Kocam ateist oglumuzun sünnet olmasina karşı yardim edin.

sünnetin bu kadar normalleşmesi garip gerçekten. bu bir operasyon ve bu operasyonun sekel bıraktığı o kadar insan var ki. ama toplum baskısı büyük ve o çocuk elbet yaptıracak. akışına bırakın. bence.

Benim oglum yok ama olsa ben de cocukken sunnet ettirmez karari ona birakirdim. Kizimin kulagini bile deldirmiyorum ömür boyu kalici bir fiziksel degisiklige onun fikrini almadan hakkim olmadigini dusundugum icin.

Saglik acisindan faydali dense de emin degilim.Ama sunnet ettirmenizi dusunuyorum.Kendi fikirleriniz icin degil cocugunuzun gelecegi icin.ortaokulda bile erkekler arasinda sen sunnet oldun mu muhabbeti olurdu.cocugu dalga malzemesi haline getirirlerdi.Cok buyuk bir travma sebebi.Okul hayati neyse askerligi evlenmesi ve sonrasi.Hayatinda her aninda problem.Uzulerek soyluyorum ki bu ulkede sozde erkekligin (!) parametresi sunnet.Kuzenim ortaokulda sunnet olmustu dugunune gitmistik.Askerde olsaydi bari demislerdi.O yas ve ergen bunalimi icinde ne buyuk uzuntu.Keske bebekken iltihap kapti diye yaptirabilseydiniz.Ayrica oglunuz istedigine inanmakta ozgur bir birey olacak.babasiyla ayni goruste olacaginin garantisini kim verebilir.

amerikada 14 yasindan 59 yasindaki erkeklerin %81 i sunnetliymis.
universitede prof olan brian morris " yenidogan bebekte sunnet asi gibi gorulmeli ve herkese uygulanmali "diyor.
sunnetsiz 3 erkekten 1 i idrar yolu enfeksiyonuna yakalaniyor( kadinlarinkinden cok daha zoru) ve yari yastan sonra sunnet oluyor.
ynei doganlarda sunnetin riski yok denecek kadar az.
dunya capinda da erken bosalma vs gibi kanitlanmis bir yan etkisi yok.
ehil olmayan ellerin elinde hasar gormusler mustesna.

kucuk cocuk tabıkı canı yanmasından korkacak ne yanı o yastakı cocuk saglıklı dusunebılır mı ?
Konu sahibinin başka çaresi yok çünkü çocuk şuan 5 yaşında ve en mantıklısı sünneti erteleyip belirli bir yaşa gelince kararı çocuğa bırakmasıdır,çocuk üzerinde bir tek konu sahibi hak sahibi değildir babanın da söz hakkı var ve orta yolu bulmaları için bu kararı çocuğun kendisinin vermesi en doğru,ben yine sünnet kararının çocuğa bırakılma taraftarıyım.

Sunnet olmak sirf muslumanlara has bisey degilki ben yurtdisindayim burda saglik acisindan iyi olduguna inanan cogu ateist ve baska dini inanclari olan insanlar yaptiriyor

Insan bedeni mukemmel yaratilmistir. Ne eksik ne fazla.
Ilerde isterse kestirsin ama simdiden vucuduna boyle bir mudahalede bulunmak dogru gelmiyor bana.
Eger sunnet derisinin bu kadar zarari olsaydi, kesilip atilmasi gereken gereksiz bir sey olsaydi hic varolmazdi degil mi? Vucudumuzdaki diger her sey gibi onun da bir islevi ve gerekliligi vardir illa ki. Dinen de bir zorunlulugu yok isteyen yaptirir istemeyen yaptirmaz.

Antik dönemlerden gelen eski bir uygulama...zamanın insanları ucunu aldırmadan önceleri dipten hadım edilirmiş...bakmışlar ölümler hat safhada bari ucundan keselim ölümler dursun demişler...

Uygulama bugünlere getirilmiş ve devam etmekte...Tanrı bizleri bu kadar mükemmel yaratmış degil mi ? bu mükemmelligi neden insanlar bozuyor peki ?

Malesef toplum baskısından dolayı oglunuz bir gün sünnet olacak üzgünüm...

Benim eşimde ateist değil ama, sünnet olmasını istemiyor çocuğumuzun(şuan çocuğumuz yok zaten) ama bende eşimi destekliyorum bu konuda..
Ama toplum baskısı var onu nasıl aşarız bilmiyorum..

Bence esinle ve cocugunuzla bir urologa gidin. Ona danisin. O ikna eder. Cok gerekli degil derse de artik ortak karar verirsiniz esinle.

İslamın içinde olana gelenek denilemez.Anne babaya saygıda farz değil ama cennet kapısını açar bence sünnetsiz müslüman olmaz!

Kararı çocuğa bırakın.
Reşit olduğunda kendisi karar versin ne yapacağına.

Ben çocuğum olursa din hanesini de boş bırakmayı düşünüyorum.
Büyüyünce kendisi seçsin dinini de.

Kararı çocuğa bırakın.
Reşit olduğunda kendisi karar versin ne yapacağına.

Ben çocuğum olursa din hanesini de boş bırakmayı düşünüyorum.
Büyüyünce kendisi seçsin dinini de.
O ne kadar gereksiz bir hanedir. Kan grubunu doldurmazlar ama din illa yazılır. Nüfus cüzdanında din yazması ne alakaysa.

Ateist falan değilim ama sünnete karsiyim 4yasinda bir oğlu var sünnet olmasini istemiyorum. Esim ise bunu dile getirdiğimde delirmisim gibi bakiyor bana olmak zorundaymis. Madem estetik yaptırmak dövme yaptırmak sac boyamak gunahsa sünnette kalici bir değişiklik bedende o neden normal karsilaniyor.
Ha birde sünnet düğünleri oluyor oğlumun pipisi kesildi diye göbek atan insanlar istemiyorum ben.

ya baı arkadaşlar kararı çocuğunuza bırakın demiş ama ben 28 yaşıma geldim her ay yaptırmak zorunda olduğum bir iğnem var penisilin grubundan bir ilaç ve o iğneyi olacakken nasıl stres yaşıyorum .e bu çocuk 10 yaşına gelecek soracaksınız oğlum sünnet olmak istermisin? sünnet ne annecim? yavrum seni yatıracaklar pipinin ucundan azıcık kesicekler.çocuk bunu kabul eder mi? yok onun ögür iradesine bırakın felanla olmaz bu işler.dinin emri ve dinin sağlığa zararlı bir emri yok.
konu sahibi kardeşim uygun bir yolla eşini ikna etmeye bak derim.ne kadar erken o kadar iyi.

canım estetik yaptırmak günahtır sözü genel bir yargı.diyelim ki bir kişinin burnu eğri nefes almakta sıkıntı çekiyor o zaman estetik olması günah değil.veya yüzü yandı tabi ki estetik olacak , dövme hakkında bilgim yok ama saç boyamak da sadece eşin ve haram olmayacak kişiler görecekse yine günah değil.sünnet de dinin bri emri ve sağlık için gerekli.bunun farkına batı toplumları bile varmış artık.
sünnet düğünü de bence çocuk için eğlence olsun diye yapılıyordu8r.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…