Kocam bes kurus fazla kazansin diye..

Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.

Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.

Kendimi okadar kotu hissettim ki. Nasil insanlar hala boyle dusunebiliyorlar anlamis degilim. Sanki bizim eslerimiz bizim paramizla ev gecindiriyorlar, biz cocuklardan cok eslerimize calisiyoruz. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala? :110:
Kocasindan "esek gibi baksin" diye soz eden biri icin kendini yorma degmez

zekaya bak,
sanki çalışıp kocayı besliyor,
istediği tatile gidemeyince, çocuğuna istediklerini alamayınca ağlar ama...
valla ben bu zekadaki insanların anne olmasına üzülüyorum.

not: doğum yaptım işten ayrıldım, yıllar sonra işe döndüm, burda mesele çalışıp çalışmama meselesi değil, parayı neden kazandığını idrak edememe meselesi...

Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.

"Tamam yavrum baksın da, işte insan gibi baksın diye çalışıp, insanca yaşayıp gidiyoruz" demelik olmuş tam.

Var böyle düşünen hanımlar, bazı bazı ben de böyle düşünürüm yalan yok, tabi bu kadar tek düze ve bencil değilim, daha kibar cümlelerle düşünürüm. İşi bıraktım hamilelikte, planım da kreş çağına kadar çalışmayıp çocuğumla ilgilenmek, senelerdir hayal ettiğim sergiye hazırlanmak. Baksın tabi, geçindirsin evi, eşim çalışamayacak konumda olsa, ben koyarım taşın altına elimi, hayat müşterek. (Kaldı ki işe alışan insan, işten çıkınca bocalıyor, ben hala tam verimli hissedemiyorum mesela kendimi)

Takılmayın, böyle düşünen insanın, öyle de eşi oluyor genelde. Buralarda çok var hanimler arabalarıyla mağaza mağaza fink atıp koca parası ezerken, kocaları eşşşek gibi 2 işte, 3 işte çalışıyor. Hayata gelme sebebi, amacı, sorgusu yok... Bana ne, sana ne, kime ne? Sizin nasıl bir hayat, yuva, bütçe planladığınızdan da kime ne, siz nasıl huzurlu, nasıl mutlu olacak, kendinizi nasıl işe yarar, faydalı hissedecekseniz öyle yaşayın.

Üslubu çok kötü. Ama sanırım senin takıldığın fikir...
Bu bir seçimdir. İnsan sadece çalışarak üretken olur diye bir şey yok.
Evde çocuklarına bakmayı tercih eden, çocuklarını farklı yetiştirme hayali olan insanlar da olabilir...
yada evde çocukları ile birlikte okuyan, eğitimine devam edenlerde.
Sabah 8 akşam 5 memur zihniyeti ile üretkenlik aynı şey değildir sonuçta.
Çalışmayan kadın tüüü kaka ezik,
Çalışan da kötü anne, vicdansız falan olmaz.
Tercih meselesi. Herkes saygıyı hakediyor.

Neden kocamın cebine 3 kuruş fazla girecekmişki. Kendim için çalışıyorum ben nerden malum yarın bigün kocamın başına bişey gelmeyecek yada boşanmak zorunda kalacağım. Ele avuç açtıktan sonra görürüm o 5 kuruşa nasıl muhtaç oluyor. Çocuğum olursa daha çok çalışırım tabikide. Daha iyi şeyler giysin daha iyi şeyler yesin daha iyi okullarda okusun. Ki kendime harcarken de kimseye hesap vermiyorum en azından. Kendisi birazda bunları düşünsün. Zamanında evlenir evlenmez iş bırakan bi tanıdığım 1 yaşında çocuğu varken eşini kaybetti. Sonra hayda iş ara dur. Tekstillerde ortacılık yapıyor şimdi.

Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.

Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.

Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olamdan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala? :110:

DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu.

Arkadaşın kendisini aşağılamış da haberi yok sadece. Kimse kusura bakmayacak, kadın erkek eşitliği diyoruz, o zaman kadın da 'esek' gibi bakacak evine. Yani imkan varsa, mümkünse kadın da çalışacak, evine destek olacak. Ayrıca öyle evde oturup da 'erkeğine eline bakma' zihniyetini anlamıyorum ben bu tarz kadınlardaki, tabii onlar böyle diyemiyor da işi ne bakacak tarzı üstten konuşuyorlar. Eşim der hep erkek eşek gibi çalışacaksa madem kadın da eşek gibi evde hizmet edecek o zaman diye, eğer eve para getirmenin adı eşeklik olacaksa kadın da evde aynı şekilde olacak o zaman...

Bence siz o arkadaşa takılmayın fazla, kendisini çok ğstten görüyor, sevginin ve saygının ne olduğunu bilmiyor. İnsan önce kendine verdiği değerden ötürü çalışmalı bir kere, ekonomik özgürlük, üretkenlik vs çok güzel şeyler.

Ben de cocugum kres yasina gelene kadar calismama karari alanlardanim. Benim icin en dogru secenek buydu. Ama kocamin cebine para girmesin bize esek gibi baksin mantigiyla degil tabiki. Kimse kimseye bakmiyor, kimse kimseye yuk de olmuyor, sorumluluklarimiz var ikimizinde bu bi is bolumu.

Ben çocuk için eşimin bile çalışmasını istemiyorum ne yazık ki çocuk yetiştirme konusunda annenin varlığı tek başına yeterli değil.

Ama hayat şartları mecbur en az birisi çalışacak. Buda evlilikte ayrı bir sorumluluk . Yoksa elin oğlu neden çalışsın da ben yiyim? Yedirir mı o parayı bide yani. Çok yanlış düşüncesi arkadaşının.

Bence sen bu konuyu düşünce yapına iltifatlar yağdıralım diye açtın :)

Kimi kadın evde kalıp çocuğuna bakmak ister, kimi de çocuğa daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıp didinmek ister. Herkesin kendi tercihi saygı duymak gerekir.

Bekarken çalışıyordum evlenince bıraktım inan kızım 3 yaşına girsin krese vermek istiyorum çalışmak için ama eşim karşı çıkıyor inanın daha iyi şartlarda yaşamak varken tek maaşla ev gecindiriyoruz bu çok kötü maalesef arkadaşın o kullandığı essek gibi bakacak lafı benim eşim gibi insanlar için geçerli ben karımı çalıştırmam modunda gezenler gerekirse essek gibi çalışacak çünkü bunu hakkediyorlar.

Ama konuda geçen arkadaşın ileride ki kocası duysa şunları valla adam utanır bir insan sırf keyfi için çalışmak istemeyip ustune kocaya essek gibi calisacak diyip sonra kocayı ATM olarak görmesi kadar küçültücü bir durum olamaz heralde.

Son düzenleme:
eşek gibi çalışıyorum ne haftasonum belli ne tatilim ne bayramım (basın sektörü)

eşim de iyi kazanır

ama çok harcarız tatillere gideriz yeriz içeriz

kocam için diyemem bana eşek gibi bakacak diye o nasıl laf öyle

5 sene üniversite okudum ben

çocuğum olunca da çalışıcam sırf kocam daha çok yorulmasın strese girmesin, çocuğumuza iyi bakalım diye

o benim kocam benim bankam değil

Back
X