Tekrar ediyorum, örneklerimiz paralel değil.Ben sizin örneğinizin benzerini verdim. Konu üzerinden gidersek iğrençsin lafına karşılık elle temasla ittirmeyi birbirine eşit tutan sizsiniz. Eşit degiller. Fiziksel şiddet başka sözel şiddet başka. Asla eşit değiller.
Ya bırakın benim örneğimi. Siz kendi yorumunuzda sözel şiddet ile fiziksel şiddeti eşit tuttunuz.Tekrar ediyorum, örneklerimiz paralel değil.
Lütfen ilk paragrafımı dikkatli okuyun.
Elbette “cahilsin” sözüne karşılık tokat atmak çok farklı kulvarda bir durum. Asla onunla bu bir değil.
Konu sahibinin durumu daha farklı.
“İğrençsin” duygu (altı temel duygudan biri tiksinmek) ifade eder, “cahilsin” bilişsel bir yargı ifade eder. İkisinin psikolojik karşılığı bir değil.
Bakın ben bu platformda on yıldır kaç kadının uğradığı şiddette gözünü açtığım için özel mesajlar almış biriyim.
Burdaki kadına yönelik şiddeti yok sayacak değilim.
Sadece gidiş yolunu doğru saptarsak konu sahibine daha çok yardımcı olabiliriz.
Bu kadın ve kocası ikisi de yetişkince davranmıyor ve destek almaları gerekiyor, sonuç buraya geliyor.
Ya bırakın benim örneğimi. Siz kendi yorumunuzda sözel şiddet ile fiziksel şiddeti eşit tuttunuz.
Yanlış düşünmüşüm demek de bir duruştur.
Bana cahilsini iğrençsini anlatıyorsunuz.
İğrençsin demenin karşılığı omuzdan itmek olamaz.
Bu ikisi eşit olamaz.
Bana ne sizin 10 senedir aldığınız özel mesajlardan?
İşte o an zoruma giden alenen haklı olduğum konuda neden gizlice iş yapayım ki bu yüzden tartışmaya girdim. Mangal demirini yika bile demedim ben yıkayacaktım. Neden o evde yokken yıkayacağım ben bunun için neden tartışıyorum ki diye yükseldim zaten yıllardır gizlice yıkıyorum ya da tartışarak yıkıyorum şaka gibiKız nasıl ölmediniz o demirle mangal yaparak?
Adam evde yokken neden yıkamıyorsunuz anlamadım?
Soğanla silinmesinin sebebi mesela önce tavuğu pişirir soğanla silersin çünkü yağları alır temizler sonra eti koyarsın ya da sucuk pişirir soğanla silersin ama bunlar aynı gün içindeki mangalda olur. İş bitince de yıkarsınız. Kocanıza doğruyu öğretin
Adamı çok kızdırmışsınız. Evet mangal demiri yıkanmaz dediyse yıkanmamalı. Çok inat edip üzerine gitmişsiniz.Sok geçirdim korktum. Mangal demirini balkona götürürken goturme yıkayacağım dedim. Ki yıllardır eşimin israrı ile sadece soğanla siliyoruz o kadar. Piknikte yıkamadık çünkü deterjanı götürmemişiz. O da mangal demiri yıkanmaz soganla silinir dedi. Ben de bulaşık makinesine atayım bari dedim. O da olmaz küflenir dedi. Elde yıkayayım dedim her taraf kara olur dedi. Adam bana demiri vermiyor. (Bu arada geçen de misafirle birlikte gidince pikniğe bizim her zamanki yıkanmayan demiri misafir gördü aldı yıkadı derede mahcup olduk ve o zaman konuşmuştuk bundan sonra yıkayalım diye temiz getirelim diye) konuştuk bu konuyu dedim igrenclik yapma ne kadar igrenc bir insansın hiç mi mahcup olmuyorsun etli yağlı demiri insanların önüne çıkartınca dedim. Sen bana nasıl igrenc dersin çok bozuk bjr üslubun var senin ne igrencliklerin vaf ben hiç söylüyor muyum dedi ben hala o demir yıkanacak diyorum üzerime yürüdü parmağını omzuma ittirdi “bak senin anladigin dilden konuşurum benimle düzgün konuş” dedi. Ben de diklendim yüzümü yüzüne yaklaştırıp neymiş anladığım dil hadi göstersene dedim. Bir adim daha ileri gitseydi yarın boşanacaktım ama yapmadı fakat içimden öyle bir büyük parça koptu ki…… evliligimin en büyük kavağlarından birini ettik hem de mangal demiri yüzünden şaka gibi… halbuki bu hafta sonu ailesini ağırladım en iyi şekilde gerçekten hiçbir iyilik cezasız kalmıyor…..
Kuzenin mi yazmış1qqqwwww2www2w22ww2wwwww22
Şaka değil mi?Adamı çok kızdırmışsınız. Evet mangal demiri yıkanmaz dediyse yıkanmamalı. Çok inat edip üzerine gitmişsiniz.
