• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam denecek kisi beni birakip gitti

Eşiniz sizi kaale almıyor belliki nasılsa tartışırız en fazla modunda..böyle bir insana saygı göstermek hatta tahammül etmek zor..haketmiyor sizi ..ama boşanma sebebi de değil tabiki..
Neyseki sizi zorlamamış götürmek için sizde alın çocuğu başka yere gidin haber bile vermeyin nasılmış anlasın

Türkiye'de hangi eş ailesi bunu der😂
Benim kp de, kv de der
Yalan yok tek çocuk bunun sıkıntısını çok yaşadım hala yaşıyorum.
Ama bu tür konularda fikirleri bellidir.
Nitekim aile kavramının temeli de bu olsa gerek.
Ailesini götürmüyorsa ya da rızaları yoksa kaçar gibi gidiyorsa benim karım ve çocuklarım var demesin.
Konu sahibi süründür
Yoksa daha çok konu açarsın

Şöyle olurdu. Hani böyle köy bayramlasmalari olur herkes sıraya girer. En yaslidan en küçüğe kadar herkes birbiriyle bayramlasir. Anne tarafım çok kalabalık benim. Bayramın tadı orasıdır benim için. Onlar da uzak şehirde bu arada. Ama esim bunu hiç göremedi. Ailenin toparlayıci büyükleri de göçüp gidince eski tat olmuyor malesef. Sayamayacagim kadar coktuk oyle soyleyim. Bayramın ilk günü olur ama bu. Ananem dedem çocukları hepsinin ailesi, onların çocukları torunları onlarin aileleri. Eslerinin akrabaları falan. Yani sadece erkekler ya da kızlar tarafideğil. Tüm akrabalar. Yakın uzak herkes orada toplanır. Benim kuzenlerim falan çok büyüktür hepsi torun torba sahibi. İlk gün hepimiz toplanirdik cıvıl cıvıl. Dugungibi olur.bi çok düğünde o kadar insan biraraya gelemez. Biz yeni evliydik dedem de hasta son bayramı olabilir ilk gün oraya gidelim demiştim ve esim kabul etmemişti. Ki ondan önceki 2-3 bayram onun ailesindeydik. Ve o bayram da tek başına yine ailesine gitti. 3. Gün yanıma geldi ama ne fayda. Bizim gelenegimiz bu. İlk gün toplanılıyor sonra herkes yine kendi çekirdek ailesiyle ya eş tarafına gider ya da tatile falan gider nasıl isterlerse. Ben o günden sonra gitmedim onun ailesine. Dedem de vefat etti. Yine büyüklerden vefat edenler oldu. Eski günler sadece benim anilarimda kaldı. Herkesin ailesi değerli. Düşünüyorum da ben kendi çekirdek ailemle bir arada olamıyorum. Ananem ve dedem nasıl toparlamis o kadar insanı.

İyi de bu sizin geleneğiniz.
Eşimin böyle bir geleneği olsun istemezdim. Bu kadar kalabalığa düğünde bile tahammül edemiyorum ben.
Siz kendi geleneğinize uygun kendi ailenize gitmişsiniz.
Eşiniz de 3.gün gelmiş
Ha 1.gün, ha 3.gün. ne fark eder?
Bu kanun değil ayet değil.

Hala düşünüyorum ne yapacağımı. Annemlere gidicem ama durumu yansıtmayacagim. Oyle karar verdik gitti diyecem. Ama esim dönene kadar onunla konuşmayacağım. Gelince artik konuşuruz ya da birbirimize gireriz bilemiyorum

O kadar pasifsiniz ki, Adam tutup elinde Baska bi kadin getirse, napalim artik getirmis bi kere diyeceksiniz sanki.

Benim esim bunu Bana yapsa, bir daha Eve dönemez

Zaten burnundan getirecek olduğumuzu bildiği için birşeylere yeltenirken çekiniyor kocalar çoğu zaman. Ama bu hanımefendi daha çok çeker. Çünkü birinin duyma ihtimalinden bile korkuyorsa muhtemelen evinde susan çeken pasif kalan biridir. Yeri geldiğinde kocam çok pislesecegimi bildiğinden cümlelerine bile dikkat eder. Kendinizi cignetmeyin kadınlar. Siz çiğneyip tükürün 😁
Kimin duyma ihtimalinden korktuğumu anlamadım. Sizce pasif olsam kaçar gibi gider miydi? Ben acaba gereksiz agresiflik mi yaptım diye düşünüyorum siz tamamen yanlış anlamışsınız olayi

Yahu, ailesine mi, adama mı? Kime kızmalı bilemedim. O adamı öyle vurdumduymaz yetiştiren zaten yine o aile..

