kocam mı haklı ben mi haklıyım bunaldım artık

burcu4411

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
3
0
1
50
merhaba arkadaşlar adım burcu 40 yaşındayım. bir tane kocam var ki hergün parasını sigaraya biraya yatırır işin garibi bu kadar sigara ve bira içen adam nasıl turp gibi olur anlamıyorum ama asıl mesele sarhoşluk felan değil hiç sarhoş olduğunu görmedim çünkü sorun şu.
parasını nasıl idare edeceğini bilmiyor köyde bir ev var küçücük 40m2 bir televizyon bile almıyor mutfağın duvarı yok sorunca da ne güzel bir kökümüz oldu diye gururlanıyor. ben daha bir kıyafet alırken kılı kırk yararken gidiyo bütün parasını sigaraya biraya yatırıyor hatta millet soruyor senin kocan çok para kazanmıyor mu işte bütün paralar buna gidiyor. ayrıca buradaki tekelciyle arasıda iyidir geçen telefonunu karıştırırken gördüm 2500 tl ödemiş görünce şok oldum yani

yani buradaki sorun alkolik olması felan değil parasını değerlendiremiyor gereksiz boş boş şeylere para harcıyor sorunca da söylüyor ben çalışıp ben harcıyorum sizi hiç aç bırakmadım açıkta bırakmadım maksuzdan boşanacağım felan değince küplere biniyor kavga ediyoruz yani zaten aile sevgisi görmemiş bana bağlandı zaten evliliğimiz de biraz görücü usulü oldu.

ayrıca onun yüzünden 2008 yılında çok sevdiğim izmirden aydına taşındık işi yüzünden çok sevdiğim mahallemi kardeşlerimi arada bıraktım aydın bana köy gibi geldi hala burada bir arkadaşım yok anca kardeşlerim arıyor. işte ben bu durumları kabullenemiyorum ne yapmalıyım bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar

Kocan tabiki haklı değil sizin rızkınızı alkole veriyor, bi ölüp gitse ortada kalma durumunuz var. İnşallah şiddeti yoktur. Siz biriktirmeye çalışın gizlice

merhaba arkadaşlar adım burcu 40 yaşındayım. bir tane kocam var ki hergün parasını sigaraya biraya yatırır işin garibi bu kadar sigara ve bira içen adam nasıl turp gibi olur anlamıyorum ama asıl mesele sarhoşluk felan değil hiç sarhoş olduğunu görmedim çünkü sorun şu.
parasını nasıl idare edeceğini bilmiyor köyde bir ev var küçücük 40m2 bir televizyon bile almıyor mutfağın duvarı yok sorunca da ne güzel bir kökümüz oldu diye gururlanıyor. ben daha bir kıyafet alırken kılı kırk yararken gidiyo bütün parasını sigaraya biraya yatırıyor hatta millet soruyor senin kocan çok para kazanmıyor mu işte bütün paralar buna gidiyor. ayrıca buradaki tekelciyle arasıda iyidir geçen telefonunu karıştırırken gördüm 2500 tl ödemiş görünce şok oldum yani

yani buradaki sorun alkolik olması felan değil parasını değerlendiremiyor gereksiz boş boş şeylere para harcıyor sorunca da söylüyor ben çalışıp ben harcıyorum sizi hiç aç bırakmadım açıkta bırakmadım maksuzdan boşanacağım felan değince küplere biniyor kavga ediyoruz yani zaten aile sevgisi görmemiş bana bağlandı zaten evliliğimiz de biraz görücü usulü oldu.

ayrıca onun yüzünden 2008 yılında çok sevdiğim izmirden aydına taşındık işi yüzünden çok sevdiğim mahallemi kardeşlerimi arada bıraktım aydın bana köy gibi geldi hala burada bir arkadaşım yok anca kardeşlerim arıyor. işte ben bu durumları kabullenemiyorum ne yapmalıyım bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar
Size pek bağlanmış gibi gelmedi bana, inatla laftan anlamıyorsa boşanın.

