kocam hediye aldıgım yüzüğü takmadı

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
Hemen konuya girmek istiyorum. ben 3,5 yıllık evliyim. 2 gün önce eşimin doğum günüydü ve onun için evde çok romantik ve hoş bir sürpriz hazırladım. çok özendim gercekten..mumlar, balonlar, pastasını kendim yaptım. sırf herseyde emek olmasını istedim. belki sevgimi daha iyi anlatabilirim diye. herneyse. 3 ayrı da hediye aldım. ilk hediyem yüzüktü. eşim ilk evlendiğimiz zaman ilk aylar yüzüğünü takmıştı daha sonra ya altın oldugundan ya da alyans kalın oldugundan parmagında yara yapmıştı. o zamandır da takmıyorduç ara ara benim zorumla kısa süreli takıyordu. ben de uzun zamaan önce kafaya koymustum ona gümüş ve daha ince bir yüzük alacaktım. beklemediği birşey olur diye düşündüm.
hediyeyi görünce şaşırdı ama çok da sevindiğini söyleyemem. akşam taktı ama . ertesi gün sabah işe giderken bir de baktım yok parmagında. tabi bozuldum ve çok üzüldüm. sonra şakayla sordum. bana yüzük,saat falan takamadıgını söyledi(hakkaten saat de takmıyor evlendiğimizde saat de almıstık onuda bikaç gün taktı o kadar)"sen benim baştacımsın,ben seni başımın üstünde taşıyorum zaten yüzük takmama gerek yokki" dedi belki haklı olabilir, belki inanıyorum ama isterdim ki benim için bir süreliğine de olsa tekrar takmayı denesin en azından denesin yani. yanlış mı düşündüm, çok şey mi istedim sizce?
şimdi tabi kırgınlık var üzerimde biraz da kızgınlık. kafamdan geçen yüzüğü alıp aldıgım yere götürmek ve onun parasıyla kendime bir yüzük veya kolye almak. tepkimi göstermek için bunu yapsam yanlış mı yaparım sizce, ya da beklemeli miyim. bir de tabiki ısrar etmek istemiyorum, zaten yeterince zorla taktıgını bana hissettiriyor.zorla olan şeyler de tabi kıymetli gelmiyor

yani bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok ben de takamıyorum alyansımı sıkıntı basıyor resmen. gerçi ben evdeyim hep sen eşinin evli olduğunu anlasınlar istiyorsundur, benim eşimde bi takar bi takmaz ben takmadığım için ona bir şey diyemiyorum:) benim fikrimi sorarsan yüzüğü satma, bir süre sürekli göreceğin bir yere koy, belki sırf senin gönlün olsun diye takar.

En baştan takmamış eşiniz yüzüğü şimdi takmamasıda çok normal.Çok şey istemiyosun evet haklısında kırılmakta ama sevmiyosa yapıacak bışey yok.Sakın geri götürüp değiştirme yada eşine sor eğer bu yüzüğüde takmıcaksan böle durmasının bı anlamı yok değiştirıp takacağın bışey alıyım sana de... Belki anlar kırıldığını.

Canım bence güveniyorsan anlayışlı davran, ben de bir bayan olarak yüzük takamıyorum ne yazıkki ben de kalın almışım yüzüğümü. Hayır incesi de var eşim almıştı ama takamıyorum. Ne biliyim elimi yıkarken cıkarıyorum mesela unutuyorum bir yerlerde. Benim eşşimde cok önem verir mesela, kendisi yüzüğü parmağına küçük gelmesine rağmen en küçük parmağına takar. Ama bence değiştirmeyin özel günlerdeyken takar mutlaka ben öyle yapıyorum bi de şu anda eşimden ayrı oldugum için takıyorum ki bazen onu bile unutuyorum..

Alışkın olmadığı için unutmuştur.
Gerekli açıklamayı da yapmış.
Ama bir insana zorla bir şey yaptırılmaz.
Takamıyorsa takamıyordur.

Şahsi fikrim ise evet evli erkekler yüzük takmalı.
Bu kadar net.
Yine şahsi fikrim evet eşim almış diyerek takmalıydı.

Tepki göstermek için yüzüğü götürme.
Biraz bekle. Sonra onun da fikrini alarak yap...

Bende 10 yıllık evliyim ve yüzük takmaktan hoşlanmadığım için alyans kullanmıyorum . En azından sürekli kullanmıyorum .

Ama sizde ki mesele alyans takıp takmamak değil de , özenle seçilmiş bir hediyeye saygı .

Gerçekten onu çok rahatsız ediyorsa , takılmayın bu kadar derim . Ama söyleyin , '' beğenmedin mi ben çok beğenerek almıştım sana '' diyin , takamıyorsa da takıntı haline getirmeyin bence .