Seneye bayramda da siz çocukları eşinize bırakıp gidin. Ama uzak bi yere gitmeyin. Kıymayın çocuklara. Sadece 1 gün yeter ona. Baksın dicem de çocukları rezil etmez umarım

Seneye bayramda da siz çocukları eşinize bırakıp gidin. Ama uzak bi yere gitmeyin. Kıymayın çocuklara. Sadece 1 gün yeter ona. Baksın dicem de çocukları rezil etmez umarım
Pek etkili bir yontem olmaz onun için. En son 1 hafta izin alıp çocuklara tek başına baktı. Ben işe gidip geldim. Eve döndüğümde ise yemek bile hazirdi.

Buradan bakınca laf olsun diye evlenen, hala "aile" deyince kök ailesi ilk aklina gelen bir evlilikmiş gibi geliyor .
Benim kocam/sevgilim bensiz arkadaşlarıyla tatil de yapabilir, kesinlikle 'evlendin,hadi bakayim kafesine' diyecek bir insan değilim . Ama her şeyin adabı var.
Sabah yanında not bırakıp kaçıp gitmiş olan insan 'koca' değildir. Daha yeni banlandim, kotu bir benzetme yapmayacağım ama gece yanındayken gizlice hazırlanıp sabah sen uyanmadan yanından kaçan adam başka bir şeydir. Evli olmanız adamın bu olduğu gercegini değiştirmez.
Hadi size veda etmedi, çocuklarına da mı veda etmedi bu adam? Gitti, 3 gün yok. Ki o yaştaki çocukların zaman algısı bozuktur, o üç gün ona çok daha uzun zaman gibi gelebilir.
Ben düşünemiyorum ki babam bana hoşçakal demeden üç günlüğüne bir yere gitsin. Ha ben gidebilirim:) 'hadi kaçtım bye' diye. Neden? Çünkü yaşım küçük, ailemin 'cocuguyum' ,her çocuk gibi şımarık tavirlarim olabilir, evli değilim, büyük sorumluluklarim yok... Bu hareket anca böyle bir insana yaraşabilir. Yani evin yirmilerindeki kızı/oğlu mesela 'bayramda tatile gideceğim' der, ailesi 'yavrum otur yerinde' der. Kız da biletini alır,sabahına mesaj atar 'hadi ben kaçtım,üç güne dönerim. Sizi seviyorum' diye. Aile de 'sorumsuz iste' der geçer.
evlilik sorumluluğu almış , çocuklar yapmış bir insanın bu tarz hareketler yapma özgürlüğü kesinlikle olamaz.
mesele bayramın ilk iki günü olmaması meselesi değil bu arada. Bu hareket eşine saygi duymadığını, kaybetme korkusu olmadığını, çocuklarına hoşçakal deme ihtiyacı bile duymadığını,kök aileisnin her seyden önemli olduğunu... Pek çok şeyi gösterir
Kaldı ki sizin onun ailesini aramayacaginizi pekala biliyor. Yani aslinda ailesiyle değil, bir kadınla bile gitmiş olabilir.
hiç 'olmaz' dememek lazım, sabah karısına not bırakıp kaçan adam bence bu motivasyonu kurban kesmek için değil, başka bir şeye borçlu olabilir gibi geliyor. Bizim ailede de böyle esini-ailesini takmayan bir dana var. Kaç bayram ailesine memlekete gidiyorum demiş, metresiyle (hatta kadının gelinlikli fotoları var,kendince ikinci eşiyle) tatile gitmiş. İs seyehatine - cenazeye demiş demiş çıkmiş adam. Bu bahsettiğim şey yaklaşık yirmi yıl sürdü bu arada. Onun karısı da adam için 'aileci' derdi, hatırlıyorum. Adam evliliğin ilk yıllarındaki aileciligini fırsat olarak kullanmış, yirmi sene kadını aldatmış.
Böyle şeyleri işte hep böyle, eşini sallamayan - eşinden korkmayan insanlar yapıyor. Sizin eşinizden de böyle bir frekans aldım ben. Onu yapan bunu da yapar (hatta belki de yapıyordur)
Doldurmuş gibi olmayayım ama, dünyada olan şeyler bunlar...

*Bu arada sizin çocukluğunuzda hatıralarınizda yaşattığıniz bayramda da bir tarafin ailesinde sürü ile kutlandığı için diğer tarafın ailesine gidilmeme durumu oluyor,çünkü gelenek gibi her bayram bunu bekliyor aile büyükleri. İnanın sizin neşe içinde geçen bayramlarıniz icin kaç karı koca kavga etmiştir...

