• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam ve diz boyu saygısızlık ...

Sağlık sorunun varsa zaten sen engel derecesi alıp erken emekli olursun
Kapı gibi sağlam işin gelir düzeyin var onun çocuğun yanında yaptığı abuk sabuk şeyleride anlatırsın inş sıkıntın olmadan başından savarsın bu belayı
Yırtıcı kuş gibi ölümü bekliyor çok üzüldüm bende sıkıntılı süreç geçiyorum İnan gözümden yaş geldi okurken laflara bak
Geçmiş olsun. umarım sizin sıkıntılarınız benimkiler kadar büyük değildir. ve inşallahen kısa zamanda düzelir.

İstanbul değildir dert. Kendi memleti dışındaki her şehir onun aynı saygısızlıkları yapmasına neden olur. Yıldırıp memleketine dönmeyi planlıyor olabilir mi?
Biz aynı ilde oturuyorduk. ve oturduğumuz ile dönersek kendisinin işi olmayacak bırakacak beni orada kv nin yanına kendisi yine şehir dışında çslışmaya gidecek bekar gibi yani. bunu da ben istemiyorum ve yapmam da. bu da zoruna gidiyor.

Geçmiş olsun. umarım sizin sıkıntılarınız benimkiler kadar büyük değildir. ve inşallahen kısa zamanda düzelir.

Biz aynı ilde oturuyorduk. ve oturduğumuz ile dönersek kendisinin işi olmayacak bırakacak beni orada kv nin yanına kendisi yine şehir dışında çslışmaya gidecek bekar gibi yani. bunu da ben istemiyorum ve yapmam da. bu da zoruna gidiyor.

Belli ki böyle olması onun işine geliyor ondan yıldırmaya çalışıyor. Kayınvalidenin de böyle işine geliyor olsa gerek destek veriyor. Yılma açık açık konuş? Memlekette iş vardı da biz mi durmadık de. Bu beğenmedigin yerde senin işin var benim işim var karnımız tok sırtımız pek peki senin derdin ne?Boşuna mı demişler doğduğun yer değil doyduğun yer diye de... Bana derdini açık açık söyle iyoye gitmiyoruz de.

Allah yardımcın olsun.

Evliliğimizin üçüncü yılındayız. Oysa birlikteliğimiz 11 yılı bitirdi. Ama ben bunca yıl nasıl tanıyamamışım hala bilemedim :kızgın:. Karaktersizlikte sınır tanımayan bir adam. Artık ona karşı ne saygım var ne de sevgim. Hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Hem de hiç...
4 yıl önce atanıp geldim İstanbul'a. Kocam ( ki bu kelimeyi söylerken bile utanıyorum böyle bir adamla evli olduğum için:olamaz:), o zamanlar sevgilimdi, sen atan nereye gidersen arkandan geleceğim diye sözler veriyordu. Ya inancı yoktu atanacağıma ya da sallıyordu ama atandım, hem de hiç istemediği bir şehire: İstanbul'a.
Atandıktan sonra mızıldanmaları başladı, yok burda yaşamak istemiyormuş yok ben tayinimi başka yere aldırmalıymışım vs vs. Bana söz vermiştin, ya gel ya da bitsin ben senin oyuncağın değilim, demiştim. İstemeyerek de olsa gelmişti.
Evlendik, zor şartlarda da olsa. Ve 10 aylık bir oğlumuz var. Evlilik öncesi sorunlar, doğum sonrası geçirdiğim ameliyatlar, evden kovulmam, kv nin oğlumu sahiplenip memlekete götürmeye çalışma çabası ... Hepsini atlattım; ama kocamın dünkü söylediklerini nasıl atlatırım bilmiyorum.
İstanbul trafiği herkesin malumu. Kocam da dün trafiğe kalmamak için erken çıkmış işten, ama kurtulamamış. Farklı bir yola girmiş ama o yolu da bilmeyince kaybolmuş, ve böylece eve dönme macerası 3 saati bulmuş. Kapıda karşıladım, hg dedim. Hiç hoş gelmedim dedi. İyi o zaman hoş gelmedin dedim ben de. Başladı söylenmeye. Küfür etti, ne işim var bu Allah'ın s... ettiği memlekette. Hangi akla hizmet evlendim ben seninle, gidip köyümden birini bulaydım vs vs saçmalamaya başladı :işsiz: . Sonunda da ben bu kadını öldürsem kurtulsam dedi :KK57: Kv de ee o kadar uğraştın iyileştirmek için peşinden gittin dedi. Keşke kurtulmasaydı, keşke geberip gitseydi dedi :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: Dondum. Ben bir evlat sahibi olmak için hayatımı tehlikeye atmışım, bilmeden, ne hamileyken ne de öncesinde ve sonrasında sağlığım, oğlum, ben, evim(iz) umurunda değilken bir de bu sözleri duymak... Bu kadar basit mi?? Bunları duymak bir yana kv nin bu duruma sessiz kalması benim için çok büyük hayalkırıklığı oldu. Kocamın terbiyesizliği yetmezmiş gibi bir de oğluma bağırması (ki onun sevgiden ve ilgiden başka bir şeye ihtiyacı olmadığı bir dönemde hiç suçu yokken) bardağı taşırdı. Aldım oğlumu yanıma ve yatak odasına götürdüm. Birlikte oynadık eğlendik güldük ama onun psikolojisinde nasıl bir iz bırakır bilmiyorum.
İşe geldim şu an ama kafamı toparlayıp çalışacak duruma gelebilecek miyim bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim, kim benimle ilgili ne düşünüyorsa Rabbim ona bin katını versin.
(bağlantılı pek çok şeyi atladım. Uzun olmasın dedim ama yine de uzun oldu. Okuyanlara teşekkür ederim)
Bu sözleri sarf edebilen bir adamdan ne koca olur ne de böyle bir insanla ömür geçer...