Ya gerçekten söylediğiniz gibi boşanacaksınız ya da kabul edeceksiniz bu durumu. Bu yaştan sonra ensesine vurup adamın elinden parasını alıp saklayamayacağınıza göre…

yok arkadaşlar adam beni seviyor şiddet te yok. ama işte dediğim gibi parasını idare etmiyor ben evlenmeden önce çalışırdım evlendikten sonra evlatlarına bakarsın diye beni çalıştırmadı. şu an yine çalıştırmaz. benim sorunum parası işte.

Huyu bu demek ki, değişmez.
Ya siz çalışıp kendi paranızı kendiniz keyfinize göre harcayacaksınız
Ya boşanıp kendi şehrinize geri döneceksiniz
Ya da bu durumu kabullenip evde huzursuzluk çıkarmayacaksınız.

Ben yerinizde olsaydım eğer eşimi seviyorsam çalışırdım ve herkes kendi parasını harcasın moduna girerdim. Sevmiyorsam da boşanırdım ya. Hatta sevsem de boşanabilirdim, sorumsuzluk sadece bir konuda değil her konuda sorun olabilecek bir huy.

yok arkadaşlar adam beni seviyor şiddet te yok. ama işte dediğim gibi parasını idare etmiyor ben evlenmeden önce çalışırdım evlendikten sonra evlatlarına bakarsın diye beni çalıştırmadı. şu an yine çalıştırmaz. benim sorunum parası işte.
Sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?Çalışmanıza neden karşı?

Ben adamda bir sıkıntı görmedim. Sonuçta adam kazanıyor, evi mahrum bırakmadıktan sonra kendi zevkine para harcaması kabul edilebilir geliyor bana.

Yılda bir hafta, bir yerde kalıyorsanız, stüdyo bir daire işe yarar bence. Gidersin, haftasonu 3-4 saat geçirir, gelirsin, bir nevi kış bahçesi gibi. Keşke benim de olsa. Kocaman ev yapıp, ne olacak.

Ayrıca 2008 yılından beri yaşadığınız şehirde arkadaş edinemediyseniz, bu sizin tercihinizdir diye düşünürüm ben.

İyi de adam alkolik. Bundan ala sorun mu var? Bağımlılık da az buz bir sorun değil yani.

Haklı olmanız neyi degistirecek ?
İstediklerimi alamıyorum diyorsunuz. Çalışmaya gelince izin yok.
Tedavi deseniz onu da kabul etmeyecek.
Ayrılmak da istemiyorsunuz
O zaman bu şekilde yaşamaya devam edeceksiniz.

aslında birazcık ta başka faktörler var 7 kardeştim ben ortaokuldan sonra okuyamadık anamız babamız direk bizi çalıştırıyordu. erginliğe eriştirken sonra da tabiri caizse bizi yoldan geçene verecekti. sonra benim adam çıktı hem ablamın kocasının kardeşi yani eniştem diye bir de o sıralar gemilerde çalışıyordu parasını kazanır da rahat rahat geçiniriz diye evlendik işte. ama ben evlendikten 3 sene sonra zatürreden gemileri bıraktı. aslında aşk sevgi gibi konularda bariz bir sıkıntı yok ta işte ben çalışmayı denedim bu sırada da oğullarım da beni çalıştırmadı sen yorulma biz bakarız diye. büyük oğlum izmire eski mahallesine bir şekilde taşınmayı başardı küçük oğlum ise üniversite sınavına hazırlanıyor. boşanırsam aleyhime olacak ortada dımdızlak kalacağım yani.
tabi öyle dediler ama kaç para kazandın oğlum diyorum homurdanıyor malum izmirde geçinmek çok zorlandı fazla sıkmamaya çalışıyorum. küçük oğlum da önce uzak bir yerde mühendislik tutuyordu sonra aileme yük olurum diye yazmadı mezuna kaldı. biz de anlayış gösterdik.
kıssadan hisse başka komşuların evlerine bakıyorum gözlerim kamaşıyor maaşallah sonra bizimkine bakıyorum içim sıkılıyor vallahi imreniyorum arkadaşlar
bu sırada aydınlı arkadaşlar alınmasın ama yaşadığım yeri cidden beğenmedim köy gibi gelmişti. arkadaş edinmek için kurslara komşulara özel yerlere bile gittim hep kendini beğenmişlik havaları yok efendim görgüsüzce tavırlar sonra karar verdim ben arkadaş edinmeyeceğim kardeşlerim yeter dedim.
işte benim derdim de bu Allah kimseye bu dertten fazlasını vermesin.

