Kocam egoma zarar veriyor

Egonun eş parasiyla tatmin olundugunu bilmiyordum.
Sizin aldiginiz maas+esinizin cok kucumsediyiniz maasla cocuk yapip gul gibi de baka bilirsiniz.
Ben universite mezunuyum, eşim liseterk. Bir kere bile olsa eşime yukardan bakmadim, maasi az diye kucumsemedim. Onun guzel karakteri yeter
Esiniz En azindan calisiyor, eve para getiriyor, evde oturup sizin paranizi yemiyor.
Esinize destek olacaginiza ezikliyorsunuz, yapmayin lutfen.
Eltinizle ilgili yazdiginiz da cok mide bulandirici. Burada okumamis kadinlari da kucumseyip onlarin hic bir sey hakk etmediyini ima etmissiniz. Eltiyi kiskandiginiz cok belli.

Konuya gercekten cok uzuldum.

"
Yıllar önce eşim iş kurdu ben çalıştım

Haftada 6 gün yeri geldi akşam 10 a kadar yeri geldi şehirdışı vs

Eşimin işyerinin kirası içtiği çay sigara yediği yemek telefon faturası aklına ne gelirse benim maaşımla ödendi

O zaman deseydim gir sen de çalış getirisi olmayan işi ne yapayım benim paramı yeme vs diye hala o şartlarda çalışmaya çalışırdım

Ama senin benim yok dedik son 5 tl yi bölüşüp yol parası yaptık vs

Şimdi o işin kaymağını yiyorum kendi işim deyip istediğim gibi yaşıyorum "

dün bunu bir konuya yazmıştım oradan kopyaladım

aynı hikayeyi daha önce de yazdım defalarca

eşinizi neden küçük gördüğünüzü de anlamadım

X ticareti yapıyor der geçersin

zaten evin iyi yerdeymiş vs vs kimseye hayatını irdeletme kime ne senin eşinin mesleğinden

bu arada su tesisatçısı eşi ile uzun yıllardır evli olan öğretmen arkadaşım, demir doğrama ustası ile evli avukat arkadaşım var

yine bir başka avukat arkadaşın eşi fason dikim yapıyordu kadın ona kredi vs çekiyordu

hiç bu kişileri eziklemek aklıma gelmedi hatta öğretmen olan bizim arkadaşımız ama ben eşini daha çok severim mesela harbi adamdır
işte insan meslegini degil adamlığına bakiyor.
düşün doktor kocasi olup da... mutsuz olanlarda var..
eziyorsa ben senden yüksek maaş aliyom şöle böle denseydi ne düşünürdü...
bu konu sahibi kocasinin yerini düşünsün empati gerek...

5000 lira ne ki pardon da bazı kadınların eli üç krş görünce eşini ezikliyor yazık üzüldüm adama bu düşündüklerini duysa ne kötü hisseder sanki boş oturuyor evde. Eltini de deli gibi kıskanıyorsun sen de bulsaydın zengin kociş piremsesler gibi yaşasaydın anacım

Kızlar içinde bulunduğum durumu anlatayım bu yüzden boşanılır mı siz ne yapardınız

Bir buçuk yıllık evliyiz ben öğretmenim. Eşim de öğretmen ama atanamadı.. ailesi ticaretten gelen Kişiler olduğu için ticari işler ona daha cazip geliyor öğretmenliği beğenmiyor

Bir çeyiz mağazaları vardı abisiyle orayı işletiyorlardı. Büyük kavga ettiler bizim düğünden önce dükkandan ayrıldı.

Şimdi al sat yapıyor .. büyük fabrikalardan mal alıp nalburlara falan satıyor.. aradaki kar aylık 2-3 bin lira.. 5 bin de ben kazanıyorum. Öyle yuvarlanıyoruz işte..

Babasından sermaye aldı yeni bir iş kuracak şimdi .. o da bildiğiniz gibi bir iş değil .. Türkiye’de olmayan bir şeyin üretimini yapmaya çalışıyor çok satılacakmış zengin olacakmışız falan .. kime sorsak bu mal satılmaz diyor ama

İşte bunlar hep benim gururumu zedeliyor
Eşimden çok kazanmam,evi büyük oranda benim geçindiriyor olmam

Öğretmen arkadaşlarım eşin ne iş yapıyor dediklerinde cevap bulamamam..

Onun ailesi ve benim ailem eşimi ezik işe yaramaz asalak görüyorlar bunu da görebiliyorum.

Onun ailesine oturmaya gittiğimizde babası soruyor işler nasıl falan diye kazanamıyorum dönemiyorum şu bu ağlanıyor hep.. benim orda tüm moral çöküyor

Eltim okumamış etmemiş hiç bir emeği yok prenses gibi yaşıyor kocasının imkanlarıyla

Ben çocuk bile yapmaya cesaret edemiyorum maddi imkansızlıktan.

