- 7 Haziran 2010
- 1.407
- 2.766
- 733
Konu sahibinin başka çaresi yok çünkü çocuk şuan 5 yaşında ve en mantıklısı sünneti erteleyip belirli bir yaşa gelince kararı çocuğa bırakmasıdır,çocuk üzerinde bir tek konu sahibi hak sahibi değildir babanın da söz hakkı var ve orta yolu bulmaları için bu kararı çocuğun kendisinin vermesi en doğru,ben yine sünnet kararının çocuğa bırakılma taraftarıyım.kucuk cocuk tabıkı canı yanmasından korkacak ne yanı o yastakı cocuk saglıklı dusunebılır mı ?
İslamın içinde olana gelenek denilemez.Anne babaya saygıda farz değil ama cennet kapısını açar bence sünnetsiz müslüman olmaz!Sünnet antik mısırdan beri uygulanan bi gelenek sadece dinle alakalı değil ama eşiniz bu kadar karşıysa oğlunuza bırakmak en iyisi siz sünneti anlatırsınız 11-12 yaşlarında isterse olur toplum yapısı gereği ister diye tahmin ediyorum
O ne kadar gereksiz bir hanedir. Kan grubunu doldurmazlar ama din illa yazılır. Nüfus cüzdanında din yazması ne alakaysa.Kararı çocuğa bırakın.
Reşit olduğunda kendisi karar versin ne yapacağına.
Ben çocuğum olursa din hanesini de boş bırakmayı düşünüyorum.
Büyüyünce kendisi seçsin dinini de.
O ne kadar gereksiz bir hanedir. Kan grubunu doldurmazlar ama din illa yazılır. Nüfus cüzdanında din yazması ne alakaysa.
canım estetik yaptırmak günahtır sözü genel bir yargı.diyelim ki bir kişinin burnu eğri nefes almakta sıkıntı çekiyor o zaman estetik olması günah değil.veya yüzü yandı tabi ki estetik olacak , dövme hakkında bilgim yok ama saç boyamak da sadece eşin ve haram olmayacak kişiler görecekse yine günah değil.sünnet de dinin bri emri ve sağlık için gerekli.bunun farkına batı toplumları bile varmış artık.Ateist falan değilim ama sünnete karsiyim 4yasinda bir oğlu var sünnet olmasini istemiyorum. Esim ise bunu dile getirdiğimde delirmisim gibi bakiyor bana olmak zorundaymis. Madem estetik yaptırmak dövme yaptırmak sac boyamak gunahsa sünnette kalici bir değişiklik bedende o neden normal karsilaniyor.
Ha birde sünnet düğünleri oluyor oğlumun pipisi kesildi diye göbek atan insanlar istemiyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?