Ben de yeni evlendiniz falan sandım boşanın madem diyecektim ki aslında kocaman çocuklarınız olduğunu gördüm. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki bu olaylar yeni başlamış gibi. Sonuçta küçük çocuğunuz bile üniversiteye hazırlanıyorsa en az 20-25 yıllık evlisiniz. Bunca zamandır nasıl yaşadıysanız ya öyle yaşayacaksınız. Ya da "buraya kadar" deyip arkanızı dönüp gidip istediğiniz hayatı yaşayacaksınız. Bu kadar yıldır beğenmediğiniz bir hayatı yaşayıp susup da bu zamandan sonra da koskoca insanı değiştirmeye kalkmak da ne bileyim.. Üzgünüm ama bunları baştan yapacaktınız.

adamin da kendine gore bir hayat tarzi var, oturmus,
sagligina da zarari yok,
birikim yapamiyor, maddi zorluk yasiyor vs vs ama neticede severek yasadigi bir hayat tarzi, kendisi mutsuz degil ki bundan.

ben de aynen sizin gibi cok sinir olurdum, gercekten,
ama yani su durumda ya bosanilacak, ya da kabul edilecek, gercekten baska bir cozum yolu yok.

kendi kendinizi yediginizle ve huzurunuzu bozdugunuzla kalirsiniz aksi durumda.

Çalışmama konusunu eşinize çocuklarınıza bağlamasanız keşke. Ben de yeni evli sandım keşke siz çocuklarınıza daha iyi şartlar sunsaydınız çalışıp. Aydın’a alışamama da çok garip değil mi kaç yıl olmuş çocuklarınız evlenme yaşına gelmiş. Size vereceğim tek tavsiye eşiniz madem parasını har vurup harman savuruyor siz de kendinizden kısmayın, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin daha talepkar olun. Eşinizin size bağlı olduğu gerçekse sizi memnun etmeye çalışacaktır. Yoksa tek amacı evde birileri yemek yapsın, donlarımı yıkasın, evi temizlesin mi? Atıyorum 5 bin kazanıyordur bin lira eve verip 4 bin kendi keyfine harcıyordur, evdeki karısı artık o bin lirayla faturaları mı ödesin alışveriş mi yapsın üstüne başına kıyafet mi alsın umrunda değildir, bu sevgi değil bencilliktir.

kaç yaşına gelmişsiniz bu yaştan sonra o adam değişmez. sizde hiç çalışmamışsınız. çocuklarınızdn bile fayda yok bence eşinizle uğraşmak yerine kendinize bi uğraş bulun. çevre edinip kafa dağıtın

eşinizin keyfide içki. sarhoş olmuyor size sıkıntı yaratmıyor sağlık sorunuda yokmuş. adamı darlamayın

Hayat tarzı, içki içmesi problem değil de, her şeyin bir ayarı var. Ben napayım öyle bir evde yaşarken 2500 TL alkole veren, paranın hesabını bilmeyen kocayı? Dünyanın binbir türlü hâli var, parayı yönetemeyen adamla olmaz. Zevki için de harcasın, alkol de içsin ama bu şekilde değil. Ya boşanacaksınız ya boşanacaksınız, bu adam düzelmez.

Yani gerçekten hiçbir dini aidiyeti olmayan biri olarak şunu diyorum
Hakikaten bu ülkede alkol ve sigara haramdır
3 çocuk sahibi bir ailede evlerine iki aydır yumurta dahi almamış karı koca (anne baba) hergün birer paket sigara içiyor
Çocukların beslenmesi çoğunlukla kuru ekmek oluyor
Bu sigara şimdi helal mi
O çocukların ahı burunlarından gelsin
Böyle insanlardan nefret ediyorum
Parası olanlara lafın yok istedikleri gibi zehirleyebilirler kendilerini
Konu sahibi haklısın sonuna kadar
Ama boşan yada boşanma diyemem

Back
X