Eşim iyidir alkol sigara yok
Ne kazanırsa evine harcar bana harcar
Sürekli yeni atılımlar peşinde parası ölçüsünde

Ama insanların gözünde bu kocası işsiz orda burda kadın evi geçindiriyor
Kadın öğretmen kocası asalak bakışlarına dayanamıyorum

Cinsellik bile yaşamak istemiyorum artık Kocam gözümden düştü . Başka sebep yok sırf bu sebepten boşanmayı düşünüyorum. Kendimi ezik yerlerde sünepe hissediyorum.

Ben mi kötüyüm herkes mi böyle düşünür . Adam 35 yaşında ataması nerdeyse olmayan bir öğretmenlik bölümü mezunu . İstemiyor da zaten ticaret istiyor onda da çabasına rağmen bir yere gelemiyor .

Siz olsanız ne yapardınız böyle hissetmekte haksız mıyım ben kötü biri miyim
Kafanda bitirmişsin. Esinin ezik değil beklediğin kadar güçlü biri olmadığı için ıstemedıgını düşünüyorum. Bence ilişki danısmanina gidip çözüm arayın önce

Ticaretle ugrasan (ki bu devirde buyuk cesaret ve kutlanilasi saygi duyulasi harekettir gozumde) kocanizi kucuk goruyorsunuz okumamis eltiyi kucuk goruyorsunuz siz nesiniz peki buyuk insan??

O kiz belki okumak istedi ama okutmadilar ya da belki istemedi aile hayatiyla mutlu oluyor olamaz mi
Yarin bir gun evde yapmaya basladigi bir isle iyi paralar kazanmaya baslarsa o zamanda kendi mesleginizi ve kendinizi kucuk gorun olur mu

Kızlar içinde bulunduğum durumu anlatayım bu yüzden boşanılır mı siz ne yapardınız

Bir buçuk yıllık evliyiz ben öğretmenim. Eşim de öğretmen ama atanamadı.. ailesi ticaretten gelen Kişiler olduğu için ticari işler ona daha cazip geliyor öğretmenliği beğenmiyor

Bir çeyiz mağazaları vardı abisiyle orayı işletiyorlardı. Büyük kavga ettiler bizim düğünden önce dükkandan ayrıldı.

Şimdi al sat yapıyor .. büyük fabrikalardan mal alıp nalburlara falan satıyor.. aradaki kar aylık 2-3 bin lira.. 5 bin de ben kazanıyorum. Öyle yuvarlanıyoruz işte..

Babasından sermaye aldı yeni bir iş kuracak şimdi .. o da bildiğiniz gibi bir iş değil .. Türkiye’de olmayan bir şeyin üretimini yapmaya çalışıyor çok satılacakmış zengin olacakmışız falan .. kime sorsak bu mal satılmaz diyor ama

Onun ailesi ve benim ailem eşimi ezik işe yaramaz asalak görüyorlar bunu da görebiliyorum.

Onun ailesine oturmaya gittiğimizde babası soruyor işler nasıl falan diye kazanamıyorum dönemiyorum şu bu ağlanıyor hep.. benim orda tüm moral çöküyor

Eltim okumamış etmemiş hiç bir emeği yok prenses gibi yaşıyor kocasının imkanlarıyla

Cinsellik bile yaşamak istemiyorum artık Kocam gözümden düştü . Başka sebep yok sırf bu sebepten boşanmayı düşünüyorum. Kendimi ezik yerlerde sünepe hissediyorum.

Ben mi kötüyüm herkes mi böyle düşünür . Adam 35 yaşında ataması nerdeyse olmayan bir öğretmenlik bölümü mezunu . İstemiyor da zaten ticaret istiyor onda da çabasına rağmen bir yere gelemiyor .

Bence de bosanin adam daha fazla sizin gibi biriyle yaşamak zorunda kalmasın.
1. eşiniz issiz değil atanamamis bir öğretmen.
2. Ogretmenligi madem sevmiyor yapmasın çok daha iyi (çocuk döven öğretmen olmasından iyidir)
3. Herkes maaşlı bir işte çalışacak değil kimisi ticari zekadir ve bu şekilde başarılı olur
4. başkalarının görüşlerini onemsemeyiin eşinizin hakkında onların değil sizin ne düşündüğünüz önemli.
İyi diyorsunuz kırmaz diyorsunuz ama ne o ben ondan çok para kazanıyorum bosanalim.Diyecek birşey bulamadım..

el alemden önce siz eziyorsunuz eşinizi. onu kendinize layık görmüyorsunuz.
buradaki kritik soru şu: eşiniz çalışıp birşeyler yapmaya hevesli mi ? yoksa boş boş oturup para gelir diye mi bekliyor ?
eğer çalışan, amacı uğruna elinden geleni yapan biriyse; hadi belki sevginiz bitmiş ama saygıyı hakediyor.

ayrıca bir yasa mı var erkek daha çok kazanmalı diye ?

