- 14 Temmuz 2023
- 69
- -6
- 3
- 23
- Konu Sahibi isimsizzzbiriiii
-
Çok haklısınız insanın durumu olupta eşini balayına götür Mez mi ? Bir hafta köyünde kalsın 4 5 günde tatil yapın.Kızlar Merhaba . Başlıktan da anladığınız üzere eşim her senelik izinde tutturuyor bir köy evlendik 3 gün sonra balayı niyetine beni köye getirdi ! Tamam sesim çıkmıyor annesi babası orda benim annem babam olsa bende giderdim 3 sene boyunca böyle gittim gittim kendi öz kozı dahil gelmez evin için de tuvalet banyo yok diye . Bu arada maddi durumları olmasına rağmen yeni ev yaptırmıyorlar . Tuvalet yolun ortasında ve sürekli insanlar geçiyor tahtadan ben İstanbul’da büyüdüm ve ben oraya gidince sanki zorundaymışım gibi hizmetçi gibi hissettiriyorlar . Tamam gidelim ona da sorun yok ama bir gidişte 15 gün kalacz diyor benim nefesim kesiliyor duramıyorum . Gelini hizmetçi bilenlerden hatta geçen gün kayınvalidem hastalanmış beni aradı laf çarpıtıyor gelip sürekli işlerimi yapan gelinim yok ki el gibi tabi hastalanırım dıye bu arada arada 8 saatlık mesafe var bu konu beni o kadar rahatsız ediyor ki öyle gidesim gelmiyor ki eşim bildiğin dinlemiyor benle evliysen geleceksin kafasında lütfen akıl verin şimdiye kadar hiçbirine saygısız bir laf etmedim sürtüşmedim ama canıma tak etti her aradıklarında gel kal işimizi gör bilmem ne ya tek gelinin ben değilim bissğrğ kızın var onlara da böyle laf sokuyor musun ? Şimdi hiç gitmek istemiyorum sizce napmalıyım
Evlenmeden önce konuşmadınız mı bunları?Birbirinizi yeterince tanımadan mı evlendiniz?Kızlar Merhaba . Başlıktan da anladığınız üzere eşim her senelik izinde tutturuyor bir köy evlendik 3 gün sonra balayı niyetine beni köye getirdi ! Tamam sesim çıkmıyor annesi babası orda benim annem babam olsa bende giderdim 3 sene boyunca böyle gittim gittim kendi öz kozı dahil gelmez evin için de tuvalet banyo yok diye . Bu arada maddi durumları olmasına rağmen yeni ev yaptırmıyorlar . Tuvalet yolun ortasında ve sürekli insanlar geçiyor tahtadan ben İstanbul’da büyüdüm ve ben oraya gidince sanki zorundaymışım gibi hizmetçi gibi hissettiriyorlar . Tamam gidelim ona da sorun yok ama bir gidişte 15 gün kalacz diyor benim nefesim kesiliyor duramıyorum . Gelini hizmetçi bilenlerden hatta geçen gün kayınvalidem hastalanmış beni aradı laf çarpıtıyor gelip sürekli işlerimi yapan gelinim yok ki el gibi tabi hastalanırım dıye bu arada arada 8 saatlık mesafe var bu konu beni o kadar rahatsız ediyor ki öyle gidesim gelmiyor ki eşim bildiğin dinlemiyor benle evliysen geleceksin kafasında lütfen akıl verin şimdiye kadar hiçbirine saygısız bir laf etmedim sürtüşmedim ama canıma tak etti her aradıklarında gel kal işimizi gör bilmem ne ya tek gelinin ben değilim bissğrğ kızın var onlara da böyle laf sokuyor musun ? Şimdi hiç gitmek istemiyorum sizce napmalıyım
Eşim görevi gereği ailesinden ayrı yaşıyordu ailesini tanımadan evlendim bir iki kere görerek ne bileyim böyle huyları olduğunu . Bir yemek yaparım ooo eltin olsaydı şimdiye 4 çeşit çıkarmıştı gibi yobaz şakalarını bilsem evlenmezdim sanırım uzakta olsalar bile çok etkiliyorlarEvlenmeden önce konuşmadınız mı bunları?Birbirinizi yeterince tanımadan mı evlendiniz?
