- 14 Mart 2015
- 807
- 1.678
- 43
Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor
Tum mesajlarinizi okumadim ama bence evlenmeden once birakacaginiza dair soz verdiginiz icin haksizsiniz.
Aralarda evimde de icemeyeceksem nerede icecegim, ev benim degil mi doye yazanlar olmus, konu sahibinin kocasi sigara icmiyor o ne yapsin.
Bu konuda cok dertliyim, bizim evde de annem sigara icerdi aile totalde 5 kisi hepimiz icmis kadar olurduk. Balkonda ic derdik balkon kapali buarada, mutfakta icerdi, salonda kul gorurdum, lise son sinaba hazirlandigim donem odamda icerdi, bogaz agrisiyla uyanirdim her sabah, uyarsak bizden cok karsilik verirdi.. havalandirirdim bi sekilde cozum bulmaya calisirdik. neyse evlendim, annemlerin eve gittikce daha apartmanda 1 kat asagida koku basliyor eve heryere sigara kokusu sinmis, sigara icmeyen birisi icin o kadar rahatsiz edici bir kokuki..
Simdi kucuk bebegim var haftasonlari gormek istiyorlar bekliyorlar evlerine, ben de goruruyorum ama gitmeden gunduz ariyorum musaitmisiniz aksama gelicez vs diye haber veroyorumki evi azcik havalandirsin. En son ziyaretimizde gene apartmanda 1 kat asagida koku karsiladi bizi, ev gene kokuyordu her zamankinden kat kat fazla.. anne sigara kokuyo havalandormadin mi dedim, balkonda ictim dedi. Balkonda icse anlamayacak miyim sanki butun ev kokuyor. Neyse irsey demedim ama 4 aylik bebekle gelmisim ona biraz ozen istiyorum sadece. Cok oturmadan kalkalim diye bi yandan saate bakiyorum bi yandan esime. Hosbes neyse kalktik yolda giderken arabada bebegim kucagimda lesss gibi sigara kokuyor montu. Sipir sipir aglamaya basladim. Esime de belli etmemeye calisiyorum. Neyse eve geldik bebegimi odasina goturdum ic camasirina varana kadar sigara kokuyor hepsini degistirdim, hadi elbise yikanir kurur kokusu gider ama kucucuk bebegin kucucuk cigerleri var el insaf ya.. esim farketse birdaha hayatta goturmez zaten bizi aileme de.. zaten ben kararliyim 1 aydir aileme gitmiyorum. Babama uygun dille anlattim. Anneme de o kadar sigara icme havalandir dememe ragmen yaptigi hareketlere kirginim.. Ki kendisi 4 defa bypass olmus biri. Eskiden uzuluyordum hastanede refakat ediyordum en son 5 aylik hamileyken ameliyat oldu refakat ettim ama kendisini dusunmeyen kisiyi ben niye dusuneyim artik bu asamadan sonra.. 5. Ameliyatta yakinda olacak gibi gorunuyor.. ayrica o evde kardeslerim var yazik degilmi bir cocugu annesi dusunmezse kim dusunebilir..
bu konuda ne yazikki cok doluyum. Konu sahibine, sigara icmeyen birine sigara icen kisinin yasattiklarini belki biraz olsun anlatabilmisimdir..