Kocam egoma zarar veriyor

Başlığı okuyunca bile garipsememek elde değil. Ego hepimizde var, özgüven hepimizde olmalı, kişilik karakter olmadan yaşayan insanları görüyoruz.
Ama burada durum çok başka. Adam sizin egonuzu yüceltiyor farkında değil misiniz?
Egonuzu okşayacak şekilde kendini hep aşağıda tutmuş sizden.

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz aylık 20 bin kazanıp 10 nu kazınlada yedirip 10 nu size getirseydi daha mı mutlu olurdunuz. Adam uğraşıyormuş rızkı veren Allah dır neyden ne kadar kazanır ne olur Allah bilir(tabi emek olmadan yemek olmaz) benim arkadaşım uzman doktor eşi özel firmada müdür dü sonra işi bıraktı şuan küçük bi büfe ye ortak oldu tost çay falan. Bence herşey para pul değil önemli olan vicdan merhamet çaba

8 bine yakın para kazanıyorsunuz niye rahat yaşamıyorsunuz ben anlamadım? Kendi egonuzu kendiniz eziyorsunuz aşık değilsiniz çünkü. İnsan aşıksa limon satsa yine minnet duyar

Kızlar içinde bulunduğum durumu anlatayım bu yüzden boşanılır mı siz ne yapardınız

Bir buçuk yıllık evliyiz ben öğretmenim. Eşim de öğretmen ama atanamadı.. ailesi ticaretten gelen Kişiler olduğu için ticari işler ona daha cazip geliyor öğretmenliği beğenmiyor

Bir çeyiz mağazaları vardı abisiyle orayı işletiyorlardı. Büyük kavga ettiler bizim düğünden önce dükkandan ayrıldı.

Şimdi al sat yapıyor .. büyük fabrikalardan mal alıp nalburlara falan satıyor.. aradaki kar aylık 2-3 bin lira.. 5 bin de ben kazanıyorum. Öyle yuvarlanıyoruz işte..

Babasından sermaye aldı yeni bir iş kuracak şimdi .. o da bildiğiniz gibi bir iş değil .. Türkiye’de olmayan bir şeyin üretimini yapmaya çalışıyor çok satılacakmış zengin olacakmışız falan .. kime sorsak bu mal satılmaz diyor ama

İşte bunlar hep benim gururumu zedeliyor
Eşimden çok kazanmam,evi büyük oranda benim geçindiriyor olmam

Öğretmen arkadaşlarım eşin ne iş yapıyor dediklerinde cevap bulamamam..

Onun ailesi ve benim ailem eşimi ezik işe yaramaz asalak görüyorlar bunu da görebiliyorum.

Onun ailesine oturmaya gittiğimizde babası soruyor işler nasıl falan diye kazanamıyorum dönemiyorum şu bu ağlanıyor hep.. benim orda tüm moral çöküyor

Eltim okumamış etmemiş hiç bir emeği yok prenses gibi yaşıyor kocasının imkanlarıyla

Ben çocuk bile yapmaya cesaret edemiyorum maddi imkansızlıktan.

Eşim iyidir alkol sigara yok
Ne kazanırsa evine harcar bana harcar
Sürekli yeni atılımlar peşinde parası ölçüsünde

Ama insanların gözünde bu kocası işsiz orda burda kadın evi geçindiriyor
Kadın öğretmen kocası asalak bakışlarına dayanamıyorum

Cinsellik bile yaşamak istemiyorum artık Kocam gözümden düştü . Başka sebep yok sırf bu sebepten boşanmayı düşünüyorum. Kendimi ezik yerlerde sünepe hissediyorum.

Ben mi kötüyüm herkes mi böyle düşünür . Adam 35 yaşında ataması nerdeyse olmayan bir öğretmenlik bölümü mezunu . İstemiyor da zaten ticaret istiyor onda da çabasına rağmen bir yere gelemiyor .

Siz olsanız ne yapardınız böyle hissetmekte haksız mıyım ben kötü biri miyim
Başkalarinin düsüncesi neden bu kadar önemli,önemli olan kapınızı kapatıktan sonra dışarda kalanlar degil siz evinizde mutlu huzurluysanız hiç sorun yoktur bunu eşi evlendikten 12 sene sonra atanmış olan ben söylüyorum üstelik o zamanlar ben de özel sektörde çalışıyordum eşim de defalarca sınava girip kazanamamıştı bütün ailem kamuda iyi yerlerde çalışiyordu ve herkes anlatıgınız şekilde eleştiriyordu sizin en azından birinizin aylik net geliri var boşuna kendinize hayatı zindan etmeyin ben bazen boş şeylere üzülerek geçirdigim gençlik yıllarıma çok üzülüyorum yazık edersiniz

