- 18 Şubat 2016
- 263
- 80
- 13
- 36
- Konu Sahibi acilaricinde
-
Sanırım işin rengi biraz belirmeye başladı.Siz çocuğunuz için tabikide doğru olanı yapıyorsunuz bende çocuğum olsa sizin gibi ona düzenli ve düzgün bir hayat vermeye çalışırım her anne bunu önemser.Ama bazen arada kaçamaklar yapmak planlardan az da olsa kaçmak değişiklikler yapmak her insana iyi gelir.Mesela şampiyonluk kutlamaları için bebeğinizi eğer aileleriniz yakınsa biraz onlara bırakıp gidebilirdiniz ya da ana kucağında uyurdu ne olacak belki yılda bir kere yaşayacağınız bir anı bu tatlı anınızıda fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirirdiniz.Siz sanki düzen derken işin boyutunu biraz değiştirmissiniz.Özellikle akşam tekrar işe gitmesi durumu çok abartı olmuş evet çocuk ailesi ile yemek yemeği öğrenmeli birliği görmeli ama her aileninde şartları ve durumu bir değil bu sebeple sizinle oturduğu sofrada aynı şekilde ona bişeyler öğretecek ya da diyelimki eşinizi beklediniz çocuğunuzun yemeğini ki bence 7 bile geç bir saat daha erken yedirip sizinle birlikte de masada oturup meyve gibi yogurt gibi artık süt gibi bilemiyorum şuan ufak tefek birşeyler yiyerek izinle sofryı paylaşabilir.
Bir de eşinizle olan aktivitelerinizi elinizden geldiğince sürdürmelisiniz mesela birlikte piknik yapın havalar güzelken yada yüzmeye gidin bebeğiniz için uygun mu bilmiyorum tabi araştırmak lazım güzel bir film izleyin.Siz bebeğinize düzenli bir yaşam sunarken kendiniz olduğunuz halinizden 180 derece farklı bir yapıya bürünmüşsünüz.Arada bir sizin hala o monoton olmayan siz olduğunuzu eğlencenizi kaybetmediğinizi göstermeniz gerekir mutlaka.
Kesinlikle zaten her zaman hayata bakışınız böyle olmalı artık en başta size ihtiyacı olan ufaklığı fakat tümden ailenizi düşünerek hareket etmelisiniz.Ve bu 10 aylık süreçte annesinizin çocuğa hiç bakmaması sizin açınızdan da kötü olmuş mutlaka nefes almalıydınız sizde eşiniz de.İşe sadece eşinizin size olan cinsel çekiminden bakarak ona yönelik hareketler yapmışsınız fafat emin olun eşlerin birbiri ile olan arkadaşlığı diyologu hayatının her alanını etkiliyor cinsellikte dahil olablir buna.Umarım herşey gönlünüzce olur.Bu olanda gerekirse yardım alın hayatınızı daha normal bir akışda hepinize uyacak şekidle brlikte düzenleyin.Ayrıca tabi başka durumlardan da kaynaklı olabilir o kadar şey konuşuldu o kısımları da bir süre daha gözlemleyin ve takip edin.En başta da bence eşinizle bu süreci konuşun konuyu cinsellik bazında değil de genel neler hissetmiş neler hissediyor ona göre hayatında neler değişmiş önceliklerini neye göre belirliyor biraz bakış açılarınız üzerinize konuşun paylaşın ama mutlaka paylaşın.Yanlış düşündüğüm yerler olmuş.
Ev içindeki görüntüme dikkat ermeye devsm ederim yanında emzirmem çocuğu düzenli saatinde yatırırım akşam bize vakit kalir, eşime de bu pskolojilere girmez sanıyordum.
Yaptığım büyük değişiklikleri bu küçük ayrıntılar kurtarmaz elbet. Kurtarmadı da.
Evet ara da anneme bırakmak kötü bir fikir değil bırakırım da. Sadece onun değil buna benim de ihtiyacım var ama birakmak icin pek bir organizasyonumuz olmadı.
Sebep benim bu konuda da bırakmam diye koymuş olduğum bir kural değil yani
Sebep buysa biraz daha değişiklik yapmam lazım heralde ama bu sefer 3 umuzu düşünerek. .
Öz eleştiri yapabilen olgun bir insan olduğunuz için sizi tebrik ediyorum.Herkes bunu yaptığı sürece sorunlar daha kolay çözülecek eminim.Siz çok düzgün ve mantıklı bir kadınsınız aynı zamanda da özverili.Lütfen bu empati gücünüzü ve özeleştiri kabiliyetinizi her zaman bünyenizde barındırın.Kendinize her zaman güvenin konuşarak çözülemeyecek şey yok emin olun.Cok kuralci oldum ben birden. Kesinlikle boyle biri değildim. Neden böyle olmuşum bende anlayamiyorum.
Şuan ise gidecek uyumami bekliyor is karmasasini bana yansitmamak için.
Çünkü buna sürekli laf ediyorum.
Ne kadar beni umursuyor gibi gorunsede içten içe sinir olur tabi insan.
