Kocam çok sinirli

Sakın sabır, hoşgörü vs gibi erdemlerle bu adamların sihirli değnek değmiş
gibi değişeceğini düşünmeyin... Sihirli değnek diye bir şey yok... Öyle
sinirli bir babanın çocuğuyum bende ve 'baba' kelimesi sadece 4 harfli bir
sözcük benim için, içi bomboş...

Yıllarca geceler ağlayarak dua ettim, isterse beni dayaktan öldürsün ama
anneciğimi bıraksın, annem özgür olsun, mutlu olsun diye. Annem de cesaret
edemedi ve dozu giderek artan şiddetle hep yüzleştik...

Kimsenin arkanızda olmasına gerek yok, bütün anneler tek başına ayakta
duracak güce sahip aslında, erkekler tek başına yapamaz, varolamaz.
Kararlı olan ve cesaretini toplayan, hayatında bir defa çalışmamış, aile
desteği olmayan anneler tanıyorum, dimdik ayakta olan. Bir kadını erkek
var etmez ki yok etsin...

çok doğru ben önemliyim ve bunları hak etmiyorum. büyük oğlumla bilgisayar yüzünden problemliyiz sınırlara uymuyor bende bazen babasına söylüyorum o da sinirlendi çocuğa ben konuşmasını istedim sadece oda vurdu. sonra kaynanam araya girdi bir sürü şey söyledi. ertesi gün ben eltimle diğer eltime ev hediyesi almaya gittim. kaynanam oğluma senin annen çok kötü bir kadın, senin annen babanı dolduruyo o yüzden sana baban vuruyo demiş. oğlum eve gelince bana anlattı anne biliyomusun sen gidince babaannem bana çok kötü şeyler söyledi diyerek anlattı bana. ama eşim yine annesine kızmadı biz kötü olduk. bunun gibi bir sürü şey ile baş etmek zorundayım. anlatsam yaşadığım şeyleri içim çok dolu...

ne kadar güzel yazmışsın şu anda ağlıyarak okuyorum hepinizin yazdıklarını Allah bütün istediklerinizi önünüze koysun inşaallah..

bence bu evlilkte saygı hatta sevgide kalmamış. size yumruklu tekmeli girişecek ve hala alttan alacaksınız. pes doğrusu. çocuklarınızın gözü önünde dayak yiyorsunuz ve hala düzelmesini bekliyorsunuz. bence odun olan kocanızı değiştiremezsiniz.bilmiyorum boşanabilirmisiniz ama bir an önce o çocukları böyle şiddet dolu bi yaşamdan uzak tutun. ilerde onlarda eşlerine vurmayı normal görmesinler...

sen yuvam bozulmasın alttan alıyım diyorsun ama farkında değilsin ki gün geçtikçe eşinin gözünde kişiliksiz,ezik durumuna düşüyorsun, bir insan bu kadar aşağılayabildiği birisini sevemez , sen gidemiyorsun ama seni bu kadar aşağıalyabildiği için gözünde bu kadar küçülebildiğin için gün gelir o çeker giderse şaşırma... şayet ben bu kadar ezdiğim bir kocam olsa adam yerine de koymam , boşanıp boşanmamak senin tercihin tabiki bugüne kadar yaptınmı bilm iyorum ama bari gözünü korkut al çocukları git annene boşanıcam de, bakalım peşinden koşucakmı, affettirmeye çalışacakmı, sana ne kadar değer veriyo gör bakalım yada hiçbirşey yapmayıp sen bilirsin mi diyicek...