Kötü dusunceli miyim diye sornussunuz , evet kötü dusuncelisiniz
Ticaret de bir iştir ve doğru ticareti yapanlar da çok zengin olur , öğretmen maaşıyla zengin olunmaz ama ticaretle olunur
Önce bir egonuzdan kurtulun , adam çalışıp çabalıyor bu ekonomik piyasada ne kazansa kardır
Gerçi size ne yazsam boş , öğretmen olmuşsunuz ama kafa pek çalışmıyor

İyi de serbest meslek diye adladırılan birşey var illa soruyorlarsa ticaret al sat yapıyor diyebilirsiniz kaldı ki evlenirken de atanmadığını serbest çalıştığını zaten biliyordunuz ama istiyorsunuz ki eşimle övüneyim sizin egonuz fazla yüksek. Eltinizin kocasının imkanlarıyla yaşaması sizi hiç ilgilendirmez okumamış etmemiş diye küçümsemeniz bile nasıl bir egoya sahip olduğunuzu gösteriyor o da evde çalışıyor emek veriyor hiçbir emeği yok ne demek? Geçiniyorsunuz birşeyinizi eksik etmiyor daha ne istiyorsunuz sevgi böyle birşey değil

az geçiniyoruz dediğiniz para 8 bin lira. asgari ücret 2.300 farkında mısınız siz? isterse taştan çıkarsın parasını helal para ya siz ona bakın. eşiniz önce davranıp boşanır umarım.

egonuzun zarar görmesi şart zaten zira biraz küçülmesi lazım. ben de eşimden çok kazanıyorum ama bir gün lafını etmedim. kayınpederim hanginiz daha çok maaş alıyor diye sordu ona bile ne fark eder baba aynı keseye giriyor para nasıl olsa dedim. niye diyeyim ben eşimden fazla kazanıyorum diye gerek yok.

Son düzenleme:
bir arkadaş vardı kocasıyla büyük sıkıntıları olan doktor demiştiki ya bu deveyi güdeceksin ya bu dıyardan gideceksin .

Daha önceki konularınızı bilmiyorum ama elalem ne der diye düğünü ertelemeyip evlenmiş, yine elalemin dediklerinden dolayı eşinin ticaretle uğraşıp bir yere gelme çabasını hor gören birisisiniz. Bence boşanın, hem elalem helal olsun kadına bak dayanamadı 5 bin liracık maaşını eşiyle bölüşmeye diyip alkış tutar belki?
Siz böyle deyince eski konularına baktım. Pek çok konuda hak vermişim konu sahibine parça parça bakınca. Bütüne bakınca konu sahibi normal gelmedi bana. Bir şeylerle zoru olduğu belli. Sürekli ofsayt konular açmış. Linç yemiş oturmuş. Savunmamış bile kendini. Bu durumdan zevk mi alıyor mahsus mu yapıyor acaba. eşinde es kort numaraları kayıtlı konusu açmış. O konuyu okuyunca adama kızıyorsun. Bu konuya bakıyosun kadın yatakta bile yaklaşmıyo kazancıyla hanımın egosunu kabartmadığı için.

Çok yanlış düşünüyorsunuz duysa ne kadar üzülür belki o boşanmak ister

Keşke elti de okusa bu konuyu da "ohh hasedinden çatlıyor" diye içinin yağları erise
Konu sahibine hak vermiyorum eşi konusunda düşünceleri için ama merak ediyorum siz hiç mi kıskanmadınız birilerini bunlar çok insani duygular. Bazısı güzelliği bazısı zenginliği, başarıyı kıskanır yani olabilir böyle şeyler

İyi ki sizin konunuzu okudum ve yorumları da gördüm. Tam zamanında oldu, ben size teşekkür ederim.

sen kötüsün hemde eltinin eğitim durumunu diline dolayip aşağılayacak
eşine sünepe ezik asalak diyecek kadar..
umarım adamın gözü açılır da neyle zaman kaybettiğini anlar yazık başka söylecek söz bulamıyorum..

Konu sahibine hak vermiyorum eşi konusunda düşünceleri için ama merak ediyorum siz hiç mi kıskanmadınız birilerini bunlar çok insani duygular. Bazısı güzelliği bazısı zenginliği, başarıyı kıskanır yani olabilir böyle şeyler

Kıskanır tabi ama okumamış etmemiş prenses gibi yaşıyor veya çirkinin teki ama nasılda işlerde çalışıyor demek kıskançlıktan çıkıp başka bir boyuta geliyor bence... burda konularda açıldı başkalarının hayatına imreniyorum,içten içe kıskanıyorum diye hiç birine de çatla hasetinden demedim çünkü bu konu kadar içinde çirkinlik barındırmıyordu ... kendi adıma da cevap vereyim evet kıskançlıklarım oluyor ben kıskanmam diyen yalan söyler,dediğiniz gibi gayet insani bir durum

Back
X