Kocam ve sigara tartışmamız.

Söz verdiyseniz sözünüzü tutmanız gerekirdi. Yani bilmiyorum tabi ki bu bir kural değil de, söz verip tutulması ilişki bağlarını da güveni de kuvvetlendiriyor bence. Hem dediği kötü bir şey de değil, sanırım siz biraz çaba gösterip kolay pes ediyorsunuz ondan eşiniz tepki gösteriyor. Çok çabaladığınızı görse belki bu kadar tepki göstermez. İlaçla bırakmayı denediniz mi? Bir ilaçla çevremdeki çoğu tiryaki bırakabildi.

İlacın ismini söyleyebilir misiniz?

Bende sizin gibiydim sigara içiyorum esimle tanıştık o kullanmiyordu neyse esimdea tek tük içmeye başladı evlendik yine birakamadim tabi eşim sürekli bırak bırak diye baskı yaptı sonra hamile kaldım bi tiksindim aman Allahım görüntüsü bile bulandiriyo midemi esimde bende icmiyiruz aman Allah bi daha nasip etmesin inanin bırakınca çok rahatlayacaksin

Sigara gibi pislik bir şey için kimsenin hakkına giremezsiniz ekmek değil su değil bir tiryakilik için ev huzurunuzu bozduğunuzun farkında mısınız? Kocanız haklı sigaranıza katlanmak zorunda değil. Bir arkadaşım şöyle derdi' sigara içen biriyle öpüşmek küllük yalamaktan başka bir şey değil.' Nicotinell sakız kullanın

cafede yasak, barda yasak, hadi kapalı alanları bi nebze anlıyorum da bilmemnerenin bahçesinde yasak artık dışarılara da el attılar, eee evimizde de içmeyeceksek nerde içecez, içmeyenlere saygımız sonsuz, birşey dediğimiz yok. ama bize saygı nerede? üstelik kadıncağız wc de içiyomuş yani. insan wc de içtiği sigaradan bişi anlamıyor zaten. sadece nikotin ihtiyacı için içmiş oluyor,keyfine varamıyor. iki taraf da haklı olabilir burada ama, önemli olan ortak bir yol bulabilmek bence. örneğin kapalı bir balkon yapılıp camı açılmak kaydıyla orada içilebilir mesela. sonra da havalandırılır. her iki taraf için de kişisel alanlara saygı göstermemiz gerek evlilikte.

sevgilim yeni eve taşındı, evde sigara içecek yer yok, attı beni kedi gibi o soğukta balkona. bitiremedim bile sigaraları. yarım yarım söndürdüm hep. aaah ah çekmeyen bilemez :KK70::KK70:

Maleseff bizde kullanıyoruz ama evde asla... yaz kış balkondayız montu giyip çıkan çıkana . zira evde çocuklar var . sizde öyle yapsanız gözüne batmaz belki.

hicte uzulme aksine keyfini cikar siz odalarda icmiyorsunuz ki esinizin nedir bu baskisi sinir bozucu resmen fazla baski yapmayi seviyor bu esiniz galiba sigarayi birakmak isteyen bir insan boyle birakamaz bunu da bilmeli daha naif tesvik ederek yon vermeli esinize bunu hatirlatin bence bilmiyorsa eger siz ogretin odun olmasina gerek yok.:sinirli:

aynı durum bizde vardı. ben sigaraiçiyordum eşim biliyordu sevgiliyken. evlenince başta evde içilmesin falan dedi. ende evimde ayaklarımı uzatıp içemiceksem benm evim olmasının ne anlamı var dedim. yaktım bitane :) evet başkalarına gidince balkonlara çıkıyodum. ama şimdi hamilelikten mecbur bıraktım ve gerçekten kötü koktuğunu anladım. ve gerçekten başlamayı düşünmüyorum. bu yuzden evime gelen herkes şuan eşim de içse balkonda yada mutfakta içecek. ama siz bunu evlenmeden önce konuşmamışsınız sanırım yani evlenince bırakıcam falan dememişsiniz bu yüzden istediğiniz yerde içmekte özgürsünüz! ama eşinizin içmediğini ve rahatsız olduğunu unutmadan tabii

Sana tavsiyem sigara bırakma polikliniğine git. İlaç yardımıyla bırakacağına eminim. Sonra da şimdi kızdığın eşine teşekkür edersin.

