kocam ve ailesi fikir verin lütfen...

prenses2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
132
7
68
İstanbul
selam herkese ben eşimle 5 sene önce evlendm 1 kızımız var sorun şu ki eşim ailesine çok düşkün onlar ne derse o olur diyor bi eşya bile alsak babasına danışmadan almıyor bi pazar günü bi yere gitse ilkönce annesine söylüyor sonra bana hadi bi nebze bunlara sustum ama şimdi eltimle aram bozulsa sen büyüksün konuşucaksın onla senin derdin benle kardeşimin arasını bozmak mı gibi kelimeler sarf ediyor aslında eşimle şahsi bi sorunumuz yok o beni çok seviyor ben onu ama ailesine laf söyleyince zoruna gidiyor lütfen akıl verin siz olsanız napardınız...?

selam herkese ben eşimle 5 sene önce evlendm 1 kızımız var sorun şu ki eşim ailesine çok düşkün onlar ne derse o olur diyor bi eşya bile alsak babasına danışmadan almıyor bi pazar günü bi yere gitse ilkönce annesine söylüyor sonra bana hadi bi nebze bunlara sustum ama şimdi eltimle aram bozulsa sen büyüksün konuşucaksın onla senin derdin benle kardeşimin arasını bozmak mı gibi kelimeler sarf ediyor aslında eşimle şahsi bi sorunumuz yok o beni çok seviyor ben onu ama ailesine laf söyleyince zoruna gidiyor lütfen akıl verin siz olsanız napardınız...?

öfffff hep aynı sorunları var evli bayanların.

bir eşya alındığı zaman neden babasına soruluyor?? saçmalığın da bu kadarına pes.

5 yıl olmuş ve eşin hala değişmemiş ve bu saatten sonrada değişmez.

ben olsam napardım?? çıldırırdım heralde, her gün başının etini yerdim ve bu duruma çözüm arardım
yalan söylemenın manası yok.

Sanırım "Eşim ve ailesi" bölümünde en çok açılan konuların başında geliyordur "eşin ailesine aşırı düşkün bağımlı" olması..

Valla canım bu konuda çok şey söyledi arkadaşlar ama ben artık şöyle diyorum..
Hepimizin eşi ailesi birbirinden farklı...Kimisinin eşi konuşmakla anlayacak biridir kimisininki anlamayacak...
Eşini en iyi sen bilirsin..O yüzden hangi dilden anlıyorsa o dilde artık kendi ailesini olduğunu ve onlarla göbek bağını kesmesi gerektiğini belirteceksin...

eşini malesef konuşarak bu konuda üstüne giderek değiştiremezsin.hatta daha da abartır.en iyisi birşey söyleme,bari sinirin bozulmasın.

ben olsam gerçekten sinirimden çatlardım böyle şeyleri duyunca bile sinir oluorum bide bi insana sürekli bişeyleri yapmasını söyleyince yapası varsada yapmıo yapamıo etrfaımda çok duyuyorum böyle insanları ama üzgünüm değiştiklerini hiç görmedim ancak kendi canı yanarsa öle bi kendine çeki düzen verir gibi gelio bana

evlenmiş, aile kurmuş fakat annesyaninin babasının hala 5 yaşında ki çocuğuymuş gibi davranmaya devam eden, izin isteyen, haber veren,erkekler çok var...
bu eşinin yapısından mı kaynaklanıyor yoksa ailesinin baskın olmasından dolayı kendyini mecburmuş gibi mi hissediyor onu bilemiyorum ama zor bi durum... özellikle eşi için...
yarın bi gün senin onun ailesiyle bi sıkıntın olduğu zaman, haklı ol veya olma, farketmez , ailesini senin bi adım önünde tutacağı kesin... seni savunabileceğini de zannetmiyorum...
bu böle gelmiş böle gider... konuşman da bişeyi değiştirmez... aksine, sen beni ailemden soğutmaya mı çalışıyosun deyip, kendince kendini savunmaya geçer... onu böle kabul edeceksin çünkü değişmez... bu arada kendileri arkalarından atarlar, eşleri bişey söleyince de vayyy sen benim aileme nası öle konuşuyosun diye size çatarlar... doğalarında var.... Allah yardımcın olsun cnm

Hem eşim beni seviyor diyorsunuz hem eşinizin sizi ailesine ezdirdiğini söylüyorsunuz seven insan sizi istemediğiniz biriyle konusmaya zorlar mı Allah aşkına!!!