Defalarca kullandığı dünyalar pisi mangal demirini yıkamayan ve yıkatmayan, misafirlere o pis demirle yemek yedirmekte beis görmeyen iğrenç bir herifi kim neden pohpohlasın? Mesela adam sifonu çekmiyorsa da direktif vermiyip pohpohlayarak mı öğretmek gerek? Neden erkeklere 3 yaşında çocuklara eğitim verir gibi eğitim verilmesi gerekiyor?Şu yazınızı bir kendiniz okuyun biraz da kendinizin tahrik ettiğini görürsünüz. Erkekler direktiften hoşlanmıyor size davranış tarzı da çok kötü ama bu tarz saçma kavgalardan uzak durmanın en iyi yolu pohpohlayarak yapmasını istemek.
Çoğumuzun tasnif etmediği bir davranış şekli ama onların iş yapabilme durumu bu şekilde yürüyor.
Şeyde desin mi padişahım çok yaşaAdamı çok kızdırmışsınız. Evet mangal demiri yıkanmaz dediyse yıkanmamalı. Çok inat edip üzerine gitmişsiniz.
Çünkü hepsinin sorunu aynı çok çok istisnalar var bunlar dışında leb demeden yapan erkek sayısı. İşte bizim hazzetmediğimiz ama yaptırma konusunda işe yarayan şey de bu. Hiç şahit olmadınız mı iki cilve görünümünde sen yaparsın diye işini yaptıran?Defalarca kullandığı dünyalar pisi mangal demirini yıkamayan ve yıkatmayan, misafirlere o pis demirle yemek yedirmekte beis görmeyen iğrenç bir herifi kim neden pohpohlasın? Mesela adam sifonu çekmiyorsa da direktif vermiyip pohpohlayarak mı öğretmek gerek? Neden erkeklere 3 yaşında çocuklara eğitim verir gibi eğitim verilmesi gerekiyor?
ya bir de haniDefalarca kullandığı dünyalar pisi mangal demirini yıkamayan ve yıkatmayan, misafirlere o pis demirle yemek yedirmekte beis görmeyen iğrenç bir herifi kim neden pohpohlasın? Mesela adam sifonu çekmiyorsa da direktif vermiyip pohpohlayarak mı öğretmek gerek? Neden erkeklere 3 yaşında çocuklara eğitim verir gibi eğitim verilmesi gerekiyor?
Erkekler direktif sevmiyor da değil bu arada. İşyerinde patrondan, askerde komutandan gayet de direktif alıyolar ve kuzu kuzu yerine getiriyolar. Kendinden aşağı gördüğü canlılardan direktif almayı sevmiyolar.
Ancak karıları ile çocuklarına güçleri yetiyor. Cinnet geçirip ailelerini öldürüyorlar mesela, patronuna hiç cennet geçiren yok.Defalarca kullandığı dünyalar pisi mangal demirini yıkamayan ve yıkatmayan, misafirlere o pis demirle yemek yedirmekte beis görmeyen iğrenç bir herifi kim neden pohpohlasın? Mesela adam sifonu çekmiyorsa da direktif vermiyip pohpohlayarak mı öğretmek gerek? Neden erkeklere 3 yaşında çocuklara eğitim verir gibi eğitim verilmesi gerekiyor?
Erkekler direktif sevmiyor da değil bu arada. İşyerinde patrondan, askerde komutandan gayet de direktif alıyolar ve kuzu kuzu yerine getiriyolar. Kendinden aşağı gördüğü canlılardan direktif almayı sevmiyolar.
Neden yıkanmamalı ?Adamı çok kızdırmışsınız. Evet mangal demiri yıkanmaz dediyse yıkanmamalı. Çok inat edip üzerine gitmişsiniz.
Leb demeden leblebiyi anlayacağı bir şey yok ki bu konuda. Mangal demirini ver yıkıyım demiş, adam mikrop yuvası pis demiri vermemiş. Yani burda neyi anlaması gerek? Sen yıka bile dememiş ki ver yıkıyım demiş. Resmen cinnetlik bir adam.Çünkü hepsinin sorunu aynı çok çok istisnalar var bunlar dışında leb demeden yapan erkek sayısı. İşte bizim hazzetmediğimiz ama yaptırma konusunda işe yarayan şey de bu. Hiç şahit olmadınız mı iki cilve görünümünde sen yaparsın diye işini yaptıran?
Genellemeye vuruyorum ama çoğunun kapasite alanı bu.
Ya tamam adamın tepkileri belki çok fazla olabilir ama bende olsam kızarım benim yıkama ya da yapma dediğim şeyi illa yapmaya çalışırsa birisi sinirim bozulur.Şeyde desin mi padişahım çok yaşa
Bıçaklar da yıkandıkça keskinliği gider, teflon ve granit tencere tavalar da yıkandıkça zamanla aşınır. Hiçbirini yıkamayıp b.k içinde yaşayalım mademAyrıca mangal demiri yıkanınca çabuk paslanıyor soğanla temizlenir genelde.
Mangal demirleri çok kaliteli bir malzeme değil maalesefBıçaklar da yıkandıkça keskinliği gider, teflon ve granit tencere tavalar da yıkandıkça zamanla aşınır. Hiçbirini yıkamayıp b.k içinde yaşayalım madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?