Kocam üzerime yürüdü

Tekrar ediyorum, örneklerimiz paralel değil.
Lütfen ilk paragrafımı dikkatli okuyun.
Elbette “cahilsin” sözüne karşılık tokat atmak çok farklı kulvarda bir durum. Asla onunla bu bir değil.
Konu sahibinin durumu daha farklı.
“İğrençsin” duygu (altı temel duygudan biri tiksinmek) ifade eder, “cahilsin” bilişsel bir yargı ifade eder. İkisinin psikolojik karşılığı bir değil.
Bakın ben bu platformda on yıldır kaç kadının uğradığı şiddette gözünü açtığım için özel mesajlar almış biriyim.
Burdaki kadına yönelik şiddeti yok sayacak değilim.
Sadece gidiş yolunu doğru saptarsak konu sahibine daha çok yardımcı olabiliriz.
Bu kadın ve kocası ikisi de yetişkince davranmıyor ve destek almaları gerekiyor, sonuç buraya geliyor.

Ya bırakın benim örneğimi. Siz kendi yorumunuzda sözel şiddet ile fiziksel şiddeti eşit tuttunuz.

Yanlış düşünmüşüm demek de bir duruştur.

Bana cahilsini iğrençsini anlatıyorsunuz.

İğrençsin demenin karşılığı omuzdan itmek olamaz.

Bu ikisi eşit olamaz.

Bana ne sizin 10 senedir aldığınız özel mesajlardan?

Farklı düşünüyoruz.
Ben mesajlarımın arkasındayım ve yeterince zaman kaybettim, burda bırakıyorum.
Selametle.

Adam belki de yıllardır kullandığı mangal demirini yıkamıyor ve yıkanmasına da izin vermiyor ama iğrenç denilince kötü üslup oluyor. Üstelik sadece kendi değil millete de bu mangaldan yemek yediriyor. Evet bu adam basbaya iğrenç ve bu lafı da hak etmiş.

İğrenç lafının sözlük karşılığı:

“tiksinti veren, tiksinti duygusu uyandıran, iğrendiren.”

Bazı arkadaşlara kurumuş yağlı, bol bakterili mangal demirinden mangal yemek tiksinti verici gelmiyor mu acaba da iğrenç lafını fazla bulmuşlar anlamadım. Konu sahibi, bir dahaki mangalınıza bu arkadaşları da çağırın ve o pis demirin üstünde pişmiş mangalı löp löp yesinler, utanmanıza da gerek yok

Son düzenleme:
İşte o an zoruma giden alenen haklı olduğum konuda neden gizlice iş yapayım ki bu yüzden tartışmaya girdim. Mangal demirini yika bile demedim ben yıkayacaktım. Neden o evde yokken yıkayacağım ben bunun için neden tartışıyorum ki diye yükseldim zaten yıllardır gizlice yıkıyorum ya da tartışarak yıkıyorum şaka gibi

Adamı çok kızdırmışsınız. Evet mangal demiri yıkanmaz dediyse yıkanmamalı. Çok inat edip üzerine gitmişsiniz.

Şu yazınızı bir kendiniz okuyun biraz da kendinizin tahrik ettiğini görürsünüz. Erkekler direktiften hoşlanmıyor size davranış tarzı da çok kötü ama bu tarz saçma kavgalardan uzak durmanın en iyi yolu pohpohlayarak yapmasını istemek.
Çoğumuzun tasnif etmediği bir davranış şekli ama onların iş yapabilme durumu bu şekilde yürüyor.

Defalarca kullandığı dünyalar pisi mangal demirini yıkamayan ve yıkatmayan, misafirlere o pis demirle yemek yedirmekte beis görmeyen iğrenç bir herifi kim neden pohpohlasın? Mesela adam sifonu çekmiyorsa da direktif vermiyip pohpohlayarak mı öğretmek gerek? Neden erkeklere 3 yaşında çocuklara eğitim verir gibi eğitim verilmesi gerekiyor?

Erkekler direktif sevmiyor da değil bu arada. İşyerinde patrondan, askerde komutandan gayet de direktif alıyolar ve kuzu kuzu yerine getiriyolar. Kendinden aşağı gördüğü canlılardan direktif almayı sevmiyolar.

Çünkü hepsinin sorunu aynı çok çok istisnalar var bunlar dışında leb demeden yapan erkek sayısı. İşte bizim hazzetmediğimiz ama yaptırma konusunda işe yarayan şey de bu. Hiç şahit olmadınız mı iki cilve görünümünde sen yaparsın diye işini yaptıran?
Genellemeye vuruyorum ama çoğunun kapasite alanı bu.

ya bir de hani
kadın beni kompleksmiş erkek beyni düz vitesmiş erkekler direktif almayınca tek tek söylemeyince anlamıyormuş,
mesela "evde meyve var mı" demeyecekmişiz, "hayatım dolap/meyvelikteki çürümemiş meyveleri yıka, bir tabağa koy, bir de bıçak al getir yiyelim", diyecekmişiz.
bu vardı bi de?

Ancak karıları ile çocuklarına güçleri yetiyor. Cinnet geçirip ailelerini öldürüyorlar mesela, patronuna hiç cennet geçiren yok.

Leb demeden leblebiyi anlayacağı bir şey yok ki bu konuda. Mangal demirini ver yıkıyım demiş, adam mikrop yuvası pis demiri vermemiş. Yani burda neyi anlaması gerek? Sen yıka bile dememiş ki ver yıkıyım demiş. Resmen cinnetlik bir adam.

Ayrıca erkekler patronunun verdiği direktifleri gayet de anlıyorlar. Annesi/eşi kendisinden bir şey beklediğinde gerizekalı taklidi yapmak işlerine geliyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…