Tavrınızı koyun.

ilginize teşekkür ederim il önce aslında her konu da böyle değil tamam düşkün ama benide ezdirmez eşim biraz sinirli yeri geldiğinde ailesinede sinirlenip bağıra biliyor evin en büyük çocuğu olunca ve geçmişinde bir çok zorlukla karşılaşınca hep ailesini koruma içgüdüsü ile devam etmiş ailesine düşkünlüğü bu yüzden tedavi demiş bi arkadaşım evet kızıp sinirleniyorum ama ona bu durumun tedavi edilmesi gerekiyo desem saçmalama ne var bunla doktorun felan der...

aynı sorunlar bircok evli bayanın başında maalesef...
erkeklerin belli bir yaştan sonra değişmeleri şöyle dursun törpülenmiyorlar bile. bu tip aile bağımlısı erkeklerle sıkıntılarınızı paylaşmaya çalıştıkça coğaltırsınız. onun yerine arkadaslarınıza komsularına içinizi döküp rahatlayabilirsiniz.eşinize ''ailen''kelimesini kullanmazsanız sizin faydanıza olacaktır diye düşünüyorum. ne güzel birbirinizi seviyorsunuz varsın bi eşya alırkende haber versin kv senden önce bişeyleri duysun..eşinizi işteyken daha sık arayıp iletişimi kuvvetlendirirseniz planlarını sizinlede paylaşmak durumunda kalıcaktır. Allah kolaylık ve sabırlar versin

ilginize teşekkür ederim il önce aslında her konu da böyle değil tamam düşkün ama benide ezdirmez eşim biraz sinirli yeri geldiğinde ailesinede sinirlenip bağıra biliyor evin en büyük çocuğu olunca ve geçmişinde bir çok zorlukla karşılaşınca hep ailesini koruma içgüdüsü ile devam etmiş ailesine düşkünlüğü bu yüzden tedavi demiş bi arkadaşım evet kızıp sinirleniyorum ama ona bu durumun tedavi edilmesi gerekiyo desem saçmalama ne var bunla doktorun felan der...

eşine toz konduramıyorsun anlıyorum seni.
ama senınde sinir sistemin önemli değil mi? kimse senden daha önemli olamaz.

sen bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyınce eşin ne diyor??

ben direkt rahatsızım demiyorum peki sen benim yerimde olsan naparsın diyorum beni analamasını bekliyorum senin ailen yanımızda benimkiler uzakta gibi bunları söylediğimde bana hak veriyor ama elimde değil nedesen doğru diyo hatta kendini benim yerime koymak bile istemiyo...

E ezdirmiyormuş eşiniz sizi ailesine karşı.O zaman bırakın ailesiyle ilişksini dilediği gibi yaşasın.

ben direkt rahatsızım demiyorum peki sen benim yerimde olsan naparsın diyorum beni analamasını bekliyorum senin ailen yanımızda benimkiler uzakta gibi bunları söylediğimde bana hak veriyor ama elimde değil nedesen doğru diyo hatta kendini benim yerime koymak bile istemiyo...

ben olsam delirirdim ve istediğim şey olana kadar sürdürürdüm bu muhabbeti.
sonuçta ben aılesını atsın demıyorum, tek istediğim şey evimde ve evliliğimde eşim ve benden başka kimsenin sözünün geçmesini istemıyorum .ve bu da çok normal durum, istediğim şey olmazsa eğer anormal olur.

senın yerıne koymak ıstemıyorsa eğer, bıraz çaba gösterır.haklısın deyip kenara çekilmekte anlamsız.

evlı barklı adam , bu saatten sonra kım ne dıyebılır?? ve sanada söylemesı lazım
rahatsız olduğun bir şey olursa aılemın yüzüne söyle demesı gerek.

neden 3.kişiler yüzünden huzursuz olasınız ki?

Son düzenleme:
aynı sorunlar bircok evli bayanın başında maalesef...
erkeklerin belli bir yaştan sonra değişmeleri şöyle dursun törpülenmiyorlar bile. bu tip aile bağımlısı erkeklerle sıkıntılarınızı paylaşmaya çalıştıkça coğaltırsınız. onun yerine arkadaslarınıza komsularına içinizi döküp rahatlayabilirsiniz.eşinize ''ailen''kelimesini kullanmazsanız sizin faydanıza olacaktır diye düşünüyorum. ne güzel birbirinizi seviyorsunuz varsın bi eşya alırkende haber versin kv senden önce bişeyleri duysun..eşinizi işteyken daha sık arayıp iletişimi kuvvetlendirirseniz planlarını sizinlede paylaşmak durumunda kalıcaktır. Allah kolaylık ve sabırlar versin

teşekkür ederim zaten öyle aramızda vay senin ailen vay benim ailem yok ailemiz varannesine söylediği herşeyi banada söyler asla saklamaz başkasına söylemek istemiyorum eşimin bu durumundan rahatsız olduğumu o yüzden burda sizlere sordum acaba benim yerimde sizler olsanız ne der ne yapardınız diye ilginize teşekkür ederim...

E ezdirmiyormuş eşiniz sizi ailesine karşı.O zaman bırakın ailesiyle ilişksini dilediği gibi yaşasın.

evet ezdirmez savunur yeri gelir ama artık o benle evli bekar değilki ben nasıl ailemi bırakıp onun yanındaysam oda benim yanımda olsun hep ne çok kişi tanıyorum ailesi yanında olup haftada 3 4kez görüyo benim eşim yemek yer hadi sen çayı koy ben biraz dışarda dolaşıyım der ve doğru annesine sen bu durumdan sıkılmazmısın niye yatsın evinde otursun yada hade gel toplayalım beraber dolaşalım annemlere diye... iş ezdirmek yada ezdirmemek değil iş ilgi biz evliyiz yani...

Back
X