- 17 Temmuz 2022
- 4.579
- 3.939
- 83
- 30
- Konu Sahibi Cucuthecatt
-
Aslında durum pek öyle değil ben eşimle tanıştığımda köpeği yabancıları kabul etmiyordu hırlamayıp direkt eve aldığı ilk insan ben oldum. Sevmiyorum değil ben sadece köpek insanı değilim kedilerle büyüdüm hep ve köpek bakımı zor geliyordu. Yıllarca koyun koyuna uyuduk yürüyüşler yüzmeler oyunlar vs. Ben hamile kaldığımda zaten korkularım başladı acaba kabul edecek mi ne olacak yabancılara yaptığını yapar mı alışır mı diye bi ton strese girdim. Korktuğum da başıma geldi yani emekleyene kadar sorun yoktu kendi isteğiyle bebeğe yaklaşmıyodu arada bir koklayıp gidiyodu çocuk hareketlenince korkmaya başladı sanırım bunu da hırlayarak gösteriyo ve bence ısırmayacağının garantisi yok hiç güvenmiyorum. Üzgünüm bu beni belki kötü bir insan yapacak yıllarca köpekleymişsiniz şimdi ne oldu diyebilirsiniz ama bebeğimi korumak zorundayım. Köpeğin bakımlarını artık ben yapamıyorum eşim iş saatlerine göre günde 3 kez 40 45 dakikalık yürüyüşler yaptırıyor.birkaç arkadaşın yorumuna katılıyorum, siz çok belli ki en başından beri köpek seven biri değilsiniz, idare etmeyi öğrenmişsiniz sadece. Keşke seviyormuş gibi yapmasaydınız ya da köpekle yaşamak istemediğinizi en başından açık açık söyleseydiniz. Sizi anlıyorum, bebeğinizin kılına zarar gelsin istemezsiniz ama eşinizi de anlıyorum doğrusu, benim de sahiplendiğim bir köpeğim var, gerçekten insanın çocuğu gibi oluyor, onu da atamaz. Hırlaması korkusundan, sizin yanınızda güvende hissetmiyor kendini, köpekler hele ki travmatik şeyler yaşayanlar çok zor güveniyor, sizin başından beri onu sevmediğinizi hissetmiş anlamıştır, ondan öyle bir bağ kuramıyordur. Labradorlar aslında müthiş köpekler, batıda özellikle çocuk yetiştirmede kullanılıyorlar. Türkiye’de gerekli sosyalizasyonları yapılamıyor maalesef. Her gün 1 saat oyun / koşu / yürüme gibi onu yoruyor musunuz mesela? Keşke siz de bağınızı yeniden gözden geçirmeyi deneseniz, düzelse çocuğunuzun psikolojisine öyle iyi gelir ki şükredersiniz sonra.
Eviniz bahçeli ve şimdi de yaz mevsimi olduğundan gündüzleri siz iş yaparken bahçeye bırakıp geceleri bebek uyuyunca içeriye alabilirsiniz. Ancak birbirlerine de alışmaları gerek, arada bir sizin gözetiminiz altında oynamalarına izin verebilirsiniz.daha ufakken sokak köpeklerinin saldırısına uğramış bir de biri kafasına tekme atmış ben bunlara şahit olmadım. Ben tanıdığımdan beri el bebek gül bebek büyüdü en iyi mamalar en iyi yataklar vs. Önce köpeklerden korkuyodu sonra saldırganlaşmaya başladı köpek görünce yolumuzu değiştiriyoduk. Sonra insanlardan korkmaya başladı seslerden korkuyo motor sesi pat küt yapan her şeyden. Eşimi defalarca ısırdı kayınvalidemi ısırdı eğitmeni ısırcaktı nerdeyse. Eğitmen ne yaptıysa düzelmedi iki ileri üç geri gittik. Kaygılı bir yapısı varmış öyle diyolar. Çocukla yalnız bırakmıyorum da ben de bir sürü işi yapmaya çalışıyorum evde sürekli hangisi nerde takip edemiyorum çok yoruldum.
