- Konu Sahibi yasam_destek
Bosa gitsin maasinda var ne ugrasiosn
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncelikle sen isteyken bebeğe kv mi bakiyor. O zinhinyette olan insana bebek bırakılması çok yaziiiikkk. İstanbul malum sıkıntılı bi şehir . O konuda haklı ama bu size keşke başka biriyle evlenseydim deme hakkı bulmasını gerektirmez. BenCe siz yollarınızi bu insan musvetteleriyle ayırın. Hele o kv ileEvliliğimizin üçüncü yılındayız. Oysa birlikteliğimiz 11 yılı bitirdi. Ama ben bunca yıl nasıl tanıyamamışım hala bilemedim. Karaktersizlikte sınır tanımayan bir adam. Artık ona karşı ne saygım var ne de sevgim. Hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Hem de hiç...
4 yıl önce atanıp geldim İstanbul'a. Kocam ( ki bu kelimeyi söylerken bile utanıyorum böyle bir adamla evli olduğum için), o zamanlar sevgilimdi, sen atan nereye gidersen arkandan geleceğim diye sözler veriyordu. Ya inancı yoktu atanacağıma ya da sallıyordu ama atandım, hem de hiç istemediği bir şehire: İstanbul'a.
Atandıktan sonra mızıldanmaları başladı, yok burda yaşamak istemiyormuş yok ben tayinimi başka yere aldırmalıymışım vs vs. Bana söz vermiştin, ya gel ya da bitsin ben senin oyuncağın değilim, demiştim. İstemeyerek de olsa gelmişti.
Evlendik, zor şartlarda da olsa. Ve 10 aylık bir oğlumuz var. Evlilik öncesi sorunlar, doğum sonrası geçirdiğim ameliyatlar, evden kovulmam, kv nin oğlumu sahiplenip memlekete götürmeye çalışma çabası ... Hepsini atlattım; ama kocamın dünkü söylediklerini nasıl atlatırım bilmiyorum.
İstanbul trafiği herkesin malumu. Kocam da dün trafiğe kalmamak için erken çıkmış işten, ama kurtulamamış. Farklı bir yola girmiş ama o yolu da bilmeyince kaybolmuş, ve böylece eve dönme macerası 3 saati bulmuş. Kapıda karşıladım, hg dedim. Hiç hoş gelmedim dedi. İyi o zaman hoş gelmedin dedim ben de. Başladı söylenmeye. Küfür etti, ne işim var bu Allah'ın s... ettiği memlekette. Hangi akla hizmet evlendim ben seninle, gidip köyümden birini bulaydım vs vs saçmalamaya başladı. Sonunda da ben bu kadını öldürsem kurtulsam dedi
Kv de ee o kadar uğraştın iyileştirmek için peşinden gittin dedi. Keşke kurtulmasaydı, keşke geberip gitseydi dedi
Dondum. Ben bir evlat sahibi olmak için hayatımı tehlikeye atmışım, bilmeden, ne hamileyken ne de öncesinde ve sonrasında sağlığım, oğlum, ben, evim(iz) umurunda değilken bir de bu sözleri duymak... Bu kadar basit mi?? Bunları duymak bir yana kv nin bu duruma sessiz kalması benim için çok büyük hayalkırıklığı oldu. Kocamın terbiyesizliği yetmezmiş gibi bir de oğluma bağırması (ki onun sevgiden ve ilgiden başka bir şeye ihtiyacı olmadığı bir dönemde hiç suçu yokken) bardağı taşırdı. Aldım oğlumu yanıma ve yatak odasına götürdüm. Birlikte oynadık eğlendik güldük ama onun psikolojisinde nasıl bir iz bırakır bilmiyorum.
İşe geldim şu an ama kafamı toparlayıp çalışacak duruma gelebilecek miyim bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim, kim benimle ilgili ne düşünüyorsa Rabbim ona bin katını versin.