Bu eşlerin sigara terörizmi gerçekten mide bulandırıcı. Biri bir şeyi dikte etti mi elim ayağım titriyor ya. Suçlu psikolojisine alıştırıyorlar bir de karşıdakini. Kimse sana senin istemediğin bir şeyi yaptıramaz. Üstelik sigara bandrollü satılıyor, suç değil kullnmak. Sigara bırakma polikliniğine git diyenleri umursama. Onların tek amacı baskıyla eşinin yptıramadığını topyekün yaptırabilmek. Başka çözümleri yok. Eşinin hiç mi zayıf noktası yok? Elbet vardır. Sen de eşinin zayıf bir noktasını bulup saldır. Alkol kullanıyorsa, sağlıksız besleniyorsa, geç uyanıyorsa, yıkanmıyorsa, şişmansa, kısaysa vs saydır, memnuniyetsiz ol. Eşine saygılı yaklaş canım anlatmaya çalış isteklerini mıç mıç diyemeyeğim. Zaten bu zamana kdr çözülmemiş. Ama şu var, evde rahatsız olan biri varsa Balkonda içmelisin. Tuvalette, evin içinde falan içmek de şartları zorlamak oluyor biraz. balkonda içmene ses etmediğüni düşünerek söyledim bunu.

Son düzenleme:
Sen haksızsin evlenmeden önce birakicam demişsin eşimde aynı sözü verdi çocuk bile oldu bırakmadı balkonda içiyor ama sonuçta üstüne siniyor ben o kokuyu çekmek zorunda değilim her seferinde laf söylüyorum kızıyorum o yüzden eşine hak verdim

Adam sana iğreniyorum ağzın küllük gibi seni öperken midem kalkıyor soğudum dese ışık hızıyla bırakırsın ama emin ol bunları hissediyor

Kesinlikle eşim evde sigara içemez balkonumda dahil. Sigara içtiği elle bana dokunmasına izin vermiyorum. Eve gelir temizlenir pis kokusunu üstünden atar öyle koklaşırız. Pazar günleri, tatil zamanları kısacası benle vakit geçirdiği zaman içmez. Çünkü bana saygı duyuyor.

Eşiniz sanki tüm gün evdemi, sürekli dip dibemisiniz o yokken istediğiniz kadar için.

Eşin çok haklı az önce banyoya girdim havalandırmam kapalı olmasına rağmen karşı komşum sanıyorum evin her yerinde içiyor bu zıkkımı-banyom sigara kokuyordu çok rahatsız oldum
Ayrıca nE zaman kapıda karşılaşsak evi kül tablası gibi kokuyor

Ha bu arada yaklaşık 7-8 yıl sigara içmiş biri olarak yazıyorum bu yazıyı o leş koku çok rahatsız edici içerkende bırakmamın en büyük sebeplerinden biriydi bu ve kendi odamda içmezdim bekarken,evde içilmesine de karşıydım ama ev ahalisi uymazdı maalesef.

Bende esimle ayni tartismalari yasadim. O birakicam diye soz vermisti ama.
Kokusunu siz almiyor olabilirsiniz ama 2 metrekarelik tuvalette ictiginiz sigarnin kokusu disari cikar. Ustelik cucuk kadar yerde ictiginiz icin uzerinize daha cok siner. Lise tuvaleti mi orasi cok garip buldum yaptiginizi.
Esimle anlastik mutfakta aspiratoru acip altinda iciyo. Havayi asprator cektigi icin daha az koku kaliyo geriye. Deneyebilorsiniz

Bende aynı durumdayım. Fakat benim astımım olduğu için erkek arkadaşım bırakmamı istiyor. Birden kesiceksin demedi tabi öyle olunca daha çok canı çekiyor insanın. Günlük sınır var o kadar içiyorum o sayıyı gün geçtikçe azaltıyoruz. Sevdiğim adamın desteği varken bile bana zor geliyor. Sizinki daha zordur tahmin edebiliyorum. Bu kadar baskı kurmasına izin vermeyin

Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor
17 sene sigara içmiş biri olarak
şimdiki eşim olan adamla sevgılı oldugumuzda , o içmiyor diye yavas yavas onun da destegı ıle sıgarayı bıraktım.
şuanda sigara kokusuna açık havada dahi tahammulum yok.

evde içmenizi istememesı bence cok normal çnk içmeyen ınsana wc de içsenız dahı çok pis kokar.

ya evde içmeyın, ya da balkona cıkıp için.

Back
X