Berker 20 yillik arkadasimdir. Buralarda bile onerildigini gormek gulumsettiben de köpek sahibiyim. 8 aylıkken 5. sahibiydim ağır travmalıydı kendine 'eğitmen' diyen ve hayvanlara eziyet ederek öldüren bi dolandırıcıdan aldık. neler yaşadım anlatamam eşimle çok büyük sıkıntılar yaşadık ama bizde agresyon yoktu çok daha farklıydı problemleri. sadece şunu söyleyebilirim doğru eğitmen değilmiş sizinki labrador sakin bi ırktır normalde başından beri problemli hayvanın sorunlarını görmezden gelmek eşinizin yanlışı olmuş. size eğitmen olarak berker arslan'ı önerebilirim kendisi labrador uzmanı beykozda çiftliği var, benim gördüğüm en iyi eğitmen kendisi türkiyede. fiyatı da yüksektir ama eşinizin yapabileceği tek şey bu bence. zaten hayvan eğitimi sadece hayvana verilmez sizi de eğitmesi gerekiyor biz eğitim alırken her attığım adım, her söylediğim söz yanlışmış bu ne yani demiştim:) şu an hayvana ne yapmanız gerektiğinizi bilmiyorsunuz bence şimdiki eğitmenle vakit kaybetmeyin zaten yararı da olmamış direk berker arslan sizn çözüm. bizim sorunlar büyük ölçüde çözüldü ama hala her gördüğü canlıya havlayarak yanına gidip koklamak oynamak istiyor asla yanımızdan yürümüyor canı isterse yürüyor gören çaldık sanar hayvanı:) çok heyecanlı oyuncu tam bir av köpeği yerdeki tüye ferma gösteriyor bi yere gittiğimizde herkese atlayıp kendini sevdirmek istiyor asla durmuyor vs. eğer canıma tak ederse direk ben de berker arslana gideceğim çok kafa patlattık eşimle okumadığımız kitap izlemediğimiz eğitmen kalmadı. cesar milan hatmettik her videosunu izlemişimdir. gerçekten çok büyük emek istiyor 8 yaşındaki hayvan artık yaşlı kabul edilir enerjisi o kadar yüksek değildir eşiniz sorunları geçiştirerek size zarar veriyor. hayvanı vermek onu ölüme terk etmektir ben olsam yapamazdım.
aa öyle mi ne kadar güzel biz gidemedik kendisine problemlerimiz çözülünce dedim yeter bu bana zaten benimkinden umudum da kalmadı eğitilmez bizim eşşek bilerek yapıyor artık :) eşim tutturdu berker'e götüreceğim diye ben engel oldum o kadar problem kalmadı diyeBerker 20 yillik arkadasimdir. Buralarda bile onerildigini gormek gulumsetti
Ay maziye goturdunuz beni. Biz tanistigimizda Berker daha ogrenciydi, ben resit bile degildim. Once "vay be nasil gecmis zaman" diye gulumsedim, sonra "ayy yaşlandım" diye üzüldüm ahshdaa öyle mi ne kadar güzel biz gidemedik kendisine problemlerimiz çözülünce dedim yeter bu bana zaten benimkinden umudum da kalmadı eğitilmez bizim eşşek bilerek yapıyor artık :) eşim tutturdu berker'e götüreceğim diye ben engel oldum o kadar problem kalmadı diye
eğitmen adı altında o kadar dolandırıcı var ki piyasada şok geçirdim araştırınca, yok uzaktan eğitim yok başta şu kadar ücret ver 3 derste tmm bütün problemler çözülecek diyenler o kadar çok ki. bir de tarkan özvardar var benim beğendiğim konu sahibi labrador deyince berker geldi aklıma. sizin de başka öneri varsa ben de öneri alabilirim belki bilmediğim birileri vardırAy maziye goturdunuz beni. Biz tanistigimizda Berker daha ogrenciydi, ben resit bile degildim. Once "vay be nasil gecmis zaman" diye gulumsedim, sonra "ayy yaşlandım" diye üzüldüm ahshd
Cok uzun zamandir kopekcilik camiasindayim, cogu bilinen egitmen arkadasimdir ama Berker'in yeri ayridir gercekten. Bu vesileyle selam olsun kendisine :)
Erdinc Sarimusaoglu var, kendisi daha ziyade iş ve gorev kopegi egitiyor ama altinda calisan egitmenler size bize gereken tabiri caizse daha "gunluk" egitimlerle ilgileniyordur.eğitmen adı altında o kadar dolandırıcı var ki piyasada şok geçirdim araştırınca, yok uzaktan eğitim yok başta şu kadar ücret ver 3 derste tmm bütün problemler çözülecek diyenler o kadar çok ki. bir de tarkan özvardar var benim beğendiğim konu sahibi labrador deyince berker geldi aklıma. sizin de başka öneri varsa ben de öneri alabilirim belki bilmediğim birileri vardır
bizim aldığımız adam bu haber de doğru ve hala çiftlik açıcam diyodu rezil. şeytanın oğlu gibi tipi de evimize kadar geldi,şimdi bakınca ne kadar cahilmişiz diyorum başımıza neler geldi bu adam yüzünden. eğitmen çok önemli,konu sahibi de dikkat etsin.