Sesini cikartmiyor istedigimi yapiyor diye sorun yok saniyorum.
Aslında biktirdim galiba. oda bana hak verip istediklerimi yapsa da, demek ki adamın sevdiği tarz bu değil.
Ben çok degismisim bugün çok objektif bakabildim ve bunu gerçekten şimdi farkediyorum
Kesinlikle zaten her zaman hayata bakışınız böyle olmalı artık en başta size ihtiyacı olan ufaklığı fakat tümden ailenizi düşünerek hareket etmelisiniz.Ve bu 10 aylık süreçte annesinizin çocuğa hiç bakmaması sizin açınızdan da kötü olmuş mutlaka nefes almalıydınız sizde eşiniz de.İşe sadece eşinizin size olan cinsel çekiminden bakarak ona yönelik hareketler yapmışsınız fafat emin olun eşlerin birbiri ile olan arkadaşlığı diyologu hayatının her alanını etkiliyor cinsellikte dahil olablir buna.Umarım herşey gönlünüzce olur.Bu olanda gerekirse yardım alın hayatınızı daha normal bir akışda hepinize uyacak şekidle brlikte düzenleyin.Ayrıca
Öz eleştiri yapabilen olgun bir insan olduğunuz için sizi tebrik ediyorum.Herkes bunu yaptığı sürece sorunlar daha kolay çözülecek eminim.Siz çok düzgün ve mantıklı bir kadınsınız aynı zamanda da özverili.Lütfen bu empati gücünüzü ve özeleştiri kabiliyetinizi her zaman bünyenizde barındırın.Kendinize her zaman güvenin konuşarak çözülemeyecek şey yok emin olun.
Tamam nerde o zaman bu başkası? Yani ben ne zaman baksam bu adam işyerinde tabi ki olmadığı zamanlarda oluyor ama Nerede olduğunu biliyorum.
Telefon desem kesinlikle saklamaz he bende sürekli kurcalayan biri değilim son zamanlarda çok kurcalar oldum.
diyorum ki ilişkisi var. E onlada mi cinsellik yok o zaman ? Yoksa neden var o kişi?
Gözümde her erkeğin aldatma ihtimali vardır. Ama bulamıyorum bir iz bu yüzden yok diyorum. Arabasına ses kayıt cihazı koydum hiç mi telefonda konusuyor o zaman bu x kişi ile. .
Kimle gideceksin demesini şundan olabilir diye takilmadim geçen sene arkadaslari ile de tatile gitti o yüzden de sormustur belki diye çok takilmadim. Kimseyi istemiyorum ne karımı ne çocuğumu ne arkadaşlarımı gibi..
He aldatiyor oladabilir nasıl bulacağım ben bunu o zaman bu konuda yol gösterin. .
yani neyse çıksın bu artık her sonuca hazirlikliyim
konunuzu başından beri takip etmeye çalışıyorum; aklımda beliren birkaç soru sorulmuştu onlardan bir sonuca varamadım. hatta baştan beri başkası olmadığına eminken arkadaşıyla olan duyduğunuz konuşmasından sonra "acaba?" dedim ama arkadaşlarıyla da tatile çıkmış zamanında o yüzden o ihtimal yine gitti. son olarakAionix ile konuşmanızı da okudum. ve bana da eşinizin düzensiz hayattan tam düzenli hayata geçişte yaşadığı bir sorun gibi geldi.
mesela temizlik takıntınız da oldu mu çocuktan sonra? ya da belki öncesinde ilişkiden hemen sonra duş almayıp sabahı bekliyordunuz şimdi hemen almanız gerekiyor. bu sırada çocuğun uyanmaması gerekiyor. hatta öyle bir anda veya başlangıcında çocuk uyandığı için bırakma durumunuz oldu mu? belki de bu olay bir takıntı oluşturdu.
düzen konusunda da; benim de 15 aylık bir kızım var. aslında biz ne kadar diretsek de çocuklar belli bir yaşa kadar kendi düzenlerini kendileri kuruyorar bence. çocuk kanguruda ya da arabasında da uyuyabilir uykusu geldiğinde. yeme düzeni; termosa koyduğunuz çorba, cikmadan pisirdiginiz birkac kofte veya acele cikiyorsanız biraz kuru ve taze meyve iş görür 1 öğün, sizin yemek yediginiz yerde de sizinle birlikte yer tamam. haftada 1 veya ayda 1-2 gün düzeninin bozulması tüm günlerini etkilemez rahat olun.
iyi geceler.
Yukarıdakı yorumundan aldatıyor ihtimalini aza indirerek düşününce, o zaman arkadaşlarıyla paylaştığı apayrı bir dünyası var diye düşünüyorum ..
bir de o telefon konuşmasında ''ne eşimi ne başkasını istemiyorum ''diyor ya demek arkadaşlarıyla paylaştığı başka bir dünyası var ..
Sen bu telefon konuşmasını duyduğunu paylaşsan nasıl tepki verirdi eşin ?
Yani çok tuhaf insan bir gün önce çiçek getirdiği karısıyla ayrı oda da kalıp tatil yapmak ister mi hiç ..
