- 30 Ocak 2017
- 14.872
- 200.341
- 598
- Konu Sahibi Kar melegi
Peki akşam gelmezse aramalı mıyım sürekli arkadaşlarıyla balığa gitmek istiyo çünkü orada içeçek muhabbette var izin vermiyorum onun planındadır ne yapmalıyım sizce
Ben olsam arardım. Çok ısrarcı olmazdım ama tavrımı görmesini sağlardım. Böylece arkadaşlarıyla kalmaya devam etse bile aklına bir şeyler düşmesine sebep olurdum. Akşam evine dönmeli tabi. Evin dirliği kalır mı bu şekilde? Siz karı kocasınız. Evliliğe saygıdır yani. Evliliğin amacı zaten birlikte yaşamak, aile olmak. Siz birbirinizi önce eve bağlamalısınız. İstediğiniz zaman eve dönmezseniz başkalarıyla zaman geçirirseniz aranızdaki sıcaklığı da kaybedersiniz. Ama dediğim gibi eşinize vermeniz gereken tepkiyi tam olarak yazamıyorum çünkü siz bunu ondan önce defalarca yapmışsınız.
Şimdi yapmanız gereken şey eşinizi arayıp öncelikle eve çağırmak. Eve geldiği zaman onunla bu konuyu güzel güzel konuşmalısınız. Bu konu hakkında düşündüğünüzü, artık tartışmalardan kaçmak yerine, evi terk etmek yerine, onunla sorunlarınızı aşmaya çalışacağınızı söyleyin. Öncelikle kendi adınıza, eşinzde oluşturduğunuz o evden giden kadın modelini düzeltin. Burada ilk adım sizden gelmeli. Çünkü kalıcı çözüm arıyorsanız önce şu terk etmeleri bırakmanız gerekiyor. Ki oda kendini haklı bulamasın. Bu açıklamadan sonra, yalan söyleyerek arkadaşlarıyla görüşmesinin sizi ne kadar kırdığını anlatın. Bu olayda sizin kendinizi sorgulama sebebiniz olsun. Bir daha aranızda yalan olmaması için sizi anlamasını sağlayın. Sizinle zaman geçirme isteği, arkadaşlarıyla geçirdiği zamanın ötesinde olmalı. Tabi ki onlarla da zaman geçirebileceğini, ama bunun da bir dozu olduğunu, eşiyle geçirdiği zaman ve onlarla geçirdiği zamanı birbirinden ayırması gerektiğini açıklayın. Ve şunu da ekleyin, özellikle aranızda henüz çözülmemiş bir problem varken sizi öncelikli görmesi gerekiyor. Sorunları birbirinizi cezalandırarak değil, konuşarak çözmelisiniz. Ben her şeyin yoluna gireceğini düşünüyorum..