Kocam ve sigara tartışmamız.

Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor

Tum mesajlarinizi okumadim ama bence evlenmeden once birakacaginiza dair soz verdiginiz icin haksizsiniz.
Aralarda evimde de icemeyeceksem nerede icecegim, ev benim degil mi doye yazanlar olmus, konu sahibinin kocasi sigara icmiyor o ne yapsin.
Bu konuda cok dertliyim, bizim evde de annem sigara icerdi aile totalde 5 kisi hepimiz icmis kadar olurduk. Balkonda ic derdik balkon kapali buarada, mutfakta icerdi, salonda kul gorurdum, lise son sinaba hazirlandigim donem odamda icerdi, bogaz agrisiyla uyanirdim her sabah, uyarsak bizden cok karsilik verirdi.. havalandirirdim bi sekilde cozum bulmaya calisirdik. neyse evlendim, annemlerin eve gittikce daha apartmanda 1 kat asagida koku basliyor eve heryere sigara kokusu sinmis, sigara icmeyen birisi icin o kadar rahatsiz edici bir kokuki..
Simdi kucuk bebegim var haftasonlari gormek istiyorlar bekliyorlar evlerine, ben de goruruyorum ama gitmeden gunduz ariyorum musaitmisiniz aksama gelicez vs diye haber veroyorumki evi azcik havalandirsin. En son ziyaretimizde gene apartmanda 1 kat asagida koku karsiladi bizi, ev gene kokuyordu her zamankinden kat kat fazla.. anne sigara kokuyo havalandormadin mi dedim, balkonda ictim dedi. Balkonda icse anlamayacak miyim sanki butun ev kokuyor. Neyse irsey demedim ama 4 aylik bebekle gelmisim ona biraz ozen istiyorum sadece. Cok oturmadan kalkalim diye bi yandan saate bakiyorum bi yandan esime. Hosbes neyse kalktik yolda giderken arabada bebegim kucagimda lesss gibi sigara kokuyor montu. Sipir sipir aglamaya basladim. Esime de belli etmemeye calisiyorum. Neyse eve geldik bebegimi odasina goturdum ic camasirina varana kadar sigara kokuyor hepsini degistirdim, hadi elbise yikanir kurur kokusu gider ama kucucuk bebegin kucucuk cigerleri var el insaf ya.. esim farketse birdaha hayatta goturmez zaten bizi aileme de.. zaten ben kararliyim 1 aydir aileme gitmiyorum. Babama uygun dille anlattim. Anneme de o kadar sigara icme havalandir dememe ragmen yaptigi hareketlere kirginim.. Ki kendisi 4 defa bypass olmus biri. Eskiden uzuluyordum hastanede refakat ediyordum en son 5 aylik hamileyken ameliyat oldu refakat ettim ama kendisini dusunmeyen kisiyi ben niye dusuneyim artik bu asamadan sonra.. 5. Ameliyatta yakinda olacak gibi gorunuyor.. ayrica o evde kardeslerim var yazik degilmi bir cocugu annesi dusunmezse kim dusunebilir..
bu konuda ne yazikki cok doluyum. Konu sahibine, sigara icmeyen birine sigara icen kisinin yasattiklarini belki biraz olsun anlatabilmisimdir..

Kusura bakmayın, ama eşiniz haklı.. Evlenmeden önce söz vermişsiniz, bırakacağım diye. Sözünüzü tutmamışsınız.
Ben sigara kullanmıyorum, eşim de kullanmıyor. Bazen arkadaşlarımız ziyarete geldiklerin de, sigara içmek istiyorlar. Direk balkonu gösteriyorum. Balkondan yanımıza geldiklerinde de üstlerine sinen sigara kokusunda da tiksiniyorum.. Olmuyor hakketten. Umarım kısa zamanda sigarayı bırakmayı başarırsınız..