Ben de yapi olarak yuzuk,kolye falan takamam.En fazla 1 saat.Esiniz de boyle galiba.Zorlamayin,zaten size soyledigi cumle onun icin degerli oldugunuzu kanitliyor.3,5 yillik evlilikte bence de sembole ihtiyaciniz yok,1 aylik yeni evli degilsiniz ki

bu arada kendi alyansı evde duruyor zaten. zaman zaman hep aklıma gelir üzülürdüm sonra kendimi teselli ederdim üzerinde durmamaya çalışırdım. bu yüzük 2. oldu yani. evde boşta duracak 2. yüzük. tabiki eşime güzen problemim yok ya benimki güvenden değil de hoşuma gittği için istemiştim. ben evlendiğimden beri takıyorum yüzüğümü. arada bir ona sinirlenip takmıcam dedim çıkardım farketmedi bile . yani umursamaz öyle seyleri. bende yine takmaya başladım..

bende yüzük takamıyorum kaç yüzük kırdım devamlı oynar dururum yüzükle bence abartma takamıyoe demek ki benim gibi sonra bir yerlerde unutur bu sefer beni önemsemiyo hediyemi kaybetti diye üzülürsün değiştirme hiç hediyeni almışsın o günün hatırına kalsın

canım yüzük önemli bir konumu bunu ben de çok düşündüm, eşim çalışırken rahatsız oluyorum dedi takmadı hiç, sadece bensiz bir yere giderken takardı, ya da birlikte gezmeye gideceğimiz zaman, ben de aynı şekilde aslında dışarı çıkarken belli olsun diye takıyorum evin içinde sürekli kullanamıyorum, burdaki yorumları okuyunca galiba üzerine gidilmesi gereken bir konu değilmiş, şimdiye kadar hiç sorun etmemiştim zaten şimdi de sorun etmiyim sen de sorun etme bence, hediye almışsın tabi ama yüzük takmayı sevmediğinden unutmuş da olabilir... Değiştirme yüzüğü kesinlikle, arada bakarsın takmak isteyebilir hem hediye vermişsin artık onun olmuş değiştirme yani..

Bende sürekli takamıyorum dışarı çıkarken taķiyorum bitek elim suya çok girdiğinden rahatsız oluyorum eşimde hiç çıkarmaz geçen biraz tahriş olmuştu evde bile zor çıkarttırdım oda çıkartmayı hiç sevmez huy işte ama bencede evli erkekler takmalı

bence sorun edilecek bişey yk. Zaten artık yüzük var mi yok mu diye bakan da yok eskidenmiş o çok rahat insanlar var eşine güveniyosan sorun etme bence boş yere

Bence çok büyütecek bişi yok yüzük takamadığını bildiğiniz halde yüzük almışsınız sonra da takmıyo diye kırılıyosunuz. Alışkanlık biraz bu üstünde çok durmayın keşke kullanabileceği bişi alsaydınız da üzülmeseydiniz.

Benim sevgilimde ilk tanıştığımız zamanlarda hiç takamadığını belirtmişti.
Bir kaç sene sonra yüzük takılınca haliyle zorlandı. Ama ben her buluşmaya gittiğimizde tembihliyordum mutlaka takacak öyle geleceksin yanıma diye. Sonra sonra alıştı.

Size de tavsiyem dışarıya çıkacağınız zaman parmağına takmasını istemeniz. Acele etmeyin çünkü bir kaç ay daha unutuyorlar.
Ama siz azimli olun ve devam edin. Alışacaktır.

Ben de yuzuk takamam. pek yuzuklerı sevmıyorum küpe tercihim. cok rahatsız edici bana gore. ellerimi yıkasam yuzukle o kır gıtmezmiş gibi gelıyor..

bence eşinede zorlama sana deger verıor sözlerıne bakılırsa .bı yuzuk ıcın dert edınme kendıne. zamana bırak.

Bence kızmana gerek yok
Bazı şeyler bizim elimizde değil
Bende hediye gelen kolyemi takamıyorum, çünkü boynumda kabarcıklar çıkıyo
Oysaki çok sevdim hediyemi ama boynum kabarınca da acı çekiyorum o yüzden sadece özel günler de takarım dedim

Son düzenleme:
Ben de yüzük takamayanlardanım .Eşim bozulduğu için alyansımı dışarı çıkarken takıyorum eve girdiğim an takı kutuma koyuyorum .Eşiniz de böyleyse üstüne gitmeyin cidden değişik bir huy bu ,aldatmakla falan ilgisi yok .

biz ilk evlendiğimiz zamanlar eşim alyansını sürekli banyoda unutuyordu.

Bir gün bende ona dedim ki " bir daha alyansını çamaşır makinesinin üzerinde görürsem benim yüzüğümü de seninkinin yanına bırakırım"

o gün bu gündür hiç alyansını unutmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…