Of yaa işiniz çok zor okurken yüreğim sıkıştı. Eşiniz laftan anlamıyorsa küçük bir cinnet geçirip çocuğuda alıp bir kaç gün gidebileceğiniz bir aile evi var ise oraya gidin. Köpek bahçe de yaşasın yoksa gelmeyeceğiz diye net ve kesin konuşun. Çocuğu gibi gördüğü köpeği ile mutlu mesut yaşasın kendi öz çocuğundan ileri hiç bir şey yokturOf çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım. Özet geçmek gerekirse eşimle tanıştığımızda köpeği vardı 7 aylıktı o zaman labrador kırması. Ben hiçbir zaman köpek insanı olmadım ama köpeği sevdim sorun etmedim birlikte yaşamaya başladık evlendik vs. Köpek büyüdükçe sorun çıkarmaya başladı yabancılara havlamalar ısırmaya teşebbüsler aşırı korumacıydı eşimi bile 3 4 kere ısırdı dikişlik oldu. Eve misafir alamıyoruz yıllardır alsak bile bi odaya kapatıyoruz zaten kocaman 50 kilo hayvan 2+1 evde dana gibi insanları korkutuyo hırlayıp havlayıp. Bir sürü eğitim denedik veterinere gittik sakinleştirici bile verdik(vet onayıyla). Kokuyo, aşırı tüy döküyo insanlara hırlıyo neyse 8 yaşına geldi yapcak bi şey yok diyip katlanıyodum seviyodum da taa ki çocuk olana kadar. Doğumdan sonra hormonlardan mı bilmiyorum köpeği resmen tehdit olarak görmeye başladım ve sevemiyorum hayvanı. Zamanla geçer dedim ama bebeğim 10 aylık emekliyo ve ona da hırlıyo ısırır mı bilmiyorum ama yaklaşınca hırlamaya başlıyo. Eşime gelecek olursak köpeği ilk çocuğu olarak görüyo bu konuda aşırı hassas assssla laf ettirmiyo evden göndermemiz mümkün değil. Bu arada kiradayız evimiz bahçeli bahçefe yaşamasını da istemiyoBebeğe hırladığı halde nasıl böyle derseniz zamanla alışacaklarını asla ısırmayacağını söylüyo. Sürekli gözümüz üstünde olacakmış asla yalnız bırakmayacakmışız. Kızlar aşırı yoruldum bu durumdan çıldırma noktasındayım. Nerdeyse ya ben ya köpek diyecek duruma geldim ama işler çok boka sarabilir gerçekten köpeğini ilk bebeği olarak görüyo adam. Ne yapmam lazım benim?
Evet gündüz bahçede gece çok havladığı için evde duruyorCucuthecatt ne yaptınız bir gelişme var mı
Kendisini bile isirmiş cocugu isirmayacaginin garantisi yok demek ki.Bu işin sonunda bebeğim zarar görürse bu işin yek sorumlusu eşim olur ve büyük istimalle de boşanırım. Çünkü defalarca uyardım inatla ısırmayacağını zarar vermeyeceğini savunuyor. Beni arkasından iş çevirmeye zorluyor. Ben de hayvana zarar vermek istemiyorum sahiplendirmek de istemiyorum çünkü kimse katlanmaz bu kadar sorunlu bir köpeğe. Üzgünüm ben de bebeğimi korumaya çalışıyorum.