Bir yandan size de hak vermekle birlikte daha cok esinize hak veriyorum. Soz vermissiniz birakacaginiza dair, evde bir kisinin sigara icmesi ve obur kisinin icmemesi, icmeyen kisi icin gercek bir eziyet. Her ne onlem alinirsa alinsin kisi sigara kokuyor. Kendimi esinizin yerine koymaya calisiyorum, herhalde ben de huzursuzluk yaratirdim diye dusunuyorum. Ama ote yandan da denedim biramadim demissiniz, dedigim gibi size de hak veriyorum. Sigara kimisi icin keyiftir, kimisi icin de (ozellikle imkani olmayanlar icin) bir kacis noktasi, kendini tatmin etme araci, en azindan isteyip de alabildigi bir seydir. Boyle dusunuyorum. Sizinkisi aliskanlik anlattiginiza gore ama eger tek bir keyfim olsaydi, bu da sigara olsaydi kizardim herhalde. Esimin annesi de icer ve ailesi hep laf eder. Bense savunurum birakin kadinin bi tane zevki var, ona bari karismayin diye.

Bence esinizle oturup detayli bir sekilde konusmaniz ve bir anlasmaya varmaniz lazim. Cunku esinizin yaptigi da dogru degil, ozellikle buna simariklik demesi hic degil.

valla eşim olsa ve diğer tarafta da sigara. Sigarayı seçerim. gerçi ben hep sigarayı seçtim.

Hemen hemen herkes aynı şeyi söylemiş 'eşine söz vermişsin haksızsın' Bu meret öyle söz vermeyle falan bırakılmıyor.Hele hele sürekli sigarayı bırakacaksın diyen birine verildiyse bu söz günde 1 paket içiyorsan 2 pakete çıkarırsın. Madem sorun çıkartıyor eşiniz tuvalet yerine balkonda için hemde az içmiş olursunuz.

birde kocan gelmeden bol bol iç sonra içme diyenler olmuş, sigara bağımlılığı öyle bir şey değil ki, bu zevk ya ekmek mi su mu olayını fazla ciddiye almışlar ve bir bağımlılık olduğunu es geçmişler sanırım.belli aralıklarla nikotin krizi geliyor bu bağımlılıkta bol bol içmekle olmuyor.

Sigara kokusundan nefret ediyorum. Icmeyen anlamaz demeyin evet anlamiyorum bir insan neden zehir icer neden o kadar parasini bir zehire yatirir ve gul gibi cigerlerini soldurur. Hadi bu kisiye kalmis. Ya icmeyenlere verdiginiz zarar. Yolda mesela sigara icen birinin arkasinda yuruyosam butun pis dumanina maruz kaliyorum mecburmusum gibi.. yine otobus molasinda inip zehirlerini icip otobuse binen pis pis kokutanlar. Olecek yoksa illa icmesi lazim 3 saatlik yolda duramaz. Yan komsularim da sigara iciyo banyodan oldugu gibi iceri giriyo koku. Benki evimde sigara icen yok bu kadar muzdaribim Allah sabir versin esinize. Icmeyen birine cok zor sizin pis kokunuza katlanmak gercekten.

Sigaradan nefret etmekle birlikte eşinin yerinde olsam karşımdakinin bırakacağım sözleri karşısında beklentiye girmezdim, başkası istiyor diye sigarayı bırakanı görmedim pek.

İkiniz de hatalısınız ama hatanın çoğu sizde evin içinde üstelik tuvalette sigara içmek nedir ya :kusmuk: İçiyorsanız da evde içmeyin şu sigarayı içen anlamıyor ama berbat kokuyor.

Eşinizin de söyleme tarzı kötü biraz.

Benim bir hocam sanırım 6 aylık bir bebeği muayene ederken sormustu sifara içiyor musunuz diye ailesine. Babası içiyormuş. Bi de gevsek gevsek "ya ama hocam balkonda iciyorum öyle geliyorum cocugun yanina bisey olmaz" demisti. O an hocanin sinirinin kokusunu almıştım resmen "ne demek bisey olmaz. Cocugu sevmeden önce kıyafetini degistirip dus mu alıyorsun da bisey olmaz diyosun. Allah bu çocuğu verdi sana niye böyle düşüncesiz davranıyosun!!" Minvalinde daha da sert bir konusma yapmıştı. Ki bu aile tüp bebek ile bebek sahibi olmuslardı, bu kadar cani olmamalı hic bir aile..

Sizin ictiginiz sigaradan geriye kalanlar esinizi de hasta ediyor.