O zaman,hemen çocuk yapmayın.Ne demek zorla götürüyor,böyle bir şey olamaz.Eşim görevi gereği ailesinden ayrı yaşıyordu ailesini tanımadan evlendim bir iki kere görerek ne bileyim böyle huyları olduğunu . Bir yemek yaparım ooo eltin olsaydı şimdiye 4 çeşit çıkarmıştı gibi yobaz şakalarını bilsem evlenmezdim sanırım uzakta olsalar bile çok etkiliyorlar
O bir haftalara önceden dayanıyordum güler yüz olsa yine dayanırdım . Ama şuan varya ayaklarım geri geri gidiyor gidesim gelmiyor sanki zorundaymışım gibi fikrimi bile umursamıyor eşim de “geleceksin “ ağzından çıkan tek cümle buÇok haklısınız insanın durumu olupta eşini balayına götür Mez mi ? Bir hafta köyünde kalsın 4 5 günde tatil yapın.
3 senedir yapmıyorum zaten . Annem başta demişti aranızda çok fark var ailesine ayak uyduramazsın kızım çok farklı insanlar diye dinlememiştim .. şuan hiç gitmek istemiyorum hiç eşimde kavgaya tırmık çekiyor beni sevseydin annem babam ne yaparsa yapsın yine gelirdin diyor . Ve ben bu ınsanların durup dururken laf sokmalarına falan hâlen cevap vermiyorum susuyorum sürekli bu susmak beni mahvettiO zaman,hemen çocuk yapmayın.Ne demek zorla götürüyor,böyle bir şey olamaz.
Tamam dediğiniz gibi çok doğal benim annem babam da olabilirdi . Ama annesinin babasının huyu çok pis hiç olumlu insanlar değiller full eltiyle kıyaslama yok benim kızım daha 15-16 yaşlarında neler yapıyordu neler çeyizini kendi yapmıştı şöyle böyle habire küçük düşürme merakı habire bi iş kitleme sabrım sınanıyor artık hayır duası alayım diye katlanıyorum saygısızlık yapmaktan korkuyorum ama gidesim gelmiyor ölüm gibi geliyor bana orasıKöy merakı değil bu yine ana baba görme merakı
Eşiniz cok saygısız bir insan,karşılıklı saygı olmalı ilişkilerde.Eşiniz bu dengeyi sağlayacak olgunlukta bir erkek değil malesef.Tabi ki gideceksiniz,onlar da gelecek ama bu şekilde değil.3 senedir yapmıyorum zaten . Annem başta demişti aranızda çok fark var ailesine ayak uyduramazsın kızım çok farklı insanlar diye dinlememiştim .. şuan hiç gitmek istemiyorum hiç eşimde kavgaya tırmık çekiyor beni sevseydin annem babam ne yaparsa yapsın yine gelirdin diyor . Ve ben bu ınsanların durup dururken laf sokmalarına falan hâlen cevap vermiyorum susuyorum sürekli bu susmak beni mahvetti
Yukarıda ki yazınızı gördüm annemde aynı şeyleri bana söyledi kaldıramazsın onları dedi bende hep sustum aman kötü bilmesinler diye sonuç? Boşanma yolundayız. Sustunuz diye böyle oldu ben baş edemeyeceğimi anladım çünkü cabbar biri değilim boşanma yolunu seçtim sizde cabbarlık varsa kavga gürültü gerekirse konuşmayın dik durun geri adım atmayınTamam dediğiniz gibi çok doğal benim annem babam da olabilirdi . Ama annesinin babasının huyu çok pis hiç olumlu insanlar değiller full eltiyle kıyaslama yok benim kızım daha 15-16 yaşlarında neler yapıyordu neler çeyizini kendi yapmıştı şöyle böyle habire küçük düşürme merakı habire bi iş kitleme sabrım sınanıyor artık hayır duası alayım diye katlanıyorum saygısızlık yapmaktan korkuyorum ama gidesim gelmiyor ölüm gibi geliyor bana orası