Bizim eğitmenimiz de iyi aslında levent kadı bodrumda yaşarken o ilgilendi hep. Bizim köpekte hep bir sorunu hallettik derken başka bir sorun ortaya çıktı. İlk sorunumuz daha 1 yaşında bile değilken yürütememekti kendini havalara atıp yerlerde sürünüyodu asla yürümüyodu. Sonra sokak köpeklerine agresyon göstermeye başladı onu da hallettik sonra seslerden korkmaya başladı (bunu hala çözemedik maalesef) kendini insanlara çocuklara sevdiren köpek yabancılara hırlamaya başladı hiç kimse elini süremiyor. Etrafında olabilirsiniz yanında oturup yürüyebilirsiniz ama asla muhattap olmanızı istemiyor ay canım falan diyince birden hırlayıp diş gösteriyor(tanımadığı insanlara). Eğitimle bunu hallettik ama bir süre sonra geri döndü belki de sorun bizdedir biz beceremedik bilmiyorum çok yoruldum yıllardır köpekle ilgili bir şeylere çözüm arayıp duruyoruz. Asla bırakmak veya sahiplendirmek gibi bir niyetim yok beni epey linçlediler burda bebeğimi önemsemiyomuşum kötü anneymişim ama bu hayvan 3 aylıktan beri evde 8 senedir bizimle yaşıyor eminim başkasının elinde olsa çoktan sokağa atılmıştı. Bir şekilde çocuğumuzun güvenliğini sağlayıp köpeğin de iyi olduğundan emin olarak hayatımıza devam edicez.ben de köpek sahibiyim. 8 aylıkken 5. sahibiydim ağır travmalıydı kendine 'eğitmen' diyen ve hayvanlara eziyet ederek öldüren bi dolandırıcıdan aldık. neler yaşadım anlatamam eşimle çok büyük sıkıntılar yaşadık ama bizde agresyon yoktu çok daha farklıydı problemleri. sadece şunu söyleyebilirim doğru eğitmen değilmiş sizinki labrador sakin bi ırktır normalde başından beri problemli hayvanın sorunlarını görmezden gelmek eşinizin yanlışı olmuş. size eğitmen olarak berker arslan'ı önerebilirim kendisi labrador uzmanı beykozda çiftliği var, benim gördüğüm en iyi eğitmen kendisi türkiyede. fiyatı da yüksektir ama eşinizin yapabileceği tek şey bu bence. zaten hayvan eğitimi sadece hayvana verilmez sizi de eğitmesi gerekiyor biz eğitim alırken her attığım adım, her söylediğim söz yanlışmış bu ne yani demiştim:) şu an hayvana ne yapmanız gerektiğinizi bilmiyorsunuz bence şimdiki eğitmenle vakit kaybetmeyin zaten yararı da olmamış direk berker arslan sizn çözüm. bizim sorunlar büyük ölçüde çözüldü ama hala her gördüğü canlıya havlayarak yanına gidip koklamak oynamak istiyor asla yanımızdan yürümüyor canı isterse yürüyor gören çaldık sanar hayvanı:) çok heyecanlı oyuncu tam bir av köpeği yerdeki tüye ferma gösteriyor bi yere gittiğimizde herkese atlayıp kendini sevdirmek istiyor asla durmuyor vs. eğer canıma tak ederse direk ben de berker arslana gideceğim çok kafa patlattık eşimle okumadığımız kitap izlemediğimiz eğitmen kalmadı. cesar milan hatmettik her videosunu izlemişimdir. gerçekten çok büyük emek istiyor 8 yaşındaki hayvan artık yaşlı kabul edilir enerjisi o kadar yüksek değildir eşiniz sorunları geçiştirerek size zarar veriyor. hayvanı vermek onu ölüme terk etmektir ben olsam yapamazdım.
Bu konuyu yanlış ifade etmişim zaten öyle bir durum imkansız köpekle bebek asla aynı odada yalnız kalmıyor. Gözetimli ve güvenli durumlarda temassız şekilde bir araya geliyorlar sadece beraber bebek arabasıyla vs yürüyüşe çıkıyoruz veya bebek mama sandalyesindeyken gibi gibi. Manyak değilim çocuğum canımın parçası tabii ki bir köpek için canını hiçe saymam.Kendisini bile isirmiş cocugu isirmayacaginin garantisi yok demek ki.
ben yapamazdım, riske atamam ama çözümünüz ne olur bilemem.
Hayir birde cocuga saldirsa elinden almaya kalksaniz 2 oda evin icinde sizede saldiracak muhakkak o hirsla cocugumu koruyacaksiniz kendinizimi koruyacaksiniz o an
Hayir demek istedigimi anlamadiniz, eminim zaten bu korku ile cocugunuzu birakmazsiniz bebekle baş başa.Bu konuyu yanlış ifade etmişim zaten öyle bir durum imkansız köpekle bebek asla aynı odada yalnız kalmıyor. Gözetimli ve güvenli durumlarda temassız şekilde bir araya geliyorlar sadece beraber bebek arabasıyla vs yürüyüşe çıkıyoruz veya bebek mama sandalyesindeyken gibi gibi. Manyak değilim çocuğum canımın parçası tabii ki bir köpek için canını hiçe saymam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?