Buradan bakınca laf olsun diye evlenen, hala "aile" deyince kök ailesi ilk aklina gelen bir evlilikmiş gibi geliyor .
Benim kocam/sevgilim bensiz arkadaşlarıyla tatil de yapabilir, kesinlikle 'evlendin,hadi bakayim kafesine' diyecek bir insan değilim . Ama her şeyin adabı var.
Sabah yanında not bırakıp kaçıp gitmiş olan insan 'koca' değildir. Daha yeni banlandim, kotu bir benzetme yapmayacağım ama gece yanındayken gizlice hazırlanıp sabah sen uyanmadan yanından kaçan adam başka bir şeydir. Evli olmanız adamın bu olduğu gercegini değiştirmez.
Hadi size veda etmedi, çocuklarına da mı veda etmedi bu adam? Gitti, 3 gün yok. Ki o yaştaki çocukların zaman algısı bozuktur, o üç gün ona çok daha uzun zaman gibi gelebilir.
Ben düşünemiyorum ki babam bana hoşçakal demeden üç günlüğüne bir yere gitsin. Ha ben gidebilirim:) 'hadi kaçtım bye' diye. Neden? Çünkü yaşım küçük, ailemin 'cocuguyum' ,her çocuk gibi şımarık tavirlarim olabilir, evli değilim, büyük sorumluluklarim yok... Bu hareket anca böyle bir insana yaraşabilir. Yani evin yirmilerindeki kızı/oğlu mesela 'bayramda tatile gideceğim' der, ailesi 'yavrum otur yerinde' der. Kız da biletini alır,sabahına mesaj atar 'hadi ben kaçtım,üç güne dönerim. Sizi seviyorum' diye. Aile de 'sorumsuz iste' der geçer.
evlilik sorumluluğu almış , çocuklar yapmış bir insanın bu tarz hareketler yapma özgürlüğü kesinlikle olamaz.
mesele bayramın ilk iki günü olmaması meselesi değil bu arada. Bu hareket eşine saygi duymadığını, kaybetme korkusu olmadığını, çocuklarına hoşçakal deme ihtiyacı bile duymadığını,kök aileisnin her seyden önemli olduğunu... Pek çok şeyi gösterir
Kaldı ki sizin onun ailesini aramayacaginizi pekala biliyor. Yani aslinda ailesiyle değil, bir kadınla bile gitmiş olabilir.
hiç 'olmaz' dememek lazım, sabah karısına not bırakıp kaçan adam bence bu motivasyonu kurban kesmek için değil, başka bir şeye borçlu olabilir gibi geliyor. Bizim ailede de böyle esini-ailesini takmayan bir dana var. Kaç bayram ailesine memlekete gidiyorum demiş, metresiyle (hatta kadının gelinlikli fotoları var,kendince ikinci eşiyle) tatile gitmiş. İs seyehatine - cenazeye demiş demiş çıkmiş adam. Bu bahsettiğim şey yaklaşık yirmi yıl sürdü bu arada. Onun karısı da adam için 'aileci' derdi, hatırlıyorum. Adam evliliğin ilk yıllarındaki aileciligini fırsat olarak kullanmış, yirmi sene kadını aldatmış.
Böyle şeyleri işte hep böyle, eşini sallamayan - eşinden korkmayan insanlar yapıyor. Sizin eşinizden de böyle bir frekans aldım ben. Onu yapan bunu da yapar (hatta belki de yapıyordur)
Doldurmuş gibi olmayayım ama, dünyada olan şeyler bunlar...

*Bu arada sizin çocukluğunuzda hatıralarınizda yaşattığıniz bayramda da bir tarafin ailesinde sürü ile kutlandığı için diğer tarafın ailesine gidilmeme durumu oluyor,çünkü gelenek gibi her bayram bunu bekliyor aile büyükleri. İnanın sizin neşe içinde geçen bayramlarıniz icin kaç karı koca kavga etmiştir...
Kesinlikle kızdığım buydu. Bekar değilsin bu şekilde gidemezsin iki çocuk doğurdum yine de ailen olamadım.... bunları kabul etmiyor tabi. Aslında aramızda açık bir iletişim yok sorun bu. Daha önce de bayramda ailesinin yanına gidemeyeceğini söylediği zamanlar oldu. Ya annesi bayıldı ya babası duygu sömürüsü yaptı. Hatta ilk başlarda beni de istediler hep. Bizim buralarda böyledir erkek tarafına gidilir bayramlarda dediler. İki bayram gittim sonra da bayram size mi geliyor sadece dedim gitmedim. Biz tartıştık. Su an ben gitmiyorum yine tartışıyoruz. Ailesine bir kere hayır diyebilse kendisi de büyüyecek ama onu da yapamıyor. Kızdığım da bu benim. Sürü diye tabir ettiğiniz bayramlar çok yakın bir zamana kadar devam ediyordu bu arada. Annem ve babamın bu konuda hiç kavga ettiğini hatırlamıyorum. Bir bayram ordaysak diğer bayram baba tarafindaydik ya da tatildeydik. İkisi ortak karar verip her durumdan keyif alabiliyorlardi. Bizde ise her bayram kavga çekişme sinir harbi...