Adam kalkıp hayat arkadaşına "geberseydin" diyor, annelik yapması gereken kayınvalide kalkıp "iyileştirmeyi seçtin" diyor, bazıları da kalkmış konu sahibinin "hoşgelmedin" sözü yüzünden kadını suçlu bulmuş. İnanamadım.

Ayrıca, sağlıklı ve iyi olsaydınız belki eşinize verdiğiniz cevabı yanlış bulabilirdim ama, dolmuş olduğunuz çok belli o yüzden haksız görmedim sizi. Ne yapmış olursanız olun, öldürmek istediğini dillendirmeye sebep değildir tavrınız. Olamaz!

Bir minik yavru vermişsiniz, ölümden dönmüşsünüz, ve tahmin ediyorum ki hala ufak sıkıntılarınız vardır. Bunlara saygı duymanın karşılığı "köyden biriyle evlenseydim" olacaksa, ve birileri bunu kadının hoşgelmedin demesine bağlayıp normal karşılayacaksa vay kadınlığımıza.

Canım, sana dua edeceğim. Tez zamanda hayatın yoluna girer inşallah. İşini sakın bırakma ve sarıl işine. Avukatla görüş tabiiki ama iş göremez ya da ölümü pençesine düşmüş birisi olmadığınız için evladını sana verirler.

Hakkında, oğlunla hakkınızda hayırlısı olsun canim benim...

Koyden bırını bulsaydım dıyene kdr hersey normal geldı bana sınırle soylenmıstır dedım ama gerısı tam bı facia.Allah yardımcın olsun ne dıyım 11 yıllık bırlıktelıkte bıle tanıyamamıssınız yada kendısnı cok guzel gızlemıs.biz kime güvenip evlenıcez bılmıyorum.

Bence trafik mrafik hikaye, adam İstanbul'da yaşamak istemiyor. Köy insanı demek ki, yapacak bir şey yok. Bu tip adamların köyden bir kızla evlenmesi lazım, haklı yani.
Bugün trafikten olmasa yarın başka bir konudan patlar yine lafı aynı yere getirir.
İyi düşün, eşin boşanmayı istemiyor mu ? Hani seni öldürmektense boşayıp kurtulmak daha mantıklı. Çocuk içinse zaten çocuk küçük onu alamaz. Yarın öbürgün anasının istediği bir kızla evlenip çocukları dizince babalığını bile unutur.

Bu saygısızlık da değil sevgisizlik de değil; korkunç bir merhametsizlik... Bırakın eşe söylemeyi insan bunu kolay kolay düşmanına söyleyemez. Tolere edilebilir sözler değil bunlar. Herkes çok sinirlenebilir, çileden çıkabilir ama dilimize düşenler de insanlığımızın seviyesini gösterir. İnşallah doğru kararı verirsin bu konuda, hayat böyle çirkin insanlarla geçirmek için çok kısa.

Valla size şu kadarını söyleyeyim.
Ben de 2senelik evliyim ve benim sorunlar sizinkinin yanında basit kalıyor.
Ama ona rağmen boşanmayı çok düşündüm.
Ki eşim bana asla böyle şeyler söylemez hep saygılı davranır.
Kısaca böyle şeyler yaşayan kadınlar kesinlikle boşanmalı diye düşünüyorum.
Tek bir hayatımız var sadece çünkü en aZından gözünü korkutun derim.
O kv de bi ayı beklemesin hemen sepetleyin.

Farklı seçenekler yok ki. tek bir seçeneğim var ben de onu uygulayacağım. ama öncelikle oğlumun velayeti konusunu netleştirmem gerekiyor. çünkü sağlık sorunlarım var ve bakamayacağım düşüncesini oluşturmalarını istemiyorum. Bir avukata danışıp bilgi alacağım. bu konu çözümlenir çözümlenmez soluğu mahkemede alacağım.