(bağlantılı pek çok şeyi atladım. Uzun olmasın dedim ama yine de uzun oldu. Okuyanlara teşekkür ederim)
Yok geberip gitme kısmını eşim söyledi. kv böyle bir şeye cesaret edemez ama onun da oğlundan bir farkı yok. kocam bunu söylerken onun susması bir nevi aynı düşüncede olduğunu gösterir.Madem istanbul trafiği çekmek istemiyor evine yakın bir yerde iş bulsun bulamıyorsa kursun. Kendi bir şeyleri düzgün yapamamış gelmiş karısına çocuğuna çatıyor. O kv yi de ben çoktan evden göndermiştim. Ne demek bıraksaydın geberseydi. Sen hasta olduğunda seni kendi haline bırakırız sen geberir gidersin demek lazımmis
Gidip evlenebilirdi, ben ona hiçbir zaman engel olmadım, onu zorlamadım. Bana sen memur ol ben arkan gelirim demişti. Istanbul'a atandıktan sonra mırın kırın etmeye başladı. başka bir ile geçsem iyi olurmuş falan.. istemedim, benimle olmak istiyorsa Istanbul'da yaşamayı göze alacaktı ya da yolumdan çekilecekti. o yanımda olmayı seçti. şimdi bu konu yüzünden beni yargılayamaz.
@polyanna23, kaçırmışım sorunuzu kusura bakmayın. Ameliyat öncesi dönemde çok ilgilendi benimle. Doğumu özel bir üniv. hst.de yapmıştım. Doğum sonrası iç kanama nedeniyle de 2 gün sonrasında rahim ameliyatı oldum, aldılar. ama kalp ameliyatı için beni kartal koşuyolu kalp hst.ne götürdü daha güvenilir olduğu için. Bahçelievler de oturuyoruz biz ve o dönemde kendisi ev iş hastane arasında mekik dokuyordu. hastanede çoğu zaman refakatçi kakırdı yanımda. hele de ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıktıktan sonra hep yanımdaydı. hatta ameliyattan sonra odaya çıktığımda benle ilgilenirken ağladı yanımda çocuk gibi. beni kaybetmekten çok korkmuş. ama eve geldikten sonrası tam bir faciaydı. evden kovuldum, çocuğuma sahip çıkmaya çalıştılar sen bakamazsın dediler. hastane kontrol dönüşlerinde duymadığım laf kalmazdı. Ameliyat sonrası yanımda ağlayan adamla daha sonraki süreçtwki adam aynı mı bilemedim.
evet bu kv tam da o kvAllah allah annesi mi dolduruyor bu adamı. Ameliyatlı karısını mi evden kovdular. O kv ben bu çocuğu memlekete götüreyim buna orada ben çok güzel bakarım diyen bir kv vardi o mu acaba? Kv bebek istiyor kendine o yüzden mi böyle densiz densiz konuşuyor. Ve akıllarından keşke gelin ölseydi ben ne güzel bebeğimi ve oğlumu alır evime dönerdim fikri gerçekten geçiyor olabilir
değil koynuna girmek aynı odada soluduğu havayı solumak dahi istemiyorum. dün gece midemi üşütmüşüm kıvranıyorum. biraz düzeleyim hemen başlayacağım soruşturmaya. artık daha fazla uzatmanın anlamı yok.Sevgi kalmamış (diyorsunuz)
Saydı kalmamış (diyorsunuz)
Sizin içinde keşke geberseydi kurtarmasaydım demiş (sanki o canı o veriyor size)
Bence bu adamın ne koynuna girin bu saatten sonra ne de ona babalık yaşatın.
Uzaktan uzaktan baba olması kafiii o saygısız adamın...
Kesiniklee .....evet bu kv tam da o kvdün biraz bahsi de geçti aslında konunun. kv nin yanında oğluma hadi oğlum biraz ayaklan da kreşe vereyim seni güzel güzel oynarsın orda dedim, kv kocamın bu konuda ne düşündüğünü sordu. Onun kendine hayrı yok oğlumla ilgili ne karar verecekmiş dedim. Yapacağım şey belli ya kreşe vereceğim ya da ücretsiz izne çıkıp kendim bakacağım. başka yolu yok dedim. onun ne düşündüğü de umurumda değil dedim. kv dondu kaldı. belki de şimdiden aramızı bozup baskılayarak oğlumu yanında götürmeyi planlıyordur, her şey olabilir. beklerim ben ondan.
değil koynuna girmek aynı odada soluduğu havayı solumak dahi istemiyorum. dün gece midemi üşütmüşüm kıvranıyorum. biraz düzeleyim hemen başlayacağım soruşturmaya. artık daha fazla uzatmanın anlamı yok.
