Kocam Dost mu Düşman mı

Aileme de çok küskünüm, doğrusu.Kardeşim yaygın türde olan kanseri yeni atlattı.Ben de son 5 yıl sağlık problemleri yaşadım.Üst üste.Her şeyi biliyorlar.Önceki yıllarda engekkemelerini hatırlatıyorum.Ayrılsaydın, diyorlar

Maddi yönden 5 ay sonra borç bitiyor.Eğitim borcu.Para yetmiyor, deyip evde olay çıkarıyor.Sesini kessin, diye veriyorum.

Evi yıllarca ayıramamın sebeplerinden biri de hep borç içinde yüzdük.Kötü borçlar değildi.Ev, araba, eğitim

Biraz maddi yönde güçlenmek şarttı.Annemlerin ölmesini beklemek daha trajik olurdu.Türkiye' de tek maaşla, çocuğunuz da varsa eğitim ve sağlık paralıysa yaşamak imkansızdı.

Annem ve babama gelince onların birbirlerine bile tahammülü yok.Kınamıyorum.Belki de en doğrusunu onlar yaptılar.Yine de çok çok anne babadan daha iyiler.Sanırım, onlar için de bir travma.Yaşlılar.Düşünmek istemiyorlar

Sonra eşim sen git, demişti.8- 10 sene önce.Evden gitnemin haklarım anlamında yanlış olduğunu biliyorum.Evin yarı parasını veririm, diyordu.

1.si cümle cümle yazıp mesaj atmayın, varsa daha anlatacaklarınız güncelleme yapın. Cevap verirkende alıntılayın.

2.si arkadaşınız, anneniz, babanız, eşinizin ailesi falan değil buradaki suçlu, bunu aklınızdan çıkarın. Bütün kararlara siz ikna olmuşsunuz. Son karar sizdeyken hayatınızı böyle yönlendirmişsiniz.

3.sü maaşınızı neden veriyorsunuz eşinize? Vermem deseniz ne olur? Mutlu olmamanıza rağmen çocuk yapmışsınız. Hala adamın karakterinden şikayet ediyorsunuz. Değişmeyecek ki adam, bile bile bu yola girmiş ve devam etmişsiniz. Maaşınızı vermeyin artık, ayrılmayı düşündüğünüzde bi bikiminiz olur en azından.

Sonra düşünüyorum.Aslında kaç kez evlenmekten vazgeçmişim.Cinayet ötesi.Niye karışırsınız.Ya eşim olan karaktersiz, birazcık onurlu ol.Sen de bırak.

O yıllarda ertesi gün hapı diye bir hap yoktu.Doğum kontrol hapı da bana yasaktı.Yanıt verme tarzımı beğenmiyorsanız cevap yazmayın.Bizim zamanımızda hayat bu kadar kendimiz için değildi.

Ay burası whatsapp değil, tek tek mesajlarınızı takip edemem. Allah yardımcınız olsun o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…