• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam Bensiz Düğüne gidiyor.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nazoo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konu sahibine inat yapar gibi cevap yazmak istemediğim için o kısma değinmedim aslında 😊

Bende yazmak istemedim ama " insanlar beni neden hesaba katmıyor" a bağlayınca dayanamadım. Üstelik bu ilk değil, ilkinde tek çocukla zorlanmış, şimdi iki çocukla gitmek istese nasıl gidecek? Eş ve baba olarak neden düşünmüyor? Eşi varken neden başkası onu hesaba katsın bilmiyorum.

Ne kızın ön koltukta oturmasına takıldım(Sadece beklemediğim için şaşırdım) ne de kocamı kapacaklar diye endişe ettim. Beni rahatsız eden kızın sonradan istek atması.

Ha her zaman aynı şey olacak değil ama benzer bir olay bir kaç defa daha tekrarlansa sonuçta erkek cinsi vay ben neymişim diye aklına karpuz kabuğu düşürmeye gerek yok
Kayınvalidenizin düğüne onunla gitmesi ne şekilde engel olacak peki böyle bir olayın bir daha yaşanmasına onu anlamadım.

Milletin ne" şanslı" eşleri var.Eşim bana bunu yapsa ısıtıp ısıtıp önüne koyarım.Bir daha aynı şeyi yapmayı aklından bile geçiremez.Ben çocukla perişan olacam,o kadının tekini Fink Fink rahatça gezdirecek....Neymiş arabası ve şöforlüğü arkadaşın emrine amade,hanım çocuklar ne bok yerse yesin.....
Dur kız gaza getirme, şimdi kavga ettirecen. Kalabalık ortamlarda oluyor böyle şeyler. Geçen sefer kendisi de anlık gelişen duruma uymak zorunda kaldı. Kendi aklıyla yapsaydı o aklını alırdım onun.

Esinizin is arkadasinin dugunune annesiyle gitmesi sacma. Velisiyle gelmis gibi. Yani dusundum de degil is arkadasi, normal arkadasimin dugunune de babamla gitmezdim.

Onun disinda onceki kizin istek atması cok gereksiz ve sacma olmus, buna sinir olmakta haklisiniz.

O olaydan sonra kocam kimsenin gelin düğün arabasında şoför falan olamazdı. Sizin arabanız gelin arabası oluyorsa yok sayılıp başka birilerinin arabasında küçük çocukla yolculuk yapamazsınız.
2 çocuklu adam yine ailesiyle o arabaya binemeyeceğine göre başka biri kullanabilir arabayı. Kocanızdan başka şoför mü yok?
Bu işler biraz daha bekar, kendi başına takılacakların işi, kocanıza bunu hatırlatın, kendi akıl edemeyecek gibi duruyor.
Kayınvalideyi gönderme de mantıksız bu arada. Ben güven kısmına takılmadım, eylemin kendisi saçma.

Son düzenleme:
Kayınvalidenizin düğüne onunla gitmesi ne şekilde engel olacak peki böyle bir olayın bir daha yaşanmasına onu anlamadım.
Oo sen kv yi tanısan hiç sormazdın bunu. O ne düğün dinler, ne gelin, ne de nedime. Oraya ön koltukta gittiyse ön koltukta devam eder. Geçen sefer ben değil de o olsaydı, geline az kay arkadaşın da otursun der yine de başka arabaya geçmezdi.

Milletin ne" şanslı" eşleri var.Eşim bana bunu yapsa ısıtıp ısıtıp önüne koyarım.Bir daha aynı şeyi yapmayı aklından bile geçiremez.Ben çocukla perişan olacam,o kadının tekini Fink Fink rahatça gezdirecek....Neymiş arabası ve şöforlüğü arkadaşın emrine amade,hanım çocuklar ne bok yerse yesin.....
Ay ezik ezik şeyler valla okurken yüzüm gözüm buruştu. Essek gibi milleti ordan buraya taşıyor. Karisi çocuğu da milletin arabasında sürünüyor. Her ortamda şöyle bi tane ortamin safı ve gariban karisi mutlaka olur.

Merhaba hanımlar.

Senin derdine tüküreyim dedirtecek bir konuyla geldim. Fikirlerinizi merak ettiğim için de paylaşmak istedim.

