla gelmez

Şu durumda ctesi gelmezse pazartesi nikahın iptali için başvururdum

Anneni düğün olmadı diye sizi tatile gondermemesi çok saçma. Evlilik nikahla olur düğün sadece eğlencesidir, siz karı kocasiniz artık.

O konudan hariç olarak, annenin babanın ablanın dayının doğum gunlerini kutlamaya erkenden baslamissiniz masallah. Bence esin annenin doğum günü için kalkıp başka şehre gitmek zorunda degil. Araları çok iyi olsa bile degil. Anneler günüdür, doğum günüdür, zart zurt günüdür bak bunlar sizi gereksizce her defasında geren şeyler olur, evliliginizde bunlar yüzünden sorun yaşamamak için bu durumu hiç yaratmayin.

Sen git annene, dogum gününü de kutlu anneler gününü de gel. KV ni de ararsın telefonla kutlarsin bitti gitti. Sadece ikinize ve ileride çocuklarınıza özel günleri kutlayin, bu gunlere de herkesi dahil etmeyin.

Benim dusuncem bu.

Back
X