Bu arada kadin mevzusu gündemde değil. Tabi ki ailesini arayacam yarın. Torunlarıyla görüntülü gorusecekler. Başka yere gitme gibi bir durumu yok. Büyük konuşmak istemem kimse için ama öyle bir ihtimal yok şu an icin

Eşinizi tanıyan sizsiniz. Yaptığı şey çok garip neden bu şekilde gitmiş. Ailesinin önemli bir sorunu mu var yada görmesi gereken biri mi var? Lütfen kızmayın ama eşiniz öyle bir gitmiş ki akıllara her şey gelebiliyor..

..Yok adamın tavrı tarzı hep böyleyse kavga etmeden ciddi bir konuşma yapımalısınız. Çekirdek ailesini benimsemeli.

Aranızda kocaman bi iletişimsizlik oldugu açık. Ben kafama gore davranayim ayrilacagi yok zaten en fazla biraz kızar sonra unutur gönlünü alırım bi sekilde diyor. Simdi siz bayramlara önem vermeyen bi insan olsaniz adamin bu kadar aile delisi olmasi gözüme batardi ama siz de eski bayramlar cok guzeldi buyuklerin evde toplasirdik falan modundasiniz geleneklere önem değer atfettiginiz cok açık. O zaman niye gitmeyelim dediniz? Bu arada ben asla gitmezdim bıktırdı su aile tantanalari beni zaten de hani siz halden anlio duruosunuz ondan soruyorum. Nasil olsa yakin zamanda size geri gelecekler diye sanırım. Peki bu adam ben tek gideyim o zaman demeye totosu yemio muydu?

Herkese merhaba. Yine bayram ve yine bizim evde kriz. Kvler uzak bir yerde oturuyorlar. 2 ay önce gittiler ve 1 ay sonra yeniden gelecekler. Son geldiklerinde 4 ay kaldılar ki bunun çoğunluğunda ben evdeydim. Bununla ilgili de konum vardi önceden. 2 tane küçük çocuğumuz var biri 1 biri 5 yaşında. Bu bayram koca kişisi yine bi bahane bulup ailesinin yanına gitmek istediğini söyledi. Ben de ne gerek var zaten gelecekler dedim. Benim sana daha çok ihtiyacım var dedim. Gideyim gitmeyim tartıştık biraz ama sonra kapattı konuyu normal hayata döndü. Bir şey de demedi. Bu sabah erkenden cikmis. Mesaj atmış. Havaalanindayim carsamba donecem. Sizi çok seviyorum. Aradım tartıştık. Tartışmadan kaçmak için sabahın köründe evden çıkıp mesaj atmak nedir? Bu nasıl bir vicdandır? İki cocukla böyle kaldım. Annemlere yansıtsam olay büyüyecek. Ne yapmalıyım şu an hiç bilmiyorum. Kendileri karar veriyor her şeye. Ben bu hayatta neyim acaba?
Hesabından yuklu bir para cekin. Çocuklarla tatil yapin.

Aranızda kocaman bi iletişimsizlik oldugu açık. Ben kafama gore davranayim ayrilacagi yok zaten en fazla biraz kızar sonra unutur gönlünü alırım bi sekilde diyor. Simdi siz bayramlara önem vermeyen bi insan olsaniz adamin bu kadar aile delisi olmasi gözüme batardi ama siz de eski bayramlar cok guzeldi buyuklerin evde toplasirdik falan modundasiniz geleneklere önem değer atfettiginiz cok açık. O zaman niye gitmeyelim dediniz? Bu arada ben asla gitmezdim bıktırdı su aile tantanalari beni zaten de hani siz halden anlio duruosunuz ondan soruyorum. Nasil olsa yakin zamanda size geri gelecekler diye sanırım. Peki bu adam ben tek gideyim o zaman demeye totosu yemio muydu?
Aynen oyle.

Back
X