Yarın eşimin iş arkadaşının düğünü var. Büyük kızım hasta, küçük de genelde kalabalık ortamlarda huysuz zaten. Haliyle ben gitmeyeceğim.

Gelelim konuya. Bir kaç sene önce bir arkadaşının düğününe gittik. Bizim arabayı gelin arabası yaptılar. Gelin alındı döneceğiz, arabanın yanına bir gittim, eşimin yanında bir kız oturuyor. Gelinin sadıcıymış. Doğru olan da arabada, gelinin yanında onun olması zaten. Sonra beni de yaşlı bir çiftin arabasına aldılar. İki saatlik yolu huysuzlanan bebekle gerilerek geldim. Konu bu da değil.

Düğünden birkaç gün sonra eşimin sosyal medya hesabına arkadaşlık isteği gelmiş. Hesabına girdim baktım o kız. Eşim de bildirimlere bakmaz, çoğu zaman ben sorarım tanıyorsa kabul ederim. Söyledim, engelle gitsin dedi. Daha da üstünde durmadık zaten.

Şimdi eşim yine gelin arabasını kullanacakmış. Diyorum ki kv ye söylesem benim yerime o gitse. Çok kafa dengidir ve beni destekleyeceğini biliyorum ama saçma mı olur. Ha eşim çok yakışıklı, herkes peşinde diye bir iddiam yok, eşime de güvenirim ama fark ettim ki bilinç altımda kafaya takmışım. Ben yine de eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım diyorum. Siz ne dersiniz.
çocukları kv bırak sen git.

Dur kız gaza getirme, şimdi kavga ettirecen. Kalabalık ortamlarda oluyor böyle şeyler. Geçen sefer kendisi de anlık gelişen duruma uymak zorunda kaldı. Kendi aklıyla yapsaydı o aklını alırdım onun.
Yok nazocum eşinle arana girmem.Bir an senin yerine kendimi koydum kucağımda bebe,hiç bilmediğim birinin aracında düğün konvoyunda pet perişan.Benim koca yanında bir kadın arkada gelin damat estire estire gidiyor,bak kesin yolardım o adamı....

Ay ezik ezik şeyler valla okurken yüzüm gözüm buruştu. Essek gibi milleti ordan buraya taşıyor. Karisi çocuğu da milletin arabasında sürünüyor. Her ortamda şöyle bi tane ortamin safı ve gariban karisi mutlaka olur.
Oooo ortamlarda bunu adamın önüne ısıtıp ısıtıp getirirdim,hele birde o kadın kocamı arayıp bulup istek atacak .Adamın suçu var mı yok mu demezdim canına okurdum.Tam çıldırmalık konu....

Bende yazmak istemedim ama " insanlar beni neden hesaba katmıyor" a bağlayınca dayanamadım. Üstelik bu ilk değil, ilkinde tek çocukla zorlanmış, şimdi iki çocukla gitmek istese nasıl gidecek? Eş ve baba olarak neden düşünmüyor? Eşi varken neden başkası onu hesaba katsın bilmiyorum.
Benim eşim olsa… diye başlayan bir cümle yazmak istemedim. Benim eşim olsaydı durum bana hiç aksettirilmezdi.
Herkesten önce eşinin bir saniye durun demesi gerek, o konuda sonuna kadar haklısınız.

Son düzenleme:
O olaydan sonra kocam kimsenin gelin düğün arabasında şoför falan olamazdı. Sizin arabanız gelin arabası oluyorsa yok sayılıp başka birilerinin arabasında küçük çocukla yolculuk yapamazsınız.
2 çocuklu adam yine ailesiyle o arabaya binemeyeceğine göre başka biri kullanabilir arabayı. Kocanızdan başka şoför mü yok?
Bu işler biraz daha bekar, kendi başına takılacakların işi, kocanıza bunu hatırlatın, kendi akıl edemeyecek gibi duruyor.
Kayınavalideyi gönderme de mantıksız bu arada. Ben güven kısmına takılmadım, eylemin kendisi saçma
Düz mantık, erkek kafası işte. Muhtemelen söz verirken ilk olayı hatırlamadı bile. Demek ki az korkutmuşum.