Üstelik uzman destegi aldınız mı bırakmak icin? Kendi kafanıza göre denedim bırakamadm deyip sözünüzü erteleyemezsiniz, yetiskin birinin davranışı degil bunlar.

Benim erkek arkadasm yeltenmisti sigara icmeye baslamaya, ancak ayrılırız öyle icersin oldu benim cevabım. Ve bu düşüncem asla değişmeyecek. Sizin esiniz yine size güvenmis de bir adım atmış, ben o kadar hoşgörülü olamazdm.

Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor
adam kötü bişey demiyor ki seni düşünüyor sende iyi düşün sigara mı kocan mı bu yüzden evliliğini huzursuz etme kardeşim uzman birinden destek al kocana söyle hatta birlikte doktora gidelim bırakacm de en çok da senin için o da destek olacaktır sana emin ol

İcmeyen iceni anlamaz, icen icmeyeni. Sabaha kadar konusulsun yine cozulmez yine cozulmez.
Bu arada gerekli seyler yapiliyorsa eger sigara icenler islak kul tablasi gibi falan da kokmaz. Abartan abartana.

İcmeyen iceni anlamaz, icen icmeyeni. Sabaha kadar konusulsun yine cozulmez yine cozulmez.
Bu arada gerekli seyler yapiliyorsa eger sigara icenler islak kul tablasi gibi falan da kokmaz. Abartan abartana.
Evet iş bildiğiniz hakaret boyutu kazanmış.neredeyse sabun yapacaklar.taa apartmanın girişinden bilmem kaçıncı kattaki kokuyu almakta başka bir başarı sanırım.

Eğer evlenmeden önce bırakmaya söz verdiysen eşin haklı. Ayrıca tuvalette sigara havalandırma da olsa iğrenç bir koku bırakıyor. Ben de nefret ederim. Sigara kullanırken bile dayanamazdım o kokuya da, kokunun eve sinmesine de. Balkonda içerdim. Hiç olmazsa sen de balkonda iç.

Ben iki yil yasadim bu sorunu evlenmeden once birakicagimi soyledim ama birakamadim oda hakliydi kendine gore bende birde benim esim sigara kullandigi halde isyemiyordu benim icmemi zehir etti bana iki yilimi sonunda bitirme karari aldim evliligimi bana yaklasimindan dolayi.. hakaretler kufurler girmisti isin icine en sonunda artik goruyorsun birakamadigimi birakamiyorum diye benden vazgececeksen bitsin bu evlilik hatta hic baslamamasi gereken bir iliskiymis bizimkisi bir sigara yuzunden bana bu kadar eziyet etmen vicdansizlik dedim . Daha sonra benim esimden sogudugumu anlayinca tamm dedi izin vericem ic artik yapacak birsey yok seni kaybetmek isyemiyrum dedi suan karsilikli icebiliyoruz bi skinti kalmadi ama iki yil yasadigimi anlayamam yazdiklarinizi gorunce kendi yasadigimi okudum sanki tuvalette icerdim bende gizli gizli umarim sizi anlar bir gun

Sigara iğrenç bısey ve ıcen ınsan da çok pıs kokuyor.bence bırakın gıtsın

Ben iki yil yasadim bu sorunu evlenmeden once birakicagimi soyledim ama birakamadim oda hakliydi kendine gore bende birde benim esim sigara kullandigi halde isyemiyordu benim icmemi zehir etti bana iki yilimi sonunda bitirme karari aldim evliligimi bana yaklasimindan dolayi.. hakaretler kufurler girmisti isin icine en sonunda artik goruyorsun birakamadigimi birakamiyorum diye benden vazgececeksen bitsin bu evlilik hatta hic baslamamasi gereken bir iliskiymis bizimkisi bir sigara yuzunden bana bu kadar eziyet etmen vicdansizlik dedim . Daha sonra benim esimden sogudugumu anlayinca tamm dedi izin vericem ic artik yapacak birsey yok seni kaybetmek isyemiyrum dedi suan karsilikli icebiliyoruz bi skinti kalmadi ama iki yil yasadigimi anlayamam yazdiklarinizi gorunce kendi yasadigimi okudum sanki tuvalette icerdim bende gizli gizli umarim sizi anlar bir gun
kendi iciyomus sana niye karisiyo. icmese karissa bir nebze hakli yani.

Back
X