İstanbul'da yaşadığına göre köprü, Haliç ve Cevizlibağ trafiklerini de bilirsin. Kocam olacak adam Üsküdar'dan Bahçelievler'e geliyor. Saat 17.30'da çıkıyor işten. Normal şartlarda yolunu değiştirmeden gelse belki 2 2,5 saat sürer yolu ama işte ara yollardan kaçmaya çalışıp kaybolunca 3 saati geçti gelmesi. Ben böyle düşünüyorum, ama belki de dediğin gibidir. Bunu hiç düşünmedim.Ben de İstanbul'da yaşıyorum ma 3 saatte ya insan hızlı giderse İstanbul'dan Ankara'ya gidiyor Nasıl kaybolma öyle zannetmiyorum yani kaybolmuş olabilir ama üç saat olduğunu zannetmiyorum Sanırım bir işi çıktı sana da yalan söylemesi gerekti ve bunu bastırmak için de sana sardı Öyle hissettim nedense bilemiyorum ama ben olsaydım niye muhatap olmazdım yani konuşmazdım ya onun için parmağımı bile oynatmazlar gelip hatasını anlayıp da özür dileyene kadar da asla tribünden yanımdan yanıma yaklaşılmaz herhalde
İstanbul'da yaşadığına göre köprü, Haliç ve Cevizlibağ trafiklerini de bilirsin. Kocam olacak adam Üsküdar'dan Bahçelievler'e geliyor. Saat 17.30'da çıkıyor işten. Normal şartlarda yolunu değiştirmeden gelse belki 2 2,5 saat sürer yolu ama işte ara yollardan kaçmaya çalışıp kaybolunca 3 saati geçti gelmesi. Ben böyle düşünüyorum, ama belki de dediğin gibidir. Bunu hiç düşünmedim.
2 gün geçti olayın üzerinden. konuşmuyorum, umursamıyorum. o yokmuş gibi davranıyorum. o da bana aynen öyle davranıyor. haspam bir de haklıymış gibi üste çıkmaya çalışıyor.[
Kesinlikle alttan almayın, hatalı olan kendisi Ne demek Kurt olmasaymış o zaman köyden hastaymış Valla bilmiyorum Gerçi Erkekler biraz yol özürlü ama mesela otobanda yolu kaçırdık Ama artık her yerde tabela var navigasyon diye bir şey var bizim navigasyon çalışmadı tabelaları takip ettik 10 dakikada doğru yola çıktık 10 dakika bile değil ama işte erkeklerde doğru o kadar beyin yok Bana ne bileyim ben bi yalan söylüyormuş gibi hissettim sanki suç bastırıyor Sonra Hani detaylara Inna diye mi artık bilemiyorum Bence tavrını hiç bozma neler yapıyor bir bak bakalım ben olsam asla ve asla alttan almam kaynanayı eve sokmam
6 ay öncesine kadar maaşım onunkinden yüksekti evet, ama iş değiştirdi ve benden iyi alıyor. Tahsilimiz de aynı. Sadece benim devlette çalışıyor olmamı hazmedemiyor olabilir. Ama ben ona bunun için de fırsat verdim. Ben atandıktan sonra o da sınava hazırlanmak istedi, destek oldum; ama yapmadı, yapamadı. Benim suçum ne??
Biraz farkli bir acidan bakmanizi saglarim insallah hastalik cok baska birsey hem cekene hem bakana Allah herkese saglik sihhat versin ,cok sevdiginiz birinin basina geldiginde birazda endiseli bir yapiniz varsa farkinda olmadan kendinize icten ice yuklenme basliyor sevgi,kaybetme korkusu,tekrarlarmi endisesi,hata yaptimmi iyi bakabildimmi tabi birde uykusuzluk yorgunluk cevre ekleniyor sonucta o bakanin psikoloji bozulup en ufak seyde ofkeli ifade haline geliyor karsi taraf suclanmaya baslaniyor .Duzen degistirmissiniz ve gercekten yillardir dogup buyumus benim bile tahammul edemedigim bir sehre tasinmissiniz.Sevmiyor alisamamis mutsuz ustune bir dunya saglik sikintisi sorunla bogusmus ve butun bunlari sizi birakmak istemedigi sevdigi icin yapmis burada doldurusa gelipte ne gereksiz kapris yapip gerilin nede uzatin gerekirse daha kucuk bir sehire tayin isteyin omur kisa insan huzura ve mutluluga kosmali soruna degildoğum sonrası süreçte ev-iş-hastane arasında mekik dokudu. Özel bir üniv. hastanesinde doğum yapmıştım. Oradan kartal koşuyoluna götürdü, kalp ameliyatım için. ve her gün bahçelievlerden gider gelirdi. 1 ay sürdü bu durum. pek çok zaman refakatçi kaldı yanımda. Özellikle ameliyat sonrası dönemde. çok özen ve dikkat isteyen bir dönemdi. Yoğun bakımdan çıktığım zaman ağlamıştı yanımda çocuk gibi, beni kaybedecek diye çok korktuğunu dile getirmişti. Dünkü söylediklerinden sonra nasıl inanırım artık buna??