Ya bir tek ben mi bu tarz şeyleri çok komik buluyorum sizin hiç derdiniz falan yok mu cidden
Yok kız, çok şükür hiç derdimiz yok. Sağlıklıyız bin şükür, işimiz gücümüz, evde huzurumuz yerinde. Evlatlarımız sağlıkla, huzurla büyüyor.🧿Burada konu açtıracak kaynana, görümce de yok. Bizden de konu çıksa çıksa anca hayatımıza göz diken istek atan fırşıntılar çıkar.

Oo sen kv yi tanısan hiç sormazdın bunu. O ne düğün dinler, ne gelin, ne de nedime. Oraya ön koltukta gittiyse ön koltukta devam eder. Geçen sefer ben değil de o olsaydı, geline az kay arkadaşın da otursun der yine de başka arabaya geçmezdi.
Bu da yanlış değil mi ? Yani madem ön koltukta gidip gelmek istiyordunuz bunu dile getirmeliydiniz, sizin yerinize kayınvalidenizin ayar çekmesini beklemek, kayınvalideden medet ummak tuhaf olmuyor mu?

Yorum yazanlara katılıyorum, genelde ya akraba veya gelinle damadın çok yakın olduğu bir çift düğün arabası oluyor, önde şoförle nişanlısı sevgilisi veya eşi oluyor arkada da gelinle damat.

Sizde yazmışsınız o yüzden yazmamda sakınca yoktur diye düşünüyorum, eşiniz işgüzar.

Ya bir tek ben mi bu tarz şeyleri çok komik buluyorum sizin hiç derdiniz falan yok mu cidden
Kısa sürede halletmem gereken bir işim var, stresten mideme ağrılar giriyor ama olsun yaşamadığım ve yaşama ihtimalimin %3 falan olduğu bir olayı kafama takmak ve bunu yaşamışım gibi sinir olmak, kendi derdimi düşünmekten daha kolay 😀

Benim eşim olsa… diye başlayan bir cümle yazmak istemedim. Benim eşim olsaydı durum bana hiç aksettirilmezdi.
Herkesten önce eşinin bir saniye durun demesi gerek, o konuda sonuna kadar haklısınız.
Eşim de o gün ne olduğunu anlamadı ki. O anki durumu dert etmemiştim zaten. Sıkıntı sonradan çıktı. Ama bu defa olanları unutup yine kabul etmesi sıkıntı.

Kısa sürede halletmem gereken bir işim var, stresten mideme ağrılar giriyor ama olsun yaşamadığım ve yaşama ihtimalimin %3 falan olduğu bir olayı kafama takmak ve bunu yaşamışım gibi sinir olmak, kendi derdimi düşünmekten daha kolay 😀
Ay güldürdünüz beni 🤣 Küçük, tatlı dertleriniz olsun.

Bu da yanlış değil mi ? Yani madem ön koltukta gidip gelmek istiyordunuz bunu dile getirmeliydiniz, sizin yerinize kayınvalidenizin ayar çekmesini beklemek, kayınvalideden medet ummak tuhaf olmuyor mu?

Yorum yazanlara katılıyorum, genelde ya akraba veya gelinle damadın çok yakın olduğu bir çift düğün arabası oluyor, önde şoförle nişanlısı sevgilisi veya eşi oluyor arkada da gelinle damat.

Sizde yazmışsınız o yüzden yazmamda sakınca yoktur diye düşünüyorum, eşiniz işgüzar.
Yok ay. İlkinde boşluğumuza geldi. Bu defa kv min ayar çekmesine ihtiyaç duymazdım. Düşünsenize anne sen de gel beni arabaya almıyorlar dediğimi.

Çocuk hasta olmasa gider, kimseye de alan bırakmazdım. Sonuçta eşimin yanında gideceğimi biliyorlar, ona göre hareket etsinler, ya da bize başka araba ayarlasınlar ya da arkaya sıkışsınlar ya da başka arabayı yapsınlar. Orası onların sorunu. Bir sürü seçenekleri var.

Sorun olan benim gitmeyişim zaten. Sadece araba da değil. Herkes ailesiyle gidecek. Kimsenin masasına oturamayacak, koca gece sap gibi kalacak ortada. Annesi, bacısı, kızı biri olmalı yanında.

Gerçi sap gibi kalsa da olur. Belki aklı başına gelir de bir daha işgüzarlık yapmaz.

Back
X