arkadaşım sana katılıyorum, yemin ederim bende çocukken bi mucize olsada babam bu akşam gelmese eve, yada Allahım nolursun bu akşam geç gelsin eve diye dua ederdim. bnm de babam annemi döverdi. tehdit ederdi, sıkıştırırdı bi köşede, oda biz çok küçükken annemin kafasını duvarlara vurarak hıncını alırmış, yüzüne vurursam da morluk olursa ailesi görmesin diye kafasını vururmuş duvarlara. ama sonradan baktıki ailede biliyo ama bişey yapmıyo artık yüzüne ve vucudunada yumruklar tokatlar atmaya başladı, en çokda tokatlardı bikaç kez.. üstüne yürümesi bile bizim aklımızı almak için yeterdi.

onlar ayrılalı yıllaaaaaar oluyor ve ben kasıtlı olarak olan biten herşeyi unutmayı tercih etmeme rağmen halen yeri gelince aklıma o kadar çok kötü anı geliyor ki.. bikere uykumdan uyandım bi baktım babam annemi sıkıştırmış yattığı ranzanın orda -annemle babam ben kendimi bildim bileli birlikte yatmadılar annem bizim odada ranzada babam da ayrı odada çekyatta yatardı-, vurmuş belli ki, ben uyanınca korkuyla bakınca gitmişti. bikere de biz çok küçüktük kardeşimle, bigün annemle onun arkadaşına oturmaya gitmiştik eve döndüğümüzde babam eve erken gelmiş meğersem, biz ondan sonra geldik diye bize dediki geçin siz arka odaya biz geçtik, korku içinde bekliyoruz. derken şaaaaakk diye bi ses, içeri koştum bizi azarlayıp yine gönderdi arka odaya. yani bunlar gibisini senelerce yaşadık biz, öyle bir iki filan değil sürekli... bunlar şuan aklıma gelenler..

diyeceğim o ki konu sahibine, eğer çocuklarınızın iyiliğini düşünüyorsanız boşanın bu adamdan. çnk kim ne derse desin emin olun dayak dolu mutsuz bi evde, şiddet gören bi anne ve dayakçı bi babayla aynı evde yaşamaktansa, boşanmış bi anne babanın çocuğu olmak çooook daha iyidir. bütün çocuklar bunu tercih eder buna emin olun. kendinize daha fazla yazık etmeyin, ömrünüzü daha fazla bu adam için tüketmeyin. çocuklarınızın iyiliği için ayrılın lütfen..

benim kocamda görünmeyen yerlere vurur. bak morardı deyincede. ben çok vurmadımki senin cildinde çok hassas der.

canım benim annem de hala çekiyor.

ben oğullarını berbere götür dediğim için bile dayak yiyen bir insanım... çocukları berbere götürmesi için bile kavga ediyoruz.

bende pazar günleri olmasını hiç istemezdim. babam evde olcak diye....

ben oğullarını berbere götür dediğim için bile dayak yiyen bir insanım... çocukları berbere götürmesi için bile kavga ediyoruz.

siz çocukları berbere götürmesi için kavga etmiyorsunuz eşinizin canı sıkılınca kavga çıkıyo dayat atıyo tik gibi birşey olmuş el alışkanlığı sanırım zaten size dayak atıyo sonra sizde gidip özür diliyosunuz stres atıyo paşa ,

Canım kendi yaşadığın üzüntüleri,olumsuz aile koşullarını kendi evlatlarına yaşatma! Kurtul bu işkenceden, huzursuzluktan mutlu ol...

off yaaa, kadınlar..kadınlar..hep diyorum işte biz kadınlar güçlü olmayı bilsek bak bu erkekler o zaman bizi ne dövebilecek, ne de aldatabilecek...Böyle yazınca herkes içini dökünce ne hikayeler çıkıyor değil mi....yok artık ya senin baban da bir üst versiyonuymuş, ustaymış gerçekten, görünmeyen yeri kafası ve kafasını vuruyor

Annenin ayrılma kararı alabilmesine çok sevindim ama...çünkü bu kararı alamayan binlerce kadın var. Şiddetle büyüyen bir ailede yetişen çocukların yüreklerinde mutlaka sızıntı vardır diyorum ben, üzerinden zaman geçse de ya bir rüyada gelip geri buluverir, ya da başka insanların hayat öykülerinde canlanır....

