Kocam boşanmak istiyor, ben istemiyorum...

Bireysel terapi önerebilirim. Sizi grup terapisine de alabilir, evlilik terapisine de.. Duruma göre kendisi uygun olana mutlaka yönlendirecektir... Size çok güzel bir hayat diliyorum.. Kelime yapınız ve olayları anlatış tarzınız mutlu bir hayat hakettiğinizi gösteriyor zaten...
Eşiniz bir zahmet önce kendi psikolojik sorunlarının farkına varsın, kusura bakmayın da.. Yüklenmeyin kendinize...
İnşaallah her şey daha iyi olacaktır sizin ve o güzel evlatlarınız için..

çok teşekkür ederim, nedense bu yazınızı okuyunca gözlerim doldu.
Evet çok şükür neseliyim.ama dediğim gibi çok sıkıntılı dönemleri kendi mucadelemle yendim.
Eşime kızmıyorum, onunla geçirdiğim 12 senede bambaşka biri oldum, çok olgunlaştım. Hamdim,pistim. Yanmama daha cok var.
Kendimi tanıdım. Zayıf ve güçlü yonlerimi. Kendime zarar veren yonlerimi.
Böyle bir rehbere ihtiyacım olduğu için bu insan yoluma çıkmış.
Ben bir şekilde yolumu bulurum.
Tek derdim çocuklarımı hayata en güçlü şekilde hazırlamak.
Bu babasız mümkün görünmüyor, o yüzden evliliğimi kurtarmak için mücadele ediyorum.

Onumu göremiyorum demişken, gorebildigim kadarini yazayim,banada fikir olsun.ben bu yazilari doner doner okurum.
Esim eski bir ev almıştı,orada tadilat yapıyor. Tadilat bitince oraya taşınacak.
Bu fikre 2 yıldır çocukları ve beni hazırlıyordu.hepimiz kendimizi hazirlamisiz bence.
2 evimiz olacak. Cocuklar istediği evde kalabilecek.
Diğer ev su an oturduğumuz evin bitişiğinde.Ben pencereden gizleyerek çocukları oraya gonderebiliyorum,karşıya geçme işi yok.

Büyük oğlum 7,5 yaşında. Olayların bilincinde. Çok duygusal hassas bi cocuk.asla ayrılmamız istemiyor.
Küçük 5,5 yaşında.
O 3 yaşındayken ( tam saglikli bağlanma kopma donemlerinde),ben büyük oğlumu yanıma alıp ise gidiyordum,esi evde çalışıyor,küçüğe o baktı.
Çocuğun gözünde ben kendisini terk eden anne olarak kaldım.baba evden hiç ayrılmadı, onu hiç terk etmedi.Su anda da babasıyla diğer evde yaşamayı seçiyor.
Büyüğün ailemiz dağılacak diye oldu patlıyor.babası gibi aile birliğine çok önem veriyor.

Eşimle en büyük sorunumuzdan biri de buymuş ,bir iki yıldır farkına vardım.
Evlenmeden önce hep 4 cocuk istediğini söylerdi bende olur derdim. Bu zamanda kim cok cocuk ister ki. Babamın rekorunu kuracağım derdi. 11 kardeşler. Hepsinin gırgır olsun diye söylendiğini sanmıştım.
Bir iki yıldır bana bu yüzden çok sitem ediyor. Ortak aldığımız kararı tek taraflı olarak bozdun diyor.
Su an hamile kalsam havalara uçar.
Çocuğa benden güzel bakar ama cocuk biraz büyüyünce yine evi terk eder.
Menopoza kadar doğurmam lazım o zaman.:anneadayı::KK47::KK47::KK47::KK47::temizlik:

Sağlığınız yerinde değil sanırım.
Geç kalmadan yardım alın,yazık bebeleriniz var.

11. Agustos. 2020. Sali

4 YIL SONRA ....

Hayat ileri bakarak yasanir; geri bakarak anlasilirmis.

Geri donup bakinca, lohusalik depresyonu denen seyi dibine kadar yasamisim. Tamamen kendi gucumle ve annemin sonsuz destegiyle ( Rabbim hayirli, uzun omurler versin.) atlatmisim.
KENDI GUCUMU GORDUM.
Bundan sonra kolay kolay yikilmam Allahin izniyle.

TANRI SIZE ISTEDIGINIZ INSANLARI DEGIL; IHTIYACINIZ OLAN INSANLARI VERIR.
OYLEKI BU INSANLAR SIZE YARDIM EDECEK; SIZI INCITECEK, ACI VERECEK, SIZI TERKEDECEK, SIZI SEVECEK VE OLMANIZ GEREKEN INSAN OLABILMENIZI SAGLAYACAKTIR...
Af buyur