Bebeğiniz planlı mı oldu ?
Babalığımı kabullenemedi, çoçukla arası nasıl ?ilgisi?
Oncelikle esiniz sizin gibi akıllı ve olgun bir bayanla evlendiği için çok şanslıBence problemin bir kısmını belkide hepsini kendi davranislariniza bakarak saptadiniz. Ben olsam eşimi karşıma alir hayatim cocuk olunca çok farklı bir ruh haline burundum ister istemez. Seni ve kendimi ihmal ettim bu sure zarfinda ama artık daha dikkatliyim bu konuda derdim. Yani buna benzer bir şeyler derdim. Sen böyle anlayışlı konusunca eminim esinde hissettiklerini soyleyecektir.
Onunla oturup detaylı bir konuşmam gerekiyor herseyi hatta bu telefon konuşmasını duymus olmam da konuya giriş sebebim olabilir.
Çocuğuyla gayet ilgili düzenine uyum sağlıyor ama bunu ben böyle istiyorum diye mi yapıyor yoksa böyle olmasi gerektiği için mi bilmiyorum. .
Normalde uyumlu bir adam mıdır? iletişiminiz nasıldı bebekten önce ?
Mutlaka konuşmalısınız, tatil önerisi için de bebeği bırakma durumunuz olabilir mi ?
Bir iki geceliğine .. Bu sefer de ayrı oda muhabbeti yapamaz diye düşünüyorum ..
Ve özel olacak ama başarısız cinsel denemeniz oldu mu ?
Genel olarak uyumlu diyebilirim.
İletişimimiz iyiydi vaktimizin çoğuda birlikte geçerdi.
Konuşacağım evet bu kesin.
Ama tatili tekrar onersem de çocuğu bırakıp gidemem. Emziriyorum ve birden bire buna bende uyum saglayamam. Bir kaç saatliğine birakmakla başlayacağım.
Başarısız değilde. Bir sefer de 4 kere bölündügü dahi olmuştu. Çocuk uyaninca onu pispislemeye gitmek zorunda kalıyorum bu da bir kaç dakikami alıyor. Bazen döndüğümde yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Onun suratı asiliyor ama bir şey demiyor ne diyebilir ki zaten kimsenin elinde olan bir sebep değil bu
Mutluluğunuz ve huzurlu oluşunuz beni de mutlu eder eğer konuda bir gelişme olursa bizimle buradan paylaşırsınız. Herşey gönlünüzce olsun :)Teşekkür ederim konustuklarimiz bende farkındalık yaratti.
Bu sorunun sebebi belki bu, belki de değil . Ama bunun sebebi değilse bile başka sorunların sebebidir illa.
Benim için çok verimli oldu bu konuşma.
Başta sizin ve sizin gibi bir kaç arkadaş daha sağolsun çok kafa patlattı. Onlarla birlikte bir kez daha düşünmek tartışmak ve tabi son olarak sizinle, beni sonuca götürdü.
Bu gece son ayların en rahat gece uykusunu çekeceğim.
Tekrar teşekkür ediyorum. .
Paylaşacağım teşekkürler :)Mutluluğunuz ve huzurlu oluşunuz beni de mutlu eder eğer konuda bir gelişme olursa bizimle buradan paylaşırsınız. Herşey gönlünüzce olsun :)
konunuzu ve son sayfaları okudum
evet siz çocuğunuzla ilgili çok net kurallarınız var gibi
bunları siz yumuşatırken bir adımda eşiniz gelmeli bence size
yani sadece sizde tavır değişikliği olursa yine ayrı odada tatil yapan bir adam yapısında devam eder
o da çocuğu ve aile olmakla ilgili size bir adım atmalı diye düşünüyorum ben
tamamı ile ben kuralcıyım ben düzeltmeliyim diye düşünmeyin bence
eşiniz bana bencil biri geldi açıkcası
o yüzden tek taraflı fedakarlık potasının altına girmeyin diye düşünmekteyim.
O zaman öncelikli olarak çocuğu ara ara bırakmakla başlayabilirsin, hatta eşine süpriz yaparak ..
Hatta ilk etapda bir sinema bileti ya da tiyatro nelerden hoşlanırsanız ..
Önce birlikte vakit geçirmeye başlamak, sonra da yatak odası ile ilgili yaklaşımınız daha rahat olur diye düşünüyorum ben ..
İletişimi iyi olan eşlerin keskin sınırlar olmamalı aralarında, daha yumuşak esnetilebilirlik olmalı bence ..
Kesin konuşmadan önce bence tepkilerini iyice kontrol etmek izlenimlemek en mantıklısı ..
Hassas, konuşulması zor mevzular sonuçta bunlar ..
Yarın tatil bende bu firsatla birlikte birşeyler yapıcam sonra da konuşacağım. O daha henüz çocuğu bırakacağımı bilmiyor ama çocuğu anneme bırakacağım
Hem çocuğu bırakmam çocuk hakkındaki işleyişle ilgili söyleyeceklerimi daha inandırıcı kılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?