Benim düşüncelerimi destekleyici yazın için teşekkür ederim, sanıyorum ANNELERİN bunu anlaması lazım artık, BÜTÜN ÇOCUKLAR HUZURLU BİR EVİ, AYRI YAŞAYAN ANNE BABAYA TERCİH EDER ( akılları duruma erdiğinde).....

Yazık değil mi o çocukları şiddete ve şiddeti izlemeye, şiddetin acı çığlıklarını duymaya ZORLUYORSUNUZ ey ANNELER.......

canım şu an ağlıyarak yazıyorum bu mesajı. çok ama çok teşekkür ederim Lambrusco beni anladığın için benim annemde hala çekiyor. ama bana zor geliyor artık görmezden geliyor beni hep konuşmak birşeyler paylaşmak istiyorum. tartışıyoruz. birkeresinde ablam ve ben çocukları alıp gezmeye çıktık. beni aradı gelip sizi alayım mı dedi tamam sen bilirsin dedim. neyse gelmiş 5 dakika beklemiş o sırada ablamın kızı küçük sinirlendi bağırmaya başladı bende telefonu duymamışım. sonra gördüm ve aradım küfürler hakaretler bağırdı çağırdı çekti gitti bizi almadan. ben de ablama rezil oldum. bana birde diyor ki niye gel beni al diye arıyorsun sonra beni bekletiyorsun diye kızıyor. daha bir sürü şey. ama iş yatağa gelince en iyi insan oluyor. [özelden mesaj atamadım o yüzden burdan yazıyorum)

evet cnm demişsin ya çocuklar büyüsede unutamıyor diye, evet aynen öyle. unutmak istesen bile ya işde böyle bi konu açılınca, ya hatırlatıcı başka bişey olunca anılar yeniden canlanıyor.. bzn benim hala rüyama girer, ya yüzü yabancı biri olarak yada yüzü çok değişmiş olarak ama ben babam olduğunu bilirim rüyamda, ya beni ya annemi döver. çok tuhaf sıkıntılı rüyalar görürüm nadirde olsa. dedim ya insanın zihninde yer ediyo bi şekilde. dilerim Allah başka hiçbi çocuğa yaşatmaz böyle durumları, bi çocuğun annesinin dayak yediğini görmesi çooook acı bişey çook, yaşamayan anlayamaz.

yok artık ya yüzsüz, hem dövüyo hemde çok vurmadım ki diyor.. kara mizah gibi.. Allah ıslah etsin böylelerini.

Tabi canım sonuçta karşıdaki kadının bir değeri yok ki, diyorum ya yapıp güleni de var, NASIL SAVRULDUN AMA ADAM OL ÖYLE SAKİN OTUR..diyeni de var....

Bunlar 40 yılda bir özür dilerler, o özür de zaten üç gün sonra bozulur

Simdi ne diyecegimide bilmiyorum sizde uzuluyosunuzdur bı duruma ama bu sinirliliktende öte bisey ,yani sinirli adam karısı uyarınca anlar susar,gerektiği yerde sinirlenir... Bence esınız bişeylerin sinirini sizden çıkartıyor ,sizde alttan aldıkça dahada yüz buluyo... Konuşmayı deneseniz? Yani bu adamın yumuşak anlayışli olduğu bi ani yokmu

Simdi ne diyecegimide bilmiyorum sizde uzuluyosunuzdur bı duruma ama bu sinirliliktende öte bisey ,yani sinirli adam karısı uyarınca anlar susar,gerektiği yerde sinirlenir... Bence esınız bişeylerin sinirini sizden çıkartıyor ,sizde alttan aldıkça dahada yüz buluyo... Konuşmayı deneseniz? Yani bu adamın yumuşak anlayışli olduğu bi ani yokmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…