Valla bende hemşireyim ve eşimle tanıştığımızda hiç işi yoktu benm aldığım maaşla gezer tozardık hatta gittim kredi bile çekmiştim 10bin :) beni istemeye geldiler işi yoktu babam gene de seviyorum diye verdi... sonra ne oldu biliyor musun eşim öyle güzel Bi iş sahibi oldu ki şuan meslek sahibi olduğum halde çalışmıyorum çokta güzel düğünümüz oldu herşey bir anda değişti.. Demem o ki severek evlenen bir insan veya eşini düşünen bir insan zor gününde bir tekme de sen vurmamalısın iyi günde kötü günde demişler... Hayat arkadaşı olmak budur. Kocanız ile ne olursa olsun gurur duymalısınız ne olursa olsun yanında olduğunuzu hissettirmelisinizancak ancak böyle kazanılır hayat bence :)
Ne guzel mesleğin var neden calismiyorsun ki.

Üfff görende sizi üst düzey bürokrat,bilmem ne uzmanı sayın doçent,yada nasa da bilim insanı filan zanneder ne bu havalar acaba?)) Öyle olsanız bile bu şekilde düşünmeniz yanlış olurdu..
Alt tarafı öğretmen olmuşsunuz(bunu öğretmenleri kucumsedigimden yazmıyorum)eşinizden bir miktar fazla kazancınız var diye ne hakla adami bu kadar aşağılayrsunuz?
Adam uğraşıyor kazanmak için çalışıyor boş durmuyor ki..sizin gibi insanlara tahammül edemiyorum hem nankör hemde egosu yükseklerde bir bencilsiniz.
Keşke eşiniz sizin bu kotu niyetli fikirlerinizi bilse de boşansa sizden.

Yanlış anlamayın ama bende sizinle aynı düşüncedeyim ama öğretmenler ne yazık ki bu kafadalar.
Ben öğretmenim böyle beynim sizden daha büyük modundalar.
Linç yemek için söylemiyorum ama ne öğretmenler gördük, salla başını al maaşını modunda olan.

ben de başlığı okuyunca adam hakaret ediyor, insan içinde rezil ediyor falan sandım. böyle şeylere takan bir kişiyseniz keşke eş seçiminizi başta farklı yapsaydınız. ama şu da bir gerçek gün gelir çok iyi kazanan erkek de batabilir. o zaman ne olacak, aşk bitecek mi? yada şöyle düşünün bi anda adamın yaptığı iş tutsa zengin olsa. iş kursa büyütse o işi. holding sahibi olsa. o da seni beğenmeyebilir. öğretmen sonuçta. kendisi sosyetik bir manken bakarsın buluverir. madalyonun iki yüzü var.

Eğer boş idealler peşinde koşuyor evini geçindirmiyorsa, çalışmaya gönlü yoksa, tembelse, ne bileyim olmayacak rüyalar görüyorsa, sebaatsizse ben de soğurdum öyle adamdan.
Ama tam tersi ise siz haksızsınız.
Bazen kısmetsiz olur insan işi ileri gitmez.
Belki de öyledir eşiniz. Siz sahip çıkmaz ezerseniz millet zaten ezer.

İnşallah düzelir iş hayatı. Gönlünüze göre olur ;)

Konu başlığından zannettim ki şiddete uğruyorsunuz, aldatılıyorsunuz ve ya psikolojik baskı görüyorsunuz, eşiniz toplum içinde sizi küçük düşürüyor sandım.. maddiyat bu kadar önemliyse sizin için kendiniz gibi atanmış memurla doktorla vs evlenmeliydiniz. Eşinizin kazancı on bin lira olsa sorun yok sizin için.. insanlara gururla ticaret yapıyor diyeceksiniz. Kazancı az olunca diyemiyorsunuz. Aileniz de öyle para için damata değer veriyor demek.. üzüldüm eşiniz için iyi gün kötü gün diye yola çıkılıyor.. bu ihtimal vermediğiniz iş tutsa eşiniz çok para getirebilse tekrar li. bi. do. nuz yükselecek. Adama saygı duyacaksınız.. şener şen in bir filmi vardı. piyango çıktığını sanınca ailesi iyi davranıyordu. Onu hatırladım.

Kimisi ev gecindirmeyi sorun etmiyor ya da etmiyor gibi gozukuyor bilmiyorum sizin gibi evli ciftler var tanidigim ama hoş bakilmiyor. Benim gorumcemin de meslegi ve kazanci kocasindan iyiydi, kocasiyla bosandilar ama adam ne iş yapiyordu hala ben bile bilmiyorum. 🙄🙄 Ben de saygi duyamazdim oyle birine nebileyim.
Çalıp çırpmadıkça üç kuruşu kumarda kazanıp kumarda kaybetmedikçe, helal yol için çabaladıkça herkes taktire şayandır. Parasız adama saygı duymamak da sizin ayıbınız.

Back
X