Benim eşim normal konularda el üstünde tutar beni eşim ailesi gibi değil saygılı görgülü ama oraya gidince hep kendimi ezik hissettiriyorlar bir ara çapa verdiler elime yapamayınca geri aldı laf etmedi ama beceremedi hissini verdi bunu anneme anlattım. Ben sana prenssesler gibi davranırdım orda yapamadığın iş için seni küçük mü düşürüyorlar gibisinden baya sinirlendi . Bu arada pasta börek vs çok iyiyimdir ama onların işlerini yapamıyorum köyde büyümedim sonuçtaYukarıda ki yazınızı gördüm annemde aynı şeyleri bana söyledi kaldıramazsın onları dedi bende hep sustum aman kötü bilmesinler diye sonuç? Boşanma yolundayız. Sustunuz diye böyle oldu ben baş edemeyeceğimi anladım çünkü cabbar biri değilim boşanma yolunu seçtim sizde cabbarlık varsa kavga gürültü gerekirse konuşmayın dik durun geri adım atmayın
Canım bilmiyor musun gelin=köleya... Bizim köydeki ev de aynen böyle (doğu) ve zihniyet de aynı olduğu için annem ne gider ne arar ne de sorar. Annem 60 yaşına gelmiş, kendine hayrı yok, kendi de kaynana olmuş ama hâlâ annemden ve yengemden bekliyorlar. Babam, halam ve amcam sırayla gidip birkaç ay bakıp dönüyorlar çünkü onların annesi. Gelin ve damat da olsa kimse kimsenin annesine bakmak zorunda değil. Eşiniz gidiyorsa gitsin. Sınır çizmezseniz ömür boyu gider böyle. Annem çizdiği hâlde, 15 yıldır muhatap olmadığı hâlde bile babam konuşunca laf sokuyorlar arada ama babam cevaplarını veriyor. Lütfen siz de sert olun, önünü alamazsınızKızlar Merhaba . Başlıktan da anladığınız üzere eşim her senelik izinde tutturuyor bir köy evlendik 3 gün sonra balayı niyetine beni köye getirdi ! Tamam sesim çıkmıyor annesi babası orda benim annem babam olsa bende giderdim 3 sene boyunca böyle gittim gittim kendi öz kozı dahil gelmez evin için de tuvalet banyo yok diye . Bu arada maddi durumları olmasına rağmen yeni ev yaptırmıyorlar . Tuvalet yolun ortasında ve sürekli insanlar geçiyor tahtadan ben İstanbul’da büyüdüm ve ben oraya gidince sanki zorundaymışım gibi hizmetçi gibi hissettiriyorlar . Tamam gidelim ona da sorun yok ama bir gidişte 15 gün kalacz diyor benim nefesim kesiliyor duramıyorum . Gelini hizmetçi bilenlerden hatta geçen gün kayınvalidem hastalanmış beni aradı laf çarpıtıyor gelip sürekli işlerimi yapan gelinim yok ki el gibi tabi hastalanırım dıye bu arada arada 8 saatlık mesafe var bu konu beni o kadar rahatsız ediyor ki öyle gidesim gelmiyor ki eşim bildiğin dinlemiyor benle evliysen geleceksin kafasında lütfen akıl verin şimdiye kadar hiçbirine saygısız bir laf etmedim sürtüşmedim ama canıma tak etti her aradıklarında gel kal işimizi gör bilmem ne ya tek gelinin ben değilim bissğrğ kızın var onlara da böyle laf sokuyor musun ? Şimdi hiç gitmek istemiyorum sizce napmalıyım
Normal konularda saygılıdır tek tartışmamız yok ama bu konu açılınca onlar köyden hiç çıkmamış eski zaman insanları eskiden gelinler öyle hizmet edermiş şimdi de sürekli hizmet bekliyorlar alttan al vs. Bırak beddua almayalım dua alalım . Ya git al sen duanı evladı sensin bana nasıl davranıldığını görüyorsunEşiniz cok saygısız bir insan,karşılıklı saygı olmalı ilişkilerde.Eşiniz bu dengeyi sağlayacak olgunlukta bir erkek değil malesef.Tabi ki gideceksiniz,onlar da gelecek ama bu şekilde değil.