Merhaba . Benim de esim boşanmak istiyor. 10 yillik evliyim.Ailesine aşırı düşkün.köydeki abisinin çocuklarını bizim yanımızda okuttu.Ben yeni evliydim, istemedim.
Işlerin bu noktaya varacağını bilsem sesimi çıkarmaz,4-5 yıl idare ederdim.
O zaman istememekte sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyordum. Yine haklı olduğumu dusunuyorum ama haklı olmak hiç bir ise yaramıyor bazen. Ben kendimi yiirttim adam yine yapacağını yaptı.
Eşimi tam tanımadığım için damarına basmisim.
Bu olaydan sonra beni hiç affetmedi. Çok kinci.
3 yıl önce evi terk etti. Bir kaç sokak ileriye taşındı. Çocuklarımın her akşam babam niye gelmedi sorularinadayanamayip çocukları alıp onun yanına yerleştim. onceleri mutluluktan havalara uctu.sonra yine ayrılacağını söylemeye başladı. Ev aldı,2 yıldır tadilat yapıyor, bitmek üzere. 2-3 ay içinde gidecek.8 ve 6 yaşında 2 oğlum var. Şimdiden beni dinlemiyorlar.Esim bu cocuklar ilrde seni hiç saymaz, çocuklar benim yanımda kalsin diyor.
Tekrar evlenip cocuk yapacakmış. Bunu söyleyince kıskançlıktan oluyorum.
Evlenmeden önce 4 çocuk istiyordu, ben şaka saniyodum.buda aramızda çok sorun olmuş. Yeni yeni anlıyorum. Şu an hamile olsam havalara uçar.
Hepsini birden anlatınca çok saçma, şaka gibi geliyor.yıllarca beynimin içinde kendi kendimle konuşmaktan o kadar yorulmuştu ki,
Dün gece buraya biraz bir şeyler yazdım müthiş rahatladım.
Sacmada olsa ben 12 yıl içinde bütün bunları yasadim.birlikte olmamız ilk günden sacma geliyordu.bazen dizi izlerken nikah masası sahnesinde hep o ani tekrar hatırlıyorum.
Ben o masadan kaçıp gitmenin en doğru hareket olacağını dusunerek imzayı attım.

Bu arada memurum. Maasimla çocukları ve kendimi idare edebilirim, luks merakim yok ama bosanmaktan ödüm kopuyor. Yukarıda bir arkadaş yazmış, millet ne düşünecek kaygısı hat safhada.
Sanırım inat için evlenmisim, kendime yeni yeni itiraf edebiliyorum.
12 yil içinde eşimi biraz tanidiysam evi terk ederse asla geri donmez.
Çocuklari çok iyi yetistireceginden eminim. Tekrar evlenicem demese çocukları ona verip ayrılmak mantıklı görünüyor.
Içim kan aglasada doğrusu bu. 2 erkek cocuk beni şimdi dinlemiyor, ilerde hiç baş edemem.
Çocuklarımı üniversiteye yerlestirene kadar disi mi sikmam lazim.
Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

sizin için kopyaladim taksit taksit yazip durmaniza gerek yok ..

Çocukları verip ayrılmak mantıklı görünüyor demişsiniz.Çalışmayan kadınlar sırf çocuğundan ayrı kalmamak için cehenneme dönen evlilikleri sürdürürken siz bir memur olarak çocuklarınızı nasıl babaya vermeyi düşünürsünüz.Diğer kadınlar parasızlıktan veriyor.Boşanmaktan ödünüz kopuyor, evlilikten vazgeçemiyorsunuz ama çocuklarınızdan kolayca vazgeçiyorsunuz.Sizi gözden çıkarmış bir adam var. Şu an hamile olsam havalara uçar diyorsunuz. Böyle bir evlilik birliği içinde adamın evliliğe ve cocuga bakış açısı çok tuhaf. Bu evlilikten size hayır geleceğini düşünmüyorum. Kocayı adam edemezsiniz ama 6 ve 8 yaşındaki iki küçük çocuğu okuyarak, öğrenerek ve kendinizi geliştirerek çok güzel yetiştirebilirsiniz. Biz kadınlar,çocuğumuz olmadan nefes bile alamayız. Lütfen siz de kendinizi böyle bir bakış açısına getirin. Tam nikah için imzası atarken kalkma fikri var ya, ona da kesinlikle inanıyorum. Olmayacağını bizler o imzayı atarken zaten görüyoruz. Yine de bir umut galiba. Bedel ödeye ödeye tahminlerimizin doğruluğunu daha iyi anlıyoruz.

Çocukları verip ayrılmak mantıklı görünüyor demişsiniz.Çalışmayan kadınlar sırf çocuğundan ayrı kalmamak için cehenneme dönen evlilikleri sürdürürken siz bir memur olarak çocuklarınızı nasıl babaya vermeyi düşünürsünüz.Diğer kadınlar parasızlıktan veriyor.Boşanmaktan ödünüz kopuyor, evlilikten vazgeçemiyorsunuz ama çocuklarınızdan kolayca vazgeçiyorsunuz.Sizi gözden çıkarmış bir adam var. Şu an hamile olsam havalara uçar diyorsunuz. Böyle bir evlilik birliği içinde adamın evliliğe ve cocuga bakış açısı çok tuhaf. Bu evlilikten size hayır geleceğini düşünmüyorum. Kocayı adam edemezsiniz ama 6 ve 8 yaşındaki iki küçük çocuğu okuyarak, öğrenerek ve kendinizi geliştirerek çok güzel yetiştirebilirsiniz. Biz kadınlar,çocuğumuz olmadan nefes bile alamayız. Lütfen siz de kendinizi böyle bir bakış açısına getirin. Tam nikah için imzası atarken kalkma fikri var ya, ona da kesinlikle inanıyorum. Olmayacağını bizler o imzayı atarken zaten görüyoruz. Yine de bir umut galiba. Bedel ödeye ödeye tahminlerimizin doğruluğunu daha iyi anlıyoruz.
az yukariyi okursaniz konu sahibi kendi guncellemis konuyu. konu cok eski.

11. Agustos. 2020. Sali

4 YIL SONRA ....

Hayat ileri bakarak yasanir; geri bakarak anlasilirmis.

Geri donup bakinca, lohusalik depresyonu denen seyi dibine kadar yasamisim. Tamamen kendi gucumle ve annemin sonsuz destegiyle ( Rabbim hayirli, uzun omurler versin.) atlatmisim.
KENDI GUCUMU GORDUM.
Bundan sonra kolay kolay yikilmam Allahin izniyle.

sonuc ne. 4 yil sonra neler degisti.

Back
X