İstanbul'da yaşadığına göre köprü, Haliç ve Cevizlibağ trafiklerini de bilirsin. Kocam olacak adam Üsküdar'dan Bahçelievler'e geliyor. Saat 17.30'da çıkıyor işten. Normal şartlarda yolunu değiştirmeden gelse belki 2 2,5 saat sürer yolu ama işte ara yollardan kaçmaya çalışıp kaybolunca 3 saati geçti gelmesi. Ben böyle düşünüyorum, ama belki de dediğin gibidir. Bunu hiç düşünmedim.
2 gün geçti olayın üzerinden. konuşmuyorum, umursamıyorum. o yokmuş gibi davranıyorum. o da bana aynen öyle davranıyor. haspam bir de haklıymış gibi üste çıkmaya çalışıyor.
Normalde metrobüsle gider 1 saatten fazla sürer ama bazen iş gereği arabayla gitmesi gerekiyor. şantiyeci teknik personel çünkü. Normalde Maslak'taydı önceki işi ama orası bitince Üsküdar'da başlamak zorunda kaldı. Firma nereye yönlendirirse orada çalışmak durumunda. Özel sektörün belirli bir yeri olmuyor malesef. Memlekette de onun durumunda özelde iş yok. Çok baktık çok bekledik, ölü bir düzen var orada iş bulması zor ama yine de aklı hep orda.Üsküdar da niye çalışıyor. Yakınlarda iş bulsun. Üsküdardan çok rahat marmaray+metro ile Bahçelievlere 40dk da gelir. Arabayla neden gelip gidiyor. Ne iş yapıyor mesleği ne İstanbulda millet iş sebebiyle yaşıyor. Nasıl bir mesleği var ki kendi memleketinde çalışacak.
Bu arada 2 ay kv 2 ay annen bakacaktı çocuğa öyle hatırlıyorum. Bence anneni çağırmayın vakti geldi
Normalde metrobüsle gider 1 saatten fazla sürer ama bazen iş gereği arabayla gitmesi gerekiyor. şantiyeci teknik personel çünkü. Normalde Maslak'taydı önceki işi ama orası bitince Üsküdar'da başlamak zorunda kaldı. Firma nereye yönlendirirse orada çalışmak durumunda. Özel sektörün belirli bir yeri olmuyor malesef. Memlekette de onun durumunda özelde iş yok. Çok baktık çok bekledik, ölü bir düzen var orada iş bulması zor ama yine de aklı hep orda.
Anneme söyledim, gelecekti hazırlık yapıyordu. Bu ay sonunda kocamın kız kardeşiyle kocası gelecekmiş misafirliğe, haliyle ay sonuna kadar kv kalması uygun oluyor diye buna karar verdiler. bana kalsa gelmesinler kv de gitsin ama eşim annemle anlaşamadığı için geciktirmeye çalışıyor annemin gelişini. bu da bahane olduben onun anasıyla çok anlaşabiliyorum da sanki
![]()
Barışmak mı? Benim barışmak gibi bir niyetim yok. Bir de kocamın arkasından koşacak değilim. Çünkü memlekete gidersem beni kv nin yanına bırakıp başka bir şehirde çalışmaya gidecek. Ben de buna razı olmam. İsterse burda yaşar isterse gider. Kocanın canı sıkılıyor diye iş bahanesiyle Türkiyeyi dolaşmaya niyetim yok. Memuriyette öyle canın istedi diye yer değiştiremezsin. o yüzden kocam uyacak. Yerse tabi.Bana ona calismak zor gelmis gibi geldi. O zaman sen eşinle barisinca söyle, memlekette iş bak de. O iş bulunca ücretsiz izne çıkarsın o ara çocuğuna bakar büyütürsün 2 yıl falan sonra bakarsınız çaresine. Ama işte seni evden kovmaya çalışmaları vs beni çok huylandirdi. Diğer yandan görümce kaç gün kalacak acaba o zaman bu kvnin hayalleri iyice kizismasin.
Annen ile de konuş en az 6 ay kalsın sizde. Ona göre hazırlık yapsinlar