Aynı benim yaşadıklarım ya ailem tabak kaldırtmazdı bana ama onlar benden tüm doğunun yemeklerini yapmamı bekledi çok yazık bu durumda eşinin iyi olması kıymet etmiyor ki arkadaşım… Bu rahatlığı onlara veren eş kişisi… Neden evliliğimi bitirmek üzereyim sence? Adam iyi biri de ben beni nasıl yansıttığına nereye koyduğuna bakarımBenim eşim normal konularda el üstünde tutar beni eşim ailesi gibi değil saygılı görgülü ama oraya gidince hep kendimi ezik hissettiriyorlar bir ara çapa verdiler elime yapamayınca geri aldı laf etmedi ama beceremedi hissini verdi bunu anneme anlattım. Ben sana prenssesler gibi davranırdım orda yapamadığın iş için seni küçük mü düşürüyorlar gibisinden baya sinirlendi . Bu arada pasta börek vs çok iyiyimdir ama onların işlerini yapamıyorum köyde büyümedim sonuçta
O kadar pişmanım ki evlendiğime annem babam el üstünde tutuyorlardı işim vardı paramı verecek sorumluluğum da yoktu hep yiyip içip hayatımı yaşıyordum şimdi düşündüğüm şeylere bak hayat kalmadı yaAynı benim yaşadıklarım ya ailem tabak kaldırtmazdı bana ama onlar benden tüm doğunun yemeklerini yapmamı bekledi çok yazık bu durumda eşinin iyi olması kıymet etmiyor ki arkadaşım… Bu rahatlığı onlara veren eş kişisi… Neden evliliğimi bitirmek üzereyim sence? Adam iyi biri de ben beni nasıl yansıttığına nereye koyduğuna bakarım
Ben boşanmaktan korkuyorum mahallede öyle dedikodum döner ki .. annem babam değil mahalledekiler .Aynı benim yaşadıklarım ya ailem tabak kaldırtmazdı bana ama onlar benden tüm doğunun yemeklerini yapmamı bekledi çok yazık bu durumda eşinin iyi olması kıymet etmiyor ki arkadaşım… Bu rahatlığı onlara veren eş kişisi… Neden evliliğimi bitirmek üzereyim sence? Adam iyi biri de ben beni nasıl yansıttığına nereye koyduğuna bakarım
Seni şu an en iyi ben anlarım, o kadar incelik nezaketin hiç bir anlamı kalmadı değil mi? Karşı taraf yine bildiğini okuyor çünkü eş kişisi adam değil ki?? Bazıları var eşine tek laf söyletmez ya… Analarının yanına gidince bir değişik oluyorlarO kadar pişmanım ki evlendiğime annem babam el üstünde tutuyorlardı işim vardı paramı verecek sorumluluğum da yoktu hep yiyip içip hayatımı yaşıyordum şimdi düşündüğüm şeylere bak hayat kalmadı ya
doğuKaradenizli mibir arkadaşımın sorunlarına çok benziyor da. En baştan mesafe koyarak aileden oldukça uzaklaşmış. Eşi kendi gidiyormuş arada da oğluyla falan gidiyormuş. Yediği her naneyi de koşa koşa ailesine yetiştirirmiş. Arada acayip bir bağ var ve ben bunun dışındayım diye sitem ediyor bazen. B.k var köyde de. Kuş uçmaz kervan geçmez tuvalet bile yok ölüp bitiyorlar of
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?