kocam araba aldı

beutsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
531
720
133
35
Bursa
eşim bugün araba aldı ama ben nedense hiç sevinemedim
100bin paramız vardı ben ev istiyorum ama kredisiz bu mümkün değil eşim ise kredi çekmem deyip duruyo
2 çocuk var ev almıyorsun madem
araba almayı düşündük ama uygun bişeyler o gitmiş 63bin tl vermiş
evim olsun isterken elimizdeki para carcur oldu sanki
canım çok sıkkın

Neden çarçur olsun ki?
Sattiginizda yine elinize geçicek o para.
Ayrıca araba piyasası çok yüksek. Biraz da iyi bişey olsun demiştir. Ben çok da uçuk bulmadım.
Biraz saha birikim yaptıktan sonra ev için satarsiniz olmadı.
Hayırlı olsun.

Araba da bir yatırım sonuçta.. parayı çarçur olmuş gibi dusunmeyin biraz daha birikim yaparsınız ev alacağınız zaman da arabayı satarsiniz sıkıntı yok bence.. ama eşiniz size sormadan mi almış arabayı bakkaldan ekmek alır gibi:)

Arabayı yatırım olarak düşün. Bu zamanda ben de artık araba şart diye düşünüyorum ama en fazla yirmi binlik bişey alabilirim. Arabanın değeri düşmez merak etme. Bu araba alım satım işini ticarete dökenler var, kar edenler var.

Kiradasınız sanırım?
Valla ev yokken araba almak lüks tabi.
100 bin varsa üstüne kredi çekilip uygun taksitlerle ev alınabilirdi.
Artık almış arabayı, ne desek boş.
kiradayız ama eşim iyi maaş alıyor
benim eşim krediye bulaşmam diyo haram
biriktirmeyle de olmuyor bilirsiniz

beraber karar verdik ama öyle böyle deyip iyi araba almaya götürdü işi
yani insallah bi sıkıntı olmaz

Canim ev icin allah bir kapi açar bizfe kredi cekmek istemedik.oyüzden alamayiz diye düşünüyorduk .55. Bin lira peşin 2 bin taksitle 160bin liraya muteahitt den aldik. Araba mantıklı birikiminiz olur acele etmeyin.

beraber karar verdik ama öyle böyle deyip iyi araba almaya götürdü işi
yani insallah bi sıkıntı olmaz
Can sıkacak bisey yok bence abartip esinin canı i sıkma sonuçta kumara yatırmamış parayı:)) bayılırım yeni araba kokusuna ben keyfini çıkar arabanın gezin dolasin yapacak bisey yok bu saatten sonra

Biz aylık 2.5 milyar ev kredisi 1 milyar da araba taksiti ödüyoruz. Arabayı da sıfır aldık evi de:) odenir alınır satılır can sıkmaya gerek yok :)

arabanın değeri bal gibi de düşüyor.kilometresi arttıkça,vuruğu,çiziği olunca,aldığınızdan daha aşağıya fiyata satıyorsunuz.

ben de önce ev, diyenlerdenim.100 bin lirası olan bir adamın,63 bine araba almasını anlayamam.araba da gerekli ama,sorumsuzluk yapmış bence.

Can sıkacak bisey yok bence abartip esinin canı i sıkma sonuçta kumara yatırmamış parayı:)) bayılırım yeni araba kokusuna ben keyfini çıkar arabanın gezin dolasin yapacak bisey yok bu saatten sonra
öyle yapmak istiyorum da canım biraz sıkıldı
moral oldu yazınız teşekkürler

kiradayız ama eşim iyi maaş alıyor
benim eşim krediye bulaşmam diyo haram
biriktirmeyle de olmuyor bilirsiniz
Böyle durumlarda ya haramdan vazgeçeceksiniz ya evden
üstelik ev almak için 100 bin peşinat iyi para

Araba sıfırsa yatırım falan olmaz uzun süreli kullanmayacaksanız. Kontağı çevirdiğiniz anda ikinci el oluyor bu da fiyata yansıyor. Sıfır araba kullanmak için alınır, yatırım için değil. İkinci else aldığınız fiyattan satarsınız, kayıp olarak düşünmeyin.

ev yokken araba almak vana sacma.geliyor...cunku arabanin masrafi da cok fazla.. temmuzda 1000 tl yi gecik vergi odedik..

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum

sıfır değil 1 yaşında araba
satan kişi çok binmemiş ihtiyactan satmış

bunu birde eşime anlatabilsek
bursa da evler çok yüksek 300bin tl sıradan evler
300 Binlik ev için bile 100 bin peşinat iyi para ama olan olmuş Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…