Yogun bir iş temposuna, yüzlerce cocukla ilgilenmeye ve devlet memurlugunuza engel mi saglık durumunuz? Hayır.
O halde cocugunuzla ilgilenmeye de engel olmaz.

Sinirlenince ilk aklına gelen şeyin bu olması, eşinizin düşünce yapısını belli ediyor.
Ha sizi çekip vurmuş ha bunun olmasını istemiş pek bir farkı yok. Katillere haklı demiyorsak eşinize de denmemeli. Bu işin "sinirle söyledim" i olmaz.

Zaten isteksiz gelmis istanbula bi de 3 saat trafikte kalip yolu kaybetmek insani gercekten cildirtir ha siz haketmemissiniz o laflari o baska

hadi siz karı- koca kavga etmişsiniz
de o kv nin lafları ne öyle Allah aşkına. kv olunca kadınların aklı başından uçuyor galiba. eşiniz de zor bir adam, annesi zaten tuhaf. bn bebişe çok üzüldüm. allah kolaylık versin size.

Esiniz sizi seviyor mu sizce? Bana sevmiyor ama zoraki evlilik surduruyor gibi geldi tavri. Acikcasi sizin icin bunlari dusunen bir adamla daha fazla zaman gecirmeyin derim. Ofkeyle soylenmis olabilir sozler ama gercek dusunceleri olmasa boyle cumleler kurmaz kesinlikle. Bu sizden yana bir bikkinligi oldugu icin olabilir yanlis anlamayin ama.

Yerinizde olsam bana deger vermeyen, sevmeyen bir adamla devam etmek yerine kendi hayatimi kurmaya bir an once baslardim. Ne yazikki kaybedilen sevgiyse tekrar yerine gelmez, hele ki ayni evin icinde yasamaya devam ederken....

Hicbirsey senden ve bebeginden kiymetli degil insanin esinden duymasi cok uzucu bu laflari ama ben herzaman yapici olmanin taraftariyim acaba bi evlilik terapistine gidip danissanizmi? vereceginiz karar hakkinizda en hayirlisi olur umarim Rabbim yardimciniz olsun eger bir hayir varsa ve oluru varsa bu birlikteligin derdinize derman olsun Allahim yuvaniza huzur versin dualarim sizinle..

Bence trafik mrafik hikaye, adam İstanbul'da yaşamak istemiyor. Köy insanı demek ki, yapacak bir şey yok. Bu tip adamların köyden bir kızla evlenmesi lazım, haklı yani.
Bugün trafikten olmasa yarın başka bir konudan patlar yine lafı aynı yere getirir.
İyi düşün, eşin boşanmayı istemiyor mu ? Hani seni öldürmektense boşayıp kurtulmak daha mantıklı. Çocuk içinse zaten çocuk küçük onu alamaz. Yarın öbürgün anasının istediği bir kızla evlenip çocukları dizince babalığını bile unutur.
Gidip evlenebilirdi, ben ona hiçbir zaman engel olmadım, onu zorlamadım. Bana sen memur ol ben arkan gelirim demişti. Istanbul'a atandıktan sonra mırın kırın etmeye başladı. başka bir ile geçsem iyi olurmuş falan.. istemedim, benimle olmak istiyorsa Istanbul'da yaşamayı göze alacaktı ya da yolumdan çekilecekti. o yanımda olmayı seçti. şimdi bu konu yüzünden beni yargılayamaz.
kısmı bende anlamadım ,konu sahibi
@polyanna23, kaçırmışım sorunuzu kusura bakmayın. Ameliyat öncesi dönemde çok ilgilendi benimle. Doğumu özel bir üniv. hst.de yapmıştım. Doğum sonrası iç kanama nedeniyle de 2 gün sonrasında rahim ameliyatı oldum, aldılar. ama kalp ameliyatı için beni kartal koşuyolu kalp hst.ne götürdü daha güvenilir olduğu için. Bahçelievler de oturuyoruz biz ve o dönemde kendisi ev iş hastane arasında mekik dokuyordu. hastanede çoğu zaman refakatçi kakırdı yanımda. hele de ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıktıktan sonra hep yanımdaydı. hatta ameliyattan sonra odaya çıktığımda benle ilgilenirken ağladı yanımda çocuk gibi. beni kaybetmekten çok korkmuş. ama eve geldikten sonrası tam bir faciaydı. evden kovuldum, çocuğuma sahip çıkmaya çalıştılar sen bakamazsın dediler. hastane kontrol dönüşlerinde duymadığım laf kalmazdı. Ameliyat sonrası yanımda ağlayan adamla daha sonraki süreçtwki adam aynı mı bilemedim.

Back
X